Ik heb een huis gekocht

Even een berichtje na wat daagjes afwezigheid, ik kan me namelijk voorstellen dat jullie denken ‘what’s goin’ on?’. Niets dan goed nieuws eigenlijk, want de afgelopen dagen ben ik ontzettend druk geweest met het ondertekenen van mijn koopcontract en het regelen van papieren voor mijn hypotheekadviseur. Jawel mensen, jullie horen het goed, IK HEB EEN HUIS GEKOCHT!

For realz. Een echt huis. Een serieus grotemensenhuis. Hier in Houten! Ik heb de afgelopen tijd, eigenlijk sinds mijn break-up met Tim, op Funda rondgekeken in zowel Utrecht als Houten, maar mijn oog viel vrijwel meteen op een mooi huisje in Houten. Perfect voor mij en er zit genoeg extra ruimte in huis (dat betekent dat ik eindelijk weer op zoek kan gaan naar stagiaires, nu ik ze een propere werkruimte kan bieden) en er is een dakterras! Hoe leuk in de zomer. En een echte houtkachel, zo gezellig tijdens de wintermaanden. Ja, ik ben echt helemaal verliefd op dit huis. Het is wel een ruwe diamant, want er is veel achterstallig onderhoud en de keuken en badkamer moeten er écht uit, dus er is veel werk aan de winkel! Het huis is vanaf september van mij, en hopelijk kan ik er dan voor de Kerst nog in. Want het plan is om lekker hier in mijn appartementje te blijven tot alle verbouwingen achter de rug zijn, zodat ik niet in de troep hoef te wonen en te werken. Die luxe heb ik gelukkig omdat ik nu in een huurflatje woon.

Jongens, ik kan niet wachten om er te wonen! Het duurt nog 3 maanden eer we kunnen verbouwen, maar ik heb er nu al zo veel zin in! Ik zie mezelf er al helemaal wonen en chillen en werken. En ik ben zo benieuwd wat Coco en Clarence vinden van de enorme hoeveelheid ruimte die ze ineens krijgen. En of ze snappen hoe ze trap moeten lopen, haha! Dat hebben ze nog nooit van hun leven gedaan. Ik ben ondertussen al lekker veel interieur inspiratie aan het opdoen en wil snel weer eens langs Loods 5 voor nog meer inspiratie. Echt, love that store.

Anyways, het huis is gekocht onder voorbehoud van financiering, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Via Steven kwam ik terecht bij Ruben van de Hypotheekshop uit Ede, want dat is het broertje van één van zijn beste vrienden. En ik ben superblij met Ruben! Je kunt echt merken dat hij plezier heeft in zijn werk (je ziet hem nog net niet glimlachen terwijl hij druk in de weer is op zijn rekenmachientje). Ik snap werkelijk niets van hypotheken, en ik heb me er ook nooit in verdiept, maar Ruben legt alles heel simpel en duidelijk uit waardoor ik nu een goede keuze heb kunnen maken. Ik heb hem alle benodigde stukken gegeven (de laatste dagen was ik ook erg druk bezig met mijn boekhouders) en hij gaat er nu lekker mee aan de slag. Omdat ik ZZP’er ben duurt het allemaal iets langer dan normaal, maar we verwachten dat we de hypotheek gewoon op tijd rond krijgen dus… dat huis is straks gewoon van mij!

Van te voren had ik écht geen zin in dit soort zaken, maar ik moet zeggen dat ik het allemaal maar gewoon over me heen laat komen, goed luister en goed oplet, en dat het allemaal wel meevalt. Net zoals opzien tegen je examens… en dan ineens is het voorbij en ben je geslaagd. Ik moet wel zeggen dat ik erg goede mensen om me heen heb, Ruben is een grote hulp met de financiering, maar ook mijn boekhouders hebben zich in korte tijd flink ingezet om alle stukken zo snel mogelijk rond te krijgen, en de makelaar is ook een toffe, slimme vrouw die me goed advies heeft gegeven wat betreft onderhandelen. Het viel, zo achteraf gezien, echt alles mee.

Zo zie je maar weer hoe snel zoiets kan gaan. Hoe snel je iets negatiefs en verdrietigs kunt omzetten in iets positiefs en leuks! Wat me vooral opvalt zijn alle positieve, trotse reacties van de mensen om me heen. Die me een powervrouw noemen omdat ik in mijn eentje een huis koop. En die trots op me zijn dat ik deze stap alleen durf te nemen. Ik zie het zelf niet zo, eigenlijk. Misschien omdat ik mijn hele leven al van alles alleen doe. Of omdat ik het helemaal niet zo speciaal vind om als vrouw alleen een huis te kopen (ik ben toch zeker niet de enige?). Mijn boekhouders maken er zelfs grapjes over, dat ik nu mannen juist afschrik omdat ik een huis heb gekocht. Maar ergens denk ik, zouden ze gelijk hebben? Is dat iets wat mannen afschrikt? Blijf ik dan #foreveralone als kattenvrouwtje in mijn mooie huis in Houten? Die gedachte schud ik dan snel weer van me af, want ik wil me daar helemaal niet op focussen! Ik wil gewoon lekker klussen en inrichten en gezellig in mijn huisje gaan wonen! En ik wil jullie meenemen in het hele klus- en inrichtproces! Daar heb ik ZO veel zin in. En ik moet zeggen, natuurlijk ben ik TROTS op mezelf omdat ik een huis heb gekocht. Maar niet omdat ik een ‘vrouw alleen’ ben. Maar omdat ik er retehard voor heb gewerkt en gespaard, en omdat ik het potjandikkie ook gewoon verdien!

Ik heb jullie nog veel meer te vertellen! Vrijdag ben ik met mama naar de Velthuis kliniek gegaan voor haar bovenooglidoperatie. Ik mocht er bij zijn, heb bloederige foto’s gemaakt (thank God dat ik er tegen kan, Larissa bijvoorbeeld was flauw gevallen dat weet ik zeker), en nu twijfel ik of ik ze wel moet gebruiken voor het verslag, haha! Het was wel even moeilijk om mijn moedertje daar zo te zien liggen terwijl er in haar werd gesneden hoor. Maar ze voelde natuurlijk niets, gaf geen kik, en heeft de hele operatie als een echte #bosslady doorstaan. Momenteel zit ze thuis en doet ze lekker rustig aan. Volgende week mogen de hechtingen eruit en de weken erna moet het litteken dan goed helen. Ben zo benieuwd hoe ze er straks uitziet! Verslag in in elk geval onderweg, maar ik wacht er nog even mee tot we mooie nafoto’s kunnen laten zien aan jullie.

Hoe gaat het verder met mij? Best wel goed, alleen de laatste weken echt nog wel een soort van rollercoaster aan emoties gehad en ups & downs in mijn gevoel. De ene dag voelde ik me supergoed en zat ik bomvol inspiratie en de andere dag had ik juist zin in HELEMAAL NIETS. Vandaar ook dat mijn blog geen strak schema heeft, zoals jullie vast wel hebben gemerkt. Mijn idee was om de draad weer flink op te pakken, maar ik kan me er af en toe werkelijk niet toe zetten. Ik merk dan dat ik veel meer zin heb om afleiding te zoeken met vrienden en lekker buiten in de zon te zijn, of gezellig naar mijn ouders of zusjes te gaan, omdat dat me op dat moment gelukkig maakt! Ik snap dat dit voor jullie niet relaxt is, dat snap ik echt. Jullie hebben een dagelijkse routine en die wordt onderbroken. En jullie kunnen er niet van op aan dat er elke dag iets live staat. Ik zou dat ook irritant vinden! Maar lieve mensen, please bear with me. Dit is niet voor altijd. Want ik merk aan mezelf dat ik steeds lekkerder in mijn vel begin te zitten en dat de aankoop van mijn huis (MIJN EIGEN FREAKING HUIS) maakt me onwijs gelukkig en geeft me ook een inspiratieboost!

Ik weet dat er altijd mensen zijn die zeggen ‘je hoeft je niet te verantwoorden’ maar ik vind dat jullie dat juist wel verdienen. Jullie, mijn vaste, trouwe en lieve bezoekers, die mij al jaren bezoeken en mij harten onder de riem steken en mij de liefste comments sturen waar ik écht steun aan heb, jullie verdienen dat gewoon. Jullie hoeven je geen zorgen te maken, het gaat echt wel goed met me, soms alleen toch een klein dipje en soms gewoon heel erg druk. Het enige wat ik aan jullie vraag is nog even wat geduld.

Ik hoop dat jullie deze update leuk vonden om te lezen en ook meteen weer even op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt in mijn leven nu.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

261 Reacties

 1. Eelke
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Hey Serena,
  Allereerst: super late reactie hierop natuurlijk, maar ik wil het toch even zeggen.
  Wat ontzettend super mega gaaf dat je gewoon een EIGEN HUIS HEBT GEKOCHT! Topper! Helemaal fantastisch juist (vind ik dan) om nu helemaal je eigen draai aan de badkamer en keuken te geven. Beide plekjes waar jij volgens mij graag komt en na de verbouwing vast nog liever gaat zijn.
  En dan: als een man geen interesse in je heeft omdat je een zelfstandige sterke vrouw bent met een eigen huis, lijkt me dat je zo’n man ook helemaal niet wilt! Je bent nou eenmaal een vrouw met een eigen mening, eigen bedrijf, eigen huis, je staat gewoon lekker op eigen benen. Vind ik juist heel mooi om te zien en het zijn ook zeker redenen dat ik met veel plezier dit stukje van je leven volg op social media. Ik weet zeker dat er een man gaat zijn waarmee je een mooie toekomst op kan bouwen.
  Dat was ‘m haha 🙂

 2. Marijke
  27 juni 2016 / maandag, 27 juni 2016

  Ik ben ook helemaal weg van Loods 5,zowat mijn complete interieur vandaan. Als je die stijl heel cool vind, moet je eens bij Gigameubel in Amersfoort kijken. Vooral kasten en tafels van mooie kwaliteit en goede prijzen. Je kan ze ook vinden via Instagram. Kun je alvast wat ideetjes opdoen xxx

 3. Inge
  19 juni 2016 / zondag, 19 juni 2016

  Gefeliciteerd Serena! Een nieuwe stap in je leven. Geniet van het hele proces.

 4. Lija
  18 juni 2016 / zaterdag, 18 juni 2016

  Gefeliciteerd meis 🙂 Een hele mooie stap en ook fantastisch dat je het naar je eigen smaak kan laten verbouwen. Helemaal inrichten zoals je zelf wilt! Enne… die man komt echt wel hoor en die zal helemaal tevreden zijn met jouw mooie huis. Ik heb een huis gekocht in de tijd dat ik aan het daten was met mijn vriend. Hij heeft daarna zelfs nog meegeholpen met klussen. Een jaar daarna is hij bij mij komen wonen. Dus niks afschrikken!! Geniet van dit mooie gevoel, het wordt alleen nog maar beter, believe me 🙂

 5. Berdiene
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik zit in precies hetzelfde schuitje! Na bijna 10 jaar is mijn relatie over en ben ik op zoek naar mijn eerste koophuisje, samen met mijn katten 😉 Heb het perfecte huisje alleen nog niet gevonden.. Maar hoop snel iets te vinden zodat ik mijn eigen plekje heb en kan beginnen met inrichten. Ik ben heel benieuwd naar artikelen met inrichttips en alles wat bij het kopen van een huis komt kijken. Zou ik erg leuk vinden om te lezen! Heel veel succes in ieder geval en.. GENIET!

 6. Cato
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Wat gaaf! Gefeliciteerd!! Weer een nieuwe stap in het leven. Geniet ervan!

 7. Fien
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Super leuk!
  Veel plezier met je huisje <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *