De lekkerste zomerparfums!

Technisch gezien is het nog geen lente, maar deze week kunnen we temperaturen verwachten van rond de 12 graden en vergeleken met het weer van de afgelopen tijd is dat praktisch zomers, nietwaar? Het leek me in elk geval een goed moment om jullie vast kennis te laten maken met de lekkerste nieuwe zomerparfums. Hier op de redactie hebben we al veel geuren in ontvangst mogen nemen en samen hebben we een top 3 samengesteld, bestaande uit Daisy Sunshine Edition van Marc Jacobs, Sun Day van Jil Sander en Jour d’Hermès van Hermès. Drie sprankelende parfums waarvan je zowel de lentekriebels als de zomer in je bol krijgt.

Laten we allereerst beginnen met de klassieker SUN van Jil Sander. Dit parfum verscheen voor het eerst in 1989 op de markt en sindsdien loopt de geur als een trein, vooral in het voorjaar en de lente. De originele geur is naar mijn mening niet eens heel licht, citrusachtig en fris, ik vind SUN vooral ook heel bloemig en zwoel. Toch wordt dit parfum door bijna alle liefhebbers geassocieerd met zon, zee, vakantie en blijheid.

De afgelopen jaren introduceert Jil Sander steeds een nieuwe variatie op de originele SUN. Zo reviewde ik vorig jaar Jil Sander Sun Sorbet, dit jaar is het de beurt aan Sun Day.

Bij het woord ‘zomerparfum’ denk ik meteen aan lichte, fruitigfrisse parfums boordenvol citrus. Sun Day is niet zo’n geur, maar toch kregen wij er meteen zomers gevoel van. Dit parfum is fris te noemen, maar dan fruitigfris in plaats van aquafris (Aquafrisse geuren vind ik Cool Water en Aqua di Gioia). Hoewel de citrusnoten van bergamot en mandarijn duidelijk aanwezig zijn in de top, wordt de geur al snel bloemiger, warmer en zachter door het hart. In het hart bevinden zich namelijk de bloemengeuren van een boeket tiarebloemen (de traditionele bloem van Tahiti), rozen en magnolia. Het zijn frisse, witte bloemengeuren. Dit parfum is warm en zacht door de basis, die veel houtnoten en vanille bevat. Het geeft de geur meer karakter dan de meeste vluchtige zomerparfums of -splashes die er op de markt zijn.

Jil Sander Sun Day is het beste te omschrijven als een frisse bloemengeur, niet te zoet en lekker zacht en warm. Het is een vrolijke geur, die voor een eau de toilette nog vrij lang blijft nageuren op de huid. In tegenstelling tot de meeste designer parfums krijg je van Jil Sander veel parfum voor je geld: voor een flacon van 100 ml betaal je €39,50. Dit is tevens de enige maat flacon die er verkrijgbaar zal zijn, en let op, dit is een limited edition! De liefhebbers van de originele Sun kunnen hun hart ophalen bij Sun Day. Het is een lichtere, sprankelende versie van de orginele Sun, dus ik weet zeker dat ook dit parfum jullie neuzen tevreden zal houden.

Wat betreft Daisy Sunshine vraag ik me af of ik hier nog veel over moet vertellen. Dit is zo’n parfum wat zichzelf praktisch verkoopt want alle parfums van Marc Jacobs vliegen als warme broodjes over de toonbank. Mijn persoonlijke favoriet is Oh Lola! (lees de review hier).

Daisy was het allereerste parfum van Marc Jacobs en werd gelanceerd in 2007. Sindsdien zijn er veel Daisy varianten op de markt gekomen waaronder veel limited editions, maar Daisy Oh So Fresh zit vast in het assortiment. Dit jaar brengt Marc Jacobs wederom een nieuwe limited zomer editie uit, genaamd Daisy Sunshine (en voor de liefhebbers, er is dit jaar ook Daisy Oh So Fresh Sunshine).

Vergelijkbaar met de originele Daisy geur is Daisy Sunshine veel frisser, lichter en sprankelender. Het bevat minder warme houtachtige noten en meer fruit. De geur start erg zoet met de geuren van verse vruchten: rode bessen, guava en mandarijn. Na een tijdje neemt het zoete wat af en wordt de geur iets zachter en poederiger, mede door de viooltjes in het hart. In het hart bevinden zich ook de lichte, bloemige geuren van Lelietjes-van-Dalen en de frisszoete, fruitige geur van rijpe sappige lychees. Watertandend lekker! De basis bevat lichte houtnoten en muskus, wat het geheel vrij luchtig en flirterig maakt.

Daisy Sunshine is voornamelijk fruitig en zoet, zoals de meeste mensen zich zomerse parfums zullen voorstellen. Het is een vrolijke geur die je met enkele tropische noten doet terugverlangen naar die ene geweldige dag op het strand, of die onvergetelijke keer dat je cocktails dronk met je beste vriendin op het terras, of het moment dat je door de straten van de binnenstad fietste op weg naar het park en je dacht ‘wat is Nederland in de zomer toch geweldig’.

Daisy Sunshine is instant happiness in a bottle en komt op mij vrij jeugdig over, wat niet wil zeggen dat deze geur ook per se voor die doelgroep is bedoeld. Ook vrouwen van mijn leeftijd en ouder denken graag terug aan geweldige zomerherinneringen.

Daisy Sunshine is alleen verkrijgbaar als 50 ml flacon en kost €61,50. Deze variant op de originele Daisy geur is een limited edition en wordt alleen in 2013 uitgebracht. Liefhebbers van Daisy zullen in eerste instantie niets van hun favoriete parfum in deze variant herkennen aangezien Sunshine veel zoeter en minder warm en houtachtig is. Toch denk ik dat Sunshine vele harten zal veroveren, want de zoete geuren van sappige fruitsoorten kan geen enkele vrouw toch weerstaan?

Zoals altijd bewaar ik het beste voor het laatst, want Jour d’Hermès is mijn absolute favoriet van de top 3. Ook Nena, die net even langskwam, is er helemaal verzot op. Logisch, want de geur deed ons beiden denken aan Bvlgari Jasmin Noir l’eau Exquise, een parfum die we ook allebei in onze parfumstash koesteren. Wisten jullie dat ik parfums het allerleukste vind om te reviewen? Ik heb er echt een beetje een zwak voor, zoals elke beautyblogger wel ergens een zwak voor heeft. De één houdt van het reviewen van nagellak, de ander van blushes of mascara, maar in mijn geval is parfum dus helemaal mijn ding.

Wat ik dan ook altijd probeer is het raden van de belangrijkste geurnoten, nog voordat ik het persbericht lees. In het geval van Hermès kon ik het wel raden, maar niet controleren, want het huis heeft er juist voor gekozen om de geurnoten niet bekend te maken. Mysterieus, nietwaar?

Ik ben van mening dat men (ook ik) zich soms te veel laat leiden door bepaalde geurnoten. Wist je dat een parfum doorgaans uit honderden geurnoten bestaat, in plaats van de stuk of 6 die we van de pers krijgen medegedeeld?. En hoe vaak komt het nou echt voor dat je specifieke geurnoot kunt onderscheiden in een parfum? Heel zelden. Ik weet van mezelf dat ik dol ben op parfums met muskus, waardoor ik al veel parfums bij voorbaat laat staan wanneer dit niet in de geurnoten wordt vermeld. ‘Nee, dat is niets voor mij’ denk ik dan.

Omdat je van deze geur niet weet wat erin zit zorgt Hermès er juist voor dat onze nieuwsgierigheid wordt gewekt en we toch even zullen snuffelen in de parfumerie. Daarna kunnen we pas besluiten of het wel of niet iets voor ons is. Door gewoon te ruiken zonder van te voren te weten waar het parfum naar ruikt zullen we sneller geneigd zijn er een herinnering aan te koppelen. Slim gespeeld, Hermès. Bovendien is het een leuke uitdaging voor mij en mijn mede-parfumliefhebbers om er toch achter te komen welke geurnoten zich in Jour d’Hermès bevinden.

Ik laat jullie graag de bijbehorende video zien om jullie een indruk te geven van wat Hermès voor ogen had met Jour d’Hermès:

[do action=”ytr”][/do]

De dageraad, de zon op je huid, een nieuwe start, een fris begin, dat haal ik uit de video. Maar ruikt Jour d’Hermès ook zo?

Vanaf het eerste vleugje ruikt dit parfum naar friszure citrusvruchten. Denk aan de grapefruit en pomelo; fris maar ook bitterzoet. Al snel ruik ik bloemen, geen idee welke maar ik gok dat er in elk geval oranjebloesem (neroli) en jasmijn in zit, en wellicht een vleugje rozen. Ook ruik ik iets ‘groens’ zoals mos of verse bladeren of misschien wel de geur van thee (dat zit namelijk ook in Jasmin Noir l’Eau Exquise) en ook heel lichtelijk iets kruidigs, of misschien is dat al een tipje van de basis. De basis is warm en zwoel, ik ruik hout  (sandelhout en cederhout?) en muskus en een klein vleugje wierrook of balsem. Jammer dat ik niet kan controleren of ik goed heb gegokt!

Als ik een gevoel aan de geur zou moeten geven dan zou ik zeggen dat dit parfum straalt. Het is als een gloed zonneschijn op je naakte huid. Het is de wind die door je haren waait terwijl je fietst door de prachtige landschappen van ons kleine land. Het is als een warme, zwoele avond op het terras in Barcelona. Of ergens in Italie of Frankrijk, het is maar net waar jij je beste vakantieherinneringen hebt opgedaan. Wijntjes drinken en tapas eten (of pizza, of stokbrood). Met de geur van de zee ergens op de achtergrond. Jour d’Hermès is als het einde van een stranddag, wanneer de zon in de zee zakt, het lichtelijk begint af te koelen en iedereen zijn spullen pakt om te vertrekken, terwijl je huid nog nagloeit van de zon.

Jour d’Hermès is citrusfris, sprankelend, vrolijk, uitgelaten en zorgeloos, maar tegelijkertijd bloemig en delicaat. Het is geen zoete geur, maar juist heel schoon, zoals verse knisperende lakens. Het is een hele luxe geur, weelderig en elegant, net als de bijbehorende (zwaar in de hand liggende) flacon.

Jour d’Hermès is een eau de parfum en is verkrijgbaar in 100 ml en 50 ml flacon. De 100 ml flacon kost €110,- en de 50 ml flacon kost €80,-.  Deze geur is voor de dames en heren (want ik denk dat zelfs heren gecharmeerd kunnen zijn van Jour d’Hermès) die dol zijn op citrusgeuren met groene en bloemige noten, die later op de dag wat warmer en zwoeler worden. Het ultieme zomerparfum, als je het mij vraagt, die zowel overdag als ‘s avonds goed tot zijn recht komt.

Alle drie de parfums zijn totaal verschillend, maar toch zijn het alledrie onmiskenbare zomerse en zonnige parfums. Happiness in a bottle, sunshine in a bottle, vacation in a bottle, van deze parfums worden wij gewoon hartstikke vrolijk. Laat de lente en de zomer maar komen!

Welk van deze parfums spreekt jou het meeste aan? En wat is jouw persoonlijke favoriete zomerparfum?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

77 Reacties

 1. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

  Ik heb zaterdag bij Douglas Jil Sander Sun Day gekocht, heerlijk! Én met lekker veel korting, ook niet verkeerd. 🙂

 2. Alix
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Daisy Sunshine lijkt me het best want het lijkt om een heel gulzig geur te zijn en ik ben ook gulzig!^^

 3. Rieke
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  Mijn zomerparfums zijn dat niet speciaal omdat ze fris ruiken, maar omdat ik ze allebei een zomer lang heb gedragen, dus als ik ze nu ruik denk ik meteen terug aan de zomer! Heerlijk! De eerste is Orange van Hugo Boss. Hij ruikt (surprise!) naar sinaasappel. De tweede is de Indian Night Jasmine Eau de Toilette van de Body Shop. Vooral van die tweede kan ik echt geen genoeg krijgen. Over alle twee deze parfums krijg ik ook heel vaak complimenten van mensen, dus dat zegt wat! ‘Wat ruik je lekker’ vind ik trouwens een van de leukste complimenten om te krijgen.

 4. Lotte
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Shiseido brengt een dezer dagen ook een nieuwe geur uit, genaamd Sun. Voor dames en heren. Ik loop stage in een parfumerie en een vertegenwoordigster kwam langs, en lekker dat de geuren zijn!!

 5. Noelle
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  ILOVE Daisy hij ruikt gewoon zooo lekker

 6. Nicole
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Goede review! Lijken me allemaal erg lekkere geurtjes! Ik heb alleen niet het geld om die geurtjes te kopen, zou je misschien ook nog een paar budget tips kunnen geven? Zelf draag ik meestal Bruno Banani Magic Woman of Christina Aguilera Diva, nog andere tips?

 7. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik ben heel erg benieuwd hoe die nieuwe daisy ruikt, en de flacon is weer zo leuk!

 8. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik ben benieuwd naar de Hermes 🙂
  De andere twee lijken mij minder, maar eerst keertje ruiken 🙂
  Ruiken is weten

 9. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Die klinken allemaal heerlijk! Daisy van Marc Jacobs lijkt mij denk ik toch wel het lekkerst. Het flesje ziet er ook zo lekker vrolijk uit! Ik krijg gelijk helemaal zin in de zomer! 🙂

 10. samantha
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  de jil sander sun day spreekt mij het meeste aan. heerlijke geuren altijd van jil sander. maar ik ga ook zeker de andere proberen.

  hmm mijn favo zomer parfum is: J ‘adore van Dior, maar dan de lichte versie.

 11. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  ik hou van marc jacobs parfums , ik vind ze echt allemaal lekker !

 12. Annika
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Grappig dat ze alle drie geel zijn 😛
  Ik heb eigenlijk alleen maar zomer- en lenteparfums… Bloemetjes, gras, citrus, heerlijk! Die winterdingen met vanille enzo vind ik vaak een beetje te somber 😉

 13. Iva
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Hermes!!! I like de geuren van Hermes.. zo bijzonder!

 14. Catho
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Oh wauw, wat een fijne review is dit! Zo mooi geschreven 🙂 ik zou absoluut geen keuze uit ze alledrie kunnen maken!

 15. Zarina
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Het is geen zomergeur, maar mijn favoriete geur op het moment is toch nog steeds ‘La Vie est Belle’ en ik weet ook zeker dat ik de geur constant in de zomer ga dragen. Heerlijk!

 16. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Dat flesje van Daisy is zo mooi! ik wil de geuren toch wel even ruiken in het echt. Mijn favoriete lente-parfum (nou ja,eigenlijk vind ik hem elke dag wel fijn) is White Linen Light Breeze van Estée Lauder, die is zo lekker fris, en mijn favo zomerparfum is Dreams Unlimited Sun Fresh van The Body Shop. Die is wat zoeter en fruitiger.

 17. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik ben heel erg benieuwd naar Jill Sander! Marc Jacobs heb ik al geroken en dat is ook een heerlijke zomergeur 🙂

 18. Nadeche
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik kan wel merken dat je deze reviews het leukste vind haha. Alles is zo goed omschreven dat ik er echt lentekriebels van krijg!

 19. Shana
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Leuk artikel, die van Marc Jacobs spreekt me wel aan 🙂
  Mijn favoriete zomerparfum is light blue van dolce & gabbana.

 20. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik blijf bij Miss Dior – Cherie in de zomer! Echt mijn geurtje.

 21. Genevieve
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Die van Marc Jacobs lijkt me heerlijk en heeft echt een fleurige flacon!

 22. Marit
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik vind EVE van Jil Sander nog altijd het lekkerst! Hij is friszoet en poederachtig, en doet me altijd denken aan het eerste ijsje van het seizoen!
  Liefs, Marit

 23. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Oh heerlijk, ik heb Sun Sorbet afgelopen Oktober gekregen en gebruik het elke dag.. misschien word Sun Day ook een favoriet 🙂

 24. Céline
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  woh dat lijken me echt super lekkere geuren voor al daisy!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *