Meer lichaamsbeweging wordt beloond!

De zon laat zich steeds meer zien en dat betekent dat we ook steeds minder kleding zullen gaan dragen de komende maanden. Superfijn! Ik kan niet wachten om zonder jas in het zonnetje te fietsen! Om je lichaam weer een beetje zomerproof te maken is het belangrijk om uit die winterslaap te komen en wat meer te bewegen. Sowieso is het goed om elke dag minstens een half uurtje te bewegen natuurlijk. “Ach, daar zit ik ZO aan” dacht ik altijd, maar niets is minder waar… sterker nog, het is behoorlijk confronterend om te zien hoe weinig ik eigenlijk beweeg op een dag.

Sinds kort heb ik namelijk de Etos app op mijn telefoon gezet en ik ben helemaal weg van hun nieuwe feature; de stappenteller. Deze app stimuleert je om tenminste 10,000 stappen per dag te zetten. Even van de bank naar de keuken en je bent 12 stappen verder. ‘Oh’ dacht ik ‘na een dagje werken zit ik vast al op de 8000 joh, gaat helemaal goed komen!’. Wat bleek? Rond 13u heb ik slechts 150 stappen gezet. Wat weinig! Ik werd natuurlijk thuis en vooral achter de laptop, en behalve een WC break of een nieuwe mok met thee halen in de keuken kom ik niet van mijn stoel af. Ik schrok hier écht van. Ik had geen idee dat ik zo weinig deed op een dag.

etos appMaar weet je, zo’n confrontatie heb je soms gewoon nodig. Ik doe nu extra mijn best om aan die 10,000 stappen per dag te komen. Het lukt me niet altijd, maar ik haal kleine trucjes uit om er wel zo dicht bij in de buurt te komen. Zo neem ik voortaan de trap in plaats van de lift, loop ik vaker naar het huis van mijn ouders (om pakjes op te halen) in plaats van dat ik de fiets pak, en soms doe ik nog even wat Jumping Jacks hier in de huiskamer om het wat aan te vullen. Ook een goede tip is om een paar bushaltes eerder of later uit te stappen dan normaal, zodat je nog een stukje verder naar je bestemming moet lopen. Op die manier heb je toch weer wat extra stapjes erbij!

Ik ben helemaal geen sportliefhebber, laat staan een wandelaar, maar je ziet me nu regelmatig met mijn telefoon in de hand over het winkelcentrum stappen, want ik vind het gewoon leuk om te zien hoe die teller omhoog gaat!

etos stappentellerOok leuk om te zien is hoeveel kilometers je stappen in totaal zijn en hoeveel calorieën je hiermee hebt verbrand. Het werkt voor mij heel stimulerend. Kijk, 220 calorieën verbrand, daarmee heb ik er toch weer even een snack vanaf gewandeld!

stappenteller etos weekoverzichtDe stappenteller slaat al je gegevens op en zet ze in een weekoverzicht, zodat je kunt bekijken op welke dagen je wat meer en minder actief was (en op welke dagen je dus extra moeite moet doen om aan je stappen te komen).

instalab week 11_ - 17Om Nederland nóg meer te stimuleren om massaal meer te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven, heeft Etos de perfecte oplossing: je stappen worden beloond! Bij elke 50.000 stappen die je zet ontvang je een beloning. Dat kan zijn in de vorm van een korting, in de vorm van een motiverende tekst of in de vorm van een gratis product, die je dan kunt ophalen in de winkel. Superleuk! Laatst kon ik een gratis Rexona deodorant afhalen. Het voelde echt als een soort trofee! Dit motiveert mij des te meer om in beweging te blijven en om aan die 10,000 stappen per dag (of meer!) te komen.

Ik had het niet verwacht, ik bedoel jullie weten hoe ik ben wat sporten betreft, maar ik ben enthousiast! Deze app van Etos vind ik werkelijk geniaal gevonden en omdat er een beloning aan zit verbonden krijgt het voor mij een soort ‘game’ karakter. En als ik ergens snel aan verslaafd raak zijn het wel spelletjes, haha! Dus hoera, eindelijk is er een manier gevonden om mij wat meer te laten bewegen. Well done, Etos. Well done.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 22.23.13Ook enthousiast geworden? De Etos app inclusief stappenteller is te downloaden via de Google Play store en de iTunes store, en het is dus geschikt voor zowel iPhones als Android telefoons. Naast de stappenteller (die voor mij persoonlijk het meest interessant is) vind je er ook leuke aanbiedingen, kun je de reclamefolder doorspitten en het meest dichtstbijzijnde Etos filiaal opsporen. Handy!

Download hier de Etos app voor iPhones en hier de Etos app voor Android. Ik weet dat er meer stappenteller-apps zijn, maar alleen met deze spaar je voor beloningen zoals gratis producten die je ook daadwerkelijk kunt afhalen in de winkel. Echt een top idee van Etos!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

62 Reacties

 1. Aafke
  11 april 2016 / maandag, 11 april 2016

  Leuk weetje, maar de iPhone heeft standaard een stappenteller ingebouwd; zie de app ‘Gezondheid’. Veel Android telefoons schijnen deze functie ook standaard te hebben.

 2. N
  4 april 2016 / maandag, 4 april 2016

  Leuk. Mijn collega heeft dit ook, wat bleek we hebben op een normale werkdag de 10.000 gehaald. We zijn overigens verpleegkundigen.

 3. Sam
  3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

  Wat een gave bikini (de rechter met roze en zwart). Van welk merk is deze bikini?

 4. 3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

  Onwijs leuk initiatief van Etos. Misschien dat het mensen wat meer stimuleert wat meer te lopen. Helaas niet geschikt voor elke mobiel.

 5. 3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

  Niet geschikt voor mijn iphone 4s helaas, de stappentellen wordt niet ondersteund.

 6. Mariska
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Je fiets laten staan om meer stappen te maken op je stappen teller.. Hmm.. Ik dacht dat je toch meer caloriën verbrand met fietsen? Haha

  • 3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

   nee hoor, wandelen kost veel meer energie dan fietsen

 7. Miriam
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Hartstikke leuk die app. Maar misschien ook handig om erbij te vertellen is dat stappenteller verschrikkelijk veel kuren heeft. Op mijn Samsung S5 werkt hij bijvoorbeeld voor geen meter.

 8. Katelijne
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Nouzeg, wat jammer! Ik heb gewoon een iPhone 5c, maar de app zegt dat ik de stappenteller niet kan gebruiken, omdat ik minimaal een iPhone 5s met iOs 8.0 of hoger moet hebben.. :/ Slecht ontwikkeld van Etos en ook jammer, want ik vond het een leuk initiatief.

  • Mireya
   2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

   Ligt niet aan de Etos maar aan de iPhone zelf. De oudere versies hebben geen stappenteller ingebouwd dacht ik, heb zelf de iPhone 5 en kan dit ook helaas niet gebruiken.

 9. Daphne
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Een leuk initiatief maar wat betekend zo’n appartement voor je privacy?

 10. Tess.S
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Lijkt me wel een heel goed initiatief denk ik om meer te bewegen. Toch een soort stok achter de deur! Alleen vraag ik me af in hoeverre dit bij mij zal werken, mijn mobiel laat ik thuis namelijk vaak op tafel liggen en zit niet constant in mijn broekzak dus zal niet alle stappen tellen. Bovendien zit mijn mobiel op school altijd in mijn tas, dus of het echt werkt…

 11. Marije
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Helaas kan die app niet op mijn telefoon.

 12. Lousaa
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Hem. Lijkt me nou net niks. Als Etos die app nou zou koppelen aan werkende trackers als jawbone en fitis zou het een ander verhaal zijn. Maar zo…

  Ik moest trouwens wel lachen om de ‘in shape’ associatie. Met die paar stappen per dag ben je nog steeds niet in shape. Misschien wel fitter dan wanneer je helemaal niet beweegt, dus gezonder is het wel. Maar skinny fat is niet in shape.

  • Lilly
   2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

   Ik dacht precies hetzelfde, dus meteen een berichtje eruit gedaan naar Etos wanneer er een koppeling met bestaande trackers komt. Ze gingen er naar kijken. Maar hoe meer mensen dit zeggen hoe sneller het misschien gebeurd.
   Mijn telefoon past niet in mijn broekzak dus haal nu nauwelijks stappen.

   • 3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

    Je kan hem dan toch ook in je hand houden of in zo’n band om je arm dragen?

 13. Emmelie
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Even geprobeerd, maar helaas doet de stappenteller het niet 🙁
  Heb de Huawei p7.
  Of zou het eraan liggen dat deze stappen binnenshuis waren en dat qua gps precisie ofzo de stappen alleen ‘geteld’ worden als je bijvoorbeeld meer dan vijf meter hemelsbreed aflegt? Dat je gps dan het verschil merkt (die hebben vaak een marge van 2-5 meter) en dat er dan wordt berekend dat dat ongeveer x stappen zouden zijn.

  Afijn, jammer dat de app het niet doet,
  gemiste kans etos, het klonk zo leuk 🙁

 14. Heleen
  2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Hoi! Kan iemand mij vertellen hoe die app werkt? Ik heb ‘m namelijk op mijn telefoon geïnstalleerd, maar hij telt geen stappen. Moet ik die app openen ofzo als ik ga lopen?

 15. martine
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik heb m ook, maar ik vind dat die app zelf het gewoon niet goed doet! Met de pasen heb ik allebei de dagen 13 uur kn een restaurant gewerkt, nou bij 1 dag stond er 290 stappen! En daar baal ik dan zo ontzettend van. Heb al heel veel reacties daarvan gelezen in de playstore. Hier door ben ik dan meteen niet meer gemotiveerd en zie ik we wanneer ik een beloning op kan halen. Heel jammer !

 16. bb
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik lees veel negatieve reacties maar bij mij werkt hij prima! Ik werk op kantoor en moet ook echt flinke moeite doen om 10.000 stappen per dag te halen. Normaal loop ik ook maar 500 stappen ofzo. Overigens heb je voor iemand die weinig sport echt een vreselijk goed lichaam. Het is niet eerlijk 😉

 17. me
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  De ene keer werkt hij bij mij goed terwjjl hij de andere keer ineens stilstaat terwijl ik toch heel wat gelopen heb dus Etos moet er nog even aan werken.

 18. Kimberly
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik vond het ook echt een leuk idee van Etos, maar helaas werkt de stappenteller bij mij niet. Heel af en toe kwamen er wat stappen bij, maar zodra de telefoon op vergrendeld ging of het scherm uit dan telde hij gewoon niet meer. Heel jammer! 🙁
  Heb wel een oude telefoon hoor (galaxy s3).

 19. Doortje
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Wauw die roze bikini is heel mooi en staat je super goed!! Waar heb je die gekocht?

  Ik ben niet zo van de stappentellers, te confronterend denk ik haha, wel goed bedacht van Etos!
  X

 20. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Beach babe op die eerste foto’s!

  Eerlijk gezegd ben ik waarschijnlijk gewoon te lui om alles omtrent die app bij te houden, en hoor helaas ook regelmatig dat ‘ie niet goed werkt. Wel een heel erg leuk idee voor degene die wat actiever is dan ik!

 21. Yelda
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Maar.. Als je naar het toilet gaat, of je gaat een nieuwe kop thee halen, dan neem je je telefoon toch niet mee? Hmm.. Ik denk eigenlijk niet dat het werkt!

 22. Heleen
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  die stappenteller werkt voor geen meter 🙁 ik heb tot nu toe vandaag al ruim 8000 stappen gezet en met de app heb ik er nog niet eens 100 -,-

  • 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

   Dat heb ik ook inderdaad ik zie geen stap komen terwijl ik er met een ander app altijd rond de 5000 heb. 🙂

 23. Sietske
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik vind het een erg leuk idee alleen werkt de stappenteller niet goed, ik heb een samsung telefoon met daarom de S Health app ook met stappenteller en die telt er toch een stuk meer dan die van de Etos. Beetje frustrerend 😛

 24. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Best een goed idee om ook eens stappen te gaan tellen, denk dat ik er ook veel te weinig zet, behalve misschien op de dagen in de sportschool. De app heeft hier ook niet zoveel zin, denk niet dat ie beschikbaar is in Colombia. Zou eerder voor een armband gaan die stappen telt denk ik.

 25. Veronique
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Leuk idee maar het werkt niet echt goed in de praktijk. Hij telt alleen de stappen als je je telefoon bij je hebt. Ik heb mijn mobiel op werk en thuis altijd ergens liggen en neem hem niet mee als ik naar de wc ga of naar de printer loop. Dus je mist wel heel veel stappen op die manier…

  Ik heb een tijdje een stappenteller als armbandje gehad, dat is dan toch beter. Je moet met een kantoorbaan inderdaad wel echt je best doen om aan de 10.000 stappen te komen.

 26. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Wat onwijs handig zeg en wat een goed iets!! zo stimuleren ze nog meer vrouwen! ik sport sinds 2 maanden nu 2/3 per week want ik zit de hele dag op mijn billen (op kantoor) en als ik thuis ben ga ik bloggen, artikels schrijven, youtube video’s bewerken dus ik zit de hele dag, het was dus tijd voor wat beweging!

 27. yeonu
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik heb ook de etos app voor de stappenteller maar… hij werkt gewoon totaaaal niet, soms loop ik een stukje of ga ik winkelen en dan kijk ik later op de app en staat er 6 stappen T_T
  Op mijn telefoon zit ook standaard een stappenteller en die werkt wel.
  Wat doe ik fout dan? moet je telefoon perse in je broekzak zitten?

 28. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Bewegen is inderdaad héél belangrijk!! leuk artikel!

 29. Sab
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Hoi Serena,
  Ik vind je schoenen erg leuk, waar heb je die gekocht?

  • Serena
   Auteur
   1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

   hi Sab, welke schoenen bedoel je precies?

   • Anna
    1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

    Je instappers denk ik. Deze zijn denk ik van Stella McCartney. Leuk!!

    • Serena
     Auteur
     1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

     Ik twijfelde, het konden ook de Nikes uit de video zijn! Haha!

     • Sab
      3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

      Ahhh sorry voor mijn late reactie!!! Hoi Serena, Ja die van de foto waar je de Rexona deo vasthoudt.. Zijn die van Stella McCartney?

      • Serena
       Auteur
       3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

       yes!

       • Sab
        3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

        Thanks! Lucky B*st*rd! Ze zijn te gek! 🙂

 30. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Wat een leuk initiatief van Etos! Ik laat de hond 3 x per dag een heel eind uit, ben benieuwd hoe veel stappen ik dan eigenlijk zet.

 31. Jeanine
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Heb een Iphone 5, dus helaas :(. Stap gewoon lekker door met mijn Jawbone Up :).

 32. A
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Op iPhone 6 heb je als t goed is standaard zo’n stappenteller-app

 33. linda
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Erg leuk stukje over de etos app, helaas niet voor mijn telefoon weggelegd. De iphone 5 is blijkbaar outdated?

 34. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Jee, wat een leuke en stimulerende app! Ik ga hem downloaden want ik ben stiekem wel benieuwd hoeveel ik doe op een dag. Waarschijnlijk veel te weinig, haha. Zo’n beloning stimuleert ook wel denk ik :). Leuk dat je hier aandacht aan besteed!

 35. An
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Super goed dat je er zo gemotiveerd door raakt! Het is natuurlijk nooit verkeerd om meer beweging te pakken op een dag en als dit hetgeen is dat je motiveert, dan zeker blijven gebruiken.

  Ik zou alleen niet kijken naar het aantal verbrande calorieën. Zonder hartslag meter kun je hier totaaaal niet van op aan en is dat totaal niet vergelijkbaar met de werkelijkheid. Als ik via mijn stappenteller of run app kijk hoeveel calorieën ik verbruikt zou hebben is dat altijd velen malen hoger dan dat mijn horloge (die gekoppeld is aan een hartslag meter) aangeeft.

 36. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik lees in de reacties dat de app niet zo goed werkt, eigenlijk super jammer want dit idee is zo leuk! Zelf probeer ik ook wat vaker te sporten, en een beloning daaraan vast maken werkt natuurlijk altijd goed!

 37. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  In België is de app niet beschikbaar. Wat is dat nou weer.

  • Serena
   Auteur
   1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

   Hi Lisanne, waarschijnlijk is dit omdat er ook geen Etos filialen zijn in België.

   • NG
    1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

    Dan zou je juist extraverte stappen kunnen maken als je er heen zou lopen…

 38. Manon
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik ben sinds ruim een jaar al wat bewuster bezig met het aantal stappen nadat ik een Jawbone Up aangeschaft heb. Super makkelijk aangezien je die gewoon om je arm meedraagt en ik op deze manier niet altijd mijn telefoon meer bij mij hoef te houden. Toch deze app ook even geïnstalleerd voor extra motivatie.

  Maar ik snap precies wat je bedoeld met het denken dat je meer beweegt. Ik zit zelf nog op school maar de hele dag achter de laptop en in het begin schrok ik echt hoe weinig beweging ik kreeg. Het gebeurd nu vaak dat ik een stukje ga lopen in plaats van de bus ofzo pak. En inderdaad een halte eerder uitstappen heb ik ook gedaan! Erg leuk ook om hier bewuster mee bezig te zijn!

 39. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Oh das handig! Ik ga dit wel even uitproberen. Wsl stop ik na een dag! Maar ach gaat om het idee!

 40. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Hmmm ik ben nu wel nieuwsgierig. Ik ga het maar even uitproberen ^^ Klinkt wel handig 🙂 Ik doe zelf aan yoga, maar meer bewegen is altijd goed.

 41. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ding werkt van geen meter. Ik had 10km gelopen en volgens de app had ik maar 31 stappen gezet. Ik moet de app ook op de voorgrond open hebben staan en mijn telefoon aan houden en niet op standby. Ik ben dus zo door mijn batterij heen. En als er irmand onverhoopt belt dan moet ik de app weer aanzetten en staat hij weer op 0.

 42. Ryan
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik heb de app nu ook sinds een week maar dat ding klopt voor geen meter. Dan kijk ik smiddags en heb ik 7000 stappen gezet en savonds staat ie ineens weer op 3000 ofzo.. Terwijl ik actief werk heb, enorm veel loop en m’n telefoon gewoon in m’n broekzak heb zitten

 43. Vi
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik weet niet hoe het komt, maar bij mij werkt de Etos app voor geen meter.. Als ik in het kantoor loop of thuis telt het mijn stappen niet namelijk, alleen als ik buiten loop.. Jammer want ik was er wel nieuwsgierig naar!

 44. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Wat een leuke app! Zo’n goede motivatie!

 45. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Leuk zo’n app! Ik ga ook weer bewuster om met mijn voeding en beweging.

 46. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ah, dit is zó’n leuke app! Mijn ouders hadden vroeg een ‘echte’, ouderwetse stappenteller, en mij leek het altijd al grappig om eens een dagje zo’n ding met me mee te dragen. Helaas is ‘ie nu kapot. Ik ga gewoon deze app eens downloaden, ben benieuwd! (hoe erg of juist goed het gesteld is 🙂 )

 47. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Wat een goede app. Ik probeer ook zoveel mogelijk te bewegen. Ik doe alles lopend of op de fiets. Maar ik heb zittend werk, dus of ik die 10.000 stappen haal is nog maar de vraag. Misschien ga ik binnenkort beginnen met hardlopen om fitter te worden.

 48. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Ik heb de Etos app sinds vorige week maanden en het stimuleert mij echt om stappen te zetten en die 10.000 stappen per dag te halen. Iets wat met een fulltime kantoorbaan toch niet heel gemakkelijk is. Ik heb inmiddels al veel gelopen en al twee gratis producten bij elkaar gescoord, super fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *