Filmpje: Krullen maken met de stijltang

Ik heb even een spuit 11 actie, hoor! Ik weet dat er al talloze filmpjes online te vinden zijn waarin beautyguru’s laten zien hoe je krullen kunt maken met de stijltang, maar op de één of andere manier lukte mij dit nooit. Ik kreeg het gewoonweg maar niet onder de knie. Nu heeft de director van Cloud Nine me laatst een trucje laten zien waarmee het me EIN-DE-LIJK is gelukt! En omdat ik de beroerdste niet ben wil ik dit trucje uiteraard graag met jullie delen.

Het gaat als volgt:

  1. Leg je lok over de stijltang heen.
  2. Pak het uiteinde van je lok en sla de lok om het onderste gedeelte van de tang heen (naar jou toe). Haal de lok nu tussen de tang door (van je af).
  3. Blijf het uiteinde van de lok vasthouden en schuif de tang zo ver mogelijk naar boven, of vanaf het punt dat je krullen in je haren wilt hebben. Knijp de tang dicht en trek in een vloeiende beweging omlaag.

Deze handeling is net weer even anders dan de handelingen die ik op internet was tegengekomen. Het komt waarschijnlijk gewoon allemaal op hetzelfde neer, maar deze manier kan ik het beste onthouden en werkt voor mij het best. Nu ben ik motorisch niet zo heel goed (haha) dus waarschijnlijk dat de andere manieren me daarom niet lukte, maar zoals ik het hierboven laat zien lukte me in één keer!

Ik hoop dat jullie het snappen, maar voor alle duidelijkheid heb ik hieronder nog een kort filmpje voor jullie opgenomen:

[do action=”ytr”][/do]

Waar je verder nog op moet/kunt letten is het volgende:

  • Zorg dat de stijltang goed heet wordt. Hoe heter, hoe beter (hee, dat rijmt!) zullen we maar zeggen. Althans, dan blijft de krul er het beste en langste in zitten is mijn ervaring. Minstens 200 graden celsius raad ik aan. De meeste stijltangen kunnen tegenwoordig maximaal 230 graden worden.
  • Zorg dat de platen van de stijltang niet te breed zijn. Mag wel, maar dan krijg je eerder een soort slag. Met smallere platen creëer je gemakkelijker krullen.
  • De platen moeten het liefst afgerond zijn (anders krijg je een beetje een hoekig resultaat) en bewegelijk, zodat je de tang soepel door je haren kunt trekken en de krul aan het einde naar binnen of buiten kunt draaien voor een natuurlijk resultaat.
En verder…
  • Probeer je haren te beschermen met een serum. Door het in je haarpunten aan te brengen kun je gespleten haarpunten voorkomen omdat de hitte hierdoor niet direct op je haren terecht komt.
  • Voordat je begint met krullen warm je de lok op door er eenmaal met de stijltang overheen te gaan.
  • Hoe smaller de plukken zijn die je pakt, hoe gekrulder de lok zal worden. Ga je voor een volle krullenbos neem dan smalle plukken, als je liever voor grovere krullen wilt gaan pak je dikkere lokken. Voor een speels en natuurlijk effect wissel je smalle en brede plukken af.
  • Probeer de lokken trouwens niet te draaien (op te rollen) tijdens het stijlen. Als ze platgedrukt door de stijltang glijden komen ze met meer hitte in aanraking wat dus zorgt voor een betere krul. Rol je de haren op dan komen de binnenste haren niet in contact met de tang waardoor je een minder goede krul zal krijgen.

Hieronder het resultaat nadat ik mijn haren op bovenstaande manier heb gekruld met de tang. In het echt is het resultaat echter nóg krullender, voller en mooier!

De krullen zakken altijd wat uit, maar bleven over het algemeen goed zitten de rest van de dag! Ik hoop dat jullie wat aan deze stijltang-krultip gehad hebben. Mij lukte het nooit op die andere manieren, maar deze manier werkte direct, dus ik hoop dat het jullie nu ook zal lukken!

Wil je meer weten over Cloud Nine en hun producten, check dan de website cloudninehair.nl.

Was het jullie al wel gelukt om krullen te maken met de stijltang? En zo ja, hebben jullie nog goede aanvullende tips?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

195 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *