Cocon krullen zonder hitte

Van de week plaatst ik een foto van Larissa met coconnetjes in haar haren, een bekende ‘no heat’ methode om krullen in je haren te creëren. Jullie waren zo enthousiast dat ik besloot om er maar meteen een tutorial van op te nemen. Vandaag dus een video waarin ik laat zien hoe je gemakkelijk en snel cocon krullen zonder hitte creëert.

Bekijk de video in HD.

De eerste keer sprayde ik de haren van Larissa vochtig met L’Oréal Studio Line Wave Creating Spray. Dit maakte haar haren iets stugger waardoor de krullen erg goed bleven zitten. De tweede keer heb ik alleen water gebruikt. Ook deze krullen bleven goed zitten. Ik denk dat vochtig sprayen met water voldoende is als je normaal tot stug haar hebt van jezelf. Alleen als je heel fijn, glad en sluik haar hebt zou ik een haarproduct gebruiken die het wat stugger maakt, zodat de coconnetjes goed blijven zitten.

cocoon curls1Bij deze tutorial begin je met droog haar dat je lichtjes vochtig maakt. Maakt het dus niet te nat, want dan moet je erg lang wachten tot je coconnetjes zijn opgedroogd. Zodra je klaar bent met je laatste cocon kun je de eerste in principe alweer uithalen.

cocoon curls3Wil je iets sterkere krullen en het zekere voor het onzekere nemen, haal ze dan pas na een half uurtje uit. Al met al is dit één van de snelste ‘no heat’ methodes die ik ben tegengekomen en ik vind het ideaal dat je er dus niet mee hoeft te slapen.

cocoon curls2Het resultaat zijn bouncy pijpenkrullen die tot wel 3 dagen blijven zitten!

cocoon curls4Ik hoop dat alles duidelijk te zien was in de video. Zo niet, stel gerust je vraag bij de comments en dan probeer ik jullie zo goed mogelijk te helpen!

Vind je mijn video’s leuk? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal BeautylabNL. Klik hier om te abonneren!

Als jullie deze methode uitproberen zou ik het leuk vinden om het resultaat te zien, dus vergeet me niet te taggen via @serenaverbon op Twitter en Instagram of gebruik de hashtags #beautylab #coconkrullen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

149 Reacties

 1. krul
  7 maart 2015 / zaterdag, 7 maart 2015

  Ik heb het bij mezelf gedaan. Het is super mooi geworden het was makkelijk om te maken. Ik ga het zeker vaker doen. Het is ook een goed filmpje. Super bedankt Ik wist niet dat het zo makkelijk was.

 2. 25 januari 2015 / zondag, 25 januari 2015

  Ik heb het letterlijk 3 minuuten inlaten zetten en het waren toen al fancy krullen! Kan ik er ook mee slapen?

 3. serena
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  ik heb het bij mijn vriendin gedaan alleen ze bleven niet zitten 🙁 ik heb die spray ook en dat heb ik er ook in gedaan en toen heb ik die cocons er in proberen te doen toen bleven ze nog niet zitten toen heb ik het een beetje nat gemaakt ( vochtig) toen werkte het een beetje maar ik heb somige er nog op nieuw in moeten doen ze waren niet zo mooi en het was meer slag de krullend weet iemand hoe het echt goed blijft zitten ?

  • 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   late reactie, maar overnight.. bij mij werken zulke dingen ook niet met een uur of 2 uur.. nachtje laten zitten dan weer wel.. HEEEEL goed laten drogen..

 4. Yasmin
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Hey,
  Heel leuk en handig! Ik vraag me alleen af hoelang je die coconnetjes erin moet laten .
  Heb namelijk heel stijl haar uit nature en wil het voor een feestje doen . Heb alleen niet zo veel tijd , dus ik kan er niet mee slapen ofz. 🙁
  Bedankt voor het idee!!
  Xxx

 5. 9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  heel handig! Echt leuk , ik heb zelf heel erg stijl haar uit nature .
  Hoelang moet je ze erin laten ?
  Wil het voor een feestje doen maar heb niet veel tijd.. 🙁
  XXX

  • Serena
   Auteur
   9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

   Minstens een half uur, en maak je haren niet te nat! Begin op droog haar en spray 3 x per streng van veraf, maak het lichtjes vochtig, Hoe natter, hoe langer het duurt namelijk. Succes Yasmin!

   • Yasmin
    2 februari 2014 / zondag, 2 februari 2014

    De krullen zijn een groot succes geworden op het feest! ik ga het vaker zo doen . Nog bedankt Serena! Xxx

 6. Laura
  7 december 2013 / zaterdag, 7 december 2013

  Wauw, echt bedankt! Ik heb het geprobeerd en het resultaat is super geworden 🙂

 7. Mieke
  3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

  Dat ga ik uitproberen voor Sinterklaasavond!

 8. houda
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw echt mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

 9. houda
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw wauw echt mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

 10. Anouk
  23 november 2013 / zaterdag, 23 november 2013

  Hey , waar koop je dat spul van l’oreal ? en hoe duur is het ?
  leuke video en leuke manier.
  x

  • Serena
   Auteur
   24 november 2013 / zondag, 24 november 2013

   Bij de Drogist! De prijs weet ik niet precies.

 11. Sharon
  20 november 2013 / woensdag, 20 november 2013

  Ik ga het zometeen eens proberen. Ik heb best veel lagen in mijn haar dus ik ben benieuwd hoe het er dan uit komt te zien.

 12. Kim
  20 november 2013 / woensdag, 20 november 2013

  Ik heb het zojuist een beetje geprobeerd, en ik vind het echt een super manier. Ik ben benieuwd hoelang het bij mij blijft zitten, maar het resultaat is mooi.

 13. fleur
  19 november 2013 / dinsdag, 19 november 2013

  hoi echt geweldig had het bij me zusje geprobeerd maar het lukt mar niet na 5 keer de video te bekijken is het me gelukt en het was super mooi alleen een krul niet de was te nat oeps .
  wij hadden het met water en schuim gedaan werkte goed we deden de schuim onder in het har en het water boven inhet har en het bleef 2dagen zitten. fantaties!!!!!!!

 14. Gael
  18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  denk niet dat dit bij mij blijft zitten… heb teveel laagjes in me haar

 15. Jasmijn
  18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  Hoi Serena,

  Ik heb zelf al krullen/golven alleen die van mij zijn helaas geen pijpkrullen wat ik zelf wel erg mooi vind! Dus mijn vraag is of dit ook bij mij gaat werken, want ik heb heel vaak de heatless krullen methode gebruikt alleen dat ziet er nooit uit (sok methode bijvoorbeeld)

  • Serena
   Auteur
   18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

   Ik zou zeggen, give it a try!

 16. Iris
  18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  Super leuk ga het zeker proberen!

 17. renoeka
  18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  super mooooi. Ga ik zeker eens een keer proberen!

 18. Maria
  18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  Wat grappig… dit heb ik al van mijn nichtjes geleerd toen ik een jaar of 10 was denk ik:-) (ben nu 27)….
  Je kunt het onderste stukje die je door de lus hebt gehaald ook nog met een elastiekje vastmaken… Dus een elastiekje om de lus. Dan blijft het goed zitten en kun je er ook mee slapen.

 19. 18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  Wauw, superhandig! Het ziet er ook echt heel erg mooi uit, net als met een krultang bijna! Goede en originele video, ik ga het zeker eens uitproberen.

 20. 18 november 2013 / maandag, 18 november 2013

  Ik heb dit al een aantal keer geprobeerd, maar zonder succes. Ik heb haar tot op m’n borst, maar op de één of andere manier lijkt m’n haar hiervoor toch te kort. De ‘cocons’ springen na enkele seconden gewoon terug los…

  • Lara
   19 november 2013 / dinsdag, 19 november 2013

   Maak je haar stug of vochtig. Dit was bij mij eerst ook maar toen ik het probeerde toen ik uit de douche kwam lukte het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *