Alessandro Striplac

Een tijdje geleden ging ik samen met Nena naar een event van Alessandro, een nagellakmerk uit Duitsland. Ze introduceerden Alessandro Striplac, een systeem waar een UV lamp bij komt kijken en waarmee je nagellak tot wel 10 dagen perfect op je nagels kunt laten zitten. Nou, we waren benieuwd.

Het systeem kende ik al wel (een aantal jaren terug heb ik CND Shellac uitgeprobeerd), maar het grote voordeel en onderscheid van Alessandro Striplac is dat je deze lak er niet af hoeft te weken met een acetonbadje. Je kunt de nagellak simpelweg van je nagels trekken. Volgens Alessandro is dit een stuk veiliger en gezonder voor je nagels. Wil je zien hoe mijn nagels eruit zagen na de Shellac behandeling? Heel zielig. Het acetonbadje maakte ze heel slap en een paar dagen later brak er al een nagel af.

Hieronder laat ik jullie in een video zien hoe Alessandro Striplac gebruikt dient te worden;

Zoals jullie in de video konden zien bevat de kit een UV-lamp, cleansing pads (deze ruiken overigens heerlijk naar zoete perziken), een twin coat (voor zowel de basis als top) en een rode lak. Verder bevat het een lekker bokkepootje en een 4-zijdige vijl. De prijs van de starters kit is €99,95.

alessandro striplac 1De UV-lamp heeft 3 knopjes, maar eigenlijk gebruik je alleen de 60s (1 minuut) knop. Het lampje is groot genoeg om er ook met je voeten in te passen, mits je geen hele lange tenen hebt! ;-)

alessandro striplac 2De reinigings pads bevatten geen aceton én geen olie, wat belangrijk is. Je wilt je nagels zo vetvrij mogelijk maken zonder ze uit te drogen, dus vandaar dat olievrije en acetonvrije remover het beste is. Per keer heb je genoeg aan één pad.

alessandro striplac 4In de kit zit standaard de Twin Coat en een rode lak genaamd Secret Red. Een klassieker, dus altijd goed om te hebben. Van Alessandro kreeg ik er nog een ander kleurtje bij genaamd Love Secret, die magenta van kleur is. De kleur op het etiket komt niet altijd overeen met de kleur van de lak, dus mijn advies is om de potjes even open te draaien om de echte kleur te bekijken.

alessandro striplac 3Het handigste is om eerst alle 8 je vingers in de lamp te schuiven (leg je rechtervingers tussen je linker) en vervolgens de lamp naar de rand van de tafel te schuiven en er dan beide duimen in te steken.

alessandro striplac 6alessandro striplac 5Nena heeft de lak getest op houdbaarheid. Hieronder een timeline van haar nagels nadat ze Striplac had aangebracht;

nena timeline

Toen Nena de Striplac net van haar nagels had gepeld schrok ze van haar nagels, maar na wat verzorgende nagelriemolie, verzorgende basecoat en vijlen viel de schade uiteindelijk best mee. Hieronder zien jullie links haar nagels na na het verwijderen van Striplac en rechts haar nagels een dagje later.

striplac schadeAlessandro Striplac heeft zeker voordelen, maar in mijn ogen ook een aantal nadelen. Hieronder heb ik ze voor jullie op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Blijft tot 10 dagen erg mooi (zonder slijten of chippen) op de nagels zitten.
 • Op basis van een peel-off basecoat, dus er is geen acetonbadje nodig.
 • Prachtige glans die alle dagen even hard blijft glanzen.
 • Direct na gebruik zijn je nagels uitgehard en klaar voor gebruik!

Nadelen

 • Je moet wel wat ervaren zijn met nagels lakken. Lak voornamelijk heel dun om te voorkomen dat de lak gaat uitlopen en je met dikke, scheve nagels eindigt.
 • De nagellak ‘trekt terug’ dus je moet goed de tipjes aanstippen voordat je onder de lamp gaat. Dit is even wennen.
 • Nadat je de nagellak eraf hebt gepeld is het wellicht even schrikken. Je nagels lijken ruw en beschadigd. Een paar dagen ‘verwennen’ met nagelolie en verzorgende base coats is geen overbodige luxe.
 • Je kunt Striplac niet continue gebruiken. Een weekje (of paar dagen) rust na gebruik voordat je weer verder gaat is raadzaam.
 • De prijs van deze starters kit is €99,95 en dat is vrij kostbaar.

alessandro striplac 7Het hangt er dus vanaf wat voor soort persoon je bent en waar je precies naar op zoek bent, maar in mijn geval heeft de Striplac net zo veel voordelen als nadelen. Persoonlijk vind ik twee weken met dezelfde kleur rondlopen te lang. Na 3 dagen al begint het te kriebelen en gooi ik er het liefst een ander kleurtje op. Wel kun je gewoon een (glitter) topcoat of andere kleur over de Striplac aanbrengen, mocht je toch even wat anders willen. Dat is in principe geen probleem. Voor de vakantieperiode lijkt me dit wel ideaal.

Oja, ik wilde nog even de zijkant van mijn nagels laten zien. Hier heb ik dus vrij dun gelakt, maar het is alsnog een stukje dikker dan met ‘normale’ nagellak. Het is nu eenmaal wat stroperiger en gelachtiger, dus het is echt belangrijk om zo dun mogelijk te lakken.

alessandro striplac 8De Alessandro Striplac Starters Kit kost €99,95 en is te koop bij geselecteerde drogisterijen, luxe parfumerieën en Alessandro Nagelstudio’s. De Striplac peel off base & topcoat kost los €16,95 (8ml) en de Striplac peel off nagellak kost los €16,95 (8ml). Naast de kleuren die ik jullie liet zien zijn er nog 22 andere kleuren verkrijgbaar:

kleuren striplacWat vinden jullie van dit systeem? Zou jij de Alessandro Striplac starters kit aanschaffen en waarom wel of waarom niet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

94 Reacties

 1. Nancy
  26 juli 2017 / woensdag, 26 juli 2017

  Ik heb het gister voor de eerste keer geprobeerd. Werkt goed! Maar nu wil ik hetzelfde kleurtje op mijn tenen. In de beschrijving staat dat teennagel té geribbeld zijn en het daarop niet werkt. Kan ik de gekleurde lak apart op mijn tenen doen?

 2. Karin Dekter
  29 oktober 2016 / zaterdag, 29 oktober 2016

  Bij mij zijn die reinigingspads altijd zo snel uitgedroogd! Hebben jullie tips? En wat als de pads op zijn, iemand een tip voor een tijdelijke vervanging?

  • Annelies
   20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

   Hallo de reinigingsmiddelen drogen veel te snel uit! Hebben jullie een alternatief? Mvg

   • Cindy
    10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

    Hoi Annelies,

    Ik heb precies het zelfde probleem. Inmiddels heb ik gewone nagellak remover (zonder aceton) geprobeerd en een gelnagelcleanser maar dit tast de lak helaas aan. Iemand een alternatief die niet uitdroogt?

 3. Samantha
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Nog 1 nadeel; de kleur op het flesje komt niet eens in de buurt van de kleur ín het flesje :)

 4. marianne de beul
  7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

  Goedemorgen
  Ik heb de striplac, na vele positieve reviews te lezen, ook gekocht aangebracht. Ging vrij makkelijk en mooi alleen.. het verwijderen. Ben meer dan 2uren bezig geweest met pulken. Het leek wel alsof de lak was vastgeroest aan mijn nagels. Resultaat: beschadigde nagels met nog resten die ik er niet afkrijg. De peel off activator is misschien de oplossing maar die moet je aan de kanten aanbrengen terwijl de resten veelal in het midden van de nagels zitten. Ik wil, na meer dan 100€ spullen aangekocht te hebben, het zomaar niet opgeven. Help!
  Vriendelijke groet
  Marianne

  • 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

   Beste Marianne,
   Dan is inderdaad toch de Peel Off Activator de oplossing. Kennelijk heb je van jezelf droge nagels waardoor de lak bij jou wel heel erg goed hecht. Door het gebruik van de Peel Off Activator zou het een heel stuk makkelijker los moeten laten. Het is daarna wel belangrijk je nagels goed te verzorgen met een nagelcrème of -olie. Kijk maar eens op mijn site http://www.beautyshop-esther.nl

  • Satink
   30 november 2018 / vrijdag, 30 november 2018

   Breng boven je basislaag minimaal 2x kleur op. Het is dan dikker en makkelijker te verwijderen.

 5. Carla Coenders
  20 maart 2016 / zondag, 20 maart 2016

  Goedendag,
  Ik heb een vraagje? De striplac bevalt mij geweldig.
  de blanke lack wordt wat dikker, en smeert niet zo goed meer uit.
  wat is hieraan te doen.Ik heb het nog niet zo lang.
  Ik hoor het graag.
  Vriendelijke groet,
  Carla Coenders

  • Samantha
   23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

   De twincoat is gewoon dikker dan de kleuren-lak. Ik dacht ook dat die van mij niet goed meer was dus een nieuwe gekocht. Precies dezelfde substantie.

 6. Mieke Botter
  31 januari 2016 / zondag, 31 januari 2016

  Hoi
  Ik laat de stripblad erop zetten bij nagel salon omdat ik zelf niet kan lakken ik ben er
  Super tevreden over blijft 4 weken zitten zonder maar enige beschadiging
  Net zo mooi of nog mooier als gel of acryl nagels wel de helft goedkoper

 7. Marielle
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  Geweldig, ik heb deze nu anderhalf jaar en altijd op. Ik heb hele slappe nagels en met de striplak zijn ze toch een stuk minder kwetsbaar. Alles doe ik ermee. Nooit geen eraf, dit ligt aan t vijlen. Toppie!!

 8. Kimm
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  Ik heb de kit en nog een aantal aanvullende kleuren. De lak blijft bij mij zeker twee weken zitten en de glans blijft super mooi. Ik heb de lak nu gedurende de afgelopen twee maanden gebruikt en het blijft steeds tot twee weken zitten.
  Ik ben erg tevreden over deze lak!!

 9. 30 december 2013 / maandag, 30 december 2013

  De lak is bij mij door een prof. aangebracht. Het zag er mooi uit maar de volgende dag was ik al 1 kwijt en twee zaten er erg los. Al met al heeft het twee dagen (incompleet ) gezeten. Ben blij dat ik de kit niet gekocht heb.

 10. Annelise
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Ik heb er geen goede ervaring mee ! hele kit in huis is de lak er al na 2 dagen compleet af ! ik heb er spijt van en vindt het zonde van het geld !!!!!!

 11. kim
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  ik vind het filmpje erg duidelijk.
  Je kan goed zie hoe het werk en dat vind ik erg fijn.

  ik vind de prijs erg hoog en dat houd mij tegen om het te komen.
  als die in de aanbieding zou zijn of goed koper zou worden zou ik heb zeker nemen
  mijn nagellak blijft nog geen twee dagen zitten….

  bedankt voor je filmpje ik heb er veel aan.

 12. Nena Ce
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  Hi Serena!

  Thuis heb ik een UV lamp staan (35 watt) en ik wilde zeker weten of ik deze kan gebruiken voor de striplac. Dan ben ik inderdaad voor rond de €40,- klaar.
  Dat zou heel fijn zijn en voor mij een reden om dit aan te schaffen.
  Ik heb het in een winkel op 1 nagel getest en deze er na een paar dagen afgehaald en m’n nagel kwam er onbeschadigd onder vandaan. Ik ben Fan!

 13. Sanne
  11 juli 2013 / donderdag, 11 juli 2013

  Nee, ik zou het niet aanschaffen. Ik wacht op de essence versie!

 14. renoeka
  6 juli 2013 / zaterdag, 6 juli 2013

  Bij de sensationails zit ook nog een primer. Waarom niet bij deze?

 15. 3 juli 2013 / woensdag, 3 juli 2013

  Dus het is nagellak maar een soort versteviging erin, als ik het wilt aanschaffen dan alleen de nagellak kan dat ook

 16. Kim
  3 juli 2013 / woensdag, 3 juli 2013

  De 10sec timer heeft wel degelijk een functie. Als je namelijk niet snel mooi kan lakken, kan je zo nagel per nagel doen. Wat je dan doet is 1 nagel lakken en 10sec in de lamp doen, vervolgens de 2de nagel, weer 10 sec enz.. Als je ze dan allemaal hebt gehad van 1 hand nog een keertje 60sec. Het voordeel hiervan is dat je lak niet meer ‘wegloopt’, na 10 sec is de lak nog niet droog, maar wel al ‘geset’ en kan het dus niet meer gebeuren dat de lak van je pink bijv in je nagelriemen loopt terwijl je bezig bent met je wijsvinger te lakken =)

 17. 3 juli 2013 / woensdag, 3 juli 2013

  Ik hou te veel van verschillende kleuren en afwisseling, dus dit zou niets voor mij zijn; Al is de glans inderdaad wel supermooi!

 18. 3 juli 2013 / woensdag, 3 juli 2013

  Ik vind deze te duur… Ik wacht wel op die van Essence :)

 19. Yasmine
  2 juli 2013 / dinsdag, 2 juli 2013

  Echt een hele goeie uitgebreide review! Zou t zelf niet doen denk ik..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *