Update: Alessandro Striplac – 3 jaar later

Door Nena – Door de komst van mijn dochtertje Sarah hebben jullie kunnen zien dat er de laatste tijd wat minder artikelen van mij zijn verschenen. Desondanks vind ik het nog steeds veel te leuk om zo af en toe eens een product te reviewen of om, zoals vandaag, een update te geven over iets waar Serena en ik zo’n drie jaar geleden erg enthousiast over waren. Drie jaar geleden zijn wij namelijk naar een event geweest waar wij voor het eerst kennis konden maken met Alessandro Striplac!

starterkit

Striplac is een systeem waarbij je je nagels kunt lakken met een bepaalde gellak en deze kunt laten uitharden met behulp van een UV-lamp. Met als resultaat: Perfect gelakte nagels voor tenminste 10 dagen!

striplac collage2

En dat niet alleen, want wanneer je de Striplac wilt verwijderen kan je het er gewoon afpellen! Door gebruik van een zogenaamde peel-off twin coat heb je geen speciale aceton badjes of andere troep nodig om je nagels weer van de gellak te ontdoen.

Serena en ik waren direct verkocht en hebben er een review over geschreven die je hier kunt vinden.

Update: 3 jaar later…

Laat ik maar direct beginnen met het feit dat ik nog steeds ontzettend enthousiast ben over Striplac!

lakjes

lakjes1

Als je me op Instagram volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat ik mijn kleurenassortiment enorm heb uitgebreid. Ik post regelmatig een foto van een nieuw kleurtje of ik deel hoeveel dagen de lak al blijft zitten, zonder dat ik ook maar een chip heb kunnen ontdekken of dat de Striplac aan het loslaten is.

Bubble gum

Bubble Gum (43) is mijn favoriet!

sweet blackberry uitgroeiHet allergrootste voordeel van Striplac is dat het erg lang én erg mooi blijft zitten. Na een paar dagen begint de kleur wat uit te groeien en wanneer je die uitgroei niet mooi meer vindt is het tijd om de kleur te verwijderen. Ik laat het gemiddeld zo’n 14 dagen zitten en dan zien mijn nagels er zo uit, zoals op bovenstaande foto met de kleur Sweet Blackberry (41). Mijn record is 17 dagen! En op mijn teennagels blijft het zelfs nog langer mooi. Een ander groot voordeel vind ik het feit dat je direct na het lakken en uitharden alles weer kunt doen! En je dus niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen, omdat je nagellak nog niet droog is.

Ik draag de peel-off nagellak zeker zo’n 1 x per 2 maanden en dan blijft het dus makkelijk 2 tot 3 weken zitten. Nog steeds krijg ik complimentjes over mijn mooie glanzende nagels en het feit dat ik nooit “chips” heb. Intussen heb ik meerdere mensen “aangestoken”, waardoor ook mijn vriendinnen, collega’s, buren en familie al een kit hebben aangeschaft!

Iets wat gelukkig in positieve zin is veranderd de afgelopen jaren is de verkrijgbaarheid. Alessandro Striplac is nu niet meer alleen te koop in geselecteerde drogisterijen of speciale salons, maar ook gewoon bij bijvoorbeeld: Bol.com, Wehkamp.nl of Douglas.nl. En het is ook regelmatig in de aanbieding! Ik heb namelijk vaak gehoord dat Striplac wel duur in de aanschaf is. Klopt. Maar dan heb je ook wat! Gelukkig zijn er intussen wel wat goedkopere alternatieven, wanneer je de Starter kit te duur vindt…

Starter kit, Travel kit en de Try me kit

Mocht je al bekend zijn met Alessandro Striplac, dan ken je vast de Starter kit (€99,95), zoals hij bovenaan dit artikel staat afgebeeld.

Inhoud: Een UV LED-lamp, een doosje reinigingspads, bokkenpootje, nagelvijl, Twin coat (8ml) en een lakje in de kleur Secret Red (27) (8ml).

travelkitMaar nu is er ook een Travel kit. Deze kit kost €84,95 en bevat een veel compactere UV LED-lamp die je kunt opladen door middel van een USB-adapter. De lamp gaat, indien volledig opgeladen, 2 complete manicuren mee!  Inhoud: UV LED-lamp, een Twin coat (8 ml) en 2 pakjes met 3 reinigingspads.

try me

En er is een Try me kit. Dit is een goedkopere variant van de Starter kit en kost €59,95. Op zich bevat de kit alles wat je nodig hebt. De lakjes zijn iets kleiner en bevatten 5 ml in plaats van 8 ml. En de bokkenpootjes zijn van hout. Er zitten minder reinigingspads bij en de lamp is iets anders vormgegeven, maar net zo effectief.

Mocht je dus nog een beetje twijfelen? Misschien is een van deze kits dan iets voor jou!

Striplac kleuren

Striplac begon met 22 kleuren, maar dat zijn er intussen veel meer geworden! Het is te veel om ze allemaal in dit artikel te verwerken, want alleen al bij Douglas.nl (exclusief de Limited Editions) zijn er ruim 70 kleuren beschikbaar. Het leek mij leuk om wel een aantal gevarieerde kleuren te laten zien. Soms ziet de kleur van een lakje er op het etiket heel anders uit, dan wanneer hij op je nagels zit. En de mate van dekking varieert ook nogal onder de lakjes.

lakjes5 lakjes2 Van links naar rechts: Cashmere Toch (98), Nude Parisienne (69), Exotic Strawberry (39), Sweet Blackberry (41), Silky Mauve (34), Black Cherry (83), New York Grey (76) en Deep Ocean (93).

Cashmere Touch

Cashmere Touch2

Cashmere Touch komt goed overeen met de kleur op het flesje. Het is een licht beige kleur die erg neutraal en licht op de nagels is. Dekt in 2 laagjes.

Exotic Strawberry

Exotic strawberry2

Exotic Strawberry is lichter op de nagels, dan de kleur op het flesje. De lak bevat shimmers, wat niet op de verpakking staat. Het is een mooie fris roze kleur die dekt in 2 laagjes. Door de shimmers lakt het wat streperig, maar met een beetje oefening is dat goed te doen.

Nude Parisienne

Nude parisienne2

Nude Parisienne is op de nagels wat donkerder dan de kleur op het flesje. Het is een mooie cappuccino-achtige kleur met een romige textuur. Dekt in 2 laagjes.

Sweet Blackberry

Sweet Blackberry2

Sweet Blackberry is op de nagels een stuk feller dan de kleur op het flesje. Ook deze lak heeft een romige textuur en dekt daardoor in 2 laagjes.

Silky Mauve

Silky mauve2

Silky Mauve is een heel andere kleur op de nagels dan de kleur op het flesje! Volgens het etiket verwacht je een koele paarse, haast lavendelkleurige tint. Op de nagels is het veel warmer en bijna roze van kleur. Dekt redelijk na 2 laagjes.

New York Grey

New York Grey2

New York Grey is een stuk donkerder op de nagels dan op het flesje. In bepaald licht lijkt de kleur zelfs vrij groenig, maar het is toch echt grijs. Ik houd het op grijs met een groene ondertoon ;). Is romig van textuur en dekt in 2 laagjes.

*Op de middelste foto zie je ook twee nagels met een matte top coat.

Deep Ocean

Ocean Blue2

Deep Ocean is minder “neon” fel op de nagels, dan op het flesje. De kleur dekt erg slecht, dus je hebt zeker 4 laagjes nodig voor een volledige dekking! De foto’s zijn het resultaat na 3 laagjes.

*Op de middelste foto zie je de linker nagel met de normale twin coat als top coat en rechts de matte top coat.

Black Cherry

Black Cherry2

Black Cherry is donkder en bruiner op de nagels dan op het flesje. Ik had meer een zwart/ rode kleur verwacht, maar op de nagels heeft het meer de kleur van pure chocolade. De lak dekt na 3 laagjes.

*Op de middelste foto zie je ook een nagel met Nail Art Effect Powder. Verderop in het artikel vertel ik je daar meer over.

matte top coat vs glanzende twin coat

twin coat vs matte top coat

Normaal gesproken zit er in elke kit wel een twin coat. Deze gebruik je als peel-off base coat en na de laatste laag kleur als top coat zodat je nagel mooi gaat glanzen. Er is nu ook een matte top coat verkrijgbaar, waardoor je nagels hun glans verliezen en een mooie matte look krijgen. Ik vind het bij bepaalde kleuren erg mooi! Leuk voor de afwisseling.

Nail Art Effect Powder

effect powderIets anders wat leuk is voor de afwisseling, is deze effect powder. Een torentje met 3 verschillende kleuren poeder.
Glitters2Hoe werkt het? Nadat je de laatste laag kleur aanbrengt strooi je wat effect poeder over de nagel. Dit laat je uitharden onder de UV LED-lamp. Nu fixeer je de glitters in de nagellak. Ik vind het fijn dat mijn nagels glad aanvoelen, ook met glitters, dus je kan vervolgens nog een laagje twin coat aanbrengen en dit laten uitharden.

glitters

Neem het af met een reinigingspad en klaar zijn je nagels! Ik heb gemerkt dat Alessandro zo af en toe wisselt met glitters of diverse steentjes als versiering, dus het kan zijn dat je soms een andere combinatie of een andere versiering tegenkomt.

UV/LED Polish Correcting Pen

Voor Striplac moet je best een beetje goed kunnen lakken. Als je knoeit en je laat dit uitharden, dan heb je dat namelijk wel zo’n 2 weken op je nagels. Alessandro Striplac heeft een Polish Correcting Pen, zodat je kleine foutjes (voor het uitharden) kunt wegwerken.

corrector

ingredients correctorVolgens de ingrediënten bestaat de vloeistof uit: gedenatureerd alcohol, water en parfum. Niet zo heel spannend dus. Ik corrigeer zelf altijd met een nagel van mijn andere hand, met de punt van een ijzeren vijl of ik lak de gehele nagel opnieuw (als het echt heel ernstig is!).
corrector
Ik vind de corrector niet zo’n must. Je krijgt hetzelfde idee met een wattenstaafje gedipt in alcohol, maar dan met een minder fijn puntje. Ook verkleurt de punt al snel, waardoor hij niet geschikt is voor meerdere kleuren…

Peel-Off Activator

Een ander product waar ik erg benieuwd naar was is de Peel-Off Activator. Ik heb van mezelf behoorlijk droge nagels, dus soms zit de lak aardig aan mijn nagel gekleefd. Het verwijderen gaat dan minder makkelijk, dus dit zou een fijn product kunnen zijn! (Heb je van jezelf vette nagels, dan blijft de Striplac sowieso minder goed zitten en bestaat de kans dat het al na een paar dagen vanzelf loslaat.)
peel off3Het is een zeer vloeibare transparante vloeistof in een nagellakflesje.
activator4Het gebruik is simpel: Verdeel de Peel-Off Activator aan de randen van de Striplac nagels en laat dit ongeveer 3 – 5 minuten inwerken. Daarna kan de Striplac gemakkelijk verwijderd worden van de natuurlijke nagel. Althans, dat is wat de beschrijving beweert. Bij mijn nagels merkte ik geen verschil. Ik heb dit product meerdere keren getest, maar de Striplac gaat er even makkelijk/ soms lastig af als altijd.  Ik merk geen groot voordeel van deze Peel-Off Activator..

Conclusie

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan Striplac, maar voor mij wegen die niet op tegen de grote voordelen. Ja het is prijzig in de aanschaf, want ook de lakjes kosten €16,95 per kleur, maar bij een salon ben ik een stuk duurder uit en de lakjes blijven erg lang goed! Sommige kleuren heb ik al vanaf het begin en zijn nu nog steeds niet verkleurd, stroperig of uitgedroogd. Iets wat ik bij normale nagellak nog wel eens meemaak. Wanneer je dunne en/ of buigzame nagels hebt is Striplac minder geschikt. Door het buigen laat de Striplac eerder los dan 2 weken, wat het in mijn ogen niet voor iedereen geschikt maakt. Dat is namelijk toch de grote winst, die 2 tot 3 weken prachtig gelakte nagels! Heb je extreem droge nagels, dan hecht de twin coat zo agressief aan je eigen nagel dat je wat beschadigingen hebt na het verwijderen van de Striplac. Op zich niet heel erg, maar dan zou ik het wel wat minder vaak gebruiken om je nagels ook wat tijd te geven om zich te kunnen herstellen.

krimp

Een ander fenomeen wat ik nog niet eerder had gezien bij gewone nagellak is het feit dat Striplac “krimpt” na het aanbrengen. Hierdoor heb je niet veel tijd tussen het lakken en laten uitharden. Hoe vetter de nagels, hoe erger het krimpt. Je moet dus toch vrij snel kunnen lakken om dit te voorkomen. En je moet nagels heel goed ontvetten voordat je de eerste laag aanbrengt.

peel offAl met al ben ik na drie jaar dus nog steeds heel erg enthousiast over Alessandro Striplac. En dat enthousiasme is alleen maar groter geworden door de komst van veel meer kleuren, een zeer verbeterde verkrijgbaarheid en de vele complimentjes die ik heb mogen ontvangen op mijn mooie glanzende en chip-vrije nagels :).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze update lezen. Misschien heb je inmiddels zelf ook Striplac gekocht of heb je het een keertje kunnen uitproberen? Of misschien twijfel je al een tijdje, maar heeft deze update je over de streep getrokken! Mocht je nog steeds twijfelen of heb je nog vragen? Stel ze dan gerust!

Liefs, Nena

Volg:

74 Reacties

 1. Es
  7 juni 2018 / donderdag, 7 juni 2018

  Kan je striplac ook gebruiken met een andere UV lamp, of moet je per se de orginele hebben?

 2. Nicole
  12 december 2017 / dinsdag, 12 december 2017

  Het gaat me allemaal prima af, alleen dan met het afsluiten met de pads dan houd ik bij sommige nagels geen glans over terwijl dat bij andere nagels wel het geval is. Waar ligt dit aan? Iemand tips?

 3. Anneke
  10 oktober 2017 / dinsdag, 10 oktober 2017

  Ik gebruik al jaren striplac. De nagels eerst goed vetvrij maken met alcohol. Tot voor kort droogde ik tussen de verschillende laagjes telkens 1 minuut met de uv lamp. Op advies doe ik dat nu 3 minuten, het blijft nu veel beter zitten. Ik maak de nagels daarna vetvrij (ook de laatste laag) met een doekje pure alcohol en niet meer met de pads van Alessandro.
  Dit werkt echt beter. Het proberen waard.

 4. Estrella
  27 april 2017 / donderdag, 27 april 2017

  P.s.
  Ook het afhalen is drama.
  Niets opwippen/strippen doch zwaar beschadigde nagels…
  En nee, ik breng het absoluut niet te dik op…

 5. Estrella
  27 april 2017 / donderdag, 27 april 2017

  27 April 2017.
  Net voor de derde keer in 1 week Alessandro Striplac aangebracht en wat een shitzooi…
  Heb mij heel goed verdiept in alle gebruiksaanwijzingen, álles tot de letter opgevolgd en wéér veeg ik met de pads allerlei beschadigingen er in.
  Ben echt pissed off, shitzooi is echt niet goedkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *