Deze DIY kattenkrabpaal blend perfect met ons interieur

Good morning! Een tijdje geleden schreef ik het artikel ‘11 betaalbare én mooie kattenhuisjes voor je interieur‘ en daar kwam ontzettend veel respons op. Het was fijn om te lezen dat ik in elk geval niet de enige ben die de standaard logge, fluffy kattenkrabpalen onooglijk vind om te zien! Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben we de oude kattenkrabpalen EIN-DE-LIJK bij het grofvuil gedumpt. Hoppatee, weg met die dingen!

Maar goed, waar moeten onze poezels nu dan aan krabben? En hebben ze nog wel genoeg holletjes om zich in terug te trekken en heerlijke chillplekjes om te soezen? George en ik hebben dit handig opgelost met een beetje hulp van IKEA en een beetje hulp van Zooplus. Kijken jullie mee?


Op onze IKEA Besta kastjes hebben we een Kallax kast geplaatst met 4 vakken. Rechts bovenin hebben we de inzet met 2 lades geplaatst. Hier kun je van alles in bewaren, maar wij vonden het juist wel handig om hier onze kattenspullen in te stoppen. In het bovenste laatje zitten bijvoorbeeld borstels, kammen, een nagelschaartje, kattensnoepjes, zalfjes (voor hun oogjes), laserlampjes, speeltjes, catnip en ga zo maar door. In de onderste hebben we gewoon overige rommeltjes gestopt. Met deze lades kun je alles mooi netjes en uit het zicht opbergen, ideaal!


Onderin de Kallax hebben we 2 vilten kattenholletjes geplaatst; eentje voor Coco en eentje voor Clarence. Deze kun je gewoon kant-en-klaar bij Zooplus bestellen. Zo nu en dan liggen de katten er heerlijk in te soezen en vooral als het ineens erg druk wordt in huis, kunnen ze zich hier fijn terugtrekken.


Aan de zijkant van de Kallax hebben we een grote krabplank bevestigd, waar ze lekker hun nageltjes aan kunnen scherpen. De plank dient tegelijkertijd als hulpmiddel om van beneden naar boven te klimmen. Een krabplank is niet zo heel charmant om te zien, maar op deze manier is hij mooi weggewerkt en uit het zicht, terwijl de katjes er wel gewoon goed bij kunnen.


Coco en Clarence springen trouwens erg graag vanaf de Kallax naar de keuken, zo tussen de spijlen door. Ze vinden het geloof ik wel handig, zo’n shortcut, en tegelijkertijd is het heel spannend en avontuurlijk voor ze om via deze weg naar de keuken te gaan.


Toen we onze oude krabpalen naar het grofvuil wilden brengen, hebben we één krabpaal losgeschroefd en gehouden. George heeft hier een kastje omheen gebouwd die qua afmetingen precies even groot is als een Besta kastje. Op deze manier hebben we ook een geïntegreerde krabpaal gemaakt die perfect blend met de rest van ons interieur (als je niet zo handig bent kun je natuurlijk ook een Besta kopen en hier de krabpaal tussen bevestigen). Nu hebben ze 2 plekjes waar ze hun nagels aan kunnen scherpen.


Ook de muurplankjes hebben we bij Zooplus vandaan en vooral bij Coco is dit een groot succes. Ze slaapt er elke dag wel eventjes in. Het liefste ligt ze in de onderste, maar heel soms springt ze door naar de bovenste. Wij vinden de muurplankjes heel clean staan; door het lichte hout en de off-white kussentjes past het goed in ons interieur. Tegelijkertijd staat het ook speels en gezellig, en al helemaal als Coco er een dutje in doet. Vanaf de keukentafel kan ik haar goed zien (en zij mij ook, want volgens mij houdt ze me altijd stiekem in de gaten).


Naast de kattenholletjes en de muurplankjes hebben we 2 andere chillplekjes gecreëerd door simpelweg een lekker kussentje op de Kallax te leggen, en een fluffy dekentje op de Besta ernaast. Ook hier ligt Coco wel eens te soezen. Ze wisselt steeds af van plek.


Ons kattenhoekje wordt voornamelijk door Coco gedomineerd, maar Clarence ligt zo nu en dan in één van de kattenholletjes en scherpt er zijn nageltjes. De rest van de tijd ligt hij het liefste op onze bank (snap ik, die ligt ook heerlijk, haha!).


We zijn blij dat onze “DIY” kattenkrabpaal in elk geval goed wordt gebruikt (dat is natuurlijk altijd maar de vraag) én dat hij mooi matcht met ons interieur. Een goede win-win situatie! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe wij ons kattenmeubel hebben geïntegreerd met de rest van onze meubels, en wellicht zorgt het voor inspiratie voor in je eigen huis!

Wat vinden jullie van ons kattenhoekje, zou het iets zijn voor je eigen interieur?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. Ellen
  1 november 2017 / woensdag, 1 november 2017

  Jaa, zeker leuke inspiratie! Wat een paleisje hebben die twee.

 2. Sonja
  17 september 2017 / zondag, 17 september 2017

  Superleuk gedaan. Dit ga ik onthouden voor ons nieuwe huis.

 3. 7 september 2017 / donderdag, 7 september 2017

  Wat super cute dat ze ook echt allebei in die holletjes liggen. Die van mij wilt nooit in een “huisje” liggen helaas maar die plank aan de muur vind ik wel echt super handig voor mijn kat.

 4. Anna
  7 september 2017 / donderdag, 7 september 2017

  Dat hebben jullie mooi gemaakt.
  Leuk dat ze nu zo naar de keuken springen.
  Met wat voor speelgoed spelen jullie katten mee? Ben ik benieuwd naar omdat mijn kat niets leuk meer vind….

 5. Denise
  7 september 2017 / donderdag, 7 september 2017

  Wauw super mooi! <3

 6. Mariska
  6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Wat heb je dat leuk gedaan zeg! Ah die kattenhuisjes, zo cute ik zou er bijna een Ikeakast voor kopen zodat ik die ook kan aanschaffen. Maar geen ruimte meer helaas. Ik heb zelf gemerkt dat onze katten liever horizontaal krabben dan verticaal. Eerst krabden ze aan onze bank. The horror. Nu hebben we twee kleedjes, de een is een mini kleedje dat we speciaal gekocht hebben voor ze om kapot te krabben. En aan het andere kleed krabben ze ook, maar dat blijft verrassend mooi. Aan de grote krabpaal tevens huisje krabben ze zelden. Rare beesten.

 7. 6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Waaauw ik vind dit zo ontzettend mooi! Mijn katten zouden dit ook helemaal het einde vinden!

 8. 6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Aah! Wat lief dat ze erin gaan zitten. Ik kan de tips goed gebruiken want ik ga bijna verhuizen en zit nu al te bedenken hoe ik alle kattenprops mooi in het interieur kan verwerken 🙂

 9. Lisanne
  6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  Ik ben nu wel heel benieuwd hoe je de “lelijke en lompe” kattenbak hebt weg gewerkt. Dit vind ik zelf nogal een item in huis.
  Dit met je mandjes is ook echt een goed idee, eens kijken of dit ook te realiseren is in een gewone boeken kast. We hebben gisteren net een rood crème kleurige kitten opgehaald die nogal houd van verstoppen haha.

 10. 6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

  YESSS, I love it!! Dit staat inderdaad echt zo leuk in je interieur en ik vond het zelfs leuk om te kijken voor welk plekje de kittehs nu eens hadden gekozen. Lief!!

 11. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Aaawh super schattig! Ik had het al een beetje gezien toen ik laatst bij je thuis was voor de masterclass en ik zat er al een tijdje naar de muur te staren. Op het eerste gezicht leek het best ver voor mij maar toen bij je HP campagne waarbij je een boomerang deed met je kitty in het mandje smolt ik helemaaal weg. Heel erg leuk en creatief gedaan, stiekem hoop ik nog dat je soort van treinrail gaat maken langs het plafond hahaha.

  • Serena
   Auteur
   6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

   Haha! Ik heb er serieus over na zitten denken, maar ik denk dat mijn katten daar niet avontuurlijk genoeg voor zijn en dat die rails er dan voor niets hangt! 😉

 12. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Oh wauw! Het is zo mooi geworden, heel clean en passend in jullie interieur!

 13. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Ah wat een kattenhemel! Vooral die vilten ¨mandjes¨ vind ik erg leuk, die zou ik hier ook wel willen:)

 14. Eveline
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Wat een kattenparadijs!

 15. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Je kattenhoekje is echt te schattig geworden! Die vilten holletjes zijn ook echt super cute! Als ik katten gehad zou hebben zou het zeker een inspiratiebron zijn geweest.

 16. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Wat is het eindresultaat leuk geworden! Past heel goed bij je interieur! Wij hebben 1 krabpaal en op meerdere plekken krabplanken. Uiteindelijk liggen onze katten toch het liefst op de kast of op de dvd-speler, haha

  • Serena
   Auteur
   6 september 2017 / woensdag, 6 september 2017

   Ja snap ik, lekker warm! hihi!

 17. Petra
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Ziet er super leuk uit! Past heel mooi in jullie interieur.?

 18. Jozefien
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Heel erg leuk gedaan!

 19. Britt
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Wouw Serena, echt heel mooi ontworpen! Ik heb hier ook een ontwerpje klaar liggen om zelf iets in elkaar te knutselen dat wat praktischer, stijlvoller en goedkoper is dan de meeste krabpalen die ik in de (online) winkels vind, maar ik denk dat ik hier ook zeker nog wat extra inspiratie uit ga halen. Die kattenholletjes lijken mij echt geweldig! Het is dan inderdaad nog maar te hopen dat ze er hun neus niet voor op trekken. 😉

 20. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Oh mijn god, dit is zo ongelooflijk schattig! =D

 21. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Dit vind ik wel echt superleuk gedaan. Jullie vormen een goed team zo samen! Ik ga het zeker bewaren voor in de toekomst voor mijn katje!

 22. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Wat ontzettend leuk bedacht en uitgewerkt!

 23. Sien
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Heel cute! Maar had je je krabpalen niet beter aan een asiel kunnen doneren…

  • Serena
   Auteur
   5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

   Nee, ze waren echt helemaal ‘op’ en afgeragd, anders had ik dat inderdaad wel gedaan!

   • Sien
    5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

    Oh oké!

    Die muurplankjes zijn ook echt heel vet, jammer dat ik er hier niet mee weg zou komen, die van mij zou er niet eens naar kijken.

 24. Maya
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Wow dit ziet er echt super mooi uit, goed gedaan!
  Kunnen ze dan gewoon in één keer in die vilten kattenholletjes springen? Ik vrees dat mijn katten er enkel zouden ingeraken als die op grondhoogte staan.

  • Serena
   Auteur
   5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

   hi Maya,
   nou, als die dikke Clarence van mij het kan, kan jouw kat het ook hoor! 😉

 25. 5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Oh my doodles dat is echt heel cute ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *