What’s in my suitcase? Persoonlijke travel tips

We zijn inmiddels halverwege juni dus voor de meeste mensen breekt de vakantieperiode aan. En hiermee breekt ook meteen hét zomerdilemma aan; WAT NEEM IK ALLEMAAL MEE OP VAKANTIE? Nu ben ik in de loop der jaren een echte inpak-pro geworden (al zeg ik het zelf) en neem ik niets meer en niets minder mee dan noodzakelijk. Op kledinggebied dan, want op beautygebied neem ik soms juist wat extraatjes mee! Bijvoorbeeld een lekkere bruisbal van Lush omdat ik thuis geen bad heb en er op de hotelkamer wel eentje staat. Of een maskertje waar ik benieuwd naar ben, maar die ik altijd vergeet te gebruiken, en waar ik tijdens de vakantie ineens wel tijd voor heb.

Philips Lumea travel_ - 3Ook mijn IPL treatments gaan gewoon door, dus de Philips Lumea gaat ook netjes mee op reis. Heel cute, in de bijbehorende travel pouch.

Philips Lumea travel_ - 4De Lumea is niet héél klein en licht, maar het neemt ook zeker niet te veel ruimte in in je koffer of tas. Qua grootte is hij te vergelijken met een reisföhn en qua gewicht met een normale föhn. De travel pouch heeft ongeveer de grootte van een toilettasje. Het is dus goed te doen!

Philips Lumea travel_ - 5Inmiddels is het weer 2 weken geleden dat ik mijn laatste treatment heb gedaan, en ik moet zeggen dat ik al goed verschil merk. Ik had voor de grap mijn linkerbeen niet gedaan en mijn rechterbeen wel, zodat ik alles extra goed kon vergelijken. Nu denk ik, had ik ook maar gewoon mijn linkerbeen gedaan want het is zo ontzettend relaxt dat dit werkt! Mijn rechterbeen heeft hier en daar plekjes waar wat stoppeltjes doorkomen (maar totaal niet storend en van een afstandje lijken alles net vers geschoren), terwijl mijn linkerbeen echt één en al stoppel is. Hahaha! Vanaf vandaag ga ik dus beide benen behandelen en ook neem ik mijn oksels meteen even mee, ik bedoel als ik toch bezig ben.. het is zo gepiept!

Ik heb de slag inmiddels goed te pakken en dat betekent dat ik lekker snel te werk ga. Met een half oog op mijn laptop (Game of Thrones!) en een half oog op mijn benen en oksels ben ik binnen 24 minuutjes klaar (10 minuten per onderbeen en 2 minuten per oksel). Het is inmiddels een soort routine geworden voor mij. Een soort van verwenavondje, waarbij ik mijn favoriete serie kijk, lekkere snacks naar binnen werk, mezelf een IPL treatment geef en mijn benen daarna nog lekker insmeer met een hydraterende crème. Dan neem ik meteen mijn voeten mee. Heerlijk! En dit kan thuis, maar ook op reis.

Philips Lumea travel_ - 6Het lijkt van te voren misschien een gedoe, maar even chillen op de hotelkamer, flits flits flits, en klaar is Kees. En het is écht de moeite waard om het vol te houden, want je merkt na een paar keer al verschil en het effect zal op den duur alleen nog maar beter worden. Ik IPL dus vrolijk verder, want ik vind het leuk om te doen én ik kijk uit naar een zomer waarin ik me niet druk hoef te maken om mijn harige beentjes.

Wel even een reminder, na een IPL treatment moet je wat voorzichtiger omgaan met de zon. Na een behandeling mag de behandelde huid 24 uur niet in de zon. Dus als je hem mee neemt op reis, neem dan ook zeker een lange, luchtige broek mee voor de dag erna, of draag een mooie, lange maxi dress. Gebruik de Lumea ook niet tot 48u na het zonnebaden. En als je hem na het zonnebaden vervolgens weer gebruikt, let er dan goed op dat je de lichtintensiteit aanpast aan je inmiddels bruiner geworden huid. Met andere woorden, niet zonnebaden (2 dagen) voor en (1 dag) na de behandelingen! En met zonnebaden bedoel ik echt bruin bakken op het strand, je mag natuurlijk wel gewoon de zon in (door het stadje lopen, langs de boulevard, lekker cruisen) tijdens je IPL behandelingen. Als je je huid maar goed insmeert met een SPF.

Philips Lumea travel_ - 2Als laatste heb ik nog een paar handige reistips voor jullie;

1. Ga je slechts een paar dagen weg? Verpak je foundation, concealer, dag- en nachtcrème of oogcreme dan eens in een leeg lenzendoosje. Lekker compact!

2. Ken je die hotelzeepjes? Neem ze zeker mee naar huis, ze zijn werkelijk IDEAAL om je beautyblender mee schoon te maken. Ook kun je ze tussen je kleding stoppen zodat het extra lekker gaat ruiken.

3. Rol je kleding op. Dit neemt beduidend minder plek in.

4. Benut de ruimte in je schoenen, hier kun je gemakkelijk nog een deodorant in kwijt, of ondergoed en sokken, of een haarborstel of stijltang.

5. Wees realistisch: heb je echt 8 bikini’s, 3 paar hoge hakken en 10 kledingsetjes nodig voor die ene week Turkije? Je moet ook maar zo denken: less is more. En als je dan toch nog iets te kort komt, heb je meteen een goede reden om te shoppen!

6. Neem een grote, dunne sjaal mee. Ideaal als pareo voor op het strand, maar ook om je hoofd mee te bedekken (staat niet alleen leuk, maar ook fijn tegen een zonnesteek), of sla het om je schouders als het ‘s avonds wat frisser wordt, bedek jezelf ermee mocht je een moskee willen bezoeken, leuke accessoire om een basic outfitje mee op te leuken, knoop er een tas van, maak er een jurk van, een topje, een maxi skirt. Je kunt er alle kanten mee op!

7. Verf je wenkbrauwen, neem een nieuwe set wimper extensions en doe een laagje Striplac op je nagels (ook je teennagels) en pomp wat Olaplex in je haren. Op deze manier hoef jij je de hele vakantie niet druk te maken op beautygebied. Gewoon een beetje shimmery bronzer en iets op je lippen en je ziet er elke dag uit om door een ringetje te halen! Zero effort. En al helemaal als je je Philips Lumea een tijdje gebruikt, hoef je je zelfs geen zorgen te maken om haartjes. Een voorbereid mens telt voor twee!

Philips Lumea travel_ - 1Wil je meer lezen over IPL en over de Philips Lumea? Hoe werkt het precies en voor wie is het geschikt? In dit artikel leg ik alles duidelijk voor je uit. En klik hier voor verdere informatie.

Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantieplannen! Waar gaan jullie heen? En hoe bereiden jullie je altijd voor op een tripje?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

59 Reacties

 1. Denise
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Hee Serena

  Ik lees veel negatieve reacties.

  Zelf heb ik alleen een tip hoe ik het prettiger zou vinden,
  Een update over de philips lumea (met fotos van bv je benen na 1x 2x etc en tussentijd) ook al is dit voor iedereen iets verschillend.

  Het artikel voor je suitcase had ik juist liever uitgebreider gezien met echt handige tips hoe je het zelf doet en bijvoorbeeld een foto van hoe je koffer ingepakt eruit ziet en wat er dan allemaal in zit en hoe je dit bijvoorbeeld combineert 🙂

  Sorry voor het lange verhaal hihi. Maar hoop dat je begrijpt wat ik bedoel 🙂

 2. Canelle
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Leuk artikel, helemaal geen probleem dat er verteld wordt over de lumea vind ik. Dan lees je er toch gewoon over als het je zo stoort? Vooral de tip over het lenzendoosje ga ik gebruiken!

 3. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Oh die reacties.. jammer zeg, wat maakt het nou uit? Ik heb veel goede dingen gehoord over de Lumea! Ik reis zelf al van kinds af aan naar verre bestemmingen dus mijn ouders hebben me ook veel goede tips gegeven, maar ik heb er nooit genoeg! Die tip van het lenzendoosje heb ik nog nooit gehoord, maar dat is echt een hele goede, die ga ik onthouden voor weekendjes/midweekjes weg als ik niet teveel bagage kan meenemen. Voor weekendjes weg kan ik reinigingsdoekjes van Nivea aanraden en dat kleine scheermesje van Venus, zo handig! En voor langere vakanties: doe inderdaad niet te moeilijk met 25 setjes kleding en 10 paar schoenen. Zelf heb ik gemerkt dat als ik naar een warme bestemming ga, ik het meest m’n zomerjurkjes pak en mooie sandaaltjes!

 4. Myrthe
  18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Leuke tips op het einde. Jammer dat ik eerst moest door het Lumea verhaal moest. De indruk voor een artikel over Travel tips werd gewekt. Uit eindelijk staan onder aan het artikel, na het hele Lumea verhaal, een paar tips. Je had het artikel anders kunnen noemen als hij voor 80% over de Lumea gaat. Dan had ik hem namelijk overgeslagen

  • anne
   19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

   Helemaal mee eens gewoon een reclame artikel voor lumea

 5. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Goede tips! Eerst nam ik echt veel te veel mee op vakantie, nu ben ik een stuk realistischer en probeer ik van te voren outfits samen te stellen.

 6. Jennifer
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Iets meer tips in verhouding tot de gesponsorde content was toch prettiger geweest denk ik, ik mis het persoonlijke nu een beetje. Groetjes!

 7. MissLins
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Wat een zeur reacties allemaal weer!
  Ja want jullie moeten gratis artikels kunnen lezen, en Serena mag er ook niets aan verdienen.
  Gaan jullie ook allemaal lekker gratis werken!!

 8. Sabrina
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Serena neemt dus gewoon haar sponsored Philips Lumea mee op vakantie 🙂 no big deal! Ik moest olaplex wel ff opzoeken hoor maar wat houd dat eigenlijk in? Heeft het met kleuring te maken? Ben wel nieuwsgierig nu… 🙂

 9. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Kleding oprollen moet ik zeker onthouden hoor. Liefs soraya

 10. Laura J
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Handig, thanx! Heb helaas alleen geen vakantie in het vooruitzicht…

 11. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Heeeey way een goeie tips! 😀 Ik heb pas weer lenzen dus ik ga mijn lege potjes nu zeker bijhouden. En de zeepjes? Die gaan vanaf nu mee naar huis.

 12. Jenny
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  We lezen allemaal door tot het einde van het artikel. Blijkbaar omdat we het een leuk artikel vinden. Is het dan echt zo erg dat er op het einde nog iets staat over Philips? Dankjewel voor dit artikel Serena, ik vind het leuke en bruikbare tips. Heb zin in vakantie!

 13. Emmelie
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Oohh dat reclame praatje over de Philips begint me nu écht te irriteren.

  • Ymke
   17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

   Ja echt he, heel vervelend, zeker omdat de kop van het artikel totaal iets anders insinueert

   • Lilian
    17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

    Helemaal mee eens. Echt een ‘clickbait’, ik kwam hier voor de tips. En dan staan er na heel veel blabla over Philips en hoe GE WEL DIG dat ding wel niet is, 10 tipjes die al op menig reisblog zijn verschenen of je zelf had kunnen bedenken. Jammer want dat ben ik niet van Serena gewend.

    • 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

     Tja Serena moet ook iets verdienen natuurlijk. De tips over inpakken kun je ook zelf vinden en ipv de lumea mee te nemen zijn scheermesjes beduidend lichter

 14. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Superfijne tips! Ik heb zo veel zin om op vakantie te gaan =D

 15. Assiepoes
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Sorry, maar ik moet de meeste het hier toch gelijk geven. Ik dacht echt dat het ging over delen van handige tips over je reiskoffer. Pas op het eind dacht ik uh is dit het ?! Haha! Maar ben nu wel benieuwd naar dat apparaat 😉

  • Myrdeklier
   17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

   Ik ben het met je eens. Ik vind reclame voor een product prima, maar miste hier dan wel de inpak tips in het hele artikel. Wat neem je dan wel mee, wat moet je zeker niet vergeten enzv

 16. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  hoi,

  over haarborstel,
  ik heb vorige jaar haarborstel, Michel Mercier professionnel gekocht, heb dat fijn mijn haarkammen. ik heb dikke haren en makkelijk doorkammen. maar het is kapot en ik kan hem niet meer gebruiken.
  ik heb internet gekeken en wou nieuwe borstel bestellen, maar het wordt niet meer? klopt het?
  ik hoop dat bij jullie verkopen dat ook..

  Met vriendelijke groet, Irene van Cassel

 17. Maureen
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Waarom toch altijd die negativiteit? Ze heeft een aantal weken al eens uitgelegd waarom er gesponsorde artikelen zijn en dat ze er toch het beste van probeert te maken! Je kon bij de tags al zien dat het gesponsord was en je kunt heus wel begrijpen dat haar stuk over het product een reclame is. Maar sluikreclame? Handig toch, een update en extra informatie over het product! En als je niet geïnteresseerd bent dan lees je het gewoon niet. Deze blog kan niet bestaan zonder reclames en ik vind dat Serena wel transparant overkomt en erg hard haar best doet. Zo, als trouwe lezer wilde ik dit toch even kwijt. Groetjes x

  • A
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   Mee eens. Als ik die negatieve comments lees, denk ik ‘lekker belangrijk, geen einde van de wereld toch, get a grip of yourself, please’.

   • Inge
    16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

    Agree!! Ik vind t ook gewoon n leuk en luchtig artikel en kan me ook niet storen aan eventuele reclame…dat hoort er toch gewoon bij als je een blog leest? En er is deze week n hele uitgebreide post geweest van Serena waarom ze even onregelmatig heeft geblogt; ze was bezig met andere spannende zaken zoals t kopen van d’r nieuwe huisje!!! Haters gonna hate, beetje jammer hoor al die negativiteit. Overigens heeft Serena vaker artikels en zelfs n filmpje gemaakt over inpakken en kleding oprollen (!) dus mss n tip voor de meiden die meer willen zien… Dat was toen voor de Milaan trip geloof ik. Xxx Inge

  • Carina
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   Ik vind gesponsorde posts op zich niet erg maar bij deze was het duidelijk te zien. In ieder geval niet voor mij want ik kijk dus nooit naar de tags. Plus de titel doet iets heel anders vermoeden, als daar de philips in was genoemd had dat voor mij al een verschil gemaakt. Het zijn in feite allemaal kleine dingetjes maar samen zorgt het toch voor nogal wat verwarring.

   • Assiepoes
    17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

    Mee eens !

 18. Carina
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik sluit me aan bij het merendeel van de reacties.. jammer van de sluikreclame voor Philips. Had iets anders verwacht.

 19. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Nu vraag ik me nog steeds af wat je allemaal bij je hebt, haha.

 20. Kayleigh
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik vind deze post ook niet zo leuk, verwachtte ook echt te zien wat je allemaal inpakt, mini reviews van bep producten, favo producten op reis en tips n tricks bij het inpakken.

  Heb je artikel amper gelezen omdat ik steeds verder ging scrollen om voorbij het Philips ipl te komen.

  Ik kan sowieso niet tegen teveel sluip reclame, het product/merk gaat me dan echt tegen staan. Snap niet waarom merken dit zoveel gebruiken

 21. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Mijn kleding oprollen ga ik eens proberen! Ik heb dat vaker gelezen/gezien en ik ben benieuwd hoeveel ruimte dat gaat kosten haha

 22. Pauline
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ben altijd al een grote fan van je, maar dit vind ik toch wel een erg misleidend artikel… Ik verwachtte echt inpaktips, geen onaangekondigde reclame 🙁 Vind het jammer dat je hier niet transparant in bent bij dit artikel, volgende keer beter? Ik merkte ook dat je heel onregelmatig post, vroeger las ik altijd je blog bij m’n ontbijt maar tegenwoordig staat er dan niets online 🙁 Hoop dat je snel weer de draad kan oppikken, mijn support heb je alleszins.

 23. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Die tip over kleding oprollen heeft mij zoveel geholpen! Je hebt dit eerder eens verteld en sindsdien pas ik dat trucje altijd toe en het scheelt zoveel!
  Ik moet alleen nog even leren strenger te zijn voor mezelf met het aantal kledingstukken dat ik mee neem, haha! Toch altijd net iets te veel, waarvan ik dan een aantal toch weer niet draag. Oeps!

 24. yasmin
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Oohh dat reclame praatje over de Philips begint me nu écht te irriteren.
  Erg misleidend..
  Verder ben ik dol op je blog. Laat dat vooral duidelijk zijn.

  Groetjes

  • Annalisa
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   Helemaal mee eens! Ik had handige tips verwacht (want daar ben je altijd goed in, met mooie inspirerende foto’s erbij!) en dan zit ik zo’n heel stuk te lezen over een onthaar-apparaat. Fijn dat ‘ie zo goed in je koffer past, maar dan kun je mijns inziens de rest beter in een aparte post vertellen.

 25. Caro
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Oke. Wat zit er nou in je koffer verder?

  🙁

  Ik wilde dat echt graag weten.

 26. Floortje
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Leuk artikel, maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat je aan het begin van de post, of in het onderwerp, niet laat weten dat het een gesponsorde post is. Dan kan ik als lezer namelijk zelf beslissen of ik dit wil lezen of niet. Ik vind andere bloggers daar een stuk transparanter over en dat vind ik persoonlijk fijner.

  Enkel opbouwende feedback! Verder vind ik je blog en artikelen namelijk ontzettend leuk.

 27. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Leuke post! Eigenlijk heb ik nog helemaal geen bijzondere reisplannen. Heb net een puppy, dus vooral met haar heerlijk wandelen, naar het strand, de bossen in. We vermaken ons zo wel! En ik rust hopelijk ook een beetje uit. 🙂
  Trouwens, die Lumea moet ik misschien ook eens proberen..
  xx Frederique
  http://fablefrique.com – FAB le Frique

 28. Diana
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  What’s in my suitcase en vervolgens gaat bijna het hele artikel over een ontharingsapparaat :s
  Hoezo misleidend.

 29. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ah super goed om te horen! ik ben nu ook bezig met laseren dus ik hoop dat ik resultaat ga zien over een aantal weken. Mijn oksel deed als enigste pijn met flitsen.. vervelende pijn zeg maar, verder voelde ik nergens iets. Niet bij mijn bikinilijn of benen. Verder moet je wel goed opletten waar je bent want de eerste keer was die opeens leeg? en als die aangesloten zit op het stroom doet die het niet. Handige reis tips!

 30. Chloé
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik wil allereerst zeggen dat ik onwijs fan van je ben, Serena. Je bent by far mijn favoriete blogger en ik vind echt dat je het goed doet.

  Ik snap dat je geld moet verdienen; er moet immers brood op de plank komen (en je hypotheek moet natuurlijk worden betaald). Maar ik vond dit artikel zó onwijs misleidend! Ik dacht een leuk artikel met wat je allemaal meeneemt en met tips, maar het artikel ging voornamelijk over dat IPL-ding. De laatste tips waren wel handig, maar ik moest door zoveel IPL blabla heenlezen dat ik me eigenlijk voel misleid.

  Ik vind het prima als je advertorials/spon-artikelen schrijft, want ook die zijn wel leuk om te lezen, maar dan heb ik liever dat je gewoon eerlijk bent over het doel van dit artikel of wat meer tips geeft.

  • chell
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   Ik volg je al jaren en ben een stiekeme fan van jou Serena. Maar ook ik moet toegeven dat ik de sponsored artikelen soms een beetje vervelend vind. Eigenlijk vooral de hoeveelheid. Waar ik vroeger álles las (en dan soms wel 3 keer per dag haha), check ik nu eerst of het een gesponsord artikel is. En dat is best wel vaak… Het kan overkomen als kritiek, maar dat is het niet. Ik vind jouw blog na al die jaren het allerleukste. En hoop dat je de balans vindt tussen marketing artikelen en Serena artikelen.

 31. Laurien
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik overweeg echt om de Philips lumea te kopen! Ziet er zo een goed product uit.
  Ik had nog een vraagje over de handbagage: mag men lipstick, poeder, oogpotlood, oogschaduw… in de handbagage in het vliegtuig meenemen?

  Groetjes

 32. Daniella
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Hier een klein advies van een Huidtherapeut:
  het IPL apparaat niet meenemen op vakantie en zeer voorzichtig omgaan met de zon. In mijn ogen is 24 uur veel te kort, maak er eerder 4 weken van. Zelfs een jaar na een laser en/of IPL behandeling gebeurd er nog wat in de huid. Met name vanaf huidtype lll is voorzichtigheid geboden. Pigmentvlekken en/of littekens zijn vele malen moeilijker te behandelen dan ontsierend haar!

  Pas op jezelf! 🙂

 33. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Die Philips lumea lijkt me heel handig! Ik ben net als jij Indo en heb donker haar en helaas ook op m’n benen 🙁 dan zou dit echt een uitkomst zijn! Verder hele handige inpaktips X

 34. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Handige tips, ik neem altijd teveel mee haha! En IPL lijkt me echt ideaal.

 35. Alex
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik twijfel om de Philips Lumea te kopen. Het enige wat me tegenhoudt is de pijn, is dit naar jou mening minder geworden? Of valt het sowieso wel mee?

  • Serena
   Auteur
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   hi Alex,
   iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens, maar mijn persoonlijke ervaring is dat IPL geen pijn doet. Ik heb de Lumea ook wel eens op vriendinnen geprobeerd en ook zij ervaren geen pijn. Je zou eventjes kunnen ‘schrikken’ van het gevoel van warmte op één plekje, maar het is totaal pijnloos en absoluut niet oncomfortabel.

 36. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Heb in je inpak-filmpje van niet al te lang geleden al gezien dat je heel handig kan inpakken 😀 Ik neem altijd zo min mogelijk mee en kom altijd tekort, haha.

 37. Esra
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Beetje jammer dat dit niet in de winter wordt gepromoot aangezien je dan ruim van te voren jan starten en zeker wat effect heeft voor de zon er is want het is inderdaad niet aan te raden om met de zon dit apparaat te gebruiken. Je kan r allemaal littekens aan overhouden.

  • Serena
   Auteur
   16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   hi Esra,
   als je er voorzichtig mee om gaat en je gewoon aan de instructies houdt dan is er niets aan de hand hoor! Kan het net zo goed in de zomermaanden.

 38. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Wat handig tips en leuk koffertje.

 39. Michelle
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik vind je koffertje zo leuk!

 40. Jo
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Leuke dierenprint topje heb je aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *