Review: Floral Fruity Parfums

Parfums kun je onderverdelen in verschillende geurgroepen, waarvan Floral Fruity veruit de grootste en meest populaire groep is. De parfums uit deze groep scoren hoog bij het grote publiek en vallen bij veel mensen goed in de smaak. Na de klik review ik een aantal parfums die allemaal in deze geurgroep vallen, maar toch heel verschillend en uniek zijn.

Benefit – Ring my Bella, Dior – J’adore, Guess Seductive,  Marc Jacobs – Oh, Lola! en Guess Seductive I’m Yours


Benefit – Ring my Bella
De laatste toevoeging aan Crescent Row is Ring my Bella. Ik heb jullie wel eens eerder verteld over de parfums van Benefit en hun leuke filosofie achter de verpakkingen (klik hier). De verpakking van Ring my Bella is een doosje in de vorm van een lingerieshop. De geur past dan ook bij de verpakking; het is een flirterige en verleidelijke geur. 
De geur begint met een duidelijke citrusnoot – dit is nergens te vinden, maar mijn neus houdt me niet voor de gek – hoogstwaarschijnlijk grapefruit. Als de citrusnoot wat vervlogen is gaat de geur over in een bloemige top met geurnoten van de roos, lelie en madelief. Deze bloementuin gaat langzaam over in de geurnoten van het hart; exotisch en verleidelijk jasmijn met de poederige en zoete geur van pioenrozen. De geur rust op een basis van zwoele muskus, kruidige patchouli en zoete vanille. 
Ring my Bella is geen overheersende geur, ik heb zelfs het idee dat ik de geur in de loop van de dag helemaal niet meer zo goed kan ruiken. Het is een eau de toilette, maar het doet me daarom eerder denken aan een bodysplash. De geur is licht bloemig, fruitigfris met een vleugje zoet. What can I say? Het is een van mijn favorieten geworden de laatste tijd, de geur is perfect in balans en doet lekker zomers aan. Ik heb een zwak voor geuren met muskus, vandaar dat ik als een blok ben gevallen voor Ring my Bella. Een must-smell! Benefit parfums zijn te koop via Sephora. Dit parfum is een eau de toilette 30 ml, prijs €36.


Dior – J’adore eau de toilette
Ik denk dat er maar weinig weinig vrouwen zijn die niet weten wat J’adore is. Het is de absolute bestseller van het parfumhuis van Dior. Ik moet toegeven dat het ook een geweldige geur is, goed opgebouwd en uitgebalanceerd met hoogwaardige ingrediënten. Deze geur echter is de eau de toilette uitvoering van het bekende J’adore parfum. De eau de toilette is sprankelender en speelser, maar even elegant en vrouwelijk.
Dat J’adore een succes is heeft alles te maken met de kwaliteit en originaliteit van de ingredienten. Het parfum start met een frisse, maar pittige noot van mandarijnen. De geur van mandarijnen is nog niet vervlogen of de geur bereikt het hart, bestaande uit geuren van een bloementuin in bloei; Damascusrozen, ylang-ylang (kamperfoelie), Sambacjasmijn en Tunesische oranjebloesem (neroli). Deze weelderige geurnoten versmelten samen tot een fris, bloemig en romantsich geheel. De geur rust op een basis van verschillende houtnoten met een vleugje verleidelijk zoete vanille.

J’adore eau de toilette is een geur die nooit zal vervelen. Alle geurnoten sluiten naadloos op elkaar aan en toch zijn ze duidelijk te onderscheiden. J’adore is een romantische en vrouwelijke geur, kwetsbaar en lieflijk,  zacht en delicaat. Aan de andere kant is J’adore ook een hele intense en krachtige geur, sensueel en verleidelijk. J’adore is voor de echte bloemenliefhebbers, het is een hele vrouwelijke geur. Deze geur is vanaf volgende maand verkrijgbaar in de bekende luxe drogisterijen en parfumerieën. Prijs €68 voor 50 ml eau de toilette.

Guess heeft een Seductive parfumlijn om de markt gebracht waaronder Seductive (de gouden flacon), Seductive Wild Sumer (niet op foto) en Seductive I’m Yours (de roze flacon). 

Guess – Seductive
Deze geur kwam vorig jaar zomer uit en blijkt wereldwijd een groot succes! Guess seductive heeft een, zoals de naam als aangeeft, verleidelijk en flirterig charme. Ondanks de bloemige noten die duidelijk aanwezig zijn is deze geur wat intenser vergeleken met de andere geuren. De hout- en wierooknoten uit de basis zijn ook degelijk aanwezig en geven het parfum een exotisch tintje. De geur begint echter heel sprankelend en fris met topnoten van bergamot (citrusvrucht), zwarte bessen en rijpe, sappige peren. Na de top gaat de geur over in een bloemig hart van oranjebloesem, jasmijn en iris. Wat niet veel mensen weten is dat iris een aparte geur heeft. Het wordt vaak gebruikt in parfums op de geur van viooltjes na te bootsen en ook geeft iris het parfum een zachte, poederige noot. De geur rust op een basis van hout, wierook en vanille. 
Seductive is een intense geur, poederig zacht en bloemig, verleidelijk en vrouwelijk. Ergens ook een tikje stoer door de kruidige ondertonen. Het is geen geur  voor muurbloempjes! De prijs van de 30 ml flacon is €32,50 en Guess is te koop in de meeste luxe drogisterijen en parfumerieën.

Guess – Seductive I’m Yours
Dit parfum is officieel niet ingedeeld onder Floral Fruity, maar ik wilde hem toch graag voor jullie reviewen. Guess Seductive I’m Yours is de nieuwste Guess geur die pas vanaf september dit jaar in de schappen ligt. Het is een speelse en sexy geur, verleidelijk en vrouwelijk, maar ook elegant en charmant. Dit parfum bevat sensuele en exotische geurnoten, maar ik vind vooral de vanille goed te ruiken. Als je van de wat zoetere geuren houdt (niet snoepjeszoet, maar het warme en romige zoet van vanille) dan is deze geur een must-smell voor jou!
Seductive I’m Yours begint met de geur van friszure passievruchten, poederige pioenrozen en de lichte frisse geur van Tiaré tahiti-bloemblaadjes. De top versmelt met het hart in geurnoten van de magnoliabloesem, witte lelie en vanilleorchidee. De geur dankt zijn zwoele, oosterse ondertoon aan de basisnoten, bestaande uit kruidige patchouli, exotische houtsoorten, romig muskus en ‘groen’ vetiver. Al met al is Seductive I’m Yours een hele zwoele geur, je zou kunnen zeggen een avondparfum. Vanaf september dus te koop! De prijs is €32,50 voor een 50 ml flacon.
Marc Jacobs – Oh, Lola!
Yes, save the best for last! Oh, Lola! is een geweldige geur. Zoals de flacon eruit ziet, zo ruikt deze geur ook. Speels, sprankelend en flirterig. De geur opent met een verfrissende fruitsalade van zoete wilde aardbeien, sappige peren en frambozen. De fruitsalade krijgt een romantische noot in het hart, met geurnoten van de poederige pioenroos, magnolia en cyclaam. Het parfum rust op een basis van zoete vanille, geurig sandelhout en tonkaboon (dit ruikt een beetje naar chocola). 
Oh, Lola! begint fruitigzoet en veranderd langzaam in een iets volwassener en vrouwelijker parfum. De geur is sexy en zwoel, speels en flirterig en bovenal gewoon echt heel erg lekker. Mijn zusjes en ik zijn heel positief over deze geur. Van alle bovenstaande geuren is Oh, Lola! de meest zoete, maar het is geen mierzoete, snoeperige geur (zo eentje die wespen aantrekt). Het parfum is goed in balans en als je op zoek bent naar een parfum die je vrolijk maakt is Oh, Lola! een must-smell. Dit parfum ligt vanaf half juli in de schappen, dus over een paar dagen gok ik. De prijs gaat vanaf €49,95 voor een 30 ml flacon eau de parfum.

Floral fruity parfums openen vaak met een fruitige topnoot die langzaam overgaat in een bloemenboeket. De basisnoot echter bepaald de ‘ziel’ van het parfum en dit geeft een geur zijn karakter. De parfums hierboven zijn veelal verleidelijk en flirty en bevatten enigszins dezelfde geurnoten (pioenroos, jasmijn, oranjebloesem en vanille, bijvoorbeeld). De combinatie van de geurnoten en het karakteristieke van het hart zorgt er toch voor dat elke geur compleet anders ruikt. Ik hoop dat ik de geuren zo juist mogelijk voor jullie heb omschreven. Sommige zijn al te koop, weer anderen liggen pas over een tijdje in de schappen.

Tell me, welk parfum draag jij als je uit bent op een flirt?

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *