What's your favourite perfume?

Goedemorgen iedereen! Omdat er helaas nog steeds geen geurcomputers bestaan probeer ik parfums altijd zo uitgebreid mogelijk te omschrijven zodat jullie toch een beetje een idee hebben van de geur. Toch blijft het een lastige kwestie, want geuren zijn nu eenmaal heel persoonlijk. In plaats van een hele uitgebreide geuromschrijving leek het me leuk om parfums eens van een andere kant te belichten.

http://Bestbettafish.com/

Hieronder vertellen mijn zusjes Larissa en Tara, mijn moeder en ikzelf iets meer over onze favoriete parfums.

Naam | Larissa Verbon
Favoriete parfum | Pure Grace van Philosophy
De eerste kennismaking? | Drie jaar geleden zijn Serena en ik samen naar New York gegaan voor een weekje. Serena kocht de geur Amazing Grace en aan het einde van onze trip kocht ik 'em ook, want we waren er beiden helemaal weg van! Een tijdje later kocht ze ook Pure Grace en deze geur heb ik dan ook bij haar thuis voor het eerst geroken. Elke keer als ik bij haar thuis was sprayde ik het op! Op een gegeven moment is mijn liefde voor Amazing Grace iets verminderd en werd ik steeds doller op Pure Grace. Deze geur heeft een nog 'schonere' geur en blijft lekker lang hangen!
Hoe vaak draag je het parfum? | Ik draag de geur altijd tijdens speciale gelegenheden, wanneer ik iets spannends heb die dag zoals een presentatie of als ik gewoon wat extra zelfvertrouwen nodig heb! Ik zie de geur echt als een 'treat' dus ik ben er heel zuinig mee, maar het wordt wel degelijk gebruikt!
Welke herinneringen krijg je bij dit parfum? | Het herinnert me aan NY, omdat ik daar voor het eerst kennis maakte met Philosophy. Een geweldige herinnering!
Waarom vind je het zo lekker ruiken en waarom past dit parfum zo goed bij jou? | Ik hou van frisse en licht zoete geuren. Het is geen zware geur, maar wel heerlijk aanwezig en blijft lekker hangen. Hierdoor hoef ik gedurende de dag niet bij te sprayen en dat vind ik erg fijn.
Dit parfum is een aanrader voor vrouwen die…. | houden van licht zoete en schone, frisse geuren. Als een verse was, maar dan bloemiger en iets zoeter. Dit parfum is niets voor vrouwen die houden van de wat zwaardere, kruidige geuren.

Pure Grace van Philosophy is in Nederland te koop via Skins Cosmetics en via geselecteerde filialen van parfumerie Ici Paris XL. Je kunt natuurlijk ook terecht in de Ici Paris webshop! Voor een fles van 60 ml eau de toilette betaal je €39,95. In de topnoot zit bergamot, lavendel en waterlelie. In het hart zit jasmijn en in de basis zit muskus.

Naam | Rita Verbon (mama)
Favoriete parfum | Yellow Diamond van Versace
De eerste kennismaking? | Ik zag dit parfum voor het eerst op Beautylab in een review en toen sprak de geur mij – op papier – al aan. Toen ik bij Serena thuis was ging ik meteen snuffelen en ja, ik was verkocht!
Hoe vaak draag je het parfum? | Vooral wanneer ik me extra mooi heb gemaakt en mooie sieraden draag, als ik de deur uitga op visite of mensen thuis ontvang. Het geeft een gevoel van luxe. De fles is ook zo mooi en de naam 'Yellow Diamond' spreekt me aan want diamant is namelijk ook mijn geboortesteen.
Welke herinneringen krijg je bij dit parfum? | Ik gebruik het pas een paar maanden dus ik heb hier niet echt een diepgaand antwoord op. De geur doet me wel een beetje denken aan Miracle van Lancôme, wat hiervoor heel lang mijn favoriete parfum was.
Waarom vind je het zo lekker ruiken en waarom past dit parfum zo goed bij jou? | De geur is bloemig, fruitig, niet te waterig, niet te poederig, best wel aanwezig maar niet zwoel en zwaar. Het is een vrouwelijke, krachtige geur. Daar hou ik van.
Dit parfum is een aanrader voor vrouwen die…. | vrouwelijk zijn, maar ook kordaat en een beetje stoer. Vriendelijk maar met pit!

Yellow Diamond van Versace is te koop  bij de meeste parfumerieën, warenhuizen en luxe drogisterijen. De prijzen zijn; €45 (30ml), €63,50 (50ml) en €84,50 (90ml). In de topnoot zit citroen, bergamot en perensorbet. In het hart zit oranjebloesem, freesia, mimosa en waterlelie en in de basis zit amber, muskus en guaiac hout (ruikt naar rozenhout).

Naam | Serena Verbon
Favoriete parfum | Mon Jasmin Noir l'eau exquise van Bvlgari
De eerste kennismaking? | Oeh, dan moet ik even terugkijken bij mijn Instagramfoto's. Gevonden! Het was 17 april, toen ik op bezoek was bij Glow PR, het persbureau van Bvlgari perfumes in Nederland.
Hoe vaak draag je het parfum? | Niet zo heel vaak, aangezien ik van afwisseling houd. Ik heb veel favoriete parfums, maar de laatste tijd grijp ik vooral naar Stella McCartney, Essence van Narciso Rodriguez en deze. Ik draag hem zo'n 2 à 3 keer per week.
Welke herinneringen krijg je bij dit parfum? | Ik ken het parfum nog niet zo lang dus ik koppel er geen persoonlijke herinneringen aan, maar de geur doet mij denken aan vakantie. En dan niet de geur van zonnebrand en kokosnoten, maar de sprankelende geur van citrusvruchten en het vrije, vrolijke gevoel wat je krijgt van vakantie.
Waarom vind je het zo lekker ruiken en waarom past dit parfum zo goed bij jou? | Het is zo moeilijk uit te leggen waarom, maar dit parfum greep me meteen bij de eerste sniff. Ik rook er iets vertrouwds in. Achteraf bleek dit groene thee te zijn, mijn favoriete thee. Ik drink het elke dag. Verder vind ik de citrusnoten in de top heerlijk! Lekker zomers. Ik word er blij van. Het is fruitigfris, maar niet zoet, eerder een beetje bitterzoet. Het is ergens juist ook lekker 'groen' en puur.
Dit parfum is een aanrader voor vrouwen die…. | houden van lichte, sprankelende parfums met overwegend citrusnoten. Het parfum is niet poederig, niet te zoet, niet aquafris en niet kruidig, maar wel duidelijk aanwezig. Het is een vrouwelijk parfum met een bitterzoet randje en perfect voor de lente en de zomer.

Mon Jasmin Noir l'eau exquise van Bvlgari is te koop  bij de meeste parfumerieën, warenhuizen en luxe drogisterijen. Of je shopt het bij de webshop van de Bijenkorf! De prijzen zijn; €65 (50ml) en €85 (75ml). In de topnoot zit grapefruit, pomelo en amandelen. In het hart zit jasmijn en groene thee en in de basis zit muskus en cederhout.

Naam | Tara Verbon
Favoriete parfum | Coco Mademoiselle van Chanel
De eerste kennismaking? | Ongeveer twee jaar geleden ging ik samen met een vriendin een parfum voor haar moeder zoeken. We bekeken de Chanel geuren en het flesje van Coco Mademoiselle viel mij direct op. De geur sprak mij direct aan, echt heerlijk. Dat was het moment dat ik niet kon stoppen met denken aan die geur. Ik moest hem hebben.
Hoe vaak draag je het parfum? | Het is een kostbaar parfum en daarom doe er best zuinig mee. Op het begin kon ik er niet genoeg van krijgen, maar nu doe ik wat zuiniger omdat het flesje leeg begint te raken. Nu draag ik het alleen op speciale gelegenheden en af en toe in de avond. Van Serena heb ik een nieuw flesje gekregen, maar dit is een puur parfum en daarom nóg kostbaarder en specialer. Ook deze zal ik alleen op speciale gelegenheden dragen.
Welke herinneringen krijg je bij dit parfum? | Ik denk hierbij aan de wintermaanden, omdat ik deze geur met de kerst van mijn ouders heb gekregen. Ik was er zo ontzettend blij mee! Ook denk ik hiermee terug aan mijn vorige opleiding. Ik had daar een geweldige tijd met leuke vrienden en droeg toen vaak dit parfum, ik koppel de herinneringen hieraan.
Waarom vind je het zo lekker ruiken en waarom past dit parfum zo goed bij jou? | Toen ik de geur rook wist ik dat dit mijn geur was, het is een warme, zwoele geur. Sterk, beetje zoet, beetje bloemig, sexy maar ik vind het vooral lekker omdat het een krachtige geur is. Wanneer ik de deur uitga dan maakt de parfum het af. Hoe vreemd het ook klinkt, ik voel me er krachtiger en vrouwelijker door…
Dit parfum is een aanrader voor vrouwen die…. | Houden van een krachtig en sexy parfum waardoor ze zich nog vrouwelijker zullen voelen.

Coco Mademoiselle van Chanel is te koop  bij de meeste parfumerieën, warenhuizen en luxe drogisterijen. Het is verkrijgbaar als eau de parfum, eau de toilette en parfum. De prijzen van de eau de parfum zijn; €80 (50ml) en €110 (100ml). De prijs van het flesje hierboven (parfum extrait) is €170 (15ml). In de topnoot zit sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem en bergamot. In het hart zit mimosa, jasmijn, ylang ylang en roos. In de basis zit tonkaboon, patchouli, opoponax (myrrhe, een kruidenplant), vanille, vetiver en witte muskus.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat onze favoriete parfums zijn van dit moment. Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete parfums! Hoe hebben jullie je favoriete parfum leren kennen? En welke herinneringen hebben jullie erbij?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

132 Reacties

 1. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Yellow DIamond ! Heerlijke geur ! 🙂

 2. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Super leuk en lekkere parfums. Jullie hebben een goede en dure smaak 😉

 3. Chelsea
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Waarom is die daarboven op het laatste plaatje 170 voor 15 ml en voo 50 minder?

 4. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Mijn favoriete parfum is Be Delicious van DKNY. Deze heb ik gekregen van mijn vriendje toen ik vorige week slaagde en hij is zoooo lekker :3

 5. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Juliie zijn alle 4 heel erg mooi!, jij je moeder en Tara lijken echt heel erg op elkaar! maar Larrissa lijkt Nederlands. heeft zij een andere moeder of vader?
  x

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

   Haha, nee. Ze is veel lichter dan wij qua huid en ogen, maar als je goed kijkt lijkt zij meer op mij dan Tara. Laat je niet misleiden door de kleur.

   • 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

    ja je hebt gelijk! maar op die foto waar Tara haar flesje een kusje geeft heeft ze iets waardoor ze heel erg op jou lijkt. Tara lijkt ook een beetje turks en jij ook trouwnes:)

 6. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  De nieuwe van Versace is echt heeerrrlijk !

 7. Marlien
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  My all time favourite: Chanel Chance

 8. Floor
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Sinds jouw site een nieuwe lay-out heeft valt er bij elk artikel het eerste stuk tekst weg. Vriendinnen van mij hebben hier ook last van. Hoop dat het snel opgelost wordt… Sorry als dit oud nieuws is.
  xxxx

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

   Dat ligt aan Bloglovin’ geloof ik, want als je BL zonder bloglovin’ bezoekt heb je daar geen last van. Probeer maar eens!

 9. Maria
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Leuke reviews, mijn favoriet is bij uitstek ‘for her’ eau de toilette van Narciso Rodriquez. Dit is een vrij zware, krachtige, houtige geur die je echt moet ruiken. De eau de parfum ervan ruikt overigens veel minder lekker. Leuk dat je ook een parfum van Narciso als favoriet hebt. Hoe is de ‘Essence’?

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

   Heerlijk zacht, poederig en musky. Je moet wel van muskus houden.

 10. Daphna
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Wanneer komt de uitslag van de winactie van al die “blauwe” parfums?:$ van paar maanden geleden of is die er al?

  x

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

   Ja, is al opgestuurd!

 11. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Haha allemaal blij met hun eigen parfum! Super leuk om te zien. 🙂

 12. 18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Wat een leuk artikel is dit! Heel leuk om te lezen wat voor herinneringen de persoon er aan heeft, en waarom het zo goed bij de persoon past. Misschien is het een leuk idee om dit ook eens (of vaker!) te doen met de favoriete parfums van lezers van je blog?

 13. Emma
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Mijn favoriet is toch echt Flowerbomb van Viktor & Rolf, heerlijke geur.

 14. Kato
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Ik had net dezelfde ervaring als Tara, ik rook Coco Mademoiselle en vanaf dat moment kon ik alleen nog maar aan de heerlijke geur denken. Ik kreeg de geur opgesprayed in Harrots, Londen, dus dat is mijn herinnering. Ik doe hem ook niet elke dag op, meestal op een speciale dag als extraatje :).

 15. 18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Mijn favoriete parfum is zonder twijfel Victor & Rolf Flowerbomb, hij is goddelijk.

 16. Meer
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Mijn alltime lievelingsparfum is Flowerbomb van Viktor&Rolf!

 17. Zwaan
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Ja leuk! 😀
  Dit zou ik zeker wel vaker willen lezen.

 18. Merve
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Echt een leuke post :D!!!
  Ik hou echt van parfums, maar ik ben er helaas nooit zuinig mee.
  Misschien moet ik dat maar wel doen, want parfum is niet heel goedkoop helaas XD
  xxx