Budget Tip: Recycle je oude bronzer

Weten jullie nog dat ik jullie vertelde over mijn favoriete bronzer van Lancome? Deze bronzer is echt de ultimate panporn als je het mij vraagt! En ik heb inmiddels een nieuwe in gebruik genomen omdat je er met dit zielige ‘randje’ bronzer uren over deed om een fatsoenlijke laag poeder op je kwast te krijgen. Maar goed, wat nu? Weggooien? NO WAY! STOP RIGHT THERE! Let’s recycle!

1. Vergane glorie! Niet weggooien. We gaan recyclen. Want met de restjes kunnen we nog heel veel handige dingen gaan doen…
2. Maak de bronzer los van de pan. Ik doe dit met een theelepeltje. Vang het poeder op in een schaaltje of kommetje.
3. Stukken bronzer.
4. Verpulver de bronzer met je lepeltje door te roeren en te drukken. In principe heb je nu een ‘loose bronzer’ die je in een potje kunt scheppen. Je zal echt verteld staan van de hoeveelheid poeder. Hier kan je echt nog heel lang mee doen en dat scheelt weer centjes!
5. Wat ik zelf een leuk idee vind is het volgende. Pak je favoriete dagcreme of bodylotion en meng geleidelijk wat bij het poeder tot een smeuïge, egale massa.
6. Afhankelijk van de pigmentatie en de verhouding bronzer/creme heb je ineens een vloeibare bronzer, een getinte dagcreme of een bronzing bodylotion! Ik heb mijn bronzer zo gemengd dat het de kleur heeft van een getinte dagcreme.
7. Breng alles over in een afsluitbaar potje (ik gebruikte een LUSH potje). Als ik nu mijn dagcreme aanbreng geeft het een iets meer gebruind tintje aan mijn huid. Heel subtiel eigenlijk. De shimmers uit de bronzer geven mijn huid een mooie gloed. Zo haal ik het maximale uit mijn bronzer!
Dus meiden, niet zomaar je make-up weggooien! Je kunt er nog zo veel dingen mee doen en hierdoor geld besparen (die je dan weer aan nieuwe make-upjes kunt uitgeven!). Ik hoop dat jullie wat aan deze budget tip hadden.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *