How-to: 50 manieren om negativiteit kwijt te raken

We hebben allemaal wel eens zo’n dag, week of maand. Je verkering is uit, je hart is gebroken, je bent inspiratieloos, je ziet het even niet meer zitten met school, je hebt het niet zo naar je zin op het werk, je voelt je ziek, zwak en misselijk. Het liefst lig je de hele dag in bed zielig te zijn. Kortom, je hebt een dipje en je zit niet lekker in je vel. Als je er niet snel wat aan doet kan dit dagen zo doorgaan, dus het is zaak om jezelf een mep te verkopen en jezelf te dwingen om op te staan en wat te gaan doen. Maar wat? No worries. Hieronder heb ik een lijst voor jullie samengesteld die je kan helpen met het kwijtraken van alle negativiteit. 

Het is belangrijk om je dag, die slecht is begonnen, te transformeren naar een fun-day. Als je je bezig houdt met andere zaken dan zal je merken dat de zorgen die je had ineens plaatsmaken voor happy thougts. Je liefdesverdriet maakt plaats voor positieve gedachten. Na het uitvoeren van enkele dingen uit de lijst zal je je een stuk vrolijker voelen. Echt.

1. Ren naar je huisdier en geef hem of haar een grote knuffel. Geef ze aandacht en liefde. Maak een wandeling met je hond of verwen je katten met kattensnoepjes. Ze waarderen de extra aandacht en ze geven je liefde en troost.
2. Bel een vriend of vriendin op die je altijd aan het lachen maakt. Iemand die positief is ingesteld en die je altijd weer op kan vrolijken.
3. Surf naar YouTube en bekijk grappige filmpjes. NigaHiga en Ray William Johnson always makes me laugh! Net als Kassem G. Of misschien ben jij wel meer van de Shaytards. Klik anders gewoon een willekeurige video aan onder het kopje ‘comedy’. Klik lekker door naar andere video’s, net zo lang tot je de tijd vergeet en alleen maar loopt te grinniken.

4. Organiseer een sleep-over met je vriendinnen. Koop chips, popcorn en Coca Cola (of beter nog, dr. Pepper), huur cheesy films, leg magazines en wat beautyspulletjes op tafel. Dat wordt vast een gezellige avond/nacht waarbij jullie nagels lakken, maskertjes opdoen, films kijken, blaadjes lezen en vooral veel praten en lachen! Kan ook als je 30+ bent.

5. Surf naar je favoriete blogs *kuch* Beautylab *kuch* en gebruik de zoekfunctie om oudere artikelen terug te lezen.
6. Ga naar weheartit.com en bekijk al die mooie plaatjes. Maak zelf ook een account aan, of een tumblr account, en verzamel daar alle mooie plaatjes die je op internet tegenkomt.

7. Lees een goed boek.
8. Bekijk een feelgood movie.

9. Download een HEEL SEIZOEN van je favoriete serie, sla je favoriete snacks in en houd een marathon. In je eentje of met vriendinnen.
10. Zet jouw guilty pleasure liedje op en brul de lyrics luidkeels mee. Mijn favoriet: Mysterious Girl van Peter Andre en Drive myself Crazy van N’Sync.
11. Koop banketbakkers koekjes, petit fours, macarons, donuts, cupcakes of cakepops. Eat them all.
12. Neem een warme douche of een warm bad. Brand kaarsjes in de badkamer en dim het licht. Ultiem chill momentje.
13. Bestel een berg sushi en eet het thuis lekker op.
14. Go online shopping! Op asos.com is nu een HUGE sale going on. Verwen jezelf met iets moois, je hebt het verdiend en je weet het!
15. Ga naar de kapper en laat jezelf een mooie coupe aanmeten. Een nieuw kapsel geeft altijd dat lekkere ‘schone lei’ gevoel, vind je niet?
16. Pak je make-up spullen en ga lekker aan de slag. Maak een toffe ooglook, experimenteer met kleuren, oefen die smokey eye. De tijd vliegt voorbij en opmaken werkt heel ontspannend.
17. Pak een oud fotoalbum en blader er door heen.
18. Pak je fiets en maak een leuke route door je dorp of stad. Ontdek mooie plekjes.
19. Trek je bikini uit de kast en ga lekker zwemmen. Na een aantal baantjes getrokken te hebben ben je moe en voldaan en mag je trots op jezelf zijn. Eet erna, traditiegetrouw, een patatje.
20. Ga een lekker eind hardlopen. Up-tempo muziek in je oren en verstand op nul.
21. Surf naar cuteoverload.com en maak gilletjes bij elke schattige foto die je daar ziet.
22. Leg een boekje naast je bed en schrijf je dromen op. Surf vervolgens naar dreammoods.com om te zien wat je dromen betekenen.
23. Koop stoepkrijt en schrijf ergens op straat een inspirerende en lieve tekst. Zoiets als ‘wat ben je mooi vandaag’. 
24. Download de nieuwe plaat van Beyonce en oefen je bootyshake in de spiegel.
25. Maak een ochtendwandeling en geniet van de vogeltjes.
26. Laat je verwennen met een manicure en pedicure, bij een spa of gewoon at home.
27. Boek een lichaamsmassage voor jezelf van minimaal een uur.
28. Bel of mail een oude vriend(in) van je, om de contacten weer wat aan te halen.
29. Koop een attent kadootje voor een lief familielid of een lieve vriendin en geef het aan ze, zomaar. Omdat ze lief zijn en altijd voor je klaar staan.
30. Zoek een quote op internet uit die echt goed bij je past.
31. Lak je nagels in elk een ander kleurtje en met elk een andere soort nailart.
32. Bel je vrienden op, of groeps-whatsapp ze, dat je niet zo lekker in je vel zit. Echte vrienden vrolijken je meteen op, of komen langs. Het is nooit leuk om te laten weten dat je je zo voelt, maar het lucht op en ze kunnen je helpen, want ze kennen je door en door.
33. Koop een bak Ben & Jerry’s ijs en eet alles op. Alleen.
34. Doe wat creatiefs. Maak beauty spullen, een mooie ansichtkaart, brei een trui, schilder een schilderij, verknip een t-shirt, pimp je All Stars met textielverf of start je eigen blog.
35. Maak een playlist met alleen maar toffe liedjes die je vrolijk maken en draai die de hele dag door, non-stop.
36. Zoek een culinair recept op via internet of uit een kookboek, doe uitgebreid inkopen en ga aan de slag. De site pioneerwoman.com is erg inspirational!
37. Ga naar de Primark, Euroland, Ikea of Action en scoor leuke producten voor een superklein prijsje. Always makes me feel good!
38. Zoek je kledingkast uit. Doe de dingen die je niet meer draagt weg, berg je winterkleren ergens apart op en rangschik je zomerkleding. Bepaal wat je nog mist en maak een wish-list.
39. Trakteer je moeder op een high tea.

40. Maak een account aan op fashiolista.com en love alles wat je mooi vindt. Koop minstens 1 mooi kledingstuk die je op die site bent tegengekomen. You deserve it!

41. Gooi je haar los, draag een flatterend jurkje, rode lippenstift en hoge hakken en ga heel casual boodschappen doen. Tel hoeveel mannen hun ogen net iets langer op jou gericht laten…

42. Koop marshmallows en sateprikkers, steek een vuurkorf aan in je tuin of op het balkon (het kan trouwens ook boven een kaarsje) en rooster ze lekker knapperig aan de buitenkant (en zacht en fluffy aan de binnenkant). Doe dit met een lieve vriend of vriendin samen en vertel elkaar leuke verhalen tijdens dit ‘kampvuurtje’.

43. Photoshop een mooie collage van allemaal hot guys en maak dit je nieuwe desktop achtergrond.

44. Maak een mooie, inspirerende collage op polyvore.net – verzin steeds weer een ander thema.

45. Google op foto’s van knappe celebrities zonder make-up. Oeeeeh, that feels good, doesn’t it!

46. Surf naar failblog.org

47. Maak een foto van je kat, net op het juiste moment (dit kan even duren, dus) en maak er een icanhazcheezburger.com plaatje van. Lolcats rule!

48. Bekijk een heel seizoen MTV programma’s zoals Jersey Shore, The City of The Hills. Schrijf de leukste quotes op en post ze op je facebook, tumblr of twitter.

49. Glimlach op straat naar iedereen die je tegenkomt.

50. Realiseer je dat alles goed komt, het heeft alleen wat tijd nodig.
Zo, dat waren alle dingen die ik kon bedenken om te doen als je niet lekker in je vel zit. Door gewoon bezig te zijn, daadwerkelijk iets te doen, zal je al een stuk fitter en positiever worden. Van alleen nietsdoen en in bedhangen wordt je namelijk steeds lustelozer. Je voelt jezelf dan echt waardeloos, omdat je niets doet. Dwing jezelf uit bed, neem een douche en kleed je aan en doe gewoon wat leuks! Houd jezelf bezig en omring je met positieve mensen, gedachten of werkzaamheden. Als je treurig bent, realiseer je dan dat dit slechts van tijdelijke aard is. Het zal elke dag, beetje bij beetje, minder worden. Onthoud dat!
Wat doen jullie om je rotdag positiever te maken?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *