How-to: hide a hangover

I got a hangover, who-ooooh! I’ve been drinking too much, fo shoooohooo! I got an empty cup, pour me some mooohooore!

Misschien dat je afgelopen weekend nog keihard stond mee te blèren met Taio Cruz, maar de ochtend erna wenste je dat het niet zo was. Een hangover is echt geen pretje! Niet alleen voel je je zo slap als een vaatdoekje, grote kans dat je kotsmisselijk bent en er ook nog eens uitziet als de zombie-versie van jezelf.

En natuurlijk begin jij juist vandaag met je eerste werkdag bij je nieuwe baan. Of heb je een date. Of moet je een presentatie geven op school. Maar, hoe voorkom/verberg je die donkere kringen, bleke huid en waterige oogjes, kortom: je brakke hoofd?

Clean your face!
First thing’s first! Ik weet dat het verleidelijk is om meteen na het stappen je bedje in te duiken (en ik maak me er zelf helaas ook schuldig aan), maar je ziet er the morning after een stuk frisser uit wanneer je je make-up eraf hebt gehaald. Dus, hop: reinig je gezicht en voed je huid met een hydraterende creme. Leg desnoods alvast een pak reinigingsdoekjes naast je bed. De volgende ochtend zie je er dan in elk geval een stuk frisser uit en de creme zorgt ervoor dat je geen gaar en grauw hoofd krijgt, maar een zacht en fris huidje.

Prinses op de erwt?
Geloof het of niet, maar het kan helpen om op een extra kussen te slapen. Door de extra hoogte voorkom je dat er te veel vocht in je hoofd (onder je ogen) ophoopt, waardoor je de kans op zakken onder je ogen aanzienlijk verkleint. Zonder puffy oogjes zie je er ook al meteen een stuk frisser uit, dus het is zeker de moeite waard om uit te proberen. En wees niet bang dat je niet lekker zal slapen, geloof me, met genoeg alcohol achter de kiezen slaap je vast als een roosje.

Shower
Hmmmm, het is altijd lekker worden met een douche, maar vooral wanneer je een hangover hebt is het haast noodzakelijk. Ik voel me altijd warm na een avond (te) veel gedronken te hebben, dus ik ga dan het liefste voor een lauwwarme douche. Ik heb een lekkere douchegel met verkwikkende citrusgeuren waar ik meteen van opknap. Na een douche voel je je al een stuk minder brak.


Zéker na een douche met deze mooie man *wink wink*

Moist!
Wanneer je wakker wordt lijkt de Sahara woestijn wel verhuisd te zijn naar je mond. Dooooorst! Alcohol heeft een uitdrogend effect op je lichaam, waardoor je niet alleen dorst krijgt maar waardoor je huid er ook droog, puffy en grauw uit komt te zien. Probeer de dag van je hangover dan ook meer vocht tot je te nemen dan normaal, minstens 2 L. Drink het gewoon gedurende de dag en je huid (en mond) zal je dankbaar zijn.

Puff daddy
Heb je puffy ogen? Leg er dan zo’n kwartiertje iets kouds op, zoals lepels die even in de koelkast zijn geweest, koude theezakjes, een zak met bevroren erwtjes, komkommer, etc. Je gezicht is wellicht ook droger dan normaal, dus smeer je eerst goed in met een hydraterende creme voordat je je make-up aanbrengt. Neem desnoods een iets vettere creme dan normaal, mocht je die hebben.


Fake een gezonde, frisse huid
Om minder brak voor de dag te komen is het belangrijk dat je je op de juiste manier opmaakt. Denk dus niet, ik plamuur mijn gezicht lekker vol zodat niemand ziet dat eronder een heel gaar persoontje zit. Nee. All wrong! Ik heb al eerder een artikel geschreven over hoe je fris en fruitig voor de dag kunt komen in een handomdraai. Check mijn artikel hier (how-to: fris & fruitig).

Kleur bekennen
Als je voor oogschaduw kiest, vermijd dan kleuren als paars, grijs en plum. Deze kleuren benadrukken je brakke hoofd en als je niet goed blend (wat vrij voordehandliggend is wanneer je misschien nog niet helemaal helder bent) heb je kans op een ‘blauw oog’ special effect. Ga liever voor kleuren als peach, zachtroze, bronze en goud. Krul je wimpers voor een open blik en geef je wangen en gezicht wat kleur met blush en bronzer. Vergeet ook je lippen niet. Een getinte lipbalm doet al wonderen.


Finishing touch
Goed. Je bent gedouched, je haren ruiken fris, je make-up zit er prima op. Nu nog in lekkere frisse kleren, een thermoskan groene thee voor onderweg (of scoor wat detox sapjes bij het tankstation) en een lekker, fris parfum and je bent good to go. Probeer in de loop van de dag voldoende te eten (neem steeds kleine tussendoortjes, ook al heb je geen trek) en duik bij thuiskomst meteen in je chillpak op de bank of in je bed. Even flink slapen en ‘uitzieken’ is aan te raden, want je lichaam krijgt best een flinke klap van al die alcohol. Je lichaam werkt als een malle om dit vergif (want dat is alcohol eigenlijk) te verwerken en uit je lichaam te pompen, dus het minste wat jij op dat moment je lichaam kan teruggeven is rust. Even een dagje bijkomen, en dan ben je snel weer de oude.

Overigens zijn onderstaande producten PERFECTOMENTO voor puffy eyes. Mijn favorite anti-hangover products (review coming soon):


Een hangover heeft iedereen wel eens, of wie weet komt het nog, maar het is belangrijk dat dit geen routine wordt. Remember, don’t party too hard. Ik hoop dat jullie je dit artikel nog kunnen herinneren, als het zo ver is 😉

Heb jij wel eens last van een hangover? En zo ja, tell me all the details! Wat is je ergste katermomentje? En wat deed je om dat een beetje te verbergen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

126 Reacties

 1. Manon
  12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

  Zout eten, een tijdje nadat ik wakker ben. Vooral chips helpt me zó over een kater heen. Ik nog nooit gehoord dat iemand anders dat ook had, want dat doe ik zo altijd, totdat ik m’n vriend leerde kennen, haha!

 2. Denise
  10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

  haha, mijn laatste echte hangover was met pasen, ik lust wel heel veel qua drankjes maar was een beetje blut dus heb die dag bier gedronken want dat is goedkoop haha.. ik was die dag eigenlijk niet van plan om nog uit te gaan maar na aandringen van mijn vriendin ben ik toch mee gegaan, ik woonde immers nog met mn ex samen en had ook geen zin nog langer “gezellig” met hem op de bank te zitten.. nadat mijn vrienden naar huis gegaan zijn ben ik nog even met de buurjongen blijven hangen, waarmee ik samen naar huis zou lopen (we wonen in het centrum op 1 minuut loopafstand) niks aan de hand totdat we het cafe uit liepen en van de koude buitenlucht een enorme klap voor mn kop kreeg… eenmaal thuis voor de deur had mn ex de deur expres op slot gedraaid omdat ik hem alleen had gelaten met pasen (wat hij heel erg vond)… dus toen hij eindelijk de deur open deed, ben ik met mn dronken hoofd als een idioot voor hem weggerend op mn killerheels wat eigenlijk niet zo een goed idee was haha want ik ben enorm onderuit gegaan.. hij heeft me weten te overtuigen om naar binnen te komen.. de volgende dag toen ik wakker werd had ik enorme pijn aan mn linker pols en aan de binnenkant van mn rechter onderarm zat een enorme dikke wond, geen idee hoe die wond daar kwam Oeps!..
  heb 2e paasdag van half 2 tot half 6 in het ziekenhuis gezeten 2 keer röntgen fotos laten maken, en uiteindelijk mn linker pols in laten gipsen.. ik heb zelfs nog een tetanus prik gehad omdat ik die rare wond op mn arm had waarvan ik nu nog steeds een lelijk litteken heb, wat later een gescheurde spier bleek te zijn.. zo maak je nog eens wat mee met pasen

 3. Christel
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Als je tijd en zin op kan brengen is het (voor mij in ieder geval) het beste om gelijk je make-up af te halen en gelijk heerlijk te douchen! Ik drink sowieso altijd een liter water voordat ik ga slapen. Met deze combinatie word je echt wakker alsof je wat laat naar bed bent gegaan, maar ik heb nooit een ontzettende kater!

 4. Victoria
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Heel handig voor de party animals maar ik ben pas 13 dus kan nog een paar jaartjes fris door het leven gaan zonder hangovers 😉

 5. Anna
  14 april 2012 / zaterdag, 14 april 2012

  ik denk dat ik dit morgenochtend hard nodig heb !

 6. Anne
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Haha, op dagen dat ik een keiharde kater zou moeten hebben wordt ik vroeg wakker met hele goede zin en ik voel me echt lekker dan. Dan heb ik altijd zin om te koken en op te ruimen enzo. :’)
  Maargoed, ik heb sowieso nooit een kater gelukkig. 🙂

  Vind het wel een leuk artikel!

 7. anoniem
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  de ergste in mijn leven was toen ik bij een vriendin sliep en het was na een schoolfeest ik had te veel gedronken en weet de hele avond niet meer…
  maar de volgend ochtend heb ik bij haar gekotst in degang en daarnna moest ik gewoon naar school

 8. Illilise
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik vind het eigenlijk best erg dat je dit soort artikelen ‘moet’ maken. Ik vind het absoluut niet charmant dat je zoveel drinkt dat je een volgende dag volledig naar de knoppen bent. En zeker niet als je de dag er na iets belangrijks hebt.

  Je kan je altijd wat slapjes voelen na een avond flink stappen.. maar een echte hangover van met name de alcohol is zo not done. Dan hoef je bij mij niet aan te komen dat je je niet goed voelt.

 9. 12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik heb nog een geweldige tip (ooit gehoord van een Australische dame die volgens mij ook niet vies was van een drankje). Bouillon drinken voor je gaat slapen. Dat schijnt heel goed te helpen omdat het vocht vasthoudt ofzoiets.. ?? Ik denk dat ik het een keer ga proberen.

 10. Tara-Naomi
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik drink vrijwel nooit alcohol, vroeger wel als een beest gedaan.
  Als ik ook maar 1 a 2 wijntjes op heb ben ik niet lekker de volgende dag, vooral heel misselijk.
  Ik heb twee hele erge katers gehad in mijn leven, als ik daar aan terug denk krijg ik kippenvel.
  Weet nog dat ik wakker werd bij een vriend van mij, fris en fruitig om 8 uur s’ochtends, nadat ik hoorde dat ik niet meer kon lopen de avond ervoor en ging pootje baden in de gracht ben ik daar de deur uit gegaan om het ov te pakken naar huis, eenmaal op de brug (5 stappen verder) werd ik toch beroerd! Ben een winkeltje op gaan zoeken om water en kauwgom te halen en op de radio hoorde ik: “De kater komt later!” Hoe toepasselijk?!
  Uiteindelijk kwam de tram pas na 3 kwartier maar gelukkig had iemand op de halte gezien dat ik zo wit was en begon met me te praten, en toen de tram kwam zei hij: “Heb ik je goed afgeleid?” hahaha, dat was enorm lief. Toen ik thuiskwam ben ik gelijk mijn bedje ingedoken, nooit meer dacht ik.
  Dus ik drink vrijwel nooit meer, ben veel leuker zonder alcohol trouwens & als mijn vriendje boven de wc hangt ben ik maar weer blij dat ik die afspraak met mezelf heb gemaakt.

 11. 12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Dit probleem zal ik nooit hebben! (moslim) haha

 12. Meryem
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik heb hier gelukkig nooit last van. Omdat ik moslim ben, mag ik geen alcohol. Heb letterlijk nog nooit een druppel alcohol gedronken. Na dit artikel gelezen te hebben, ben ik al helemaal blij dat ik het nooit gedaan heb! Een kater lijkt me echt erg!

 13. 12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Ik ga altijd voor 3 glazen water drinken voordat ik ga slapen (het liefst meer als je dat nog weg kunt krijgen :P), dan valt het ‘s ochtends heeel erg mee met de brakheid. En vooral een flesje water en paracetamol naast je bed, zodat je het eerste halfuur even kan bijkomen van de ergste brakheid-schok 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *