NYX Soft Matte Lip Creams review

GOEDEMORGEN! Spuit 11 hier. Hoe ik in al die jaren NOG NOOIT een NYX Soft Matte Lip Cream heb geprobeerd is mij ook een raadsel, maar het is nu eenmaal zo. Ik ben altijd al benieuwd geweest naar deze matte lipproducten en vandaag review ik 6 pretty kleurtjes!

NYX soft matte lip creams_ - 3De verpakking is rechttoe rechtaan. Niet per se heel chique en fancy, maar ook niet heel cheap ogend. Gewoon normaal. De zwarte matte doppen vind ik wel erg mooi en de kleur van de huls is zo ongeveer de kleur van de soft matte lip cream. In een verpakking zit 8 ml product waardoor de hulsjes niet supergroot en lang zijn en dus perfect meegenomen kunnen worden in je broekzak of binnenritsje van je tas.

NYX soft matte lip cream swatchesEr zijn talloze kleuren verkrijgbaar (in Nederland zijn er 16 kleuren beschikbaar en in Amerika zijn er maar liefst 34 kleuren beschikbaar, WHY OH WHY!!?) waarvan ik de kleuren Athens, Abu Dhabi, Buenos Aires, Ibiza, Morocco en Amsterdam heb gekregen om te reviewen. Ik vind het leuk dat de kleuren zijn vernoemd naar bekende steden, eilanden en landen en dat de kleuren hier ook goed bij passen.

NYX soft matte lip cream review_ - 4Het eerste dat me opvalt is de textuur. Die is inderdaad soft, matte en creamy. De pigmentatie verschilt een beetje per kleur. Zo als swatch ziet het er goed uit, maar als ik het aanbreng op mijn lippen moet ik bij sommige kleuren (Athens en Buenos Aires) twee of zelfs drie keer over mijn lippen heen voor een egaal, dekkend resultaat.

Het tweede dat me opvalt is dat het ONWIJS LANG duurt voordat alles is opgedroogd. Aan de ene kant een pluspunt want zo hoef je niet supersnel te werken en houdt het je lippen nog wat langer zacht en gehydrateerd, aan de andere kant super irritant want tijdens het drogen geeft het nog ontzettend af op glazen en voedsel (je kunt dus niet al 1 minuut na aanbrengen gaan eten of drinken) en als je je lippen beweegt dan plakken ze nog een beetje aan elkaar en wordt het resultaat niet mooi egaal. Dus bereid je voor op 5 à 7 minuten (misschien wel 10 minuten) mondje dicht houden na aanbrengen. Persoonlijk vind ik dat echt té lang. Maar goed, daarna zit het er wel mooi op en blijft het ook mooi en lang zitten (ondanks dat ze nog wel een beetje blijven afgeven). Wel erg fijn: deze formule is niet uitdrogend voor de lippen.

Athens
NYX soft matte lip creams_ - 4NYX soft matte lip cream review_ - 2 NYX soft matte lip cream review_ - 1Athens dekt niet meteen, dus je hebt 2 of 3 dunne laagjes nodig voor een egaal resultaat. Athens is een lieflijke, frisse en zomerse koraalroze tint. Niet te licht voor mijn huid, gelukkig. En de ondertoon is ook mooi warm en past dus mooi bij mijn evenals warme, gele ondertoon. Ik vind hem supermooi staan en het geeft mijn gezicht echt een verhelderende touch!

Buenos Aires
NYX soft matte lip creams_ - 5 NYX soft matte lip cream review_ - 8 NYX soft matte lip cream review_ - 7Buenos Aires lijkt op Athens, maar is nog iets oranje-koraalachtiger en ook een tikje lichter. De kleur is voor mijn getinte huid wel vrij licht, maar ik denk dat het nét kan. Ook deze kleur dekt niet meteen goed en egaal en er zijn dus meerdere laagjes nodig, laten we zeggen 2, voor een dekkend resultaat. Ik vind ook deze kleur lekker fris, zomers en verhelderend. Echt zo’n kleurtje waar je ook wat mooier bruin door lijkt!

Ibiza
NYX soft matte lip creams_ - 6 NYX soft matte lip cream review_ - 10 NYX soft matte lip cream review_ - 9Ibiza dekt wel goed en egaal met één laagje en deze kleur vind ik ook al zo mooi! Het is een fruitig roze kleurtje met een ondertoon die niet per se warm is maar ook niet per se koel. De kleur doet me denken aan fruitige framboosjes. Echt een mooi, flatterend en zoet roze kleurtje. Staat mooi fris en zomers, en laat je gezicht stralen!

Abu Dhabi
NYX soft matte lip cream review_ - 6 NYX soft matte lip cream review_ - 5Abu Dhabi dekt na 2 dunnere laagjes, en deze kleur is het beste te omschrijven als een zachte, beige nude tint met een warme ondertoon. Deze nude heeft een vleugje bruin, maar omdat hij ook ergens nog iets roze heeft is hij wel fris om te zien op de lippen. Sommige nudes zijn heel bruinig (naar mijn mening té bruinig) waardoor hij totaal niet fris staat, en ik houd juist wel van kleuren die mooi zacht en fris staan. Abu Dhabi is echt zo’n kleurtje die voor meiden zoals ik, met een getinte huid, de perfecte neutrale nude is. Niet te koel en te roze, maar echt perfect nude-beige met een warme toon.

Morocco
NYX soft matte lip creams_ - 7 NYX soft matte lip cream review_ - 12 NYX soft matte lip cream review_ - 11Wow, deze is mooi he? Morocco dekt goed met één laagje en is het beste te omschrijven als een wat fellere, bijna neon rode kleur met een oranje ondertoon. Dit is echt een knaller! De warme ondertoon staat mooi bij mijn getinte huid en het is echt zo’n lekker zomers en fruitig kleurtje. Het maakt mijn gezicht meteen heel sprekend en stralend! Love this!

Amsterdam
NYX soft matte lip creams_ - 8NYX soft matte lip cream review_ - 14 NYX soft matte lip cream review_ - 13Maar, Morocco was niet mijn favoriet, dat is namelijk deze kleur: Amsterdam. Leuk ook dat dit mijn favoriete kleur is, aangezien ik Nederlands ben, maar ik zweer het jullie dat ik me niet heb laten bevooroordelen door de namen van deze lip creams! Amsterdam is een rode kleur die iets donkerder is met een vleugje roze, waardoor de ondertoon wat koeler en frisser is. Het maakt mijn gezicht, net zoals Morocco, meteen een stuk sprekender en stralender en het staat gewoon erg mooi en fris. Deze kleur maakt me gewoon knapper, haha! Misschien raar om te zeggen, maar ik vind dat nu eenmaal. Sommige kleuren doen niets met me, maar deze kleur doet alles met me. I LOVE IT!

NYX soft matte lip cream full faceMijn favorieten zijn Athens (lekker zomers en perfect voor wanneer je een mooi zongebruind huidje hebt), Abu Dhabi (voor als ik echt een goede neutrale lip wil hebben) en Amsterdam (my kind of colour!). Maar ik moet zeggen dat de andere kleuren me eigenlijk ook wel erg goed staan, alleen deze 3 kleuren zijn echt favoriet en zal ik sneller vaker dragen. Vooral Amsterdam!

NYX soft matte lip creams_ - 1Tja, ik ben niet 100% overtuigd van de NYX soft matte lip creams. Ik vind ze prima, maar niet AMAZING, en al helemaal niet de beste matte lipproducten die ik ooit heb geprobeerd. Ze brengen vooral niet zo fijn aan (zoals ik al aangaf, de ene kleur dekt wel meteen, maar de andere heeft meerdere laagjes nodig) en ze drogen erg langzaam op (veel te langzaam als je het mij vraagt). Maar goed, eenmaal op de lippen en eenmaal opgedroogd blijven ze wél superlang en goed zitten. Ik zou zeggen dat ze het zo’n 5 uur volhouden, mits je geen hele vette dingen eet. Verder voelen ze prettig aan op de lippen en zitten ze in handige, compacte hulsjes verpakt. En ook niet onbelangrijk, ze kosten €7,50 (in Amerika zijn ze trouwens goedkoper, namelijk $6) en dat is een prima prijsje voor dit soort producten!

NYX is in Nederland te bestellen via parfumerie Douglas. NYX soft matte lip cream kost €7,50 (8 ml).

Welke kleur vinden jullie het mooiste staan bij mij? En welke kleuren spreken jullie het meeste aan voor jezelf?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. Liss
  3 januari 2017 / dinsdag, 3 januari 2017

  Ik vind ze super! Heb meer dan 10 lipsticks van nyx

 2. Julie Tina
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Voor de geïnteresseerden: wie een tripje naar België plant en in de buurt van Gent komt, er is onlangs een heuse NYX winkel geopend in de Langemunt 😀

 3. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Ik heb Stockholm en Cannes en ondanks dat ik de kleuren mooi vind, gebruik ik ze niet graag. Ik heb inderdaad ook het probleem van 30x eroverheen voor het eens een beetje egaal is maar wat ik vooral heel vervelend vind is dat ze bij mij wel vreselijk uitdrogen. Meest oncomfortabele product dat ik ooit op mn lippen heb gehad.. Daarbij krijg ik ook snel zo een super lelijk lijntje aan de binnenkant van mn lippen waar de lipkleur stopt, vreselijk!

 4. 15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Ibiza en Amsterdam vind ik beide de mooiste kleuren denk ik 🙂

 5. 12 juni 2016 / zondag, 12 juni 2016

  Zien er mooi uit, jammer dat het zo lang duurt voor ze drogen

 6. Sam
  10 juni 2016 / vrijdag, 10 juni 2016

  Abu Dhabi en Buenos Aires vind ik het mooist bij jou staan.
  Abu Dhabi super nude en Buenos Aires super nude plus!

 7. 10 juni 2016 / vrijdag, 10 juni 2016

  Ik heb ook een kleurtje in mijn kast liggen. Deze vond ik erg mooi, maar op de een of andere manier grijp ik er niet genoeg naar vind ik

 8. 9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Ze staan je allemaal heel erg mooi!
  Zelf heb ik ook 5 kleurtjes van de NYX Soft Matte Lip Creams in mijn bezit en ik ben er echt dol op: binnenkort bestel ik er denk ik nog een paar.. haha

 9. 9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Ik ben zelf erg fan van deze Lip Creams, ze zijn zo fijn! Mijn favoriete kleur is Cannes, deze heb jij helaas niet reviewed 🙁

 10. 9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Wat een ongelofelijk mooie kleuren allemaal zeg. Ze staan je zo ongelofelijk goed!

 11. Melda - Kara
  9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Hoii abu dhabi staat je echt mooi ik vind zelf ook abu dhabi mooi en amsterdam

 12. Dani
  8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Je moet die van The balm proberen, ze heten Meet Matt(e) Hughes. ze zijn verhoudingsgewijs best goedkoop en echt TE MOOI! echt een aanrader. je krijgt er geen droge lippen van oid.

 13. Michelle
  8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Ibiza staat je prachtig! Mooie foto’s maak jij altijd 🙂 bedankt voor het review. Ik heb zelf een bleke huid blond haar en blauwe ogen. Zal wel eens willen weten welke bij mij mooi staat!!

 14. mar
  8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Ik vind de kleuren Amsterdam en ibiza echt prachtig! Maar laat me toch beetje tegen houden door dat het zo lang duurt voor ze droog zijn. Ik ben iemand die graag nog even snel iets op haar lippen smeert voordat ze de deur uit rent.

 15. 8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Athens staat jou geweldig in my opinion! Ik heb zelf ook een kleine collectie van de Soft Matte lippies, persoonlijk vind ik Budapest de mooiste! In het begin had ik wel beetje moeite met de formule omdat je, bij mij, toch enkele lagen aan moet brengen voordat de kleur goed tevoorschijn komt op je lippen. Veder ben ik heel erg blij met deze betaalbare en fijne lippies!
  X

 16. 8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Heb je Revlon Ultra HD Matte Lipcolor al eens geprobeerd? Ik vind ze heel mooi, blijft lang zitten en voelt ook nog eens niet droog aan.

 17. 8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Ik heb een tijdje Addis Abidah (spelling?) gehad. Een heel mooi fel fuchsia kleurtje. Ik vond de textuur alleen niet heel fijn en hij sleet ook heel snel bij mij. Na 1.5 jaar was ie ook helemaal gesepareerd, dus toen kon ie weg. Doe mij maar de Liquid Suede lipsticks van NYX. Die blijven een stuk beter zitten.

  • Souad
   8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

   Addis Ababa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *