8 tips voor meer volume in je haar

Eén van de meest gestelde haarvragen die ik altijd krijg is ‘hoe krijg ik meer volume in mijn haar?’. Ik zou je graag willen vertellen dat er slechts 1 product bestaat die op wonderlijke wijze je lokken de lucht in pompt, maar helaas. Net zoals je bij skincare ook de gouden combinatie van producten moet vinden die werken voor JOUW huid, is dat ook het geval wanneer je op zoek bent naar meer volume. Met onderstaande tips help ik je hopelijk al een heel eind op weg.

1. Laten we beginnen bij de basis: laagjes of geen laagjes?

Laagjes zijn niet altijd het gouden ticket naar een volumineuzer kapsel. Het verschilt echt per persoon. Zelf heb ik vrij veel en zwaar haar, en voor mij zijn laagjes noodzakelijk om voor meer volume in mijn kapsel te zorgen. Maar bij mijn moeder bijvoorbeeld, die zeer sluik haar heeft, werden laagjes juist afgeraden omdat dit het geheel wat ‘pierig’ zou kunnen maken. Dus heb je net als mijn moeder erg steil en sluik haar dan zijn (te veel) laagjes wellicht geen optie. Je kunt aan de voorkant wel werken met laagjes, maar pas op met te veel lagen aan de achterkant. Ook wanneer je niet al te veel haar hebt kunnen laagjes juist averechts werken. Laat je dus altijd goed adviseren bij de kapper.

2. Volume shampoo 

Sommige shampoo’s (en vooral diegene die bedoeld zijn voor droog/weerbarstig/beschadigd haar) worden verrijkt met voedende oliën om je haren extra te verzorgen. En ja, je haren zien er prachtig glad en glanzend uit na een wasbeurt, maar zulke formules maken je haren tegelijkertijd wat zwaarder en soms zelfs té glad, waardoor het lastiger is om er naderhand volume in te creëren.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat om deze reden uit naar volume shampoo’s, zoals deze van Oway die ik nu een paar weken in gebruik heb, want die zijn speciaal geformuleerd om je haren na een wasbeurt juist lekker luchtig te houden.

3. Volume spray 

Wanneer je je haren hebt gewassen helpt het ABSOLUUT om een volume spray (of mousse, root lift, beach wave spray) op handdoekdroog haar aan te brengen, en dit doe je dan alleen bij de haaraanzet. Een volume spray zorgt ervoor dat het bij je haaraanzet wat stugger wordt waardoor je kapsel al per definitie meer rechtop komt te staan tijdens het opdrogen. En zeker als je het hierna (op de kop) gaat föhnen.

4. Volume föhnen

Het is misschien niet altijd even goed en gezond voor je haren, maar door je haren te föhnen creëer je veel meer volume dan wanneer je het aan de lucht laat opdrogen. Nadat je volume spray hebt aangebracht hang dan op de kop en föhnen maar. Deze techniek geeft je haren echt een mega root lift boost!

Wil je het toch echt liever aan de lucht laten drogen (wat natuurlijk veel minder schadelijk is voor je haren), breng dan evengoed volume spray aan in je haar en zet het vervolgens vast én omhoog met een grote clip. Deze ‘hack’ heb ik van mijn zusje Larissa geleerd. Wanneer je haren op deze manier opdrogen creëer je ook een root lift.

5. Dry Finishing spray

Als het goed is zit er inmiddels al flink wat volume in je coupe, maar dit kun je versterken en tegelijk ‘setten’ met een Dry Finishing (of dry texturizing) spray. Dit is eigenlijk een soort haarlak, maar dan maakt het meer stug dan dat het je haren coat. Ook een dry finishing spray breng je alleen op de haaraanzet aan. Hierna even met je vingers over je hoofdhuid masseren en BAM. Volume!

Ik heb een aantal favorieten waaronder de Thickening Dryspun Texture Spray van Bumble & Bumble, de Triple Dry 15 spray van Redken en momenteel gebruik ik deze Dry Texturizer van Davines.

6. Touperen

Wil je NOG meer volume creëren of ga je je kapsel opsteken, dan kan touperen uitkomst bieden. Er bestaan speciale toupeerborstels en -kammen, maar je kunt het ook met een ‘normale’ kam doen en zelfs met een tandenborstel.

Probeer de borstel of kam niet wild heen en weer te schuiven, zo beschadig je alleen maar je haar, maar maak rustig zogeheten ‘trappetjes’: pak een pluk haar, begin zo’n 1-2 cm vanaf de haaraanzet, zet de toupeerborstel of -kam in je haren en duw hem zachtjes naar beneden. Vervolgens haal je de borstel of kam uit je haren, kies je een hoger punt in je pluk haar en herhaal je de beweging. Na zo’n 4 à 5 keer stop je en begin je aan een nieuwe pluk. Als laatste fatsoeneer je je haren door er lichtjes overheen te borstelen.

7. Hair tools voor meer volume

Misschien denk je nu ‘allemaal leuk en aardig deze tips Sereen, maar ik heb zo weinig haar op mijn hoofd dat ik er alsnog niets mee kan’. Gelukkig bestaan er ook speciale hair tools, zoals een hair donut of een zogeheten waterval clip, waarmee je zelfs het pierigste haar omtovert naar een volumineus ogend kapsel. En anders is het wellicht ook een idee om je te laten informeren over hair extensions. Er zijn talloze mogelijkheden (denk aan clip-ins, halo, tape) dus er is voor elk wat wils.

8. When everything fails… make curls!

Krullen zorgen voor een vollere look en zien er tevens superdeluxe en glamoureus uit, wat wil je nog meer? Maak bijvoorbeeld krullen met de stijltang of creëer een mooie slag met een krultang, föhnborstel of de Dyson AirWrap. Liever zonder hitte? Probeer dan eens deze truc of maak haar coconnetjes.


Ik hoop dat ik je met bovenstaande tips op weg heb kunnen helpen naar een volumeuzer kapsel! Laat me zeker even weten welke van deze tips jij al toepast of wil gaan testen, en als je zelf nog andere tips hebt voor meer volume deel ze dan gerust in de comments. De producten die je in dit artikel voorbij hebt zien komen zijn overigens allemaal verkrijgbaar via salontopper.nl, een hele fijne webshop met een ruime keuze aan haarverzorging en haarstylingsproducten.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

14 Reacties

 1. 15 februari 2023 / woensdag, 15 februari 2023

  Bedankt voor het delen van deze informatie om meer volume in je haar te krijgen! Zelf gebruik ik graag volumeshampoo en andere verzorgingsproducten. In de toekomst zou ik ook graag extensions willen uitproberen.

 2. Eliza
  5 januari 2023 / donderdag, 5 januari 2023

  Ik heb plat en heel dun haar bovenop mijn hoofd, maar achter mijn oren tot aan mijn kruin is het weer wat dikker. Ik heb er al een hele zoektocht opzitten, maar niks helpt. Wat ik nu doe is hetbinvlechten met kanekalon vlechthaar dat je kunt kopen in een afro shop. Ik heb eindelijk mijn eigen haarkleur gevonden en nu lijkt het alsof ik van mezelf hele dikke vlechten heb. Kan ik toch nog een beetje genieten van mijn haar….

 3. Seartje
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  En dankzij je video “je eigen haar in laagjes knippen” (van 8j terug alweer)ben ik verslaafd aan het zelf knippen van mijn haren in laagjes hahaha. Telkens als ik zie dat mijn haren een stuk langer is geworden dan wil ik het weer in laagjes knippen ?

 4. Seartje
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ik heb dun haar zonder volume en sinds kort stoor ik me enorm aan mijn platte haren van voren. Meer volume zou mijn haren en mooier maken dus ben ik ook echt alle tips aan het verzamelen om de enige echte GOUDE tip te vinden. Dankzij je blog heb ik er wat extra tips bij, bedankt!

 5. Aletta
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Die shampoo gaat op mn lijstje! En verder is voor mijn haar de krultang echt een uitkomst, poofff! Volume!

 6. Kyra
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Altijd heel interessant volume en haar of het blijft zitten of het uitzakt. Blijft het zitten hoe lang dan? Ik heb je blogpost gevonden door simpel te zoeken en heb er echt wat aangehad bedankt je hebt er een nieuwe lezer bij!

 7. Kyra
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Altijd heel interessant volume en haar of het blijft zitten of het uitzakt. Blijft het zitten hoe lang dan? Ik heb je blogpost gevonden door simpel te zoeken en heb er echt wat aangehad bedankt je hebt er een nieuwe lezer bij!

 8. Christine
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Ik wist niet dat ik hiernaar op zoek was, maar wat zijn deze tips welkom zeg! Vooral het op de kop föhnen met volume spray en een clip gebruiken wanneer je het aan de lucht laat drogen zijn zo makkelijk toepasbaar voor zo goed als iedereen!

 9. Sophie
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Precies de tips die ik nodig heb in m’n leven! Ik hou van volume!! Bedankt!

 10. Demi
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Bedankt voor de tips! Van de Dry finishing spray had ik nog niet gehoord maar ga het zeker proberen!

 11. Emma
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Hi!
  Welke volume spray zou jij aanraden?
  Groetjes!

 12. 1 april 2021 / donderdag, 1 april 2021

  Mijn haar is zo pierig dat ik vrees dat geen enkele tip werkt voor extra volume 😀

 13. 30 maart 2021 / dinsdag, 30 maart 2021

  Volume shampoos heb ik nog nooit geprobeerd, dat ga ik maar eens doen!

 14. Rita
  29 maart 2021 / maandag, 29 maart 2021

  Veel tips ken ik wel, maar deze producten niet. Nu het beter weer wordt, heb ik wel weer zin om iets meer aan mijn super sluike en gladde haren te doen. Ik gebruik na het wassen wel vaak een clip in mijn haar, maar zonder andere producten houdt het volume maar 1 dag stand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *