DIY Galaxy Letters (+ video!)

Weten jullie nog dat ik bij de Xenos letters had gekocht voor in het Beautylab kantoor? Ik wilde er wat mee doen, maar wist niet zo goed wat. En dus bleven ze maar kaal. Erg kaal. De letters die ik heb zijn €1,79 per stuk. Ze zijn 17,5 cm hoog en zo’n 15 cm breed. Ze zijn hol van binnen en gemaakt van stevig karton.

Gelukkig gaven jullie me via Instagram volop inspiratie! Iemand opperde ‘MAAK ZE GALAXY!!!’ en ja, daar zag ik wel wat in. Ik ben nog steeds erg dol op de Galaxy Print en ik had er al ervaring mee, via deze DIY Galaxy Shirt tutorial. Ik stelde het pimpen van de letters steeds uit omdat het me allemaal zo veel werk leek, maar afgelopen week ben ik er toch maar gewoon mee begonnen. Gelukkig kreeg ik goede hulp van Eline en Yolanda.

Hieronder een fototutorial + korte instructievideo waarin we laten zien hoe je heel eenvoudig dit magische printje kunt maken.

Wat heb je nodig voor Galaxy letters?

 • Letters (te koop bij o.a. Xenos)
 • Zwarte acrylverf (te koop bij o.a. Xenos)
 • Kwasten
 • Spuitbussen met blauwe en roze verf (te koop bij o.a. HEMA, Action, Britain, diverse webshops)
 • Oude tandenborstel of oud nagelborsteltje
 • Witte acrylverf (te koop bij o.a. Xenos)
 • Glitters, strass (optioneel)

Als eerste gebruik je de zwarte acrylverf om de letters zwart te verven. Dit is een tijdrovend klusje! Daarbij moet je er goed op letten dat je elk hoekje meeneemt, dus ook de binnenkant en bij de letter A de onderkant. Ik gebruik hier gewoon een flesje zwarte acrylverf van Xenos en een cheap ass kwast. Ik breng het lekker dik aan en verdeel het dan met grote slagen over de letters. Zo gaat het nog best snel.

Na het verven laat je de letters even drogen op een plastic zak.

Ze drogen verbazingwekkend snel! Na een half uurtje kon je ze al beetpakken.

Nu de zwarte ondergrond was gezet, is het tijd om er een Galaxy motief op te spuiten. Je kunt werken met acrylverf en sponzen, maar het mooistem snelste en makkelijkste Galaxy effect krijg je naar mijn mening met spuitbussen. Deze kun je kopen bij HEMA, Action of bij winkels als Britain, waar ze graffiti spuitbussen verkopen. Natuurlijk kun je ook verfspuitbussen kopen bij online hobbywinkels.

Zelf heb ik gewoon mijn textielverfspuitbussen gebruikt, die ik nog had van de vorige Galaxy tutorial.

Ik gebruik roze en kobaltblauw, maar je kunt natuurlijk ook voor kleuren gaan als paars, fuchsia, rood, geel, etc. Mijn advies is om een mooi Galaxy plaatje te zoeken op internet en je door deze kleuren te laten inspireren.

Het is eigenlijk heel simpel om een Galaxy printje te spuiten. Wat ik heb gedaan is de letter in een doos plaatsen, dit voorkomt dat er verf op je tegels terecht komen. Vervolgens spuit ik met enige afstand her en der roze en blauwe wolkjes verf op de letter.

Yolanda en Eline wilden ook!

De truc is om niet van te dichtbij te spuiten, zodat je de kleuren geleidelijk kunt ‘opbouwen’. Soms was een letter klaar, bekeken we de letter, en spoten we er toch nog maar wat meer verf bij. ‘Oh, hier moet meer roze’ of ‘Hier in de hoek zou ik nog wat blauw doen’. Kleuren opbouwen kan altijd, maar eraf halen is moeilijker. Daarom is mijn advies om de kleuren voorzichtig op te bouwen, totdat je de slag te pakken hebt.

Hieronder een video waarin je kort kunt zien hoe makkelijk het eigenlijk is;

[do action=”ytr”][/do]

Zoals je ziet is het laatste gedeelte ook leuk om te doen. Gewoon een beetje spetteren met witte acrylverf en een tandenborstel. De witte spetters moeten sterretjes voorstellen en maken de Galaxy print echt af. Hierna zou je eventueel nog wat mooie strass stenen/sterren op de letters kunnen plakken, of de letters voorzien van een laagje glitterspray. Zelf heb ik dat niet gedaan, maar wie weet doe ik dat nog wel! Voor nu wilde ik ze even zo houden.

Wij zijn supertrots op het resultaat! Ik vind het echt prachtig geworden en het staat ontzettend cool hier in ons thuiskantoor. We hopen dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze tutorial.

Wat vinden jullie er van?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

167 Reacties

 1. 20 oktober 2014 / maandag, 20 oktober 2014

  Wauw! Gave letters.
  Op mijn blog is ook een leuke DIY te vinden.
  Liefs Nadine
  nadinenaomi,wordpress.com

 2. jeanine
  6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  wauw, super mooi!

 3. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Wauw, het staat erg stoer en chic! Het is jammer dat ik geen plek meer op me kamer heb, maar voor als ik later op mezelf woon is dit een goed idee! +inspi

 4. anoniempje
  2 maart 2014 / zondag, 2 maart 2014

  kan je dit ook met normale verf maken? en hoe doe je dat dan?

  • loes
   2 maart 2014 / zondag, 2 maart 2014

   dat vraag ik me nou ook af

  • loes
   2 maart 2014 / zondag, 2 maart 2014

   dat vraag ik me nou ook af

 5. Lou
  22 januari 2014 / woensdag, 22 januari 2014

  Super leuk idee, is het galaxy effect ook te doen met neon kleuren? ze hebben nu zeer leuke neon kleurtjes bij de action. Ik ben bang dat dit té knallend is.

 6. 28 september 2013 / zaterdag, 28 september 2013

  Super leuk ze zijn echt mooi geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *