Godefroy Instant Eyebrow Tint review

Een tijdje geleden testte ik de ‘peel off wenkbrauw tattoo‘ van Etude House, en hoewel ik het top spul vond moet ik zeggen dat het er eerder afsleet dan gehoopt. Binnen een week was het dusdanig vervaagd dat ik mijn wenkbrauwen al weer wat moest bijtekenen en op de één of andere manier kreeg het bij Larissa een licht paarsachtig waasje. Ik ging daarom op zoek naar iets beters en kwam uit bij Godefroy Instant Eyebrow Tint.

Godefroy Instant Eyebrow Tint is een permanente wenkbrauwverf die belooft tot 6 weken te blijven zitten. Nu neem ik aan dat het dan vooral om de wenkbrauwhaartjes gaat en niet om de huid. Deze verf blijft namelijk ook op de huid zitten en dat is ideaal, want zo kleurt het kale plekjes perfect in en zo kun je je wenkbrauwen meteen voorzien van de perfecte vorm. Mijn wenkbrauwhaartjes zijn al donker van zichzelf, dus mij ging het er vooral om dat de verf de huid zou meekleuren, aangezien ze nogal dun bezaaid zijn.

Op YouTube vond ik verschillende tutorials waarin er werd aangegeven dat deze Eyebrow Tint een week goed bleef zitten. Logisch ook wel, want elke dag verlies je dode huidcellen en ik kan me voorstellen dat deze tint hierdoor op den duur vervaagd. Maar goed, een week perfecte brows, hoe relaxt is dat! Elke ochtend ben ik rustig 5 minuten bezig met het bijtekenen van mijn wenkbrauwen en het lijkt me heerlijk om deze stap te kunnen skippen. Opstaan met brows on fleek klinkt me werkelijk als muziek in de oren! Wenkbrauwen tatoeëren vind ik dan weer zo permanent (en daarom een beetje eng ook, stel je voor dat de vorm je na een aantal jaar niet meer bevalt!), dus deze eyebrow tint is momenteel de perfecte oplossing.

Godefroy instant eyebrow tint review_ - 1Na wat gegoogle kwam ik uit bij Wimperwensen.com waar ik de eyebrow tint bestelde voor €7,95 exclusief verzending. In totaal zijn er 5 kleuren;

  • Natural Black – Ideaal bij een olijfkleurige tot donkere huidskleur en zwart haar
  • Dark Brown – Ideaal bij een medium tot olijfkleurige huidskleur en donkerbruin tot zwart haar
  • Medium Brown – Ideaal bij een lichte tot medium huidskleur en grijs, blond of rood haar
  • Light Brown – Geschikt voor een subtiele, natuurlijk uitziende look bij licht blond of licht bruin haar
  • Graphite – In het bijzonder geschikt voor vergrijsde wenkbrauwen. Het dekt grijs of wit haar gelijkmatig en geeft het een egale grijze tint.

Ik koos voor de kleur Medium Brown en dit bleek achteraf een perfecte keuze.

Godefroy instant eyebrow tint review_ - 4Wat zit er in het doosje? Een zakje met 4 capsules, hierin zit de kleurstof in poedervorm. Houten roerstaafjes/applicators (al vind ik het raadzaam om de verf met een schuin, plat wenkbrauwkwastje aan te brengen), een mengbakje en een tube met developer.

Het maken van de verf is easy peasy: leeg een capsule in het mengbakje, doe er een gelijk deel developer bij (wat neerkomt op zo’n 1,25 ml), even goed mengen en aanbrengen op een gereinigde huid (zonder olielaagje). Na 2 minuten intrekken verwijderen met een vochtige tissue of wattenschijf en klaar is Kees! Eventueel nog een keer herhalen voor een intensere kleur. Het is zo snel gepiept! Een tip is om eerst de ene en dan de andere wenkbrauw te doen, vanwege de korte inwerktijd.

Het aanbrengen was echt makkelijk, gewoon net zoals je je wenkbrauwen zou bijtekenen met zoiets als Aqua Brow (Make Up For Ever) of Dip Brow (Anastasia). Maak je een foutje dan moet je die supersnel weghalen met een wattenstaafje, maar het helpt al enorm door van te voren de huid rondom je wenkbrauwen in te vetten met vaseline. Wat ik heb gedaan is het kwastje een beetje tegen de haargroei in gebruiken. Op deze manier zorg je ervoor dat de verf goed op de huid terecht komt en niet alleen op de haartjes blijft liggen.

Godefroy instant eyebrow tint review_ - 2Hierboven de ingrediëntenlijst. Het wordt aangeraden om de verf minstens 24 uur van te voren te testen op je huid om te kijken of er geen allergische reacties optreden.

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben met het resultaat! Ik heb mijn gezicht gisteravond gereinigd en er kwam wel iets kleur van mijn wenkbrauwen, maar ze zitten er nog prima op. Vanochtend werd ik wakker, keek in de spiegel en BAM! Perfect bijgetekende wenkbrauwen. Dat is nog eens leuk wakker worden. En jeetje, het scheelt toch wel hoor, wat heerlijk makkelijk zo! Ik houd jullie de komende dagen goed op de hoogte, maar ik hoop dat deze eyebrow tint gewoon een week goed blijft zitten. Zou echt ideaal zijn!

Wat vinden jullie van het verven van je wenkbrauwen (en kale plekjes ertussen in)? Is het iets wat jij ook overweegt, of zelfs al doet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. 12 februari 2018 / maandag, 12 februari 2018

  Hi,

  Ik heb een bestelling geplaatst en betaald maar ik heb nog steeds niets gehoord! Het telefoonnummer klopt ook niet en ze reageren ook niet op de email.
  Bestellen zou ik dus niet meer doen! Toch vervelend en erg jammer dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *