Budget tip: Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner

Elk seizoen brengt Catrice weer een aantal nieuwe producten op de markt. Het PR bureau van Catrice stuurde mij alvast een aantal van hun nieuwste items op die ik de afgelopen week heb getest. Hiervan hebben twee producten inmiddels hun intrede gemaakt in mijn dagelijkse make-up routine. Ik begin vandaag met het reviewen van de Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner. Ik vertel het jullie maar alvast; ik vind ’em dus echt FAN-TAS-TISCH! En hij is ook nog eens lekker cheap, namelijk €3,99.


Niet te missen in het schap, want deze eyeliner is lekker lang en slank. Hij ligt dan ook lekker in de hand, bijna alsof je een pen vasthoudt, of een make-up kwast, en geeft op deze manier een betere controle tijdens het zetten.

De Micro Tip Graphic Eyeliner is een zogenaamde ‘stift eyeliner’, my favorite kind! De tip is van vilt en superfijntjes, waarmee je dus ook een hele strakke, dunne lijn kunt zetten. Ideaal voor mensen zoals ik. Ik heb namelijk licht overhangende oogleden (ik wil later dit jaar graag een ooglidcorrectie laten uitvoeren trouwens, maar dat terzijde). Als je nu wat meer ooglid hebt om mee te werken dan snap ik dat een dikkere stift voor jou veel handiger is, want dan ben je veel sneller klaar met zetten. Maar voor mij, en alle andere mensen met wat smallere of overhangende oogleden, zijn eyeliners met een heel fijn puntje juist ideaal.


De Micro Tip Graphic Eyeliner is verkrijgbaar in de kleur 010 Deep Black en ik vind ’em inderdaad echt goed diep zwart. De pigmentatie is super intens, dus met één lijntje ben je klaar. Je hoeft er zeker niet nog een paar keer overheen om de kleur dieper zwart te maken. Hij droogt redelijk snel op en de formule is waterproof, dus als je een foutje hebt gemaakt moet je echt snel werken. Als deze eyeliner eenmaal is opgedroogd dan zit hij werkelijk als een HUIS. Vettige oogleden, zweet, een regenbui, zelfs een douche doorstaat hij. Tenzij je tijdens het douchen in je ogen wrijft, dan geeft hij wel wat af, en ja ik spreek uit ervaring.


Andere favoriete eyeliners van mij zijn: de Benefit Roller Liner (hierboven links op de foto) en de Shiseido Arch Liner Ink Eyeliner. Dit zijn ook hele fijne stift eyeliners die mooie dunne lijntjes zetten en een goede waterproof formule hebben. Maar deze Micro Tip Graphic Eyeliner van Catrice doet zeker niet onder voor deze veel duurdere high end exemplaren. Al moet ik wel toegeven dat de stift van de Benefit Roller Liner nóg fijner en ook iets langer is, maar goed, daar betaal je dan ook een stukje meer voor.


Met de eyeliner van Benefit kan ik zeker een half jaar doen, maar ik heb nog geen idee hoe lang ik met deze van Catrice kan doen. Ik gebruik hem daarvoor te kort. De eyeliner van Benefit bevat 1 ml product en deze van Catrice bevat 0,6 ml, dus laten we zeggen dat je hier 4 maanden mee vooruit kunt? Belangrijk is wel dat je hem altijd opbergt met het stiftje (de dop) naar beneden, want dat verlengt het gebruik omdat hij zo minder snel uitdroogt.


Mocht je dus nog op zoek zijn naar een goed gepigmenteerde waterproof eyeliner die niet vlekt en uitloopt gedurende de dag, en waarmee je hele dunne streepjes kunt zetten? Dan kan ik je de nieuwe Catrice Micro Tip Graphic Eyeliner van harte aanbevelen. De prijs is ook nog eens heerlijk budgetproof, je betaalt namelijk slechts €3,99. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister (zowel de fysieke als online shops) en via Boozyshop.nl.

Welk type eyeliner vind jij het fijnst werken? Een gel liner, liquid liner of een stift liner?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

17 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wat fijn deze dunne tip van de eyeliner! Heb vaak wel het probleem dat het veel dikker wordt dan mijn bedoeling is, dus dit lijkt me ideaal

 2. Christine
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Deze eyeliner vind ik ook geweldig! Super budgetproof en blijft de hele dag zitten (ondanks m’n vettige oogleden)! Ik vind het zo leuk dat je het hier over een ooglidcorrectie hebt en dat je deze inmiddels hebt gehad (en wat is het mooi geworden!!).

 3. Bianca
  28 november 2021 / zondag, 28 november 2021

  Deze eyeliner is idd super bedankt voor de tip! Blijft de hele dag zitten ondanks mijn vette huid en hood lids 🙂

 4. Elise
  22 oktober 2021 / vrijdag, 22 oktober 2021

  Jij hebt ooit jaren geleden je oogleden laten liften met laseren of zoiets (met al die stipjes. In Amsterdam). Was dat toch geen succes? of maar werkzaam voor een paar jaar?

 5. Daphne
  10 april 2021 / zaterdag, 10 april 2021

  Leuke review! Mijn favoriete eyeliner pen is de superfine eyeliner van essence. Als ik zo kijk lijkt dat stiftje wel op die van benefit, misschien is die ook wat voor je!

 6. Sandra G.
  3 april 2021 / zaterdag, 3 april 2021

  Ik ben momenteel helemaal gek van Huda Beauty: geweldige mascara én super eyeliner!
  De eyeliner heeft twee kanten: de Pencil liner en een Liquid liner. Voor de mascara (ook twee kanten) heb ik destijds nog op een wachtlijst gestaan! Nu gelukkig ook bij Ici Paris verkrijgbaar.

  Dank je voor de tip om de stiften ondersteboven te bewaren!

 7. M
  3 april 2021 / zaterdag, 3 april 2021

  Heerlijk om weer eens een nieuwe blog van jou te lezen!
  Good old times!
  Tegenwoordig blogt er niemand meer en is alles Instagram of YouTube, zo jammer!

 8. Meryem
  30 maart 2021 / dinsdag, 30 maart 2021

  Heerlijk om weer een blog van jou te lezen Serena.

 9. Rita
  28 maart 2021 / zondag, 28 maart 2021

  De weinige keren dat ik een eyeliner probeerde, was ik wel blij met het resultaat. Door jouw review en vanwege de kleine prijs ga ik het toch ook maar weer eens proberen.

 10. Shari
  28 maart 2021 / zondag, 28 maart 2021

  Een goede eyeliner voor een klein prijsje! Ik ga zeker eens kijken bij Kruidvat

 11. Matanja
  26 maart 2021 / vrijdag, 26 maart 2021

  Ik gebruik zelf het liefst een stift liner… kan ik mooie strakke lijntjes mee zetten.
  Deze van Catrice ga ik morgen even voor kijken, ik. heb er toevallig 1 nodig dus dit komt goed uit voor mij, en lekker goedkoop inderdaad..

 12. Iris
  26 maart 2021 / vrijdag, 26 maart 2021

  Die van benefit is inderdaad mijn favoriet, het tipje droogt ook echt niet uit. Wil binnenkort een keer bruin proberen ipv zwart.
  Maar wat mij eigenlijk nog meer triggerde was de ooglidcorrectie.. Kan dat al op zo’n jonge leeftijd?! Ik heb zelf ook best wel overhangende oogleden, maar ik dacht dat ze die correcties echt pas op een latere leeftijd uitvoerde (ben zelf 28).

  • Serena
   Auteur
   26 maart 2021 / vrijdag, 26 maart 2021

   Ik word bijna 37, dus ik ben ook wel een stukje ouder dan jij 😉 Maar het kan zeker op wat jongere leeftijd, het hangt van de conditie van je huid af. Als het nog te veerkrachtig is, dan wordt er aangeraden nog wat langer te wachten. Maar als de huid boven je ogen al wat slapper is geworden, dan kan het vaak wel. Ga gewoon op consult en laat je adviseren, zou ik zeggen!

   • Ashley
    30 maart 2021 / dinsdag, 30 maart 2021

    WORD JIJ BIJNA 37?!?! You look good girl.

    On topic: is deze makkelijk te verwijderen?
    Ik wil juist af van de olie/water make-up reinigers en alles met miccelair water kunnen verwijderen. (Omdat ik lui ben en omdat ik heel slecht tegen het gevoel van die olie reinigers kan).
    Uiteraard gebruik ik hierna nog een facewash.

    • Serena
     Auteur
     31 maart 2021 / woensdag, 31 maart 2021

     Hihi, thanks! En helaas is het zo, althans dat is mijn eigen ervaring, dat alles met een waterproof formule echt alleen met iets op oliebasis verwijderd kan worden. Anders is het té hard boenen en dat is ook weer niet fijn.

     Deze is kostbaar, maar de beste tot nu toe (je krijgt er geen vettig laagje van op je ogen na gebruik): Is deze Dior make-up remover van €83,- zijn geld waard?

 13. 24 maart 2021 / woensdag, 24 maart 2021

  Hij ziet er heel goed uit! Ik gebruik zelf ook altijd het liefst een stift liner. Mijn favorieten zijn de Benefit Rollerliner & de Too Faced Better than Sex liner. 🙂

 14. Chichi
  24 maart 2021 / woensdag, 24 maart 2021

  Thnx voor deze review!
  Ben altijd op jacht naar een goede eyeliner vanwege mijn vettige oogleden. Vanwege jouw enthousiasme ga ik ‘m zeker halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *