Mijn 9-staps skincare routine

Doordeweeks heb ik er geen tijd voor, maar in het weekend (bijvoorbeeld op een lazy sunday) vind ik het heerlijk om uitgebreid te keutelen in de badkamer. Maar wat is de juiste volgorde in een uitgebreide skincare routine? En welke producten gebruik ik op het moment?

Juiste volgorde skincare routine;

1. reiniging
2. scrub/peeling
3. masker
4. essence
5. toner
6. oogcrème
7. spot corrector (hyperpigmentatie/puistjes)
8. serum of huidolie
9. dag- of nachtcrème

Wat ik momenteel gebruik;


1. schuimende reiniging – Comfort Zone Essential Face Wash (heb momenteel geen vast merk)
2. scrub/peeling – MayBeauty The Incredible Face Gel (klik hier voor een uitgebreide review)
3. masker – Rubber Mask (maar ik gebruik elke week weer iets anders)
4. essence – SKII Facial Treatment Essence
5. toner – Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (klik hier voor een uitgebreide review)
6. oogcrème – Dermalogica Stress Positive Eye Lift
7. spot corrector (hyperpigmentatie) – Eucerin Even Brighter en
spot corrector (puistjes) – Comfort Zone Active Pureness
8. serum of olie – pure rozenbottel olie (klik hier voor meer info over deze olie)
9. dag- of nachtcrème Eucerin Oil Control Sun Gel-Crème SPF50


Van de week deelde ik een kortingscode met jullie waarmee je tijdelijk een korting van 30% krijgt op het gehele assortiment van MayBeauty, en die korting is nog steeds geldig. Plaats hier je bestelling en vul bij het uitchecken de code beautylab voor maar liefst 30% korting!

Als er nog vragen zijn over skincare in zijn algemeen of over de producten die ik momenteel gebruik, stel ze gerust in de comments!

Lassen jullie wel eens een relax momentje in waarbij je jezelf voorziet van een super uitgebreide skincare routine?

Until next time,
Serena Verbon

*deze video is deels gesponsord door MayBeauty*

Volg:

8 Reacties

 1. Anno
  27 februari 2018 / dinsdag, 27 februari 2018

  Je geeft aan dat je een toner gebruikt van paula’s Choice maar dat is een exfoliant die je gebruikt.. ik weet niet beter als dat een toner toch weer wat anders is als een exfoliant. Ik heb namelijk ook zowel een toner als de exfoliant van paula’s Choice. Zou je me uit kunnen leggen waarom jij de exfoliant als toner gebruikt?

 2. Marielle
  24 oktober 2017 / dinsdag, 24 oktober 2017

  Let op met SPF want deze maken vrije radicalen aan in de huid en bevorderen hierdoor huidkanker! En het is NIET de zon waardoor je huidkanker krijgt! Vroeger waren de mensen veeel meer buiten dan nu en in de vlakke zon op het platteland en toen bestond er GEEN huidkanker!

 3. Mieke
  16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

  Ik kom nu pas toe aan deze video en bijhorende blogpost. Heel tof zo een fijn uitgebreid verwenmoment voor jezelf (en je huid)! Ik probeer dit ook regelmatig in te lassen, hopelijk lukt me dit ook nog wanneer mijn kleine meid er is ?
  Wat me wel opvalt is dat in de post toner en essence van plaats veranderd zijn, misschien kan je dit even aanpassen voor diegenen die enkel het artikel lezen?
  Veel liefs!

 4. Mandy
  8 september 2017 / vrijdag, 8 september 2017

  Hoi Serena,

  altijd leuk die blogs en verhalen. heb al veel producten gekocht nadat ik je blogs gelezen heb, vooral omdat ik zelf ook last heb van een wat vettere huid net zoals jouw dus altijd blij om te zien als je weer wat nieuws hebt en ik het ook uit kan proberen. mijn vraag is wat gebruik je als nachtcrime, daar ben ik nog naar op zoek eigenlijk.

  Liefs

 5. Madeleine
  7 september 2017 / donderdag, 7 september 2017

  Hi Serena! Allereerst alsnog van harte gefeliciteerd! Ik was voor het werk weg en als en holbewoner afgesloten van ‘het net’, excuus dus voor de late felicitatie! Hoop dat je een mooie dag hebt gehad.
  De Maybeauty scrub klinkt heel goed. Maar wat is jouw mening als je het vergelijkt met Philosophy’s microdelivery resurfacing peel, wat is beter of heeft jouw voorkeur? Of is het niet te vergelijken? Dank alvast!
  Oh en ook dank voor de kattentoren blog, zó leuk!

 6. Syl
  6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid is zooooo fijn! Ik merk echt dat mijn huid is opgeknapt.
  Ik ben altijd benieuwd naar SK III maar weet nooit echt of het gehyped wordt of dat het echt geweldig is.

 7. 6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Nou Marielle, een moord voor doen gaat wel ver 😉 (hihi)
  Je hebt inderdaad een prachtige huid, maar iedereen is op zijn/haar eigen manier een prachtig persoon 🙂 Ik ben echt dol op jou blogs en lees deze met veel plezier.

 8. 6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Je huid ziet er altijd zo goed uit! Daar zou ik een moord voor doen 😉 Ik heb al zoveel geprobeerd, maar helaas werkt niets écht heel goed 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *