Travel | onze avonturen op Bali

Zoals jullie weten zijn mijn zusjes en ik een tijdje geleden voor Wander op reis geweest naar Singapore en aansluitend naar Bali. We hebben echt the time of our lives gehad! Elke dag was weer een nieuw avontuur en eindelijk, eindelijk, heb ik het land van mijn roots kunnen bezoeken. Onze Bali-serie is sinds vorige week van start gegaan op het YouTube kanaal van Wander, en ik wilde ze jullie niet onthouden.

Op dag 1 zijn we gaan surfen! Zoals jullie wellicht weten ben ik A-sportief en ik moet dan ook eerlijk bekennen dat dit een activiteit was waar ik niet bepaald om stond te springen. Maar, ik ben de beroerdste niet en natuurlijk wilde ik het gewoon een kans geven. Dus, even die knop om en gaan! Uiteindelijk bleek ik het leuker te vinden dan gedacht. Sterker nog, heb echt lol gehad! Ik was wel als eerste uit het water (na 40 minuten vallen, vallen en verzuipen ben ik het dan wel echt zat) maar surfen is iets wat ik zeker nog een kans wil geven. De volgende keer op Bali neem ik absoluut weer een privé lesje! Het is me zelfs gelukt om op een surfplank te blijven staan, dat gaf me goede hoop. Als zelfs IK het kan jongens… kan iedereen het. En hoe vaker je het doet, des te beter het zal gaan. Onze surfleraren waren echt supergrappig en hebben ons goed geholpen. Ik kan het jullie aanbevelen om, als je ook surfles wilt nemen en net zo motorisch gestoord bent als ik, voor privélessen te kiezen. Scheelt een hoop frustraties! Oh, en de beste plek om te surfen op Bali schijnt dus Canggu te zijn, waar we in deze aflevering ook waren. Ah, als ik deze afleveringen zo zie wil ik echt weer terug. Bali was echt te gek! Ik mis het!

Op dag 2 ontmoetten we Wajang, een superlieve man die ons meenam over de markt en waar we voor het eerst succesvol hebben afgedongen, wow! Hier kochten we ingrediënten voor de Balinese curry die we later zouden gaan maken. Onderweg naar zijn huis maakten we een tussenstop bij de rijstvelden, waar we onze eigen rijstplantjes hebben geplant. Wat een werk.. je kunt je niet voorstellen dat er mensen voorover gebogen in de brandende zon staan te ploeteren.. uren lang. Ik moet toegeven dat ik er elke keer aan denk als ik rijst eet. Dan denk ik, hier heeft iemand echt keihard voor moeten werken. Het deed wel wat met me. Tegelijkertijd vond ik het een hele mooie en bijzondere ervaring om als toerist te ervaren hoe het is om rijst te planten. En toen we die avond rijst aten, kon ik het extra waarderen.

rijst planten koken met Ayu offertjes BaliHet koken met Ayu, de vrouw van Wajang, was echt geweldig. Zij kan ZO goed overweg met de tjobek, niet normaal! Het was ook echt een huge ding. Alles werd gemaakt met superverse ingrediënten en wow, dat proef je echt terug in de curry. Het smaakte zo lekker, we hebben echt gesmuld. Ayu en Wajang zijn zo lief en hartelijk, ik voelde me helemaal thuis bij hen. Ook vond ik het bijzonder om een offer te brengen. Ik had zoiets nog nooit gedaan, en ook al deel ik niet het geloof van de Balinese bevolking, ik vond het echt mooi en respectvol. Het is een onderdeel van hun cultuur en ik vond het mooi dat wij er via Ayu onderdeel van mochten uitmaken. Als laatste… scooter rijden! Dat was zo gaaf! Ik heb vanaf mijn 16e tot 19e scooter gereden dus ik keek er echt naar uit. Scooter rijden geeft je echt een soort gevoel van vrijheid, I love it! Maar scooter rijden op Bali is wel echt een ervaring. Allereerst rijden ze er links, en je wordt ook links en rechts ingehaald, en er wordt abnormaal veel getoeterd! Soms ook gewoon meer als een groet. Het is één groot gekkenhuis! Maar ze houden wel goed rekening met je, ik heb geen gevaarlijke situaties meegemaakt gelukkig. Scooters zijn hét vervoermiddel op Bali en als je er bent kan ik jullie zeker aanraden om een scootertje te huren om jezelf te verplaatsen!

Er komen nog 2 afleveringen aan, maar die worden volgende week en de week erna geplaatst. Ik zal ze te zijner tijd weer even doorplaatsen hier op mijn blog!

Zijn jullie wel eens op Bali geweest? En zo ja, wat zijn jullie mooiste herinneringen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. Marit
  26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

  Waar is de zonnebril van Tara van die ze draagt in het tweede filmpje van Bali? Ziet eruit als een Quay bril, maar welk model? I like it!

 2. 22 juni 2016 / woensdag, 22 juni 2016

  Ik vind de wander filmpjes van jullie zo leuk! Echt mooi dat jullie zoveel van de cultuur mogen zien en mee maken. Zelf wil ik ook graag nog eens naar Bali.

 3. Natascha
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Afgelopen november/december ben ik op Bali/ Gili Trawangan geweest. Ik had alleen een vliegticket en de eerste overnachting bij Home Bali Home geboekt! Het was een super reis en ik kan niet wachten om weer naar Bali te gaan!

 4. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wat heerlijk om te lezen! Ik ga vanavond de afleveringen in alle rust bekijken :-). Bali is geweldig mooi. Ik vond het eten er geweldig maar vooral om er met Emma te zijn. Ik was toen net zwanger van Olivia dus het was een bijzondere tijd!
  Fijne zondag, liefs!

 5. 18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Wat leuk om dit zo te zen. Helaas ben ik er nooit geweest. Ik wil wel een keertje!

 6. 18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Ohhh, grandioos dit! Gaaf gemonteerd ook allemaal.

 7. julie
  18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Ik wil zo graag een keer naar Singapore maar vooral voor de prachtige architectuur.
  Ow en ik wou dat ik ook zusjes had, de band die jullie hebben is om jaloers op te zijn. 🙂

 8. Inge
  18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  tof om weer te zien! ben ook in bali geweest en alle herinneringen komen weer terug.

  Serena, die zonnebril die je hier op hebt die is echt fantastisch!!! welk merk is het? ik ben op zoek naar zo’n bril, hij is zo leuk!!

 9. Sandra G.
  18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Het zit er echt waanzinnig uit!

 10. 18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Volgens mij zag ik laatst een Conimex ad voorbij komen met jou erin 😛 Heel gaaf zo’n reis, echt super!

 11. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Ah zo leuk en wat ben ik jaloers! Super mooie beelden en wat is het prachtig daar❤️

 12. 17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Wat tof dat surfen! Golfsurfen lijkt me echt best moeilijk. Windsurfen kan ik een beetje, maar dat is al best wel lastig en dan heb je nog een zeil om je aan vast te houden… Ik ben nooit op Bali geweest, maar als ik er ooit kom wil ik golfsurfen wel proberen!

 13. Shar
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Leuke belevenissen hoor. Maarre die scooters zijn kleine motoren die 80 km per uur rijden. Heb je wel officieel een motorrijbewijs voor nodig en internationaal motor rijbewijs. Om het maar niet te hebben over verzekeringen (niet) en chaotisch verkeer in indo. Niet voor iedereen een aanrader!

 14. Sabrina
  17 juni 2016 / vrijdag, 17 juni 2016

  Ziet er zoooo tof uit 🙂 zou graag willen gaan ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *