Slag en volume in je haren

Iedereen die mij kent weet dat ik 1. moeite heb om op tijd te komen en 2. moeite heb om op te staan en 3. hartstikke lui ben. Je begrijpt dat ik altijd zeer geïnteresseerd ben in manieren om mijn ochtendroutine te versnellen en te vergemakkelijken. Wat ik de laatste tijd doe is mijn haren voor het slapen gaan bevochtigen en indraaien zodat ik de ochtend erop een prachtige slag heb met megaveel volume. Hieronder een filmpje waarin ik laat zien hoe je slag en volume in je haren creëert, zonder hitte.

Slag en volume in je haren

[do action=”ytr”][/do]

Je kunt dit doen nadat je je haren hebt gewassen, maar het hoeft niet. Je kunt het ook gewoon doen op droge haren die je van te voren even bevochtigd met een plantenspuit. Ik raad je in elk geval niet aan om met natte haren te slapen, dat kan je haren te veel beschadigen. Bovendien zal het de volgende ochtend niet eens geheel gedroogd zijn.

Met dit eenvoudige trucje sta ik elke ochtend op met lekker veel volume en slag in mijn haren! Mooi wanneer je los haar draagt, maar ook een prima basis voor opgestoken kapsels, paardenstaarten, knotjes, vlechten etc. Met volume in je haren is je haar veel gemakkelijker te bewerken.

basisPersoonlijk vind ik het uitgeborstelde resultaat het mooiste, maar voor een beach look effect zou ik de krullen alleen maar even lostrekken met een grove kam of met je vingers.

volumehaarnoheatWie gaat dit vanavond proberen? 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

104 Reacties

 1. rosa
  9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

  hoe heten die elastiekjes waarmee je je haren vast maakt die in het filmpje gebruikt worden?

 2. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Wat ik altijd doe is een vlacht maken een daarmee gaan slapen 🙂 Ik heb echt al superveel complimenten gekregen over de slag in mijn haar 😀
  Ik zou zeggen het haar niet borstelen, want dan krijg je echt een pluizige bos. Gewoon even met de vingers erdoor en als je wil borstelen alleen hier en daar oppervlakkig (naar mijn ervaring) 😀

 3. Fenne
  5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

  Weet je wat nog veel beter werkt? Een donut ipv een dot. Dan zijn je krullen nog mooier en natuurlijker.

 4. Rebecca
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Zit op dit moment met 2 knotjes in mijn haren hihi.
  Ben benieuwd!

 5. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Niet lui, maar doe het al jaren en jaren zo ;-).

 6. Sandra G.
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Ik vind je helemaal niet lui! Je doet juist ontzettend veel!

 7. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  doe ik ook vaak! super handig en het zit echt perfect de volgende dag 🙂
  Wat ik ook wel doe is zo’n sok donut erin rollen en daarmee slapen, dan krijg ik nog meer krullen erin 🙂

 8. Janine
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Dit is echt serieus geweldig! Normaal blijven krullen niet in mijn haar zitten. Na een uurtje is het meeste er dan wel uitgezakt. En al helemaal als ik mijn haar borstel, dan trek ik zo alle krullen er weer uit. Maar deze manier? Neehoor, de krullen hebben er de hele dag goed in gezeten! En ik heb net mijn haar geborsteld, en er zit zelfs nog slag in. 🙂

 9. Philippine
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Dit werkt helaas niet bij mij, ik heb ontzettend dik haar en ook nog eens veel haar dus het zakt heel snel uit. Ik kan ze ook nooit in een knotje doen want dan zakt het ook meteen uit 🙁

 10. Amy
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Misschien een stomme vraag, maar waarom is het schadelijk om met nat haar te gaan slapen? Je ligt dan toch gewoon rustig in je bed en je haar droogt gewoon op, waarom zou dat niet goed zijn?

 11. E.G.
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Maar wat als j nou niet zoveel haar hebt 🙁 ???

  I could die for your hair

 12. Kim
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Wat een mooie look! Zou je een filmpje van je make up look kunnen maken?

 13. Nele
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Haha mijn har zat al in drie (ja ik heb echt héél lang haar, tot onderaan mijn rug) knotjes nog voor je video afgelopen was!
  Ik slaap wel eens met één knot, maar omdat mijn haar zo zwaar en lang is zit dat na een halfuur ofzo alweer los, dus niet echt behulpzaam.
  Eigenlijk een heel makkelijke tip, maar was er zelf nog niet opgekomen dat je met meer dan één knot kon gaan slapen 🙂

 14. Yasmine
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Zucht.. Je hebt echt mooi dik haar! Ik denk dat ik ook maar es scrunchies ga proberen, zo wordt myn haar ook niet beschadigd. Heb van nature wel krullen, du ben benieuwd naar wat t resultaat by my zal zyn. Heb t wel es geprobeerd, maar dan was myn haar nog te nat en had ik echt geeeen volume in m’n haren zitten!

 15. 3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Doe ik ook heel vaak! Heb ontzettend stijl haar, maar wil mijn ochtendritueel ook zo kort mogelijk houden. Love the effect!

 16. 3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Wauw Serena! Geweldig om te zien
  Wat een slag en volume kreeg je zeg, heel erg mooi.

 17. Leonie
  3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

  Super simpel maar handig voor een snelle look dankje serena

 18. Joyce
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Whaaaa, nu aan t proberen!
  Als t niks wordt was ik m’n haar morgen ochtend wel haha

 19. Viewtje
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Doe ik al elke dag 🙂

 20. Elvira
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ik ga dit proberen!
  Ik heb nu juist al veel volume en een hele bos vol krullen! dus misschien is dit voor mij wel is leuk als afwisseling! Zo’n mooie slag heb ik altijd al wel is willen hebben!
  Wel ben ik benieuwd of dit überhaupt wel werkt als je al krullen hebt! maar het is het proberen zeker waard!

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

   Ben ik ook wel benieuwd naar, laat je het weten als je het hebt geprobeerd? 🙂

   • Elvira
    2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

    Ja zal ik zeker doen.
    Heb m’n haar nu in de knot zitten dus ik zal morgen wel zien hoe het is geworden 🙂

   • Elvira
    3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

    De knot is eruit hoor!
    Ik haalde mijn haar voorzichtig los en ging er met mijn vingers doorheen. Tot mijn verbazing zat gelijk de krul er weer in! De krullen zien er bijna net zo uit als dat ze normaal zijn. Het enige verschil is dat ze er nu iets meer uitgezakt uitzien! En heb ik nu iets minder volume wat ik opzich helemaal geen probleem vind haha.

    Toch appart om te zien hoe eigenwijs mijn krullen dan toch zijn haha 😛

    Wel ga ik het nog een keer proberen met een ander product in mn haar voordat ik de knot maak. Wie weet maakt dat het verschil! 😉

    Groetjes!

    • Serena
     Auteur
     3 juni 2013 / maandag, 3 juni 2013

     thanks voor de feedback! 🙂

 21. Marlin
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wow super mooi!
  Welke blush heb je op? ik vind hem zo mooi, is het die van de diy met lipstick en cream eyeshadow?
  En hoe kom je aan die geweldige glans in je haren? Ik hoor je namelijk nog wel eens zeggen dat je droog haar hebt, maar dat is absoluut niet te zien.

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

   Ja, dat is van de DIY!! 🙂
   En de glans is er gewoon, had geen serum of glansspray gebruikt nog, alleen die volume sprays. Vooral de punten zijn droog hoor!

 22. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ha wat leuk, dit doe ik ook altijd! Maar dan één knot, dat ligt beter. Alleen nadeel van één knot is dat je soms ziet waar het elastiekje heeft gezeten.

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

   Niet als je een scrunchie gebruikt 😉

 23. Luna
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ik heb het nu in mijn haar, hopelijk heb ik morgen om naar school te gaan een mooie coupe à la Serena (van beautylab maar natuurlijk ook Serena van Manhattan’s elite (; )

 24. Annika
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Hahaha wat een screenshotfun!
  Ik ben alleen bang dat ik zelfs hiervoor te kort haar heb… Misschien lukt het nog niet om er een knotje van te maken, maar als ik het er dan uithaal ziet het er belachelijk uit, omdat het niet zwaar genoeg is om een beetje omlaag te gaan hangen 😛
  Maar misschien probeer ik het een keer in de vakantie, dan kan ik het altijd nog opnieuw natmaken als het er niet mooi uitziet.

 25. esther
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Doe dit ook vaak maar ook het indraaien van je haar, met name als je het strak indraait, is slecht. Het verstikt je haar waardoor het beschadigd. Met blond haar echt niet te vaak doen. Wel prachtige slagen in je haar en ik blijf het ook doen hoor maar wel minder strak en niet zo vaak meer.

 26. Luciene
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ik ga dit vanavond zeker proberen. Ik heb best lang haar en het kan dan zo hangen als er geen volume in zit. In de ochtend heb ik niet echt de tijd om heel veel aan mijn haar te doen, dus dit zou ideaal zijn. Bedankt voor de tip!

 27. Iva
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Jaa ik doe dit ook vaker! En dan gewoon 1 knot, deed het alleen nooit een beetje vochtig maken, dat ga ik eens proberen!

 28. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wat een fijne tutorial! Ik ga dat klassieke kapsel eens proberen 🙂

 29. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Dit is echt mijn favoriete manier om mijn haar te krullen! Bij mij volstaat het om de dot 2 uur in te laten 🙂

  ~ Hannelore

 30. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Dit doe ik ook altijd, echt handig als je weinig tijd hebt! Gewoon wat lak in je haar sprayen en ‘t ziet er goed uit.

 31. anna
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  zo heb ik het heel vaak, alleen dan van nature. Als ik in de avond mijn haar was en dan ga slapen(ik weet het is slecht) dan heb ik de volgende ochtend krullen en die borstel ik dan altijd uit omdat ik anders te veel krullen heb!

 32. Micks
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ik doe altijd een knot in voor het slapen, om mijn haar zo min mogelijk te beschadigen. Maar als ik em ‘s ochtends uit doe, heb ik een enorme dode kruin… wel volume, maar achter bovenop ligt het helemaal plat. Enig idee wat ik daar tegen kan doen?

 33. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Ga ik vanavond proberen!
  Leuuuuk (:
  X

 34. 2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Leuk! Vooral dat opgestoken ziet er wel goed uit en lijkt niet moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *