Hoe geweldig is The Incredible Face Gel?

Wanneer je een beautyproduct de naam The Incredible Face Gel geeft, neem je een behoorlijk risico. Want, is ‘ie dan écht zo geweldig? Ik kon in elk geval niet wachten om het te proberen. Inmiddels heb ik de gel opgenomen in mijn skincare routine en gebruik ik het nu zo’n 2 maanden, dus kan ik er een goede mening over vormen.

Wat is het?


Allereerst, wat is The Incredible Face Gel precies? Vanwege de naam dacht ik eerst dat het om een reinigingsgel zou gaan, maar het blijkt een milde peeling te gaan. Deze gel bevat namelijk hele fijne vezeltjes (carbomeren) die eenmaal aangebracht op de huid ‘rolletjes’ zullen vormen tijdens het inmasseren. Des te langer je blijft inmasseren, des te meer vuil, olie en dode huidcellen er aan de rolletjes blijft plakken. Op deze manier ben je je huid dus op een milde, maar effectieve manier aan het scrubben.

Wat belooft het?


Deze gel belooft je huid te reinigen en te ontdoen van overtollige dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid zachter, gladder, egaler en stralender. Dode huidcellen kunnen mee-eters en puistjes vormen, dus als je dit op tijd verwijderd voorkom je toekomstige onzuiverheden. The Incredible Face Gel is dus zeer geschikt voor mensen met een onzuivere huid, maar ook voor mensen die een wat doffere huid hebben en die het juist meer willen laten stralen!

Mijn huid is gemengd tot vet te noemen. Vroeger had ik vaak last van onzuiverheden en verhoorning van de huid, dus een peeling is voor mijn huid een absolute must. De laatste tijd heb ik wat meer last van onzuiverheden, overmatige glans en is mijn huid wat onrustiger. Ik had mijn huid al heel lang niet meer gescrubd, dus een wekelijkse fysieke peeling is momenteel geen overbodige luxe voor mij.

Verpakking

The Incredible Face Gel is verpakt in kuipjes, wat ik zelf erg handig vind in gebruik. Hierdoor kun je ook gemakkelijk één kuipje inpakken voor op reis. Een kuipje bevat 10 gram gel, wat ik persoonlijk voldoende vind voor twee scrubbeurten. De kuipjes kun je gelukkig prima afsluiten met het lipje. Ik doe dit zelf en merk dat de gel na een paar dagen tot een week precies dezelfde textuur heeft, het droogt dus niet uit. Je hoeft de kuipjes na één keer gebruik dus zeker niet weg te gooien, en je hoeft niet alles in één keer op te maken.

Sommige mensen gebruiken The Incredible Face Gel één keer per dag, weer anderen één keer per week. Zelf gebruik ik hem één of twee keer in de week. Hij is in elk geval mild genoeg voor elke dag, het is maar net wat je fijn vindt!

Textuur en geur

De gel is trouwens supermooi om te zien! Het heeft een heel subtiel, zachtroze kleurtje. Het is een wat dunnere gel, maar ik krijg het gemakkelijk vanuit het kuipje op mijn vingertoppen. De geur is ook erg lekker, de gel ruikt namelijk naar een verse rozentuin in bloei. Hmmmm! Lekker zacht, licht zoetig en fris.

Ingrediënten

Ingrediëntenlijst;
Aqua, Propylene Glycol, PEG-400, Glycerin, Steartrimonium Methosulfate, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Butylene Glycol, Rosa Damascena Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Polysorbate 80, Betaine, Phenoxyethanol, CI 16185, Allantoin, Disodium EDTA

Het ingrediënt carbomer is verantwoordelijk voor het vormen van de rolletjes. Ingrediënten als Glycerin en Sodium Hyaluronate zijn hydraterend voor de huid, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract en Allantoin zijn huidverzachtend en Rosa Damascena Flower Extract geeft een lekkere geur aan de gel.

De overige ingrediënten zijn vooral toegevoegd om de gel te stabiliseren, beter smeerbaar te maken en te conserveren. The Incredible Face Gel bevat geen parfum of parabenen, maar wel een beetje kleurstof. Als ik zo naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik geen gekke dingen of ‘fairydust’ (magische ingrediënten die een mooi verhaal maken, maar verder niets doen). Gewoon goede, werkzame en effectieve ingrediënten.

Hoe werkt het?


Ik breng de gel aan op een gereinigde en drooggedepte huid. De gel voelt lekker fris en smeuïg aan op mijn huid. Ik verdeel de gel eerst over mijn gehele gezicht en dan begin ik alles in te masseren met ronddraaiende bewegingen.


Ik houd dan mijn ogen gesloten, zodat ik dat ‘spa gevoel at home’ creëer, haha! Heerlijk.


Na ongeveer één of twee minuten merk ik dat de gel een beetje ‘weerstand’ begint te bieden en dat er langzaam aan rolletjes worden gevormd. Ik masseer lekker door.


Na nog een minuutje zijn de rolletjes groter en grijzer geworden (dode huidcellen zijn grijzig) en vraag ik me af waar al die troep toch vandaan komt?!


Ieeeeeeh! Kijk eens even, joh! De rolletjes hebben allemaal viezigheid en dode huidcellen verzameld tijdens het masseren. Het is een klein beetje smerig, maar tegelijkertijd heerlijk bevredigend om te zien, hihi!


Om de rolletjes en de rest van de gel te verwijderen, spoel ik mijn gezicht af met water en dep ik het nogmaals droog. Mijn huidje voelt zo zacht als babybilletjes, wow! En dat niet alleen, het voelt ook echt heel erg glad aan. Velletjes zijn verdwenen en mijn huid ziet er stralend en als nieuw uit. Het heeft een hele gezonde glow en is helemaal niet meer dof. Ook lijken mijn poriën fijner, waardoor mijn huid in één klap een stuk egaler lijkt te zijn geworden.

Resultaat


Links; voor The Incredible Face Gel
Rechts; na The Incredible Face Gel

De foto’s liegen er niet om, zoals je kunt zien is mijn huid na The Incredible Face Gel echt een stuk egaler, gladder en stralender geworden. Het is lekker fris en ik heb een gezonde glow. Ik zie echt duidelijk verschil! Ik heb voor de foto rechts zelfs de belichting wat lager moeten zetten, omdat mijn huid ineens zo hard straalde dat het eigenlijk te veel licht ving.

Wat vind ik er van?


Dus is The Incredible Face Gel echt zo geweldig? Het product is effectief en doet wat het belooft, het is handig verpakt in kuipjes, erg makkelijk in gebruik, maar vooral ook mild voor de huid. Vaak bevatten fysieke gezichtsscrubs hardere deeltjes die best scherp zijn en je huid kunnen beschadigen. Bij The Incredible Face Gel hoef je daar niet bang voor te zijn. Het voorziet je huid van een goede peeling, zonder je huid te irriteren. En dat vind ik behoorlijk incredible!

Verkrijgbaarheid & prijs

The Incredible Face Gel is verkrijgbaar via Maybeauty.nl en voor 8 kuipjes betaal je €26,-. Hier kun je zo’n 3-4 maanden mee vooruit. Je kunt ook grotere hoeveelheden kopen waardoor je voordeliger uit bent. Des te meer kuipjes je koopt, des te meer je bespaart!

Kortingscode

En goed nieuws, van Maybeauty mag ik jullie tijdelijk een korting van 30% aanbieden waarmee je NOG meer bespaart en die het NOG aantrekkelijker maakt om het zelf te proberen! Voor 8 kuipjes betaal je dan slechts €18,20. Vul bij het uitchecken de code beautylab voor 30% korting. Plaats hier je bestelling.


Wat vinden jullie van The Incredible Face Gel, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

– dit artikel is geschreven in samenwerking met Maybeauty –

Volg:

23 Reacties

 1. Kat
  25 november 2017 / zaterdag, 25 november 2017

  Het werkt helaas bij mij niet.

 2. Nicky
  5 september 2017 / dinsdag, 5 september 2017

  Hey Serena, ik weet dat dit een Spon is maar ik zou best geinteresseerd zijn om te zien hoe deze het doet tov The Body Shop Youth Liquid Peel aangezien het mij gelijkaardig lijkt? Wat mij meer naar deze zou doen trekken is de hoeveelheid gedenatureerd alcohol in YLP, die hier totaal ontbreekt. Echter lijkt me dat de alcohol in YLP eerder bedoeld is om het product snel te doen vervliegen (en dus die rulletjes te laten ontstaan). Hoe sta je daar tegenover?

 3. 1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  Ik heb een soort gelijke product van The Body Shop genaamd Youth Peeling. Werkt super goed en komt in een handige pomp flesje. Ik doe er nu bijna zo’n half jaar mee en zit nog niet eens op d helft! Vind het niet zo handig dat ze deze in kuipjes verkopen, wel handig als je op reis gaat. Het is wel een hele ervaring zo’n peeling en ik kan iedereen aanraden om een soort gelijke product aan te schaffen! Het is mild, beschadigd de huid totaal niet vanwege de gel die begint te korrelen en het is leuk in gebruik.

  • Mirte
   4 september 2017 / maandag, 4 september 2017

   Dankjewel voor de tip! Weet je toevallig of dit ook geschikt is voor een huid met acne? En is dit echt een aanvulling naast je ‘gewone’ reinigende skincare? 🙂

 4. Lisa22
  1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  HI Serena,

  Zou je bovenaan het artikel willen zetten dat het Spon is? Dan kan ik zelf kiezen of ik het wel of niet wil lezen. Snap dat het voor je google-rankings minder is, maar wel transparant naar de kijker.

  • Nabila
   2 september 2017 / zaterdag, 2 september 2017

   Jezus man. Rot toch op met je bullshit. Eeuwig gezeik van mensen met hun spon blabla gezeik.

 5. Rowan Chanel
  1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  Klinkt goed! Misschien kan ik deze ook eens proberen.
  Ik weet niet beter of ik heb altijd een onrustige huid gehad, met best wat onzuiverheden. Heb een hele lange tijd het 3 stappen plan van Clinique gebruikt, wat ook zijn werk goed deed.
  Maar ik zou iedereen die huidproblemen heeft, heeeeeel erg graag Garnier SkinActive willen aanraden. Heb letterlijk nergens meer last van!

 6. Daphne
  1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  Jaaaaa besteld. Ben erg benieuwd!

 7. Mimi
  1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  In Japan heb ik een goedkopere variant hiervan; Cure, natural aqua gel. Is daar een bestseller.

  • Es
   1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

   Deze heb ik ook, werkt precies hetzelfde! en stuk goedkoper idd. Nummer 1 in Azië.

   • Shinta
    1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

    Waar heb jij deze besteld? Of ben je in Japan geweest?

    • Mimi
     2 september 2017 / zaterdag, 2 september 2017

     Ik ben inderdaad in Japan geweest en heb daar heel veel beautyproducten meegenomen. Op internet liggen veel prijzen toch wat hoger zoals bij Amazon. Het is fijn spul maar wat mij betreft niet perse een must. Goede lotions, essence en sheetmasks uit Japan en Zuid-Korea maken pas echt een verschil, tenminste voor mij. Veel heb ik gegoogeld (met termen als ‘best beauty producers’) en op YouTube gevonden zodat ik voorbereid daar spullen kon kopen of bestellen. Wel pasgeleden Zuid Koreaanse beautyproducten (vooral package deals) bij Wishtrend besteld. Dat beviel goed.

 8. 1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  Ik heb ‘vroeger’ wel eens een milde peeling van Clarins gebruikt daar kreeg je dus ook dat effect dat je de dode huidcelletjes van je huid af rult. Het ziet er inderdaad een beetje ‘viezig’ uit en in het begin moet je er een beetje aan wennen, maar het resultaat is absoluut mooi! Leuk om je review te lezen, dit is helemaal een nieuw merk voor mij.

 9. Ellen
  1 september 2017 / vrijdag, 1 september 2017

  Hey Serena,
  Nu vraag ik me opeens af of jij de Microdelivery Peel van Philosophy niet meer gebruikt en waarom dan. Ik heb hem nl. net gekocht (op basis van positieve reviews, ook die van jou) en ben er wel tevreden over.

 10. Xo
  31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

  Tip gebruik een Marokkaanse scrubhandschoen. Werkt ook goed op je lichaam

  • Serena
   Auteur
   31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

   hi Xo,
   ik heb die wel eens gebruikt i.c.m. sabon beldi (Marokkaanse zwarte zeep)! Heerlijk!
   Voor mijn lichaam perfect, maar voor mij persoonlijk te ‘heftig’ scrubbend voor mijn gezicht.

 11. alina
  31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

  Kunnen die rolletjes goed worden afgebouwd? (in tegenstelling tot microbeads)

  • Serena
   Auteur
   31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

   hi Alina,
   ja, dit product kun je zonder schuldgevoelens gewoon door je afvoerputje spoelen, hoor!

 12. Rosa
  31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

  The body shop heeft zo’n product, waarmee je goedkoper uitkomt. Vind dit namelijk echt duur.

  • S
   31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

   Ik gebruik dit product al een hele tijd en het is echt zooo veel beter dan andere exfolierende producten, echt een aanrader!

  • Beyza
   31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

   Hoi, weet je toevallig nog ook om welke product het gaat? Ben wel benieuwd!

 13. Lize
  31 augustus 2017 / donderdag, 31 augustus 2017

  Wel een grappig ding, alleen jammer dat je langer dan twee minuten over je gezicht moet zitten wrijven, hier heb ik in de ochtend de tijd niet echt voor. Verder is het natuurlijk wel een leuk idee dat het vers blijft in die cupjes, maar dit soort verpakking is wel veel slechter voor het milieu.
  Verder vind ik het wat duur en heb ik altijd iets tegen producten die wonder/incredible/best ever toestanden in de naam dragen haha
  Maar als het jou doet shinen is dat leuk en moet je er zeker mee verder doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *