Stapelreview: happy summer perfumes!

Vandaag weer een stapelreview van een aantal nieuwe zomerse parfums! Het thema is ‘Happy Summer’ dus heb ik vier parfums gekozen waarvan je helemaal vrolijk wordt en die heerlijk zijn bij een zonnig weertje. Nu moet ik toegeven dat de zon momenteel ver te zoeken is, maar met deze fruitigfrisse parfums kom je alvast in de stemming.

De parfums die ik vandaag zal reviewen zijn:

 • The Body Shop – Love ETC… Sun Kiss
 • Jil Sander – SUN Sorbet
 • Calvin Klein – Eternity Summer
 • Marc Jacobs – Splash Tropical Collection – Kumquat


Parfum winnen?
Ook bij deze review vind ik het leuk om in de comments te lezen welk parfum jou het meeste aanspreekt en waarom. Inmiddels is Womanity van Thierry Mugler (stapelreview: Pink Perfumes) onderweg naar een nieuwe eigenaresse in België, maar wie weet kies ik dit keer jouw comment uit en win jij één van de bovenstaande parfums die jou het lekkerste lijkt.

Laten we beginnen met de eerste, Love etc… Sun Kiss van The Body Shop.

Parfumhuis: The Body Shop
Naam: Love ETC… Sun Kiss eau de toilette
Top: bergamot, nectarine
Hart: neroli, jasmijn
Basis: sandelhout, amber
Type: Floral Fruity
Prijzen;
 50 ml €19,95
Mijn geurbeleving: Love ETC… Sun Kiss is het ondeugende zusje van de originele geur Love…ETC. Wanneer je de geur opbrengt ruik je meteen de sappigzoete nectarines. De geur opent heel fruitig en toch ook wel wat fris, door de citrusvrucht Bergamot. Waar de originele geur wat zwoeler en verleidelijker is, is deze zomerse versie wat spontaner, speelser en sprankelender. Sun Kiss heeft bijvoorbeeld geen vanille en musk in de basis, waardoor het een lichter en luchtiger parfum is dan het origineel, perfect voor een warme zomerse avond. Ik vind het parfum voornamelijk fruitigzoet en bloemig met een vleugje citrusfris. Ergens ook wel verleidelijk en flirty, dus wie weet vang jij met dit parfum wel je zomerliefde? Dit parfum is een limited edition en alleen deze zomer verkrijgbaar bij The Body Shop.

Parfumhuis: Jil Sander
Naam: Sun Sorbet eau de toilette
Top: rode bessen
Hart: jasmijn
Basis: vanille, sandelhout
Type: Floral Fruity
Prijzen;
 100 ml  € 39,50
Mijn geurbeleving: Sun van Jil Sander is voor velen de ultieme zomergeur and I couldn’t agree more. Sun ruikt naar zonnestraaltjes gevangen in een flesje parfum! Dit voorjaar echter komt Jil Sander met Sun Sorbet, een versie die iets meer sprankelt! De rode bessen in de top zorgen voor een fruitigfrisse noot, terwijl de jasmijn in het hart zorgt voor een verleidelijke en vrouwelijke noot. De basis bestaat uit de weeïgzoete geur van vanille en zwoel sandelhout, wat de geur wat meer warmte en diepgang geeft. Al met al een lichtere, verfrissende en sprankelende versie van SUN die je op en top aan de zomer zal doen denken.


Parfumhuis: Calvin Klein
Naam: Eternity Summer (2012) eau de parfum – limited edition
Top: zonnige oranjebloesem, sprankelende siciliaanse bergamot, japans peer, martini akkoord
Hart: hydroponische gardenia, bloemblaadjes van de witte pioenroos, blauwe hyacint
Basis: witte muskus, tonkabonen, heliotroop
Type: Floral Fruity
Prijzen; 100 ml €61
Mijn geurbeleving: Sinds 2006 brengt Calvin Klein elk jaar een nieuwe zomereditie uit van Eternity en zo ook dit jaar. Eternity Summer 2012 ruikt een stuk minder zoet dan bovenstaande geuren, maar is in mijn ogen (of, neus) wel degelijk een zomers parfum. Het is sprankelend fris, ‘groen’ en ergens zelfs een beetje ‘aqua’. De lichte, witte bloemennoten zijn duidelijk aanwezig en het geheel ruikt heel natuurlijk en vertrouwd. Ik vind dat de geur meer bloemig ruikt dan fruitig, en als je er iets zoets in ruikt, dan komt dat door de bloemen en niet door het fruit. Een hele frisse, lichte en naturel geur. Lekker als je meer van de aquageuren bent bij warm zinderend weer!

Parfumhuis: Marc Jacobs
Naam: Splash Tropical Collection – Kumquat
Top: mandarijnpulp, bergamot, sinaasappelschil
Hart: kumquat, jasmijnbloemblaadjes, tijgerorchidee
Basis: muskus, blond cederhout
Type: Citrus
Prijzen; 100 ml €45
Mijn geurbeleving: Wow! Van alle vier is dit parfum mijn favoriet en ik zal je vertellen waarom. Dit is namelijk een zomerse cocktail, inclusief rugmassage en het geluid van een aanspoelende zee, in een flesje. Echt waar! De Splash Tropical Collection van Marc Jacobs bestaat uit een trio van heerlijke frisse zomergeuren waaronder Kumquat, maar ook Hibiscus en Rain. Ik heb Kumquat en dat is een zoete, citrusgeur. Het parfum opent zoet en sappig met de geur van zoete citrusvruchten (of ruik ik daar stiekem ook een vleugje ananas?). Het zoete zwakt wat af en maakt plaats voor een bloemig hart van sensuele jasmijn en exotische tijgerorchidee. De basis bestaat uit muskus, verleidelijk en vertrouwd, en cederhout. Het geheel ruikt sprankelend, verrassend, fris, fruitig, een tikje zoet, een tikje bloemig, maar vooral: 100% zonnig en vrolijk. Yes, deze geur maakt mij blij.

WIN!
Welk parfum heeft jouw voorkeur en waarom? Laat een goed onderbouwde comment achter en wie weet win jij het door jou gekozen parfum! Van alle comments pik er namelijk eentje tussenuit die ik de geur zal toesturen. Comments kunnen t/m zondag 15 april geplaatst worden om kans te maken op een prijs. Ik ben benieuwd naar jullie keuze. En let op, als je alleen een comment achterlaat met ‘IK WIL KUMQUAT WANT DIE IS VET LEKKER’ dan win je uiteraard niets. Je moet echt goed aangeven waarom, want daar gaat het mij juist om.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

388 Reacties

 1. Nelleke
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  En en en? wie wint ‘m?

 2. Karin
  17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  De mooie strakke fles van Marc Jacobs vind ik heel stijlvol, en zoals jij de geur dan beschrijft, tja, dan vindt iedereen hem geweldig, lijkt mij! Maar ben ook wel erg benieuwd naar de geur van Kumquat, de smaak ken ik namelijk al, heb ooit op vakantie eens een geweldig kumquat likeurtje gedronken 😉

 3. Olivia
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Eternity Summer van Calvin Klein spreekt mij echt aan, want ik ben niet zo van die zware geurtjes. Ik kan me er zo aan ergeren dat mensen voorbij lopen en een walm van veel te zware parfum mee brengen. (: En aqua geuren vind ik wel lekker ruiken.

 4. Chantal
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Love ETC… Sun Kiss eau de toilette van TBS past helemaal in mijn straatje! Parfums met muskus en vanille vind ik vaak te zwaar, dus ben blij dat het bij deze ontbreekt. Ik houd van luchtige ‘draagt ze parfum? I’m not sure..’ frisse geurtjes. Ik denk dat deze bij mij past!

 5. toet
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Hoi Serena,

  Ik zou het liefst de Calvin Klein winnen. Zie bij de geurnoten heliotroop. Ik koop elk jaar een heliotroop plantje, en dan moet ik er elke keer aan snuffelen, lijkt wel een verslaving. Zou hem het liefst onder mijn neus houden de hele tijd. Hahaha. Ben serieus benieuwd hoe de Calvin Klein ruikt, zitten wel meer heerlijke geurnoten in zo te lezen.

  Groetjes, lees graag je blog, leuk voor jong en oud 😉

 6. Laura
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  In de liefde ben ik vurig
  Ik wil je dan helemaal
  Ik val op jou
  Jij

  Eerst geniet ik van je zoete, sappige top
  En daarna kom ik bij je hart
  Het liefst leer ik je basis kennen
  Jij

  Ik zal je aanraken, elke dag
  Je vasthouden, likken, ruiken
  Jij komt op mijn naakte huid
  Jij… Kumquat!

  Lieve Serena, jij als parfummoeder bent de juiste persoon om het te vragen: mogen Kumquat en ik parfumpartners zijn? Ik verlang naar hem…

 7. Michelle
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Hoi Serena,

  Ik heb net geprobeerd een reactie te plaatsen maar volgens mij is het niet gelukt. Daarom probeer ik het nu nog een keer.
  (Wellicht zal mijn tekst iets verschillen van die van zonet, heb ‘m niet helemaal kunnen onthouden).

  Love etc… Sun Kiss van The Body Shop, dit is de geur die mij aanspreekt omdat deze mij aan mijn zusje doet denken. Spontaan, speels en sprankelend; woorden die mijn lieve zusje goed omschrijven. Sinds 5 weken ben ik getrouwd en woon ik met mijn man, hierdoor zie ik mijn zusje een stuk minder (zij woont nog thuis, wij zijn gezin van ouders en 2 meiden). Ik zou het super vinden haar met deze geur te mogen verrassen! Wat betreft het verleidelijke en flirty aspect, van een liefde is ze voorzien, wat niet wegneemt dat deze geur haar prima zal passen toch 😉

  Fijn weekend nog,

  Groetjes Michelle

 8. 14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Ik heb expres een paar dagen gewacht met meedoen aan deze winactie omdat ik de geurtjes eerst zelf wilde ruiken. Vandaag heb ik degene die ik heb kunnen vinden geroken en ik vond Kumquat het lekkerst. Dit geurtje werkte heel goed met mijn (getinte) huid. Ik had dit ook wel verwacht omdat er muskus in de basis zit, dit werkt meestal goed bij mij. Ook vind ik bergamot zo’n lekkere geur. Ik drink altijd een groene thee met bergamot van de Tuinen en die is zo lekker! Ik wil ook graag dit geurtje omdat jouw beschrijving zoooo lekker klinkt. Helaas ga ik dit jaar niet op vakantie, nee geen zomerse cocktails, rugmassages en het geluid van een aanspoelende zee dus :(. Ik zal het dit jaar moeten doen met de Nederlandse kusten helaas, helaas. Ik hoop dus heel erg dat ik dit geurtje win zodat mijn zomer toch een beetje zomers is!

 9. Diana Koolschijn
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  O hier hoefde ik niet over na te denken ik ga voorJil Sander – SUN Sorbet. Gebruik al jaaaaren Jil Sander Sun en vind dit een heerlijke geur en zeker nu Sun Sorbet er is zou ik deze supergraag willen leren kennen.

 10. esmee
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Hallo Serena,

  Het Jill Sander geurtje is het helemaal voor mij, ik ben toe aan de zomer. Zowel aan de zon, nieuwe kleding, zomerse make up en het ultieme zomer geurtje. Ik heb het geurtje al geroken en het is echt verrukkelijk..Het flesje maakt je al vrolijk en van de geur word je gewoon intens gelukkig. Helaas loop ik momenteel stage en kan ik zeer weinig genieten van de zon, maar daar in tegen kan ik met dit geurtje ook binnen genieten! Ik heb op vrijdag de 13e helaas geen geluk gehad(vrijdag de 13e is mijn geluksdag, i.v.m mijn geboorte op vrijdag de 13e(. Wordt daarom zondag 15 april mijn nieuwe geluksdag?

  Groetjes, Esmee

 11. Myrthe
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Heb laatst mijn twee favo parfums vergeleken. Allebei bergamot in de top en cedar in de basis. En wat heeft het parfum van Marc Jacobs nou ook… juist 🙂 Daarnaast hou ik heel erg van citrus, je zou kunnen zeggen dat het bijna een verslaving is (zit momenteel een citroentaart te eten, nomnom). Dus ik denk wel dat deze zomer-editie van Kumquat mijn hartje kan bekoren hihi.

 12. aayze.
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Ik zou echt freaggin’ blij worden als ik die van Marc Jacobs zou winnen, een geur is voor mij netals een sprookje.. Het brengt je ergens naar toe, ergens waar alleen jij kan zijn, omdat jij dat moment eraan geroken hebt. Je ziet het prachtige flesje, haalt ‘t dopje eraf en spuit ‘t op je pols. Wanneer ik het geur binnen krijg, doe ik mijn ogen dicht en blijf even ruiken, ik ben dan een paar seconden ergens anders. Ergens waar niemand anders kan zijn…
  Ik heb nooit een Marc Jacobs parfum gehad, heb dus nooit een apart sprookje beleefd.
  Nou ben ik ook nooit ergens geweest waar ik de zee hoor met een cocktail in mijn hand en rugmassage, je begijpt dat ik Kumquat heel erg graag zou willen! Ik ben heel erg zeker dat ik met Kumquat op, mezelf op vakantie zal voelen, terwijl ik door de straten van NL loop.. Dankjulliewel voor het lezen! x

 13. Juliette
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  Mijn voorkeur gaat uit naar: The body shop – Love ETC… Sun Kiss eau de toilette. De fles alleen al, ik ben dol op goud met felle kleuren! Qua flessen maar ook van kleding, helemaal op de warme zomeravonden.. ik verlang er echt naar! De geur past precies bij het uiterlijk van de fles. En wat mij betreft hoe zoeter de geur, hoe beter hihi. Het woord sappigzoete nectarines heeft mij laten beslissen dat dit echt de geur voor mij moet zijn. Hij lijkt me heer-lijk!

 14. Petra Rijkenbarg
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  ik ben heel benieuwd naar sun sorbet van jill sander. sun ben ik aan mijn derde fles toe. vorig jaar limited edition eau de soleil gekocht, maar die vind ik saai (mijn dochter niet) dus als ik deze win en hij ruikt zo lekker als hij er uit ziet zijn er twee mensen gelukkig.

 15. Marike
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Ik zou het liefste Kumquat van Marc Jacobs winnen. Toen ik klein was, hadden we thuis altijd een biologisch groentepakket waar ook echte kumquats (een soort citrusfruit) inzaten. Opeten met schil en al, vrij bijzonder, maar het waren heerlijke vruchtjes, zoet vanbinnen en zurig van buiten, mijn ultieme zomer gevoel van vroeger ! Sinds de reclame van dit parfum overal te zien is, moet ik er steeds weer aan denken 🙂

 16. Sarah De Coninck
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Moest ik eentje moeten kiezen van allemaal dan zou ik gaan voor de Jil Sander Sun Sorbet eau de toilette
  omdat als je van die geuren ruikt zou je onmiddelijk op vakantie willen het geeft je zou een happy gevoel zo vrolijk en fris
  Het zijn zo van die feel good parfums en daar hou ik zeer van.
  De meeste fruitige geuren kunnen je doen denken aan een vroegere vakantie
  Zo fruitig fris is wat ik zeer graag heb het maakt me blij

 17. iris
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Jil Sander lijkt mij heeerlijk! zoals jij hem al beschrijft krijg ik al zin in de zomer en droom ik al helemaal weg. Laat staan als je hem zelf op zou hebben. Ik voel de zon al bijna op mijn huidje branden en mezelf aan het zwembad liggen met een lekker drankje. Hij lijkt mij echt een perfecte geur voor de zomer en die had ik zelf nog niet. Ik hou zelf erg van zoete geuren en dat schijnt die te zijn.

  X

 18. Ilse
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Moeilijk om te beslissen als je ze niet allemaal zelf kan ruiken, maar ik denk dat ik toch ook maar voor Kumquat van Marc Jacobs ga.
  De gewone versie van Love ETC van TBS ken ik wel en vind ik niet lekker ruiken, dus als deze daar een beetje op lijkt, zal ik die ook niet lekker vinden, denk ik.
  Sun Sorbet valt ook al af, want daar zit vanille in en ik hou niet van de geur van vanille in parfums.
  Dus blijven nog Eternity Summer en Kumquat over. Moeilijk want in beide zit bergamot, daar hou ik van, beide ruiken lekker fris.
  Dan toch maar Kumquat omdat volgens je beschrijving Eternity Summer meer aqua en bloemig ruikt dan fruitig en ik toch meer voor de fruitgeurtjes ben. Leuk ook dat er cederhout in de basis zit, altijd lekker en vind het belangrijk dat de basis goed ruikt, die blijf je toch het langst ruiken.

 19. Tiffany
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Hey 🙂 ik zou heel erg graag Eternity Summer van Calvin Klein winnen omdat de meeste geuren van Calvin Klein bij mij in de smaak vallen, en ik eigenlijk op zoek ben naar een paar nieuwe zomerparfums, een vriendin van mij heeft deze ook maar dan de versie van een paar jaar geleden en die ruikt ook erg lekker, dus grote kans dat ik deze ook superlekker ga vinden en met plezier ga opspuiten straks(als het terug wat warmer is, of juist als het regent om al in de zomerstemmikng te komen :p) Ik baal eigenlijk best wel op dit moment want ik ben er net achtergekomen dat mijn parfum van Burberry leeg is 🙁 die ga ik zeker opnieuw kopen!! echt een aanrader trouwens, het is Burberry Sport for woman, een iets zwaardere geur die ik heel vaak droeg in de winter 😀

 20. Cynthia Lei
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Oeh, Jil Sander Sorbet Sun lijkt me een heerlijke pafrum! Die zonnestralen kan ik wel gebruiken en dat deze sprankelt maakt mij wel heel nieuwsgierig. Ik ben gek op zoete geuren, daar word je altijd zo vrolijk en je krijgt er meteen een ultiem zomer-gevoel van. Deze geur zou zo mee in mijn koffer kunnen, naar het warme Kreta voor mijn eerste zomervakantie met mijn vriendjelief. Laat die sprankelende zomer maar komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *