AH Vers Salade Challenge

Het is zomer, het lekkere weer komt er aan (hopelijk…) en dat betekent dat ik meer zin heb in lichtere avondmaaltijden zoals belegde broodjes of een goedgevulde salade. In de herfst en winter maak ik vaak een salade voor “erbij”, maar als het wat warmer weer wordt maak ik graag een grote maaltijdsalade als diner. Het is lekker snel klaar, fris en knapperig en je kunt er eindeloos mee variëren!

Ook op kantoor kiezen we liever voor een salade tijdens de lunch in plaats van een lekker belegd broodje. Mijn salades zijn vaak Aziatisch getint, Margo kiest altijd voor een salade met een Italiaanse vibe en Frederiek (van Kindermodeblog) husselt graag een salade met van alles en nog wat!

ah vers salade_01Inspiratie voor saladerecepten is overal te vinden, maar nog steeds komen er nieuwe producten op de markt die je door je salade kunt gooien! Zo spotte ik laatst in het vernieuwde saladeschap van Albert Heijn een aantal interessante ingrediënten; verse linzenkiemen, Honny Cresh, baby boerenkool, kiemgroenten en tuinkers met echte bloemen (so pretty!).

ah vers salade_02Ik ben echt zo’n sucker voor nieuwe dingen, ik wil dat dan gewoon allemaal uitproberen. Ik kan daar helemaal excited van worden, als een soort van burgerlijke huisvrouw!

ah vers salade_10Toen ik deze nieuwe producten zag in het schap gooide ik ze bijna allemaal in mijn mandje. Het was eigenlijk zo veel dat ik spontaan heb besloten om de hele week een salade voor mezelf klaar te maken. En dat is ook wel goed, want ik heb namelijk ook besloten om een maand lang supergezond te eten. Ik heb dat nog nooit eerder in mijn leven gedaan, want ik heb een zwak voor snoep, chocola, koekjes en eigenlijk alles waar veel suiker en vet in zit, maar ik droom al maanden van een platte buik.

ah vers salade_09Nu denk je misschien, nou Sereen, jij hebt toch niets te klagen? Maar sinds ik ben gaan samenwonen is er 4 kilo aangekomen en dat uit zich vooral in een wat dikker buikje en een stuk stevigere bovenbenen. En dat wil ik er gewoon weer vanaf hebben. Het valt jullie wellicht niet op, maar mij wel.

ah vers salade_08Ik ben supertrots op mezelf want ik heb nu al een week niet gesnoept en geen frisdrank gedronken. Dat alleen al is een hele overwinning voor mij! Maar door een week lang salades te eten denk ik dat ik mijn lichaam nét even die extra boost kan geven. Een goed begin is het halve werk. Dus, daar gaan we!

Maandag
ah vers salade_06Baby boerenkool, landkers melange, linzenkiemen, bulgur, peen julienne, mais, notenmix en kip.

Dinsdag
ah vers salade_05Landkers melange, pompoen en linzen, rode bietjes, geitenkaas, kiemgroenten en sojabonen.

Woensdag
ah vers salade_07Landkers melange, quinoa, zwarte olijven, rozijnen, appel, honny cress en gegrilde champignons.

Donderdag
ah vers salade_03Snijbiet, krieltjes, tomaat, komkommer, kip, kiemgroenten en rock chives.

Vrijdag
ah vers salade_04Penne pasta, tonijn, avocado, baby boerenkool, gegrilde groentemix, appel, ei en honny cress.

ah vers salade_13Hoe voel ik me na een week lang salades te hebben gegeten? Nou, het klinkt natuurlijk supercliché en je zag ’em vast al aankomen: ik voel me er supergoed bij! Mentaal, omdat ik echt het gevoel heb van, ik ben goed bezig, maar ook fysiek voel ik me fitter. Ik ben ‘s avonds minder snel moe, heb minder inkakmomentjes gedurende de dag en ik heb bijna (BIJNA!!) zin om te sporten. Nu weet ik dat ik er niet alleen kom met gezonder eten, dus ik weet dat ik ook aan sporten en bewegen moet geloven, maar ik ben daar mentaal nog niet helemaal klaar voor. Nu heb ik begin juli wel een bootcampsessie ingepland, dus misschien dat ik vanaf dan langzaamaan ga beginnen. I’ll keep you posted!

ah vers salade_12Ga ik vanaf nu alleen nog maar salades eten? Nou, ik moet zeggen dat ik na een week salades ook wel verlang naar een soepje, een lekker broodje of gewoon een Indische maaltijd. Maar, dankzij deze persoonlijke challenge weet ik wel wat er allemaal mogelijk is op saladegebied en dat ik met het vernieuwde en saladeschap van Albert Heijn supergoed kan variëren.

Dankzij de kant-en-klare- gegrilde groente en champignons is een salade ook nog eens een stuk sneller klaar en het is leuk om te zien dat er ontzettend veel verschillende soorten bladsla zijn om mee te experimenteren. Bovendien zijn Margo en ik helemaal fan van de Honny Cress, dat smaakt lekker zoet en is een verrassende afwisseling in je salade. Ik moet zeggen dat dit het wel leuker maakt om voor een salade te kiezen!

ah vers salade_11Zijn jullie ook zo dol op salades of op zoek naar inspiratie voor lekkere saladerecepten? Op deze pagina van Albert Heijn deel ik samen met 30 andere bloggers mijn favoriete recept! Welk recept spreekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

– dit artikel is geschreven in samenwerking met Albert Heijn. De foto’s zijn gemaakt door mij en door Alina Krasieva, een fantastische fotografe die toevallig langskwam op kantoor!

Volg:

82 Reacties

 1. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Hoi Serena,

  Wat een mooie foto’s! Mag ik je vragen waar je shirtje op de laatste foto’s van is? Het lijkt op een aztec print!

  Liefs,
  Sjoukje

 2. Roelie
  22 juni 2015 / maandag, 22 juni 2015

  Die foto met die vallende gele bloemblaadjes, heel mooi!!!

  en dankje voor de ideetjes, vanavond wordt het een salade 🙂

 3. Ikram
  22 juni 2015 / maandag, 22 juni 2015

  Hmmm mmmm mmm luuuuking good 🙂 Die foto met de vallende bloemblaadjes ÖÖ 🙂 AWESOME!! 🙂
  En de salades zien er zo kleurrijk uit dat je dat toch onmogelijk kan inruilen voor een saai bruin stukje brownie zou ik durven zeggen :-p en dat als chocoladeliefhebber!

 4. Willemijn
  21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

  Wat toevalkig dat jij okk een maand lang gezond wil eten, ik doe dat namelijk ook! Ik doe het nog wel effe wat heftiger: ik doe de sugarchallenge! Dan mag je een maand kang niks eten waar suiker inzit, of wat je bloedsuikerspiegel verhoogd, wow moeilijk! Ik zit nu op dag 11 en ik krijg het behoorlijk zwaar, maar de reacties van iedereen die het ak gedaan hebben zijn zó posifief! Misschdin moet je maar eens kijken op http://www.sugarchallenge.nl….
  xxx

  • Serena
   Auteur
   21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

   Dat gaat em niet worden voor mij, wil wel gewoon ketchup kunnen eten en zo nu en dan gewoon een sapje waar suiker in zit, of 1 dag in de week een stuk chocola ofzo. Ik houd wel van een challenge, maar niet te extreem, en dit is voor mij heel extreem.

 5. 21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

  Ik vind de salades er erg lekker uitzien. Zelf kan ik een salade op zijn tijd ook erg appreciëren

 6. Geke
  21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

  Waar maak je die salades allemaal mee aan, oftewel: wat doe je er door aan zure of zoetige dressing of zo? Of eet je die salades zonder dat je er verder nog iets door doet-is dat niet erg droog?

  • Serena
   Auteur
   21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

   Alleen wat peper, zout, azijn, olijfolie, ik hoef er niet altijd zo’n hele romige saus overheen.

 7. 21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

  Wauw, mooie foto’s! Ik ben niet zo’n fan van salades met al die poespas, maar een maaltijdsalade met gegrilde kip vind ik wel erg lekker.

 8. Merel
  20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Hele mooie foto’s! Ik zou alleen echt niet elke dag kunnen teren op sla. Ik vind ze er eerlijk gezegd ook niet heel erg vullend uit zien. Niet als gemene kritiek bedoeld, maar ik zou het echt niet kunnen! Ik zou dan juist ‘s avonds naar het ongezonde voedsel grijpen omdat ik het hier niet mee zou redden.

  • Serena
   Auteur
   21 juni 2015 / zondag, 21 juni 2015

   Zo, ze zien er misschien niet zo uit maar dat zijn ze zeker wel!

 9. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Ik vind de salades van Albert Heijn ook heerlijk! Ik werk er ook, en als ik ‘s avonds wat moet eten kies ik altijd de salade met Griekse kaas.. Overheerlijk!

 10. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Ik ben de kant en klare salades van Appie helemaal aan het ontdekken op het moment. Die met pittige kip en limoen kokos dressing is lekker!

 11. Puck
  20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik ben gek op salade en eet het meerdere keren per week. Prachtige foto’s ook!

 12. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Oeh dat lijken me allemaal hele lekkere salades! Dit geeft wel wat inspiratie!

 13. Mirjam
  20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Wat ziet alles er smakelijk uit, mooie foto’s Serena!!! En wat een mooie top draag je daar, van welke winkel is die top?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *