How-to: zelfverzekerd in je bikini

Zo, alweer een tweede how-to vandaag, maar ik heb me laten inspireren door het zonnetje (die helaas op de meeste plekken in Nederland is weggevaagd door regenbuitjes). Je examens, tentamens, toetsen en dat vervelende klusje op je werk zijn achter de rug en nu is het dan eindelijk tijd voor die welverdiende vakantie. Aaaaah, zon, zee en eh. Strand. Voor de meiden die moeite hebben met hun bikinilijf heb ik hieronder een paar tips opgeschreven, want ik vind dat iedereen het recht heeft om vrolijk en zeker over het strand te huppelen.

Niemand is perfect
Misschien wel de grootste cliche van de eeuw, maar het is waar. Niemand is perfect. Jij dus ook niet, and that’s ok. Elke vrouw is weer anders gevormd. Waar jij ontevreden bent met je dikke billen zou een ander er alles voor over hebben om zo’n goed gevuld broekje te hebben. Het belangrijkste is om juist niet op anderen te letten en om niet geobsedeerd te raken met een bepaald lichaamsdeel. Kijk in de spiegel en wees tevreden met je lijf. Wees blij met de mooie features van je lichaam en wees überhaupt blij dat alles functioneert naar behoren. Jij bent jij.

Vergelijk jezelf niet met die prachtige en ‘perfecte’ celebrities en Victoria Secret modellen. Ook zij worden gephotoshopt. Daarnaast beschikken zij over make up artists, haarstylisten en personal shoppers. Ze hebben een heel arsenaal aan personeel die als voornaamste taak heeft om ervoor te zorgen dat de celeb in kwestie altijd mooi voor de dag komt. Snap ik wel, ze staan ook altijd in de spotlights, maar het geeft ons wel een vertekend beeld van de werkelijkheid. Houd dit daarom goed in je achterhoofd! Het is absoluut niet eerlijk tegenover jezelf om je eigen lichaam te vergelijken met die van modellen en celebrities, doe dit dus ook niet!

Of je nu een size zero of een plus size hebt, het voelt altijd goed om goed voor je lichaam te zorgen. En als je goed voor je lichaam zorgt dan zit je ook lekkerder in je vel. Als je weer wat lichaamsbeweging hebt gedaan (al is het maar de fiets pakken in plaats van de auto of een extra lange wandeling met je hond) dan voel je je al beter over jezelf. En als je eens een keer voor die heerlijke maaltijd salade kiest in plaats van een Big Mac menu mag je ook best trots zijn op jezelf. Sure, je moet niet doorslaan, even lekker losgaan eens in de zoveel tijd moet absoluut kunnen (sterker nog, ik denk dat het juist wel goed is). Zorg dat je lichaam voldoende vitamientjes binnenkrijgt en voldoende lichaamsbeweging en je zal je al een stuk beter voelen over jezelf.

Reality check
Doem scenario: je loopt in je onzekere lijf vanaf je handdoek over het overvolle strand naar het water (het is echt te warm, je MOET even een duik nemen) en iedereen, ja echt IEDEREEN kijkt naar je. Mensen stoppen met voetballen, praten en zonnen en kijken allemaal jouw kant op. Doodse stilte. En daar loop je dan met het schaamrood op je oren. Het liefst zou je de zee in willen rennen om er vervolgens nooit meer uit te komen.

Well, I got news for you. Denk je nou echt dat iedereen naar je zit te staren? Tuurlijk kijkt men, dat doe jij ook als iemand je van dichtbij passeert, maar de meeste mensen hebben wel wat beters te doen (genieten van hun vakantie bijvoorbeeld) dan langdurig naar jouw lichaam koekeloeren. Het zit allemaal tussen de oren, echt. Wat maakt het uit wat anderen van je denken? Je bent op een strand met 99,99% vreemde lui die je toch nooit meer zal zien. Wat kan jou het schelen? Een van de belangrijkste dingen om zekerder te worden is om te stoppen met denken wat anderen van je zullen vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien, maar het is echt het proberen waard. Stop met denken wat anderen van je vinden (en daarmee bedoel ik niet dat je een asociale boer moet worden) en je zal merken dat je zekerder door het leven gaat.

Als je vrede hebt gesloten met dat stemmetje in je hoofd die verteld wat anderen van jou vinden (oh, je kan gedachten lezen?) is het tijd om te genieten. Maak je niet druk om andersmans opinie (die er, zoals het punt hierboven al aangeeft, waarschijnlijk niet eens is) en maak lol. Lees een boekje, ren naar de zee, speel spelletjes op het strand, bouw een zandkasteel, kortom, vermaak jezelf. Je leeft maar een keer, geniet van elk moment! Wees blij dat je überhaupt op het strand ligt. Andere mensen zijn misschien wel hard aan het werk, hebben geen geld voor een vakantie of een dagje strand. Realiseer je dat je behoorlijk lucky bent om daar te zijn en haal er alles uit wat erin zit.

Voorpret
Of je nu wel of niet gelukkig bent met jezelf, shoppen is iets wat bijna elk meisje leuk vindt! Shop de perfecte bikini die jouw lichaam het meest flatteert, en als je toch bezig bent, shop er dan nog wat leuke accessoires bij. Een mooie pareo, een tof badlaken, lekkere zonnebrandcreme, een mooie strandlas, en strandhoed, sandaaltjes, een mooie nieuwe zonnebril. Het is superleuk om deze spulletjes vast aan te schaffen. Net zoals met schoolspullen. Dat zorgde er bij mij ook altijd voor dat ik meer zin kreeg om naar school te gaan, en zo werkt dat ook met het shoppen voor beach accessoires.

Ja mensen, het moet er dan toch echt een keertje van komen! Of nou ja, niets moet natuurlijk, maar als er een deel van je lichaam heel hard wenst om ook zo lekker zorgeloos over strand te wandelen dan is het de hoogste tijd. Heb je vaak genoeg met een t-shirt over je bikini zitten wensen dat je stoer genoeg was om naar het strand te huppelen? Dan is het tijd voor actie. DOE HET GEWOON! Trek je t-shirt uit, gooi je oversized badhanddoek van je af, haal diep adem en loop over het strand. Ieeeh, doodeng! Maar ben jij even trots op jezelf als je na die verfrissende duik weer terugloopt naar je handdoek hee! Ik spreek uit eigen ervaring nu, maar de terugweg is ook opeens een stuk minder eng, het ergste lijkt achter de rug. Je moet jezelf er echt toe zetten, jezelf dwingen, maar als je die bikinivrees echt wil overwinnen dan is dit hard nodig. Zorg dat je altijd rechtop loopt, dat staat mooier en hierdoor straal je ook meer zekerheid uit. En als jij je prettiger voelt met een ingehouden buik, doe je dat toch lekker? Doe ik ook hoor.

Lees hier mijn andere bikini body tips (klik hier).

Voel jij je onzeker wanneer je in het openbaar een bikini draagt? Heb jij je angst inmiddels overwonnen? Als jullie meer tips hebben, deel ze dan bij de comments. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *