ANGEL | MR WRONG PART 44

Over drie maanden ga ik trouwen met Mr. Wrong. En dat wordt leuk want je zult wel denken dat ik alles tot in de puntjes heb geregeld. Dat ik al weet wat kleur nagellak ik ga dragen. Hoe ik mijn haar doe. Wat voor bloemen ik wil. Wat mijn bruidsmeisjes aantrekken. Welke kleur nagellak zij moeten dragen. Welke muziek ik op welk tijdstip wil horen. Hoeveel centimeter mijn jurk moet worden ingenomen omdat ik elke week een kilo afval. Welk parfum ik zal dragen. Wie mijn make-up gaat doen. Hoe vaak ik nog moet laseren om compleet haarvrij te zijn. Je zult wel denken dat ik zelfs een dealtje heb gehosseld met de regering om het weer chemisch te manipuleren om er verzekerd van te zijn dat het een stralende dag wordt.

De waarheid is dat ik precies nul keer ben gelaserd. Ik weet nog niets. Helemaal niets. Er is nog niets geregeld. Nul. Nothing. Ik heb nog geen trouwjurk, ik heb nog geen locatie, ik weet niet wie er uitgenodigd wordt, ik weet niet mijn getuigen zijn, ik heb geen ceremoniemeester, ik heb geen weddingplanner, ik ben 0 kilo afgevallen, ik heb niets. Ik heb een verlovingsring om en daar is alles mee gezegd. Oh ja, en een trouwdatum. Dat is alles wat er tot nu is vastgesteld. Een verloving en een trouwdatum. En zelfs die heeft Mr. Wrong vastgesteld.

“We have to set a date, baby.”

“Yes.”

“Any suggestions?”

“Nope.”

“How about the date I proposed to you?”

Ik wapper de verse laag rode nagellak op mijn linkervoet droog met mijn hand en zet zonder op te kijken mijn andere voet op de rand van het bed.

“Hm? Yeah sure.”

En dat was dat. De trouwdatum was geprikt.

En verder dus nog helemaal niets. Maar hoe kan dat dan Eend? Wil je wel trouwen? Heb je er wel zin in? Elke vrouw staat toch vanaf het moment dat ze kan staan al te popelen om te trouwen? En al helemaal om haar bruiloft van de eerste tot de laatste seconde te organiseren? Neuh… not really. Trouwen? Yes, hartstikke leuk. Maar de hele organisatie? Pffff… Ik doe mezelf sterk denken aan de 16-jarige versie van mezelf en het lijkt erop dat ik weer terugval ik mijn oude patroon, op het allerlaatste moment beginnen met leren voor een proefwerk of examen. Of wachten op de allerlaatste bus die ik MOET halen omdat ik anders niet op tijd op school ben en net zo lang treuzel tot ik hem alsnog mis. Ook nu weer, hoe leuk ik het ook vind en hoe blij ik ook ben, ik stel alles uit tot het laatste moment. Het moment dat het eigenlijk allemaal te laat is. Mr. Wrong zei vanmorgen tegen me vlak voordat hij op Schiphol uit mijn auto stapte om het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk te pakken:

“Darling, since you didn´t fix anything yet, let me set up some plans for the wedding and we’ll discuss it when I get back, ok?”

“Okidoki!”

Het liefst zeg ik “Laat maar weten wanneer ik waar moet zijn en ik kom wel opdagen in een leuke jurk. Doei!”

Op de een of andere manier voelt het een beetje alsof je samen een heel groot, duur feest moet organiseren voor andere mensen. En ja, het gaat allemaal om jou en ja, je staat lekker in de spotlight maar ik heb niet zo´n enorme honger meer naar die massale aandacht en al helemaal niet als het een kapitale rib uit mijn lijf kost. Over een ding zijn we het wel eens, we willen allebei geen grote showbizzachtige bruiloft zoals Kimmy K. Niet dat we dat kunnen betalen maar je snapt wat ik bedoel. Geen koetsen, geen paarden, geen themawedding waarbij ik op een plateau door tien geile, glimmende kerels met brandende fakkels, die zijn uitgedost in oude Egyptische outfits, naar binnen wordt gedragen. Het liefst trouw ik in een boomgaard of in een sprookjesachtig bos met veel gekleurde lampionnetjes in de bomen, foodtrucks, een kampvuur  en een hele lange tafel waar alleen maar mensen aan zitten die ik echt lief vind. Een klein, intiem diner waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en ik heb toevallig een leuke jurk aan. Zoiets. En daarom heb ik geen zin om er zo’n halszaak van te maken. Ik heb geen zin om wekenlang winkels af te struinen en driehonderd jurken te passen. Om acht-gangen diners samen te stellen. Om bloemstukken op mijn jurk af te stemmen. Of lintjes en strikjes en ditjes en datjes en kutjes en frutjes en weet ik van voor prularia allemaal bij elkaar te puzzelen. Mijn moeder heeft al zes keer gevraagd wat ik aan trek.

“Mam, ik weet het niet. Dat zie ik dan wel.”

“Maar zo lang kun je daar toch niet mee wachten?”

“Wel hoor. Gaat prima. Kijk maar. Ik doe helemaal niets en dat gaat hartstikke goed.”

Een maand of drie geleden, vroeg in de ochtend, gaat mijn telefoon. Het is mama.

“Hoi mam!”

“Hi lieverd. Kom je even naar Jean-Paul in Amsterdam?”

“Waarom?”

“Ja, uhm. Gewoon. Ik wil even kleren kijken.”

“Ok. Nou, dan ga je toch?”

“Ja. En jij ook. En Dewi gaat ook mee. Tot zo!”

“Maar waarom moet ik mee komen? En waarom gaat Dewi mee?”

“Omdat ik het zeg. Tot zo!”

Mr. Wrong kijkt op van zijn laptop.

“What was that?”

“I have no idea. My mom wants me to come to a high-end fashion boutique she always used to drag Dewi and me to. We would sit there for hours while she was trying on al kinds of Dior and Chanel dresses and we would be bored to death. I haven’t been there for years.”

Ik vind het een raar verhaal en bel mijn zus. Met een schorre stem neemt ze op.

“Dee. Moet jij van mama naar Jean-Paul komen?”

“Ja.”

“Waarom?”

“Weet ik veel. Ik ben echt gaar. Maar ze vraagt het dus ik ga maar gewoon.”

“Vaag verhaal dit.”

“Ja.”

“Ok, dan ga ik ook. Zie ik je daar.”

Mijn auto parkeer ik voor de ingang van de winkel achter de auto van mama. Het is een prachtige zaak en het brengt me terug naar twintig jaar geleden toen onze moeder hier de ene naar de andere jurk paste en Dewi ik van pure verveling op ons rug op de grond lagen en zelfverzonnen spelletjes deden.

Jean-Paul doet met een groot theatraal gebaar de deur voor me open met in zijn hand twee glazen champagne. Hij duwt er een in mijn hand. Terwijl ik het aanpak kijk ik tussen zijn armen door en zie achter hem vijf prachtige trouwjurken shinen. Ze heeft me er dus ingeluisd. She tricked me. En die arme zus van me erbij die helemaal niets met desginer shit heeft. En zo sta ik een half uur later in mijn eerste trouwjurk ooit, een echte Oscar de la Renta, waar ik op slag verliefd op ben en die ik nooit van zijn leven kan betalen. Achter me staat mijn moeder in de spiegel mee te kijken, zo trots als een pauw. Kijk dat koppie nou stralen daar. En daarom gun ik haar dit moment. Laten we dit vervelende varken maar even wassen dan.

Angel Oscar de la RentaWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest! En Snapchatten doe ik nu ook. Kom maar loeren: Angelraterman

Doei met je bek!

IG account angelLiefs,
Angel

Volg:

32 Reacties

 1. 19 juli 2016 / dinsdag, 19 juli 2016

  ik vind het geen mooi trouwjurk xd oeps

 2. Angel
  26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

  Hi angel

  Ten eerste geweldig eindelijk een naamgenoot te hebben en te zien. Al is het maar op de foto’s. Onze naam komt niet vaak voor. Ik heb hem gekregen van mijn vader. Hij is overleden toen ik 7 was en ik draag mijn naam ook met trots. Ik kende je verhalen niet. Maar ik het alles van deel 1 tot deel 44 in een keer gelezen in 1 dag. Ik moest het lezen. En ik vind het geweldig dat je een boek gaat schrijven. Wat je schrijft en hoe is zo herkenbaar. Elke keer dacht ik ja dat had ik ook kunnen zeggen of denken of doen. Ik had ook een muur om me heen en heb gelukkig nu de man van mijn dromen, waar ik nu al weer 3 jaar gelukkig getrouwd mee ben. Maar duurde lang voordat ik accepteerde dat ik het verdien om gelukkig te zijn. Maar dat doe ik nu wel en ben nu echt gelukkig. En wat een humor en zelfspot heb je. Ik heb echt hard zitten lachen, maar ook zitten huilen als het emotioneel werd. En ik gun je je happy end. Je verdient het meid. Wat ben je toch een prachtige vrouw. Mr wrong is al Lucky men. En soms gewoon even in je arm knijpen of dit allemaal echt is. Doe ik ook nog elke dag. Maar het is je gegunt.

 3. Claudia
  21 juni 2016 / dinsdag, 21 juni 2016

  WAUW Angel. Je ziet er echt uit als een engel in die trouwjurk. Adembenemend 🙂

 4. 20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Wij zijn na 10 jaar op de gratis dag getrouwd met onze spijkerbroeken aan. Dus gewoon doen wat goed voelt, het is jullie dag.

 5. Veronique
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Groot gelijk Angel, vooral doen op de manier die voor jou goed voelt en bij je past.

  Ik ben zelf al 2 maanden aan het plannen en heb nog 3 maanden te gaan (hé, straks trouwen we op dezelfde datum) maar ben altijd wel erg van het plannen. Ik raak juist gestresst als ik nog een hele lijst af te werken heb wat allemaal geregeld moet worden. Maarja ik trouw een Turkse man en met al die tradities (die ik hartstikke leuk vind hoor maarja) moet er ook veel geregeld worden…

  Ik ga proberen wat meer een voorbeeld aan je te nemen, want de aanloop naar jouw huwelijk klinkt wel veel relaxter als die van mij!

 6. 20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Een boomgaard, dat klinkt zo leuk, en met die lampionnetjes, jaa, iedereens droom niet?
  De jurk kiezen, dat vond ik echt heel tof om te doen, maar eigenlijk wist ik al op voorhand welke ik wilde, dus 6 jurken gepast, en het is die geworden waar ik mijn zinnen al op had gezet 🙂
  toch veel plezier met het organiseren 😀

 7. Betty
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wat een mooie jurk!!

 8. Pip
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Hoi Angel,

  Wij hebben onze hele bruiloft (wegens omstandigheden) in 9 dagen gepland, georganiseerd én uitgevoerd. Het was fantastisch. Ook de bizar hectische voorbereiding. Ik kijk daar nu met bijna evenveel plezier op terug als op onze huwelijksdag. En ben blij dat ik me niet maanden heb druk hoeven maken om allerlei details die – wat mij betreft – heel ver weg staan van de bedoeling van die dag.
  Kortom: laat je niet gek maken, laat je niet afleiden door de details, hak knopen door en laat daarbij je gevoel spreken. Het wordt het mooiste geschenk dat je aan jezelf, je man en elkaar kunt geven.

 9. Joline
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wat een gaaf idee dat van die boomgaard! En die jurk is echt prachtig!!

 10. evelien
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Haha geweldig weer! ‘Die ik nooit van zijn leven kan betalen :’) ‘ hahaha.
  Maareh, wel erg veel spelfouten, dat leest een beetje vervelend.

 11. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Ooohhh wauw!!! Die is echt prachtig en ook in die jurk kun je onder lichtjes in bomen met een foodtruck gezellig intiem een feestje vieren hoor ?
  Veel succes met het niet voorbereiden van je huwelijk hahaha en mocht je toch nog een leuke band willen op het feest? Ik houd deze band aanbevolen: http://www.facebook.com/fanemusic
  ?

 12. Lydia Odekerken- hosters
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Staat je wel heel super meis die jurk!! Love it??

 13. Cora
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wij zijn (met denk ik 10 gasten) getrouwd in een mooie trouwzaal. Zwart cocktailjurkje en een polscorsage om. Niks geen gemekker met een boeket. Daarna lekker wezen eten en daarna nog even op het terras met het gezelschap. En daarna een weekend jordaan met zn tweeën. Héérlijk! Niks geen “mooiste dag van mn leven” gejank, gewoon een leuke dag met de liefste mensen!

 14. Kim
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wat een geweldige jurk!

 15. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Ik herken dat zó, lekker uitstellen. Vroeg me wel af: valt trouwen met iemand van een andere nationaliteit zomaar binnen 3 maanden te regelen in Nederland? Ik woon in Duitsland en hier is ‘t echt een megagedoe met geboorte-aktes en weet ik veel wat voor onzin allemaal. Dus waarom bel je niet een weddingplanner die dat allemaal regelt en uitzoekt, plof jij lekker na ‘t werk op de bank ☺️

  • Amarins
   20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

   In Nederland is het ook best een gedonder hoor! Mijn vriend/aanstaande echtgenoot is Engels en de ambtenaar van de gemeente adviseerde ons er van uit te gaan dat al het papierwerk al zo’n 3-4 maanden in beslag neemt. Met name het laten legaliseren van al dat papierwerk kost veel tijd.

 16. D.
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Zooo herkenbaar! Mijn bruiloft is in mei maar damn wat een geregel! Oke ik heb dan wel een jurk (online besteld dat dan weer wel) maarr ik heb er een! Alleen zit ik ook nog met het feit dat bff deze zomer trouwt en continu vraagt; hoe staat het er voor met de planning? Planning…? Pure paniek zijn de enige twee p’s waar ik momenteel mee werk haha. Maar t komt goed, net als bij jou Angel! Nonchalante planning is eindigt ook op planning 😉

 17. Evelien Ekiz
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wauw!!!! Je word nog een prachtbruid als je op je sneakers aan komt ?maar de jurk staat het wel stunning!! lekker doen wat jullie willen en waar je het goed bij voelt. Mocht je nog een visagist zoeken. Een doodnormale uit Brabant zonder kim k prijzen…stuur me maar berichtje op instagram 🙂 ik zou het een eer vinden. Xxxx

 18. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wauw wat een mooie jurk! Haha ik had echt gedacht dat je alles al tot in de puntjes had gepland maar dit klinkt wel als meer jouw stijl haha

 19. Inge
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  `Ha, ik wilde in strandtent A, die was al volgeboekt dan maar in de tent ernaast. En die hadden een superleuk dinerbuffet met vuurwerk en al geregeld! We hadden een receptie voor 100+ man, alle collega’s en familieleden kregen te drinken en een hapje en toen.. weg ermee. Met 25 man hebben we getafeld van 19-23 en toen vertrokken we. 🙂 ik was 5 mnd zwanger vond het wel goed zo. Zou het zo weer op deze manier doen. Alleen die zelf geknutselde uitnodigingen met tule en rijst en zo waren wel erg kneuterig 🙂 die zou ik gewoon bestellen. (dat is nu 15 jr terug)

 20. Kimberley
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Haha ik ben ondertussen 3 jaar verloofd en we hebben laatst een datum geprikt.. over 2 jaar xD haha. En dan ookel lekker klein en intiem, hooguit 20 man, lekker eten en drinken.. top. Ik snap je gevoel dus helemaal. Ik kijk meer uit naar ons leven samen, dan naar de bruiloft.

 21. Norma
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Ik had er ook geen zin in. En was zwanger. Dus toen mijn man thuis kwam heb ik m mede gedeeld dinsdag 27.5 gaan We om half tien trouwen das gratis. Mijn moeder duwde me ook jurk Door mijn strot ik had wel op motor in jeans gewild. Ach je trouwt maar 1x

 22. Daphne
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Gehe 🙂

 23. maaitea
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Ik haat van die instagram bruidjes!! knutsel trutten en bridezillahs jakkes! idd in een bos met een hamburger kraam en een suikerspin toe! En sorry maar ik vind die jurk niet mooi… te bruid achtig! Veel succes nog!

 24. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Ik moest erg lachen om jouw ideale bruiloft, dat is namelijk exact hoe ik het ook wil ooit. Ik heb stiekem al bij bepaalde foodtrucks geïnformeerd of ze ook zouden cateren voor bruiloften haha, laat mijn vriend het niet horen! 😛

 25. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wauuw die jurk staat je goed!
  En je doet het nog goed hoor! Ik ben inmiddels 6 jaar verloofd en wij zijn nog minder ver, geen datum, geen plannen, noppes haha! Zowel mijn vriend als ik hebben precies jou instelling! Maar het gaat erom dat we van elkaar houden, dat trouwen komt ooit wel!
  Heel veel geluk jullie samen! ♡

 26. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Whaaahhh zo mooi!! Ik ben stiekem heel benieuwd en hoop dat je veel foto’s straks laat zien 🙂

 27. Claudia
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Wauw! Wat een mooie jurk.
  Past precies bij je picknick 😉

 28. 19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Schitterende jurk! Ik ga nooit trouwen (voor dat geld reis ik liever twee keer de wereld rond) maar ik vind het zo leuk om bij anderen te zien 😀

  Ben benieuwd wat voor jurk je uiteindelijk kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *