10 dingen waar ik blij van werd

Tijdens mijn online zoektochten kom ik nog wel eens leuke, voor mij nieuwe, blogs tegen. Op één van de blogs (deze) was er steeds een maandelijks terugkerend artikel met de titel ’10 things that’ve made me happy’. Ik heb alle artikelen gelezen met een big smile op mijn gezicht. Het was gewoon zo leuk en positief om te lezen waar zij de afgelopen tijd blij van werd! Soms waren het de kleine dingen die het ’em deden, maar soms ook hele grote mijlpalen.


Het leek me een leuk idee om dit concept over te nemen en er mijn eigen, persoonlijke twist aan te geven. Gewoon eenmalig of één keer per seizoen, hangt er een beetje vanaf of jullie er ook zo vrolijk van worden! Inmiddels zitten we alweer in april en is de lente eindelijk echt begonnen. Hieronder deel ik graag een aantal dingen met jullie waarvan ik de laatste tijd heel blij ben geworden.

één / dat uurtje langer zonlicht. Of is het inmiddels zelfs langer? Sinds de klok een uur vooruit is gegaan begint het pas rond half 9 ‘s avonds te schemeren en ik merk dat ik hier erg van opleef. Ik heb het gevoel dat ik hierdoor meer uit mijn dag kan halen. Ook wat fotografie betreft. Voorheen kon ik tot slechts 4u ‘s middags mooie foto’s maken bij daglicht, nu is dat zeker tot een uurtje of half 7 ‘s avonds. Superfijn!


twee / seizoensbloemen.
Ik ben dol op bloemen en vooral op lentebloemen. De kleuren van de bloemen zijn rond deze tijd van het jaar het allermooiste, vind ik. Bij de bloemist en op de bloemenmarkt zie je nu overal hyacinten, narcissen, blauwe druifjes, ranonkels, anjers en tulpen in alle vormen, kleuren en maten. Ik ben vooral dol op ranonkeltjes, tulpen met gerafelde rand en anjers die extra groot en vol zijn, waardoor ze bijna op pioenrozen lijken. Dat zijn ook één van mijn favoriete bloemen, maar die worden pas in juni een beetje betaalbaar, haha!


drie / babyshower.
Een tijdje geleden werd ik op een heerlijke, zonnige zondag verrast met een Babyshower. Het was zo fijn om al mijn vriendinnen zo bij elkaar te zien en het was dan ook ontzettend gezellig! Ik werd helemaal in de watten gelegd met prachtige cadeautjes en er was een schitterende taart en ballonnen en heerlijke hapjes. Echt genieten!


vier / leeuwenmutsje.
Ik kon het niet laten. Ik kon het gewoon niet laten. Toen ik dit ontzettend schattige leeuwenmutsje voor de kat voorbij zag komen op Wish MOEST ik hem gewoon bestellen. Zowel Coco als Clarence zien er té schattig uit met dit mutsje op. Net echte leeuwenwelpjes, haha! Mijn hart smelt.

vijf / zonnige dagen. HOE HEERLIJK IS DIT ZOMERWEER?! Ik kan eindelijk weer mijn zwierige zomerjurken aan en ik vind het nu éxtra leuk om ze aan te trekken zo in combinatie met mijn steeds groter wordende baby bump. Ik was het namelijk best zat om mijn buik steeds maar weer te verstoppen onder een warme trui. Nu kan ik hem tenminste vol trots laten zien! Gisteravond tot half 9 op het terras gezeten en deze ochtend ga ik met mijn nichtje naar een stadsstrandje. Deze zonnige dagen geven me echt de zomerkriebels, I LOVE IT! Enne, omdat we natuurlijk in Nederland wonen ga ik er maar gewoon optimaal van genieten, want wie weet wanneer de eerstvolgende zonnige dagen zich weer aandienen?


zes / zelfgemaakte rozenkrans op de deur.
De laatste tijd ben ik ontzettend druk geweest met vooruit bloggen en dingen rondom de baby regelen, waardoor ik amper toekwam aan iets wat ik eigenlijk heel graag doe: creatief bezig zijn met mijn handen. Toen ik laatst door het nieuwe tuincentrum liep begon het ineens te kriebelen en kocht ik een oasekrans. Ik had namelijk al heel lang het idee om een mooie, bloemenkrans te maken voor op de voordeur, met het liefste alleen maar rozen in roze tôn-sur-tôn tinten. Maar liefst 8 bossen rozen zijn erin gegaan, dus het was even een werkje, maar het resultaat mag er zijn! De krans staat werkelijk prachtig in combinatie met onze mintkleurige voordeur. Het was echt bevredigend om weer even creatief bezig te zijn geweest. En nu maar hopen dat de rozen mooi indrogen, dan kan ik er nog veel langer van genieten.

zeven / de babykamer is eindelijk af! En de kamer is zoooo schattig geworden. Ik doe de deur elke dag wel even open om er naar te kijken en ik kan me nu gewoon niet voorstellen hoe het moet zijn als onze baby daar in het wiegje ligt te slapen. Soms richt ik de plankjes opnieuw in. Soms maak ik wat nieuwe kledingset combinaties, maar meestal blijf ik gewoon even 5 minuten in de deuropening staan totdat George vraagt ‘zit je weer lekker te dromen, buikje?’. Dan komt hij achter me staan, wrijft over mijn buik, kust mijn achterhoofd en kijken we samen de kamer in, hoe het mooie zonlicht naar binnen valt. Want de lichtinval is in dat kleine kamertje het allermooiste in het hele huis.


acht / mijn nieuwe auto.
Beep, beep, who’s got the keys to the Jeep? I DO! Ben ZO intens gelukkig met mijn nieuwe wagen. Hij is lekker ruim, de kinderwagen past perfect in de kofferbak, het autostoeltje past perfect achterin, de auto is lekker hoog en 5-deurs, dus dat autostoeltje heb ik er ook gemakkelijk weer in- en uit, de Beats by Dr Dre speakers zorgen voor een supermooi geluid, het is een automaat dus hij rijdt lekker makkelijk en hij glijdt heerlijk over de weg. Als de baby er is weet ik zeker dat ik er nóg meer plezier van zal hebben, omdat ik hiermee toch wat sneller op pad zal gaan dan met het OV of de Citroën C2. De Jeep is niet alleen nieuwer en rijdt veel prettiger, het voelt ook gewoon wat steviger en veiliger als ik hierin rijd. En straks met een baby aan boord vind ik dat wel een fijn idee. Echt mijn beste (maar ook duurste!) koop van dit jaar.


negen / pregnancy shoot.
Corny AF, maar was was het een leuke dag! Als je me een aantal jaren geleden had verteld dat ik een pregnancy shoot zou doen samen met mijn vriend had ik je vierkant uitgelachen, maar ben echt blij dat we het hebben gedaan. Ik bedoel, ik ben misschien maar één keer in mijn hele leven zwanger en het is zo’n bijzondere periode uit mijn leven dat het voor mij absoluut de moeite waard was om het op een mooie manier vast te leggen.

Ik dacht, als ik dan toch een zwangerschapshoot ga doen, dan wel meteen ALL THE WAY. Dus inclusief dromerige jurken, het perfecte golden hour licht, gevolgd door een pastelkleurige zonsondergang aan het strand. Tijdens mijn online zoeksessie stuitte ik op fotografe Desirée Verver die PRECIES de foto’s maakte waarna ik op zoek was. Het fijne is dat ze een koffer vol sprookjesachtige jurken heeft in alle vormen, kleuren en maten. Ideaal, want zo hoef je zelf niets aan te schaffen.

Ik voelde mij ZO mooi en vrouwelijk. Stond ik daar met het zonnetje op mijn gezicht, mijn buik vol trots tussen mijn handen, in een weelderige prinsessenjurk te stralen. We hebben foto’s van mij alleen gemaakt, maar ook van mij en George samen. We hadden namelijk nog geen enkele mooie foto samen met mijn buik! Dus wow, het was een te gekke ervaring en ik kan het elke zwangere vrouw aanraden om een pregnancy shoot te doen.


tien / taro bubble drink.
Na twee verwoede pogingen om een plekje te scoren bij de überhippe nieuwste hotspot van Utrecht ‘The Streetfood Club’ heb ik het opgegeven. Voor het avondeten moest ik twee uur wachten en toen ik er de dag erna wilde lunchen, was er wéér een wachtrij en dit keer van een uur. LAAT MAAR ZITTEN, dacht ik. Gelukkig wist mijn nichtje Maren een ander leuk en toch ook redelijk nieuw tentje in de Voorstraat, ANAN genaamd. Deze Vietnamese streetfood tent is goedgekeurd door vriendin Diêp – dus dan weet je dat je geramd zit.

Maren was er al een paar keer geweest en vertelde me dat ze groot fan was van ‘het fliebertjes drankje’. Volgens haar was het ontzettend lekker en moest ik het ook echt eens proberen. Nu klonk dat drankje me niet bijzonder aantrekkelijk in de oren, dus ik bestelde wat anders en nam een slokje van Maren. IK WIST NIET WAT IK PROEFDE. Dit is mijn nieuwe favoriete drankje EVER.

De Taro Bubble Drink smaakt als vloeibare, zoete zijde. Het is zo heerlijk silky en creamy, een beetje vanille- en perzikachtig maar toch ook niet. Ik kan gewoon niet eens goed uitleggen hoe het smaakt, behalve dat het verslavend lekker is en dat ik er zo 3 bekers van achterover zou kunnen slaan. Of 4. De drank bevat doorzichtige jelly stukjes voor wat bite en het drankje is zoet, maar niet mierzoet. Mocht je een leuk restaurant zoeken in het centrum van Utrecht voor lunch of avondeten, ga dan zeker eens naar ANAN en bestel dan ABSOLUUT de Taro Bubble Drink. Letterlijk een engeltje dat over je tong piest.

Waar ben jij de afgelopen tijd ontzettend blij van geworden?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. Rianne
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Ahh wat een heerlijke feel good post!! Je rozenkrans is zooo mooi geworden! en hoe je het moment met de babykamer beschrijft, zo lief! De foto van je pregnancy shoot ziet er ook prachtig uit!
  Ik vind vaker dit soort posts een goed idee hoor 🙂

 2. Nomi
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  De foto’s zijn echt ontzettend mooi geworden! En wat zijn die leeuwenmutsjes schattig!?

 3. 22 april 2018 / zondag, 22 april 2018

  Wauw wat zag je er prachtig uit zeg… die jurk.. dat licht het plaatje klopt helemaal! Een foto om zeer trots op te zijn!

 4. 22 april 2018 / zondag, 22 april 2018

  Hier wordt ik nou gelukkig van! En wat een mooie foto’s van jou op het strand, mijn eierstokken gaan ervan rammelen, haha!

 5. Door
  21 april 2018 / zaterdag, 21 april 2018

  Wauw Sereen you STUNNER! Je ziet er fantastisch uit! Geniet van deze bijzondere tijd! Can’t wait een foto van jou en je kleine smurf te zien! Succes met de laatste loodjes, liefs Door

 6. 21 april 2018 / zaterdag, 21 april 2018

  Oh wat een heerlijk en prachtig artikel. Ik vind die eerste foto van jullie zo mooi. Vaak zijn dat juist de mooiste hè, wanneer je niét in de camera kijkt. Net als jij word ik ook altijd heel blij van bloemen. Ik vind die krans die je gemaakt hebt dan ook prachtig en ik ben benieuwd hoe lang hij mooi blijft en / of die rozen inderdaad mooi gaan indrogen.

 7. 20 april 2018 / vrijdag, 20 april 2018

  Sowieso 1 2 5 en 6 zijn dingen die me ook blij maken. Verder kan ik helemaal gelukkig zijn als ik creatief bezig ben. En natuurlijk genieten van ons meisje wat keihard groeit

  Xx

 8. 20 april 2018 / vrijdag, 20 april 2018

  Super leuk om te lezen, ik word hier zelf ook gelijk vrolijk van. Je voordeur is echt zo mooi met die bloemenkrans, en je zwangerschapsfoto’s zijn ook prachtig. Lief dat je ons laat meegenieten!

 9. Anne
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Heel fijn om te lezen!
  Het lekkere zonnetje, leuke gesprekken en perenijsjes deden mij veel goed 🙂

 10. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Heerlijk! Ik hou van positiviteit en happy thoughts!

  Je zoektocht naar fotograaf is geslaagd! Ik zou zo bang zijn dat het net niet zou zijn. Echt een mooie shoot en snap je gedachtegang ook wel. Vastleggen!

  I like! Kom maar door met dit soort happy posts!

  Oh ja ik werd er laatst heel blij van dat ik van garage gewisseld ben. Ik ben namelijk door al mijn spullen gegaan en zoveel weg kunnen doen. Ik word daar echt even heel gelukkig van. Kleiner wonen (want huisje voor mij alleen gekocht) kan zo toch positief uitpakken. Opgeruimd huis/garage, opgeruimd hoofd!

  • Serena
   Auteur
   20 april 2018 / vrijdag, 20 april 2018

   Opruimen: ik zie er altijd onwijs tegenop, maar als de klus dan eenmaal geklaard is ben ik ook altijd heel blij en trots! Het geeft gewoon een lekker gevoel zo achteraf inderdaad! 🙂

 11. Denise
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Zo lief hoe jullie genieten van je zwangerschap en ik vind de fotos zo mooi!
  Ik vind het ook echt te heerlijk dat prachtige weer! Soms sta ik even in de zon met mijn ogen dicht en dan geniet ik intens ❤️☀️

 12. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Een heel fijn artikel voor een dag waarop ik niet zo lekker in mijn velletje zat. En je ziet er prachtig uit op alle foto’s en wat een super vette nieuwe waggi heb je! Liefs, Peggy ?.

 13. Lein
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Super goed idee, moet je erin houden eens in de zoveel tijd positiviteit de ether inzenden!!! Dat doe je altijd al, maar dit is extra leuk. Ik word ook blij van t zonnetje, maar vooral van mijn dochter, die een echte dame aan het worden is en net met positieve energie de Cito’s door is gekomen?! En echt, je bent prachtig zwanger!!!!!

 14. Maaike S
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Wat zie je er prachtig uit met die dikke buik!! 😀

 15. CynthiaTMore
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Mooi geschreven! Bij punt zeven en negen kreeg ik serieus dat aaaaaw gevoel inclusief kippenvel, echt zo lief! Ooit hoop ik dat gevoel ook te mogen ervaren! Maar nu nog ff maar een paar jaartjes wachten haha. Wat mij de afgelopen tijd blij heeft gemaakt is dat mijn vriend en ik een eigen huis hebben gekocht en in juli in kunnen trekken. Het kan me niet snel genoeg zover zijn! Ik kan niet wachten op de avondjes bankhangen, het samen koken en de housewarming party niet te vergeten haha. Maar de weg er naartoe wordt ook heel leuk. Meubels uitzoeken, beslissen wat voor kleuren we willen en het klussen. Helemaal klaar voor deze nieuwe stap in mijn leven!

 16. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Heerlijk positief bericht , en wat een mooie foto van je shoot. Liefs soraya

 17. Lizzy
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Heel leuk positief artikel! Goed om bij sommige dingen even stil te staan, omdat ze soms zo vanzelfsprekend zijn dat je t niet meer ziet. En wat iedereen zegt: je bent heel mooi zwanger! Zo’n shoot is toch super voor later dus hoezo corny? Geniet van deze mooie tijd en alle andere geluksmomentjes 🙂

 18. M
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Leuk artikeltje!

 19. Sophie
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Sereen, ik vind je een echte queen Bey in die prachtige gele jurk

 20. Renee
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Daar zou ik ook allemaal blij van worden hoor!
  Ik word momenteel heel erg blij van het mooie weer, maar vooral omdat mijn oudste dochter nu voor het eerst ‘alleen’ naar buiten mag.. ik vind het doodeng en spannend, maar het hoort er bij.. beetje bij beetje loslaten. En dan zie ik haar de deur uitgaan; trots, stoer maar toch ook een beetje gespannen.. ik kan het niet laten om dan even te spieken naar mijn spelend gelukkig kind. En dan kan ik wel janken zo trots ben ik! Als iemand dit 10 jaar geleden verteld had, zou ik denken.. ach doe niet zo overdreven!
  En dan ligt er de volgende dag een briefje: mama, ik houw van jouw en budank dat ik buituh mog speluh
  Geniet nog even van je zwangerschap!

 21. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Leuk om te lezen! Zelf word ik ook altijd blij van al die mooie gekleurde bloemen in het voorjaar, super gezellig!!
  Verder ben ik de afgelopen tijd blij geworden van de spaardoelen die ik al kon afvinken, morgen krijg ik weer salaris dus kan ik er alweer 2 (kleine) afvinken. En volgende maand kan ik én de laatste 3 kleine spaardoelen afvinken én alvast wat geld wegzetten voor mijn nieuwe spaardoel; verhuizen! En daar word ik toch wel echt enorm blij van!
  Oh en in juni krijgen we een (kleine) bonus bij ons salaris, wat voor mij ongeveer 100 euro zal zijn, dus ook daar werd ik heel erg blij van, ondanks dat ik het nog niet ontvangen heb! Heerlijk om je spaardoelen af te kunnen vinken en de spaarpotten te zien groeien!!
  En ook word ik blij van mijn blog en de bezoekers, want ik zie dat ze nu sinds een tijdje toch een stuk langer op mijn blog blijven dan voorheen en dat het goed gaat met de bezoekersaantallen, dat zijn ook altijd leuke dingen om te zien!
  Oh en ik word natuurlijk ook blij als de zon schijnt. Hoe simpel, maar het is wel zo.

 22. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Wat ben je mooi zwanger Serena ik zal nu eigenlijk ook zo lopen maar helaas mocht me kleine dochters niet overleven maar ondanks dat was het het mooiste in me leven en me vriend natuurlijk ook ❤️

  • Lins
   19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

   Veel sterkte met je enorme verlies. Ik hoop dat er snel goede tijden op je pad komen ?

 23. Anique
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Ja! Kom maar door met dingen waar je blij van wordt.
  Er is al genoeg gezeur en ellende online (en in de wereld) en aangezien alles dat je aandacht geeft groeit zou ik zeggen: Iedereen massaal even opschrijven wat je vandaag fijn vond of gelukkig van werd!

  En die foto uit de pregnancy shoot is werkelijk prachtig! Ik kan me heel goed voorstellen dat je van deze shoot en van het resultaat enorm gelukkig wordt

 24. Renske
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Mooie punten 🙂 daar zou ik ook blij van worden.
  Tipje: punt 3, 4 en 5 heb je niet uitgeschreven. Ik denk dat dat wel de bedoeling was?

  • Serena
   Auteur
   19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

   Misschien had je even moeten refreshen? 🙂

   • Lieke
    19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

    Misschien dat je eens een cursus vriendelijk reageren zou kunnen volgen, zal je goed doen.

   • Renske
    19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

    Waar slaat dat nou weer op. Het stond er niet in toen ik keek, en dus zeg ik er wat van om je erop te wijzen.

    • Serena
     Auteur
     19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

     Oh jee, mijn comment was absoluut niet onvriendelijk bedoeld, dus excuses als je dat wel zo hebt opgevat! Het is een veel te mooie dag om hier een discussie over te starten. Alleen maar liefde en geniet van het zonnetje ❤️

     • Renske
      19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

      Excuses aanvaard 😉

 25. Ann
  19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  10 hele mooie en extra speciale dingen waar jij Happy van wordt .

 26. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Prachtige foto van je en jij bent zo mooi zwanger…..
  Mooie dingen om van te genieten!

  Xoxo

 27. 19 april 2018 / donderdag, 19 april 2018

  Wat ben je prachtig zwanger Serena! Het lijkt me heel mooi om later ook zo’n shoot te doen. Ik word ook zo blij van de zon en de bloemen nu. En al die schattige lammetjes die ik in de weilanden zie als ik in de trein zit ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *