Dove Crème Mousse Review

Door Yolanda – Ik ben zelf een aardige fan van Dove. Zo gebruik ik al jaren hun deodorant en vind ik hun Scrub Beauty Cleansing dagelijkse gezichtsscrub echt een hele fijne reiniger. Begin van dit jaar heeft Dove nieuwe douchegels op de markt gebracht met een innovatieve slagroomachtige textuur, waar ik erg benieuwd naar was. Deze Dove Crème Mousse is er in twee varianten die ik vandaag voor jullie zal reviewen.

De Dove Crème Mousse lijn bestaat uit twee douchecrèmes:

  • Dove Crème Mousse Deeply Nourishing
  • Dove Crème Mousse Pure & Sensitive (hypoallergeen)

De hypoallergene Pure & Sensitive Crème Mousse is speciaal bedoeld voor mensen met een gevoelige huid. Mijn huid is gevoelig en droog te noemen, zelfs zo droog dat er een ruitjespatroon in de huid van mijn benen staat. Mijn huid gaat jeuken als ik me niet elke dag verzorg met bodylotion en mijn handen smeer ik minimaal 3 keer per dag in met handcrème. Dit is nodig, anders knap ik uit mijn vel van de droogte.

Op de voorkant van de fles staat Natrium Moisture, waarmee Dove doelt op hun unieke NutriumMoisture technologie. Deze technologie richt minder schade aan op de huid tijdens het reinigen dan een reguliere douchecrème. Het helpt de huidbarrière te herstellen, zodat de huid er gezonder en mooier uitziet en zacht en soepel aanvoelt. De hydraterende bestanddelen (lipiden en glycerine) zijn identiek aan de bestanddelen die zich van nature in de huid bevinden. Lipiden zijn vetten en zorgen ervoor dat de huid voldoende vocht vasthoudt en helpen een droge huid te herstellen. Glycerine bindt omgevingsvocht en absorbeert het water. Door je huid schoon te maken met zeep, verwijder je ook natuurlijke bestanddelen die je huid nodig heeft. De Natrium Moisture technologie vult deze bestanddelen aan in de zeep zodat je huid weer in balans is. Aldus Dove.

Ingrediëntenlijst Pure & Sensitive;Ingrediëntenlijst Deeply Nourishing;
Nadat ik de ingrediëntenlijst heb bestudeerd valt me meteen iets vreemds op, namelijk de aanwezigheid van SLS en parfum. SLS (sodium laureth sulfate) is een vrij agressieve tenside waar je in mijn opinie beter geen droge, gevoelige huid mee kunt wassen. Verder is parfum ook iets waar veel mensen met zo’n huidtype gevoelig voor kunnen raken. Ik vind deze ingrediënten in strijd met de Natrium Moisture technologie. In beide Crème Mousse’s bevinden zich geen parabenen, wat dan weer een plus is.

Beide douchecrèmes ruiken naar de typische Dove geur, echt heerlijk. De geur is lekker zacht, maar ook licht en fris. De douchecrème is niet vloeibaar zoals de meeste douchecrèmes, maar juist erg stevig van structuur. Het lijkt een beetje op een combinatie van kwark met een beetje slagroom. Een soort cupcake frosting. Het is heel luchtig, met er een mooi glansje.

Dove stuurde twee proefcupcakes met de douchecrème mee, zodat we met eigen ogen konden zien wat het verschil zou zijn tussen een reguliere douchecrème en de Dove Crème Mousse. De ene cupcake moest ik voorzien van een ‘frosting’ van reguliere douchecrème en de andere van de Dove Crème Mousse. Nu is het versieren van cupcakes niet mijn sterkste kant, zoals je kunt zien, maar afin jullie snappen de strekking. De Dove Crème Mouse blijft goed en stevig op de cupcake zitten, terwijl de andere douchecrème er vanaf glijdt.

Hieronder een video van Dove zelf waar vrouwen op straat ook worden gevraagd om cupcakes te versieren. Zoals je kunt zien hebben zij iets betere skills;

[do action=”ytr”][/do]

De douchecrème is door zijn dikte gemakkelijk te doseren en aan te brengen op je huid. Hierdoor is verspilling makkelijk te voorkomen (mijn andere douchecrèmes zie ik vaak al voor de helft in het doucheputje verdwijnen voordat ik het goed en wel op mijn lichaam heb kunnen smeren). De crème creëert met water een dik en romig schuim waardoor je het idee krijgt dat je lekker schoon wordt (hoewel ik weet dat schuim niet gelijk staat aan schoon, verdeeld en voelt het toch wel erg prettig).

Wanneer je het schuim van je huid afspoelt, zie je dat het water een beetje op de huid blijft liggen. Niet overdreven, maar een klein beetje, waardoor ik dacht dat mijn huid wat vettig leek. ‘Ah fijn, het werkt’ dacht ik nog. Tijdens het afdrogen voelde mijn huid echter een beetje gek aan, je zou kunnen zeggen klam, wat ik dan weer niet zo prettig vond. Verder voelde mijn huid in de loop van de dag eigenlijk nog droger aan dan voorheen. De Dove Natrium Moisture technologie heeft kennelijk geen invloed op mijn huid.

Op de foto hieronder kun je zien hoe mijn huid eruit zag nadat ik mijn handen had gewassen met de Dove Crème Mousse Pure & Sensitive. Zoals je kunt zien ziet het er nog vrij droog uit:

Onder de douche is dit product dus super fijn, maar na de douche doet het helaas niets voor mijn droge en gevoelige huid. Het reinigt mijn huid, maar het doet verder niets extra. Het heeft een heerlijke romige textuur en het creëert een dik en weelderig schuim. Het voelt ook erg lekker zacht aan op mijn huid. Voor mensen met een normale huid zal dit product waarschijnlijk prima zijn, maar ik denk dat er betere producten op de markt zijn voor mensen met een (hele) droge en gevoelige huid zoals ik.

Allebei de varianten Dove Crème Mousse zijn sinds begin 2013 verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen. Prijs €3,55 (200ml) en €5,79 (400ml).

Hebben jullie de Dove Crème Mousse al geprobeerd?

Liefs,
Yolanda

 

Volg:

74 Reacties

 1. sabrina Vanacker
  22 maart 2017 / woensdag, 22 maart 2017

  Ik moet de review helaas volgen.
  Met mijn superdroge lichaamshuid bereik ik hiermee niks.
  Mijn gezicht is eerder gemengd, maar de rest kurkdroog.
  De surgras varianten zijn dan een stuk beter, je koopt ze eigenlijk overal.
  wil je helemaal van je droge huid af nu de zomer eraan komt, Lierac body….
  Das de enige die het kan, en ik ben kampioen in bodylotion testen.
  Je vindt die in de apotheek, ruikt ook super lekker, en je zomerkeurtje blijft ook lekker lang en ziet er prachtig uit. Kwestie van tip…..?

 2. 19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Niet geprobeerd, maar lijkt me wel fijne producten

 3. Rieke
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  (hoewel ik weet dat schuim niet gelijk staat aan schoon, verdeeld en voelt het toch wel erg prettig). —-> *verdeelT !

 4. Bianca
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Lijkt me een lekkere douchecreme :D

 5. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Ik denk dat ik deze maar laat staan, heb zelf namelijk een erg droge huid.

 6. Helena
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  same here, erg uitdrogend

 7. vief vissers
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  herkenbaar verhaal…..ik dacht zelfs O mooi misschien zelfs ipv zeep voor m;n handen, want dat verdraag ik op t moment niet…Maar inderdaad ze worden er zeker niet minder droog door, helaas…

 8. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik heb ook een heel droge huid, mij lijkt het wel fijn spul en na het douchen gebruik ik dan wel als altijd een voedende creme. Haha moest lachen om die cupcakes :-)

 9. Ester
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Heeeeeeeerlijk! Ik had deze al vaker voorbij zien komen op blogs, maar ik kon nooit de foto’s zien.
  Ik baalde dus echt als een stekker, want er was een tijdje geleden een soort storing of iets, waardoor de foto’s niet zichtbaar waren.
  Nu zie ik ze wel, en ik ben NOG enthousiaster!!!
  Ik wil deze zeker in huis halen, en dan het liefste de grote flacon. Heeeerlijk!

 10. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Hmm deze lijkt me echt super fijn!

 11. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Jammer, ik had er wel wat beters van verwacht. Het klonk allemaal zo veel belovend en het zag er ook wel tof uit! Zo zie je toch maar weer hoe een product aardig kan tegenvallen. Ondanks dat vind ik het opzich wel een leuk idee. Het filmpje is ook geweldig! Haha.

 12. Fieke
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Erg jammer dat die niks doet voor je huid.
  Wel lijkt de romige textuur me heel fijn, misschien ga ik hem toch maar kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *