Onthulling Secret Project met essence

Eindelijk, EIN-DE-LIJK!! Ik mag jullie laten zien waar ik al heel lang, namelijk sinds de zomer van 2015, mee bezig ben. Vandaag onthul ik mijn Secret Project met essence! IK BEN ZO EXCITED! En ik ben ook oprecht een beetje zenuwachtig wat jullie er van zullen vinden, echt, waarschijnlijk loop ik nu vanaf Bali continue mijn blog te refreshen, hahaha!

Maar goed, hier gaat ‘ie dan. Vorig jaar werd ik door essence gecontacteerd met de vraag of ik mee wilde werken aan een ‘collaboration’. Er werd super geheimzinnig gedaan, en pas nadat ik een geheimhoudingscontract had getekend kreeg ik meer details. essence was bezig met het opzetten van een nieuwe limited edition collectie waarbij er 4 bloggers werden uitgekozen die ieder een EIGEN PALETTE en een EIGEN NAGELLAK mochten ontwerpen! Wahhhh! Ik viel zowat van mijn stoel toen ik het las. Een gevoel van euforie gierde door mijn lijf! De limited edition collectie zou ‘Bloggers Beauty Secrets’ gaan heten. Van de 4 gekozen bloggers wilden ze er 2 uit Duitsland, 1 uit Engeland en 1 uit Nederland. En die laatste is dus yours truly. Ik kon het gewoon niet geloven!

Bekijk hieronder de video waarin ik jullie mijn palette laat zien;

Ik heb zo vaak gespeeld met de gedachte ‘als ik toch eens een eigen make-up palette kon creëren…’ en nu werd deze droom werkelijkheid.

diana palmira serena maryIk vloog in juli 2015 naar Frankfurt waar ik de andere bloggers voor het eerst ontmoette; Palmira (linksonder) en Diana (boven) uit Duitsland en Mary (rechtsonder) uit Engeland.

We werden ontvangen op het hoofdkantoor van Cosnova (het bedrijf achter zowel essence als Catrice) en al snel bleek dat ze ons echt alle vrijheid wilde geven in het samenstellen en ontwerpen van ons palette. Het was dus niet zo dat we alleen kleurtjes mochten uitkiezen, nee, we moesten juist ALLES zelf bedenken en bepalen.

Hoe geweldig! Het ontwerp, de inhoud, de kleuren, de finishes, de texturen. Ik kreeg de kans om een droompalette te creëren die geheel naar mijn wens zou zijn. Maar ja, waar en hoe begin je? We kregen van hun trendspotters een uitgebreide presentatie over de trends van 2016 en dat was echt superleuk en leerzaam. Dit leverde veel inspiratie op die we later die dag gebruikten om mood boards te maken. We werden voorgesteld aan het creatieve team, oftewel de mensen die verantwoordelijk zijn voor het bedenken en ontwerpen van alle limited edition collecties (even tussendoor, wat een droombaan!). De hele tafel lag vol met stoffen, magazines, sieraden, oogschaduwkleuren en geweldige trendboeken waaruit we konden knippen en plakken. Langzaamaan kregen onze ideeën en wensen een beetje vorm.

mood boardHierboven zien jullie mijn mood board. Van te voren had ik al bedacht dat ik een palette wilde ontwerpen met een shimmery bronzer. Dit is namelijk mijn absolute make-up musthave, die dus MOEST erin. Ook ben ik de laatste tijd helemaal into de highlighters, dus ik wilde er ook heel graag een sterke, warme, gouden highlighter in hebben. Ik had er ook meteen al een naam bij verzonnen; The Glow Must Go On *denk hier de stem van Freddy Mercury bij*

Maar het palette moet natuurlijk ook een thema hebben, en tijdens de trendpresentatie was ik geïnspireerd geraakt door de luxueuze goud-mint-witte kleuren en sierlijke zelhi uit Marrakech, Marokko. Ik moest terugdenken aan de tijd dat ik daar was, aan de gezellige, drukke souks, de weelderige gebouwen, de rijke kleuren van het eten en de kruiden. Ik besloot mijn palette daarom te inspireren op de spice souk met al zijn exotische specerijen, geuren en kleuren.

the glow must go onthe glow must go on paletteIn overleg met de grafische ontwerpers van essence werd de artwork voor het palette gecreëerd. Dit gebeurde tijdens onze tweede sessie, in september 2015. Het was nog best een gepuzzel met vormen, kleuren, lettertypes en verhoudingen, maar uiteindelijk kwamen we eruit: het is de artwork geworden op de onderste foto, geheel rechts. Het was echt een leuke uitdaging om een gulden middenweg te vinden tussen de overduidelijke ‘essence style’ en mijn eigen style!

essence the glow must go on_ - 12Ook moesten we tijdens de tweede sessie NAMEN verzinnen voor onze kleuren en dat was zo leuk om te doen! En uiteindelijk moeilijker dan je denkt, want er bestaan al erg veel namen in de cosmetica industrie die je niet mag gebruiken (vanwege copyright) en je wilt tegelijk ook een pakkende en originele naam verzinnen. De naam moet niet te lang en ingewikkeld zijn, en het moet natuurlijk ook de lading dekken. Lastig, lastig! Maar vooral heel leuk!

essence the glow must go on_ - 15essence the glow must go on_ - 16Maar wat zit er precies aan de binnenkant van mijn palette? Ik wilde er graag een highlighter en en shimmery bronzer in hebben, en om het palette compleet te maken wilde ik er ook graag twee matte oogschaduwen bij hebben. Mat, omdat ik dat een mooie afwisseling vond bij de shimmery bronzer en metallic highlighter, en omdat ik matte oogschaduw gewoon heel erg mooi en chique vind staan.

essence the glow must go on_ - 14Een leuk detail is mijn eigen handschrift aan de binnenkant van het palette, waarin ik ‘Serena from Beautylab.nl’ heb geschreven en zo als ware echt een persoonlijke stempel op het palette heb gedrukt. Ik kan het gewoon niet geloven. DIT IS ZO VET!

Sandalwood eyeshadow

essence the glow must go on_ - 18Ik koos voor een warme, donkerbruine kleur omdat je die perfect kunt gebruiken voor een zwoele smokey eye, maar ook voor een subtielere everyday look (als je het lichtjes aanbrengt). En omdat dit een kleur is die iedereen kan hebben, blond of brunette, blank of getint.

Sandalwood eyeshadow is tevens perfect als matte bronzer, maar je kunt er ook mee contouren. En breng je het aan met een vochtig kwastje, dan kun je er een prima eyeliner mee trekken. Als wenkbrauwpoeder vind ik de kleur persoonlijk iets te warm, maar als je rood haar hebt, of een rode glans in je haar, zou het een perfecte match kunnen zijn. Ik wilde deze kleur intens gepigmenteerd hebben en dat is gelukt!

Cinnamon eyeshadow

essence the glow must go on_ - 17Als ‘transition’ kleur koos ik voor een wat lichtere, warmere terracotta-peach kleur. Een prachtige kleur die elke oogkleur laat stralen! Deze kleur wilde ik iets lichter gepigmenteerd hebben dan Sandalwood, en ook dat is gelukt!

Hieronder de swatches:

essence the glow must go on_ - 9 En zo zien de kleuren eruit op mijn oog;essence the glow must go on_ - 3essence the glow must go on_ - 4Ik vind dit soort kleurtjes echt prachtig! Deze mooie, warme en zwoele tinten laten mijn donkerbruine ogen stralen! Maar juist ook lichte oogkleuren zoals blauw, grijs, groen en hazelnoot gaan extra knallen in combinatie met deze kleuren.

Glowing bronzer

essence the glow must go on_ - 20 essence the glow must go on_ - 2 essence the glow must go on_ - 1Zelf ben ik dol op producten die voor meerdere doeleinden geschikt zijn, dus ik heb mijn palette zo ontwikkeld dat je er verschillende kanten mee op kunt. Zo wilde ik de Glowing bronzer graag opdelen in drie delen, zodat je elke kleur ook los kunt gebruiken als shimmery oogschaduw. Het pigment is werkelijk fantastisch, echt super intens, en de finish is lekker shimmery en shiny. Dit zorgt voor een prachtige, sterke metallic glow op de wangen. I LOVE IT!

essence the glow must go on_ - 5Deze bronzer is van zeer hoge kwaliteit en doet zeker niet onder voor soortgelijke producten uit het hogere segment. Het voorziet de huid én van een zongebruind tintje én van een mooie glow, en kan zowel als blush, oogschaduw en bronzer ingezet worden. Het is zo’n handig en multifunctioneel product, echt een musthave voor je make-up stash!

Honeyglow highlighter

essence the glow must go on_ - 19 essence the glow must go on_ - 10 essence the glow must go on_ - 8 essence the glow must go on_ - 7De prachtige Honeyglow highlighter is GEWELDIG! Op de swatchfoto lijkt de kleur zilverwit met geelgoud, maar eenmaal op de huid is het effect juist heel warm en zie je niets van het zilverwitte terug. Honeyglow is een gele goudachtige shimmery highlighter, die je wangen een prachtige, rijke gouden gloed geeft. Het effect is lekker sterk en metallic, ik houd er van! En ook deze highlighter is van zeer goede kwaliteit en doet niet onder voor soortgelijke producten uit het luxe segment.

essence the glow must go on_ - 21essence the glow must go on_ - 23Ik ben zo trots op The Glow Must Go On! Het is echt een palette dat je er elke dag bij kunt pakken en waar je superveel plezier aan zal beleven. Dit zijn kleurtjes die ik zelf dagelijks gebruik en waar iedereen (ongeacht je huid-, haar- en oogkleur) mee uit de voeten kan. De inhoud is supergoed gepigmenteerd en vooral de highlighter is echt een beauty. Lekker sterk en metallic, just the way I like it. De producten geven je huid echt een prachtige, glamourous glow!

essence the glow must go on_ - 22Ik wil essence ONWIJS bedanken voor de kans om mijn droompalette en nagellak te kunnen designen, ik wil Diana, Mary en Palmira bedanken voor alle gezelligheid en hulp tijdens onze brainstormsessies (en voor het signeren van mijn palette), en natuurlijk wil ik ook JULLIE bedanken voor alle lieve comments en support door de jaren heen. Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar voor alle kansen die dankzij het bloggen op mijn pad terecht zijn gekomen! <3

essence the glow must go on_ - 11De Blogger’s Beauty Secrets collectie (limited edition) is verkrijgbaar vanaf 30 mei 2016 bij Kruidvat en Trekpleister. Het palette zal €4,99 gaan kosten en de bijbehorende nagellak (hier heb ik helaas nog geen sample van) zal €2,89 gaan kosten.

Hieronder nog even de video die we vorige maand in Berlijn hebben opgenomen, en waarbij we voor het eerst ons palette en nagellakje te zien kregen (wat was dat spannend, ik moest bijna huilen!!);


Wat vinden jullie van mijn the glow must go on palette? Vertel het me graag in de comments, want ik ben echt super benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

305 Reacties

 1. Anne
  27 augustus 2016 / zaterdag, 27 augustus 2016

  Wauww!! Dit heb je zo mooi gedaan Sereen!! Ik heb hem gisteren bij de kruidvat besteld, omdat ik zag dat hij weer op voorraad was. Ik ben heel erg benieuwd!

 2. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Thanks for creating that beautyful bronzing highlight! I like it a lot as an eyeshadow on you – I really need to try that as well! Danny

 3. 7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

  Heey sereen, zou je de andere palette’s ook willen reviewen ? Die van jou heb ik al maar ik ben ook erg benieuwd naar de andere palette’s

 4. Claudia
  5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

  Super leuk want je gebruikt vaak ” dure” merken en ik nu iets ander vind ik best wel tof
  Ik ben ook een grote fan van essence

 5. inge van echelpoel
  4 juni 2016 / zaterdag, 4 juni 2016

  ik heb je palette vandaag gekocht, ik ben er heel blij mee.
  de kleur nagellak van je niet omdat ik die kleur al heb :s

  • Claudia
   5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

   Me to

 6. Annelies
  3 juni 2016 / vrijdag, 3 juni 2016

  Hoi hoi
  Ben al bij drie filialen geweest kruidvat en trekpleister bij alle drie jou pallet op.
  Wilde zo graag mijn dochtertje verrassen.
  Is er een andere manier om er aan te komen?

 7. Pien
  2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Hallo. Hoe duur is dat pallete? Ik jan het op internet niet vinden 🙁

 8. Ria
  1 juni 2016 / woensdag, 1 juni 2016

  Hey Serena, vandaag je palette gekocht, echt waanzinnig mooi!
  De kleuren zijn fantastisch en goed gepigmenteerd,je kunt er echt alle kanten mee op.

  Mijn complimenten!!

 9. Beatrice
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  Vandaag gekocht in de kruidvat en hij is zo mooi.serena hebt het echt goed gedaan.
  gy

 10. Beatrice
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  Vandaag gekocht in de kruidvat en hij is zo mooi.serena gy hebt het echt goed gedaan

 11. Jeanine
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  Me 2 🙁

  Vanmorgen naar het Kruidvat: geen bloggers paletten. Op internet gekeken:….. Is die van jouw niet op voorraad en dat zal ook nog wel even duren hoorde ik :(.

  Dus alle paletten zijn verkrijgbaar behalve die van jou 🙁

  • Serena
   Auteur
   30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

   hi Jeanine, op internet is hij al uitverkocht juist! Hopelijk worden ze nog aangevuld, zal morgen even bellen..

   • Jeanine
    31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

    Dank je wel voor je reactie Serena 🙂

  • Beatrice
   30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

   Ik heb het vandaag nog gekocht.in de kruidvat

 12. Ris
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  hey serena!
  ik sta nu in de kruitvat en ze weten er helemaal niks van, van jou pallette! vind het echt zoo jammer!

  • Angélica
   30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

   Ik heb het online besteld

 13. Nienke
  23 mei 2016 / maandag, 23 mei 2016

  Ik ging nog even een keer extra naar dit artikel. Hij komt bijna uit!!! Ik ga deze meenemen op vakantie, dan heb je alles in 1. 🙂

 14. linde
  20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Ben ook heel benieuwd naar dit palette! Mijn oogkleur lijkt erg op die van jou, en mijn huid ook (alleen dan een paar tinten lichter) dus heb al een idee gekregen hoe dit er bij mij uit gaat zien. Can’t wait..

 15. Roos
  3 mei 2016 / dinsdag, 3 mei 2016

  Wow supermooi Serena!!! Als hij in de winkel ligt ga ik hem halen!!!❤?

 16. 30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Wat een prachtige palet heb je ontworpen! Echt ik kan wachten tot hij in de winkel ligt. Ook het wenkbrauwpalet wat een van de andere heeft ontworpen lijkt me prachtig.
  Liefsxx

 17. Rianne
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Ziet er super uit! Ik ga er zeker naar zoeken als die in de winkels ligt.

 18. Maureen
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Echt heel leuk! Beter koopt de Kruidvat er veel in! Dat wordt rennen naar de winkels, vind het echt een prachtig palette, alles klopt gewoon xx

 19. Marianne
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Gefeliciteerd Serena! Echt iets om ontzettend trots op te zijn. Ik zal hem zeker kopen.

 20. Ju
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik vind het heel erg tof, maar je hebt een beetje een stopwoordje…
  Van minuut 2.00 tot 3.00 zeg je 14 keer ‘gewoon’ (de rest van de video heb ik niet geteld :))
  Misschien klinkt het flauw dat ik je er op wijs, bedoel het ook niet als kritiek hoor 🙂 maar kan me voorstellen dat je je er zelf niet van bewust bent.

 21. Saar
  26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Geweldig! Ik ben echt super excited ^^
  Wel grappig je Nederlandse accent 😉

 22. 26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Wauw, dit pallet ziet er echt super uit! Wat een mooie kleuren en vooral… wat een pigmentatie!

  Dat wordt er eentje om aan mijn collectie toe te voegen 😉

 23. Anoniempje
  26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Wauw echt super cool! Zodra hij in de winkel ligt ga ik hem halen! Echt super tof!!

 24. 26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

  Wauw maar waar is het nagellakje?

  • sylvana
   26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

   Dat vertelt ze onderaan in het artikel ?

  • Mandy Mensen
   26 april 2016 / dinsdag, 26 april 2016

   Bijna onderaan staat dat ze daar nog geen sample van heeft. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *