Eindelijk! Pat McGrath Labs is in Nederland

Alweer twee jaar geleden vertrok ik met mijn vriendin Angel naar Florida. Ons doel van deze vakantie was simpel: shoppen en vreten. HEEL VEEL vreten. We waren allebei zwanger, dus we aten de hele dag door en verder cruisden we in de auto van mall tot mall en liepen we winkel in en uit. Sure, het is leuk om met je partner op zogeheten Baby Moon te gaan, maar een Bestie Moon is misschien nog wel veel leuker, want wat hebben we gelachen!

Anyways, ik kon niet wachten om de make-up van Pat McGrath Labs in het echt te bekijken en te swatchen dus ik rende de eerste Sephora binnen die ik in mijn vizier kreeg. Ik kocht de Skin Fetish foundation en een trio van mini matte lipsticks. Destijds was Pat McGrath Labs alleen nog maar in Amerika te koop, maar sinds deze maans is deze fantastische make-up ook verkrijgbaar bij Douglas. Wat een goed nieuws! En nu is dus eindelijk het perfecte moment aangebroken om de foundation en lipsticks te reviewen.


Excuses voor de gare verpakkingen (ik bedoel ik heb het al 2 jaar in mijn bezit en het is veelgebruikt), maar het is even niet anders! De foundation is overigens BIJNA op. Ik deed er heel zuinig mee (en heb tussendoor ook andere merken gebruikt natuurlijk), dus je kunt je voorstellen dat ik superblij ben dat ik nu gewoon een nieuwe fles bij Douglas kan bestellen. En zeker omdat een tripje Amerika er nu voorlopig niet in zit.

Skin Fetish: Sublime Perfection Foundation

Ok, het is zeker even slikken om €72,99 voor een foundation neer te leggen, maar het is het écht waard. De verpakking is van mat glas waar ik zelf nooit zo’n groot fan van ben (I mean, stel dat je het kapot laat vallen op je badkamertegels, dat doet gewoon pijn!), maar verder ziet het er natuurlijk wel heel chique en classy uit en heeft ‘ie een handige pompflacon.


De textuur is heel dun en vloeibaar, veel dunner dan de meeste foundations.


Eén pompje is genoeg voor een lichte dekking, zelf gebruik ik er twee. De eerste verdeel ik over mijn gehele gezicht en de tweede gebruik ik om de roodheid en pigmentvlekjes op mijn wangen wat meer mee te dekken. De dekking is prachtig en naadloos op te bouwen.


De formule is heel luchtig en gewichtloos, zoals ze dat zo mooi noemen, wat er eigenlijk op neerkomt dat je het niet voelt en ziet zitten. Je kunt dus echt een vrij natuurlijk resultaat verwachten, zonder cakeyness. Het is eigenlijk alsof je een soft focus filtertje over je gezicht aanbrengt die je huid egaliseert en het voorziet van een mooie, zijdeachtige glans. Your own skin, but better. Deze foundation blijft de hele dag perfect zitten. Aan het einde van de dag is er misschien een klein beetje van neus en kin verdwenen, maar dat is echt heel minimaal.

Before.

After.

Ik heb een gecombineerde huid en de formule is erg geschikt voor mijn huid. Ik ga er niet extra van glanzen aan het einde van de dag. Heb je een vette huid dan moet je T-zone wellicht van wat extra poeder voorzien. De formule van deze foundation is op zich best hydraterend, maar heb je een erg droge huid dan moet je er wellicht extra een hydraterend serum of primer onder dragen.

De Skin Fetish: Sublime Perfection Foundation vind ik vooral zo fijn vanwege de dunne, gewichtloze textuur die je niet voelt en ziet zitten. Het geeft een prachtig en natuurlijk resultaat. Echt alsof je niets draagt, eigenlijk. De dekking is licht tot medium te noemen, dus als je van zwaar dekkende foundations houdt is dit wellicht niet jouw ding. De dekking is weliswaar op te bouwen, maar wie heeft er tijd voor 4 lagen in de ochtend, am I right? Het is ook geen super matte foundation, het geeft je huid juist een natuurlijke, zijdeachtige glans. Dus ook daar moet je van houden. Voor mij persoonlijk is dit alles wat ik altijd zoek in een foundation, dus ik ben groot fan!

En dan zijn er dus ook maar liefst 36!! kleuren waaruit je kunt kiezen, wat de kans aanzienlijk vergroot dat de perfecte match er tussenzit voor jou. Even ter referentie, ik draag zelf de kleur Light Medium 13.

Matte Trance Lipsticks


Bij de Sephora in Amerika kocht ik een mini lippenstift trio bestaande uit de volgende kleuren; Flesh 3, OMI en 1995. Ik zal ze hieronder voor jullie swatchen zodat je weet hoe deze kleuren bij me staan.

Van boven naar beneden; Flesh 3, 1995 en OMI.

Flesh 3

1995

OMI

De formule van de lipstick is (net zoals de formule van de foundation) heel lichtgewicht. Je voelt het amper op je lippen zitten. De lipstick glijdt soepel over je lippen en is intens gepigmenteerd. Echt een ‘one coater’. Vanwege de matte finish is hij niet heel hydraterend, maar ook zeker niet uitdrogend (velletjes en lijntjes worden niet extra benadrukt). De formule is niet per se longlasting, maar toch vind ik dat de kleuren redelijk lang op mijn lippen blijven zitten. Ik zou zeggen dat 1 touch-up per gemiddelde werkdag voldoende moet zijn.

Ik vind het echt hele fijne lipsticks en zou er wel wat meer aan mijn stash willen toevoegen. Er zijn nog zoveel verschillende soorten finishes en kleuren verkrijgbaar, dat wordt wel lastig kiezen. Bovenstaande kleuren vind ik in elk geval HEEL erg mooi, vooral OMI en 1995 zijn perfecte everyday kleurtjes. De lipsticks kosten €39,99 per stuk.

Eindoordeel

Pat McGrath Labs is kwalitatief écht heel erg goed, maar ja, daar zijn de prijzen ook naar. Toch heb ik het er zeker voor over omdat het gewoon zulke fijne en comfortabele producten zijn die ik al twee jaar lang (afwisselend) met veel plezier draag. Pat McGrath Labs is sinds deze maand verkrijgbaar via parfumerie Douglas. Naast lipsticks en foundation zijn er ook oogschaduwpaletten, lip- en eyeliners, concealer, highlighters en kwasten in het assortiment. Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop.

Wat is jouw ervaring met Pat McGrath Labs? Is dit een merk die jij zou willen toevoegen aan je eigen stash?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

12 Reacties

 1. Melissa Oldersma
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Ik heb alleen 2 lipsticks van dit merk geprobeerd: Christy & Beautiful Stranger. Die laatste is echt mijn favoriet nu, samen met You Wouldn’t Get It van Mac. Christy heb ik een beetje spijt van, hij is een beetje te licht. Maar ik doe hem zeker niet weg, met een goede lipliner is het prima, en anders kan ik hem altijd nog weggeven. Ik vond ze wel echt prijzig, maar zou Beautiful Stranger zeker nog een keer kopen!!

 2. Anna
  22 maart 2021 / maandag, 22 maart 2021

  Wanneer komen er nieuwe artikelen op je blog?

 3. 18 maart 2021 / donderdag, 18 maart 2021

  Die foundation ziet er prachtig uit! De lipsticks trouwens ook 😉

 4. Eva
  15 maart 2021 / maandag, 15 maart 2021

  Zou hem graag willen uitproberen en we hebben zo’n beetje zelfde huidskleur, maar zie net dat kleur 13 niet bij douglas wordt verkocht WHYYYY 🙁

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2021 / maandag, 15 maart 2021

   Ja, ik zag het ook! Maar ik denk dat de 11 (die ziet er ook uit met een gele ondertoon) dan nog de beste match is!

 5. M
  10 maart 2021 / woensdag, 10 maart 2021

  Prachtig maar zo duur!

 6. 8 maart 2021 / maandag, 8 maart 2021

  Mooie review! Mijn huid is erg onrustig en ik zoek al langer een dekkende maar lichte foundation.

 7. J.
  23 februari 2021 / dinsdag, 23 februari 2021

  leuk die fake freckles!

 8. Lotteluuske
  17 februari 2021 / woensdag, 17 februari 2021

  Heel mooi, fijne review ook! Leuk om je stukken te lezen.

 9. Mieke
  17 februari 2021 / woensdag, 17 februari 2021

  Ik wil die foundation ook!! Maar momenteel zit het er even niet in.. De lipsticks die jij hebt staan jou fantastisch, maar zijn niet mijn kleuren. De set die je voor me meebracht vind ik helemaal top! De wat fellere en koele/neutrale tonen staan me veel beter. Ik heb nog een kleur op het oog, maar dan moet mijn budget even wat groeien ?

 10. 16 februari 2021 / dinsdag, 16 februari 2021

  Prachtige lipsticks en foundation, valt enorm mooi op je huid.. echt prachtig.

 11. Marianne
  10 februari 2021 / woensdag, 10 februari 2021

  Zeker nieuwsgierig geworden naar deze producten! Wat een mooie kleuren lipstick, vooral OMI vind ik super mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *