DIY | Koffie 2 Go

Op Twitter werd er gevraagd of ik een leuke Vaderdag DIY wilde verzinnen. Nu moest ik vroeger op de basisschool de meest verschrikkelijke dingen voor papa knutselen. Een pennenbakje van klei (die hij overigens vol trots op zijn bureau zette), een beplakt luciferdoosje (die hij ook gewoon gebruikte) of je eigen handomtrek op een velletje papier (die op de koelkast werd gehangen). Wat je je ouders ook geeft, ik weet zeker dat ze er superblij en trots op zijn.

Toch wilde ik papa dit jaar én iets creatiefs geven én iets waar hij met heel zijn hart van houdt: koffie. Zonder dit donkerbruine goedje is hij namelijk een heel ongelukkig mens. Sterker nog, dan krijgt hij hoofdpijn. Hij drinkt zijn koffie met melk en suiker, ik weet precies hoeveel erin moet, want vroeger als kind vonden wij het leuk om koffie voor onze ouders te zetten.

Papa drinkt zijn koffie eigenlijk altijd thuis en op werk, maar heel soms is hij wat langer onderweg. Dan heeft hij een cursus voor werk of gaat hij samen met mama naar de andere kant van Nederland rijden omdat ze één of ander tuinbankje hebben gezien die ze misschien willen hebben. Of ze gaan naar Duitsland om boodschapjes te doen, vinden ze leuk. Ze maken geregeld roadtrips en wat is er dan vervelender dan een pitstop met smerige tankstationkoffie!? Daarom heb ik vandaag een DIY Koffie 2 Go voor jullie bedacht. Compacte, kant-en-klare zakjes met daarin lekkere filterkoffie, melkpoeder en suiker. Alles precies afgemeten in de hoeveelheid die papa het liefste heeft.

vaderdag DIY_01 Wat heb je nodig?
1. De favoriete filterkoffie van je vader. Drinkt je vader koffie van hele bonen? Maal deze dan zelf. Of laat het malen in een koffiewinkeltje.

2. Koffiemelkpoeder. Als je vader geen melk in zijn koffie drinkt laat je dit natuurlijk weg.

3. Suiker. Of zoetjes (achteraf had ik die moeten gebruiken, want papa drinkt namelijk zoetjes). Als je vader geen suiker in zijn koffie drinkt, laat je ook dit uiteraard weg.

4. Theefilters. Ik heb ze van het merk T-sac en kocht ze bij de biologische supermarkt.

5. Een leuk potje, blik of bakje om je Koffie 2 Go zakjes in te geven.

6. Een strijkijzer en een handdoek.

vaderdag DIY_02 Deze DIY is heel makkelijk, maar ergens ook een beetje moeilijk, want: hoe weet je de juiste verhoudingen van wat er in het zakje moet? Ik heb daarom eerst 1 flinke schep koffie, 1 schepje melk en 1 schepje suiker in een zakje gedaan. Dat heb ik vervolgens in een mok kokend water gehangen. Het resultaat was hele vieze, slappe koffie. Goed. Meer koffie dus. Tweede poging: 2 flinke scheppen koffie, 1 schepje melkpoeder en 1 schepje suiker. Het resultaat was goed, precies zoals papa het drinkt.

Het verschilt natuurlijk per persoon hoe diegene zijn koffie drinkt, dus mijn advies is om de verhoudingen wel eerst even uit te proberen in plaats van alles maar lukraak in een zakje te scheppen.

Houd er ook rekening mee waarin de zakjes straks opgelost moeten worden: in een grote mok, in een klein koffiekopje of misschien maak je ze wel voor van die kleine, witte plastic bekertjes. Ik maak mijn inhoud gebaseerd op een grote koffiemok.

vaderdag DIY_03 In het zakje ging dus ook 1 schep melkpoeder.

vaderdag DIY_04 En 1 schep suiker. Achteraf gezien had ik dus eigenlijk 2 zoetjes moeten gebruiken, aangezien mijn vader dat drinkt, maar dat had ik nu even niet in huis. Als de zakjes straks op zijn ga ik zeker nieuwe maken, maar dan met zoetjes!

vaderdag DIY_05 Als het goed is, is dit de inhoud van je zakje (zo ongeveer).

vaderdag DIY_06 Vouw je zakje dicht, maar niet te strak, zodat er nog ruimte bovenin overblijft om het zakje aan vast te houden en er mee te dippen en te roeren straks, in de mok.

vaderdag DIY_07 Het leuke van deze zakjes is dat je ze dicht kunt strijken. Zet je strijkijzer aan, leg een dubbelgevouwen handdoek op de vloer en strijk de zakjes dicht door er snel met het strijkijzer overheen te bewegen. Ze zitten meteen dicht! Ideaal, want zo kun je de zakjes gemakkelijker ergens in bewaren en hoeven ze dus niet per se rechtop te staan.

vaderdag DIY_08 Maar er zo veel als je wilt.

vaderdag DIY_09 Deze Koffie 2 Go zakjes zijn superhandig in gebruik! Het enige wat je nodig hebt is een mok met warm water.

vaderdag DIY_10 Hang je Koffie 2 Go zakje in de mok en laat het zo’n 3 – 5 minuten trekken onder af en toe roeren.

vaderdag DIY_14Et voila, je hebt een mok met heerlijke koffie, just the way daddy likes it! <3

vaderdag DIY_13 Verpak je zakjes in bijvoorbeeld een wekpot met een label. Op deze manier geeft je cadeautje extra leuk!

vaderdag DIY_12 Papa kan zo op elk moment van de dag genieten van zijn favoriete koffie, zelfs als hij onderweg is. De Koffie 2 Go zakjes werken gemakkelijk en snel, je hebt er alleen warm (of kokend) water voor nodig.

vaderdag DIY_11Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan voor Vaderdag! Natuurlijk is deze DIY ook een leuk cadeautje voor koffieliefhebbers in het algemeen. En in plaats van koffie kun je dit uiteraard ook doen met thee. Of chocolademelk.

Ik wens iedereen een fijne Vaderdag komende zondag. En mocht je geen papa meer hebben, dan wens ik je alsnog een hele fijne dag vol mooie herinneringen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

68 Reacties

 1. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  superleuk en handig! Kun je dit heel toevallig ook met koffie filters maken?

  liefs

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

   Nee, die kun je niet strijken helaas!

 2. Liza
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Super handig! Dit is trouwens ook vet handig die zelf alleen maar thee drinken en dus geen of alleen zo een grootkoffiezetapparaat hebben , als er dan bezoek komt die koffie drinkt dan koken ze water doen ze zelf een theezakje en voor het bezoek een koffiezakje!

 3. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Wat een goed idee, deze kan ik zelf goed gebruiken op het werk, daar smaakt de koffie net als slootwater… Thnx!

 4. 20 juni 2015 / zaterdag, 20 juni 2015

  Leuk ideetje! Ik ben er zeker van dat je papa hier heel blij mee zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *