Filmpje: parfumreview

Jaha, even weer wat nieuws op Beautylab.nl! Een stapelreview van vier parfums in video-vorm, how you like them apples? Samen met Nena en haar buuf Marianne bespreken we de volgende parfums: Body van Burberry, Karleidoscope van Karl Lagerfeld, No.19 Poudre van Chanel en Daisy Hot Pink van Marc Jacobs. Enjoy the vid! Trouwens, in het kleine borrelglaasje zitten koffiebonen waar we tussendoor aan ruiken om onze geur te neutraliseren. Koffie doet dat namelijk.


In de video kunnen jullie onze eerste (spontane) reacties zien op de geuren, maar hieronder nog even in het kort de details. Grappig hoe we er bijna van overtuigd zijn dat er 'peer' in Daisy Hot Pink zit, maar dit achteraf helemaal niet zo blijkt te zijn. Peer en wilde aardbeien ruiken toch heel anders, maar omdat je de geuren in combinatie met andere geuren ruikt blijft het moeilijk, hoor. Hoe vaker je zoiets doet, hoe beter het gaat. Je kan je neus wat geurnoten herkennen betreft 'trainen'. I'm working on it! :-)

Parfumhuis: Burberry
Naam: Body – eau de parfum
Type: Chypre Fruity
Top: absinth, perzik, freesia
Hart: rozen, iris, sandelhout
Basis: cashmeran hout, vanille, amber, musk
Prijzen: €41,80 (35 ml), €63,00 (60 ml), €81,00 (85 ml)
Verkrijgbaar vanaf: oktober 2011 in de grotere parfumerieën en luxe drogisten

Parfumhuis: Karl Lagerfeld
Naam: Karleidoscope eau

de parfum
Type: Oriental Floral
Top: viooltjes, engelwortelzaad (kruidige geur), oranjebloesem
Hart: viooltjes, heliotroop, freesia
Basis: verschillende houtsoorten, patchouli, benzoë, tonkabonen
Prijzen: €45 (30 ml), €69 (60 ml)
Verkrijgbaar vanaf: september 2011 (exclusief bij Pour Vous)

Parfumhuis: Chanel
Naam: No.19 Poudre eau de parfum
Type: Floral Woody Musk
Top: groene oranjebloesem, mandarijn
Hart: jasmijn, iris
Basis: witte musk, vetiver, tonkaboon
Prijzen: €80 (50 ml), €115 (100 ml)
Verkrijgbaar vanaf: mid augustus 2011

Parfumhuis: Marc Jacobs
Naam: Daisy Hot Pink eau de parfum
Type: Floral Fruity
Top: wilde aardbeien
Hart: viooltjes, jasmijn, gardenia
Basis: berkenhout, cederhout
Prijzen: €89 (100 ml)
Verkrijgbaar vanaf: oktober 2011 (exclusief bij Ici Paris XL)
Extra: de geurnoten van Daisy Hot Pink zijn hetzelfde als Daisy eau de toilette, maar dan intenser en warmer.

We zijn erg benieuwd hoe jullie deze manier van parfums reviewen vinden. Geeft het een betere indruk? Brengen we zo duidelijker over hoe de geur ruikt? Het is natuurlijk altijd lastig om geuren te omschrijven op 'papier', vandaar dat ik wilde kijken hoe het zou gaan in een filmpje. Geuren zijn heel persoonlijk, daarom leek het mij ook handig om de parfums door verschillende neuzen met verschillende voorkeuren te laten besnuffelen. Feedback please in de comments! Alvast bedankt.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

77 Reacties

  1. Sabne
    9 december 2011 / vrijdag, 9 december 2011

    Ja super leuke manier van revieuwen! lekker.. spontaan! en leuk dat iedereen iets adners lekker vind! ezo de beschrijving! AI LAIKE

  2. 8 december 2011 / donderdag, 8 december 2011

    wauw echt leuk dat parfum review
    Vandaag heb ik mijn proefmonster Burberry Body ontvangen en ik vind het dat het een antieke geur heeft maar toch ergens diep wel een beetje zoet ruikt.

  3. katrin
    7 december 2011 / woensdag, 7 december 2011

    dit is veel leuker echt doe maar vaker is echt supper leuk

  4. Marese
    6 december 2011 / dinsdag, 6 december 2011

    Ik heb net een site ontdekt!!

    http://www.parfumsuper.nl waar je echte parfum kunt kopen, maar dan wel tegen een hele scherpe prijs! Misschien een tip voor de feestdagen!!

  5. 6 december 2011 / dinsdag, 6 december 2011

    erg leuk dit! ik ben zelf ook enorm kritisch qua parfum.. en ik heb dan tot nu toe ook maar 1 gevonden die ik echt lekker vind.. nummer 01 van de rituals.. :)

    ook kan ik niet heel goed tegen veel parfums, geen idee waarom maar ik nies me dan helemaal kapot

  6. 5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

    Heel leuk en handig een parfum review met zijn drieën in een filmpje!

  7. Sanne
    5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

    Leuke manier om parfums te reviewen! Maar ik vroeg me iets af: verschilt de geur niet ook heel erg per persoon? Als mijn moeder namelijk een geur opspuit kan het heel erg citroenachtig ruiken terwijl het op mijn lichaam een andere geur afgeeft? Klopt dit?
    Liefs

  8. Anne
    5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

    Heel leuk gedaan zo deze review!

  9. Cindy
    5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

    Het zou leuk zijn als je het op deze manier blijft doen, telkens met meer mensen erbij! Ook leuk als de personen steeds wisselen :D Burberry Body klinkt trouwens heel lekker!

  10. 5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

    Leuk gedaan! Ik vind tekst erbij wel prettiger.

    Ik heb de purse spray van daisy edt geloof ik en die vind ik erg lekker. Daisy edp ook.. Dus deze nieuwe versie lijkt me erg lekker! Maar eh burberry body he, waar vind je die fles nou ECHT op lijken? Mijn eerste indruk toen ik het zag was ..”eeh akward, menen ze dit echt?!” meisje bij de parfumerie vond het ook. Ben benieuwd of jij het ook ziet

  11. marieke
    4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    normaal gezien sla ik parfum reviews altijd over, maar in een video vind ik het wel leuk :)

  12. Tess
    4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    ik vind zo’n filmpje voor een parfumreview een supergoed idee ! ook slim om het met anderen te doen, want ik vraag me bij reviews van 1 persoon wel vaak af of de meningen niet verdeeld zijn.
    heel leuk !

  13. Charlotte
    4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    Wauw, echt leuk :) Ik word er helemaal vrolijk van! Maar waar haal je de parfumnoten vandaan? Is daar een speciale website voor? Ik zou het echt heel graag willen weten!

  14. 4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    Ik vind dit veel leuker en duidelijker. Vooral omdat jullie het met zn drieën doen, dan krijg je overal wat van te horen, erg handig! Leuk gedaan.

    Liefs

  15. Maxime Hoekstra
    4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    Is het niet ; de KLEUR van de parfum zelf is een beetje fris, geel groenin.
    i.p.v ; de GEUR van de parfum zelf is een beetje fris, geel groenig ?

    5:00

  16. 4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    Leuke review!

    xx-Dieuwzz

  17. 4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

    Oh Serena I really wish I understood what you are saying! :( This looks like such a fun video! I will read the post with Google translate for now :-P

    xx Renee

  18. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Wat leuk gedaan, met zijn alle! Gezellig, maar vooral leerzaam filmpje. Leuk ook om te zien hoe jullie meningen verschillen, hoe jullie sommige parfums anders ruiken. :)

  19. Marianne
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Jeetje wat leuk om al deze positive reacties te lezen, Nena vroeg aan mij af het me leuk leek om mee te helpen omdat mijn smaak zo verschilt van dat van haar en dat van Serena, en dat vind ik natuurlijk helemaal leuk wel vond ik het spannend en erg gek om mezelf zo terug te zien maar door deze reacties zeker voor herhaling vatbaar.

    • Serena
      Auteur
      3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

      Jaaaa Marianne! Volgende keer doen we gewoon weer een fillumpie! ‘t Was gezellig en leuk! Je doet het goed :-)

  20. Sanne
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Leuke manier van reviewen, alleen jammer dat je geen blonde vrouw hebt gedaan, daar ruiken luchtjes altijd anders bij! X.

    • Serena
      Auteur
      3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

      Wat is dit voor fabeltje!! NOT TRUE!

  21. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    echt een hele leuke manier om parfum reviews te doen!
    hier kan ik echt veel meer mee :)

    volgende keer in een parfumerie ga ik zeker Daisy Hot Pink even ruiken.

  22. Anneke
    3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Super leuk om van verschilllende in een artikel/filmpje de meningen te horen.
    Zo snap je ook waarom jij bijvoorbeeld één lekker vindt, en Nena juist weer niet, want je kunt je wel gedeeltelijk in één van jullie identifiseren.
    Ik ben beniewd hoe het in een andere formatie gaat, want dan denkt men ook weer anders.

  23. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

    Dit vind ik wel wat fijner, omdat een artikel over geurnoten soms wat lastig wegleest (ligt absoluut niet aan jouw schrijfstijl hoor!) en zo krijg ik toch een iets betere indruk!