What’s in my lunchbox?

Als ik veel afspraken heb in Amsterdam neem ik graag een lunchbakje mee met lekkere, voedzame en gezonde snacks. Omdat Amsterdam niet om de hoek is plan ik meestal zo’n 2 tot 3 afspraken op een dag in, zodat ik met één dag in de week klaar ben. Ik ga dan meestal langs bij verschillende PR bureau’s en ik krijg daar wel altijd wat te drinken aangeboden, maar nooit eens een fatsoenlijke boterham ofzo, haha! Tussen de afspraken door werk ik daarom snel even wat weg, want anders moet ik de hele dag op een lege maag teren. En één van de dingen die ideaal is om in mijn lunchbakje te stoppen is Peijnenburg Zero.

peijnenburg zero - 1Tijdens mijn Vegan Week heb ik nog nooit zo veel ingrediëntenlijsten bestudeerd van voedingsmiddelen. Het is soms niet te geloven wat voor extra toevoegingen ze ergens in stoppen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik een advertorial binnen kreeg van Peijnenburg Zero. Na een korte check kwam ik erachter dat deze ontbijtkoek niet alleen vegan is, maar ook nog eens een rijke bron is van vezels uit rogge (het bevat 3 x zoveels vezels als in een volkoren boterham) en slechts 0% toegevoegde suikers bevat. Geen wonder dat Peijnenburg Zero vorige maand is uitgeroepen tot het meest gezonde tussendoortje door de Consumentenbond!

peijnenburg zero - 4En weet je, het smaakt nog lekker ook! Peijnenburg Zero smaakt precies zoals ik me kan herinneren van de ontbijtkoek van vroeger. Als kind at ik dit namelijk heel vaak en kreeg ik het ook mee naar school. Het is ook zo heerlijk oer Hollands! Het brengt meteen een beetje nostalgie met zich mee. Het smaakt lekker smeuïg en zoet, zeker met een laagje (vegan) boter! De textuur is iets droger dan een ‘normale’ ontbijtkoek, moet ik toegeven, maar ik vind dat juist wel fijn. Het blijft hierdoor niet zo onwijs aan je tanden en gehemelte plakken.

En hoe kan het nu toch zo lekker zoet zijn zonder toegevoegde suikers? Nou, het hele kleine beetje suiker dat nog voorkomt in Peijnenburg Zero komt van nature voort uit rogge. Bovendien is er ook een zoetstof aan toegevoegd, namelijk Xylitol. Dit is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in de vezels van vele soorten groente en fruit. De zoetkracht van xylitol is ongeveer gelijk aan die van suiker, maar het levert 40% minder calorieën. En omdat xylitol bij consumptie nauwelijks wordt omgezet in zuur is het minder schadelijk voor het gebit dan suiker of andere zoetstoffen zoals sorbitol.

peijnenburg zero - 2Er zijn twee maten van de Peijnenburg Zero, een kleine ontbijtkoek van 275 gram en een grotere versie van 475 gram. De kleine maat vind ik zelf ideaal omdat ik thuis de enige ben die het eet. Wat ik vooral fijn vind is dat deze ontbijtkoek voorgesneden is in 9 gelijke plakken (de kleinere versie). Lekker snel en makkelijk in de ochtend, en perfect om mee te nemen voor onderweg.

Peijnenburg Zero is wat mij betreft écht een ontdekking! Het is gezond, verantwoord, lekker, vegan, vetarm, bevat 0% toegevoegde suikers en is ook nog eens zeer voedzaam. Na een plakje ontbijtkoek kan ik er weer even helemaal tegenaan! Een absolute aanrader voor in je lunchbakje, maar ook als ontbijt of tussendoortje.

peijnenburg zero - 3Neem zeker eens een kijkje in het ontbijtschap de volgende keer dat je boodschappen doet, of ga naar www.peijnenburgzero.nl voor meer informatie. De prijs voor de kleine versie van 275 gram is €1,59 en de grotere versie van 475 gram kost €2,29.

Wat vinden jullie van ontbijtkoek? En is Peijnenburg Zero iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

78 Reacties

 1. 18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Ooeeh ik ben heel benieuwd! Je lunchboxen ziet er trouwens erg kleurrijk en aantrekkelijk uit! Ik gooi vaak crackers en humus of kalkoenfilet in mijn tas. Heerlijk, maar niet fotogeniek haha.

 2. Willemse
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Vroeg me al een poosje af of het wat was.
  Geef nml altijd de volkoren of minder suiker variant mee aan mn kids, iid voor de vezels maar hebben hun het idee van koek.
  Lekker met plakjes banaan ipv boter, pak je meteen wat fruit mee.
  Of avocado met gechruste nootjes.
  Stevige lunch die toch voedzaam, zoet en weer eens heel wat anders smaakt dan het geeikte broodje of boterham

 3. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Iedere keer word ik weer verliefd op je blog door je mooie foto’s!

 4. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Ik eet suikervrij (nou ja.. Zoveel mogelijk) en ik check dus altijd alle verpakkingen en kan me bijna niet voorstellen dat deze ontbijtkoek echt bestaat haha. Klinkt gewoon te perfect! Dus ja, deze ontbijtkoek is zeker iets voor mij en ik ga hem dan ook echt wel uitproberen!

  • Serena
   Auteur
   16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

   Maar eet je dan ook geen fruit? Of bedoel je ‘toegevoegde suikers’?

 5. Jessica
  16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Ik was zoo gezegend met de uitvinding van peijnenburg zero tijdens mijn zwangerschapsdiabetes dit jaar. Ik ben van nature een zoetekauw en was blij dat er eindelijk iets lekkers was wat geen suikers bevat. Ik ben fan van peijnenburg zero! Ben blij dat ze dit toevallig tijdens mijn zwangerschap hebben uitgebracht!

  • Lousaa
   16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

   Hier ook een zwangeeschapsdiabeet maar er zitten zo veel koolhydraten in dat ik er alsnog van ging steigeren. Ik eet dan tien keer liever een stukje donkere chocola (89 procent ofzo) met wat noten.

 6. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Persoonlijk ben ik zo geen fan van peperkoek, maar het klinkt wel goed. Misschien na al die jaren toch nog eens proeven.
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *