Beautybehandelingen terwijl je slaapt

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Met voldoende slaap kunnen we ons beter concentreren, zijn we productiever, werkt ons geheugen beter, zijn we vrolijker, alerter en vol energie. Maar je slaap is ook een perfecte manier om jezelf te voorzien van enkele beautybehandelingen. Handig, want dat scheelt je zeeën van tijd gedurende de dag.

Het leek me leuk om een aantal beautybehandelingen met jullie te delen die ik zelf regelmatig uitvoer tijdens mijn slaap, en om jullie daarbij inspiratie te geven voor andere manieren waarmee je jezelf kunt verwennen tijdens de nacht (OK, that came out wrong).

1. No Heat Curls

cocoon curls tutorialHoewel ik inmiddels de techniek voor ‘krullen maken met de stijltang’ heb gereduceerd tot zo’n 10 minuten, ben je natuurlijk nóg sneller in de ochtend wanneer je de avond ervoor de No Heat Curl methode hebt gebruikt. Er bestaan verschillende manieren (bijvoorbeeld met sokken, rietjes, een haarbandje, bantu knotjes, één gedraaide knot of coconnetjes) en de ene is wat makkelijker en sneller dan de andere. De avond ervoor ben je wel eventjes iets langer bezig, maar het scheelt je de ochtend erna enorm veel tijd én omdat je geen hitte gebruikt brengt het geen schade toe aan je haren. Bovendien vind ik dat No Heat Curls altijd veel langer blijven zitten en minder snel uitzakken dan wanneer ik mijn haren krul met de krul- of stijltang. Win-win! Ik doe het regelmatig, maar dan gewoon met een stel knotjes voor meer volume.

2. Overnight Hair Mask

balayage hair_2Het is wetenschappelijk bewezen dat kokosnoot olie tot diep in de haarkern intrekt, maar ook oliën als avocado olie en zoete amandel olie zijn heerlijk voor je haren (deze oliën trekken deels in en leggen deels een verzorgend laagje om je haren heen). Wanneer je je haren dus écht wilt verwennen kun je deze olie (of een mix van de drie) aanbrengen in je haarpunten. Het intrekken duurt zo’n 30 minuten tot een uur, dus ik doe dit meestal voordat ik ga koken of bloggen (of iets anders waarvoor ik het huis niet uit hoef), maar je kunt het natuurlijk ook vlak voor het slapen doen.

Breng de olie aan, vlecht je haren en wikkel hier folie of een badmuts omheen, en leg een handdoek over je kussen, anders wordt het een hele vette bende. Deze olie hoeft in principe niet de hele nacht in te trekken (en het effect is ook niet beter omdat het langer heeft ingetrokken), maar het is wel zo makkelijk om dit ‘s nachts te doen! ‘s Ochtends hoef je je haren alleen maar goed uit te spoelen en goed te wassen met shampoo, and you’re good to go!

Ik doe dit zelf zo’n één keer in de maand, soms gewoon overdag (maar ik heb de luxe dat ik thuis werk), maar meestal ‘s nachts tijdens het slapen. Het geeft mijn haren echt een flinke hydratatieboost en vooral nu, wanneer het buiten koud is en binnen warm, kunnen mijn haren wel een opkikker gebruiken!

3. Satijnen kussensloop

this works deep sleep pillow spray09Ik ben zelf helemaal geen wilde slaper (ik heb echt het gevoel dat ik amper beweeg tijdens mijn slaap, want elke keer als ik wakker word lig in in dezelfde positie, al weet ik dat dat gewoon onmogelijk is), maar voor de mensen die wél wild slapen kan een satijnen kussen wellicht uitkomst bieden. Word je vaak wakker met een vogelnestje achter op je hoofd? Met erg veel klitten en pluizig haar? Misschien is een satijnen kussen dan iets voor jou. Zelf merkte ik weinig verschil met een normaal kussen (omdat ik waarschijnlijk vrij makkelijk haar heb en ook nog eens rustig slaap), maar ik heb van veel mensen gehoord dat een satijnen kussensloop wel echt verschil maakte. Dus, wellicht is het de overweging waard.

4. Poezelige voetjes

zomervoeten-14Smeer je voeten voor het slapen gaan in met een lekkere vette, volle voetencrème, trek er oude sokken over aan en ga lekker slapen. De volgende dag zijn je voeten súperzacht! Dit is echt zo’n typische ‘grootmoeders beautytip’ waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar hoeveel van jullie hebben het ook daadwerkelijk wel eens gedaan? Ik kan het jullie in elk geval zeker aanraden, want het WERKT ECHT! Zoals jullie misschien weten loop ik het liefst zonder sokken en hier thuis loop ik op blote voeten, dus ik vorm vrij snel eelt op mijn voeten. Ik smeer mijn voeten daarom niet in met een voetencrème, maar met eeltcrème van Scholl (ik heb er veel geprobeerd en deze vind ik erg effectief). Normaal gesproken moet je dit tweemaal daags doen en dan een week lang, maar als je het 3 nachten achter elkaar op ‘grootmoeders wijze’ doet heb je hetzelfde effect! Scheelt weer lekker veel tijd en gedoe. Ik doe dit niet heel vaak, ik denk één keer per seizoen, maar elke keer na zo’n kuurtje denk ik echt “dit moet ik vaker doen!” want mijn voeten zijn altijd zo heerlijk poezelig zacht, I love it!

5. Night-Time Facials

at night facialsGelukkig zijn er ook merken die snappen dat je overdag niet altijd veel tijd hebt. Zo bracht REN vorig jaar hun Wake Wonderful Night-Time Facial uit, een heerlijke beauty treatment die je voor het slapen gaan aanbrengt en die je huid ‘s nachts voorziet van actieve ingrediënten (zoals lactic acid en glycolic acid) zodat je huid er ‘s ochtends gehydrateerd en stralend uit ziet! Maar naast REN zijn er ook andere merken die skincare hebben ontwikkeld speciaal voor tijdens je slaap, zoals Vichy Normaderm met hun Night Detox.

Sowieso is het supergoed voor je huid om JUIST ‘s nachts een goede nachtcrème (met actieve ingrediënten) te gebruiken, want dit is het perfecte moment om je huid écht te verbeteren. Why, you ask? Ik kan hier geen kort antwoord op geven, dus hier gaan we:

1. Je huid absorbeert ‘s nachts veel beter actieve ingrediënten (denk aan vitamine C, retinol, fruitzuren), omdat actieve ingrediënten vaak minder effectief zijn wanneer ze worden blootgesteld aan daglicht. Bovendien breng je ‘s nachts geen SPF of foundation aan, zodat de nachtcrème als ware geen competitie heeft en beter de kans krijgt om beter en sneller opgenomen te worden door de huid.

2. ‘s Nachts vernieuwen je cellen zich actiever dan overdag, volgens dit artikel. Uit het onderzoek blijkt dat onze cellen zich bijna tweemaal zo snel vernieuwen tijdens onze slaap (met een piek tussen 23-04u ‘s nachts). Wanneer er op dat moment actieve ingrediënten in je huid worden geabsorbeerd zorgt dat meteen voor een extra boost!

Ik moet er wel bij vertellen dat de Wake Wonderful Night-Time Facial van REN zo’n 3 keer per week gebruikt dient te worden. Night Detox van Vichy wordt aangeraden voor elke avond, maar persoonlijk zou ik dit ook zo’n 3 keer per week gebruiken. Het liefst gebruik je zoiets natuurlijk elke avond, maar het is belangrijk dat je je huid ook zelf zijn eigen werk laat doen. ‘s Nachts gaat je huid namelijk flink aan de bak (celvernieuwing, brengt de talgproductie weer in balans, zweet onzuiverheden uit) en door het steeds te bedekken met een laag crème verhinder je deze natuurlijke processen. Zoiets verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen is het goed om je huid ook wat rust te geven zodat het gewoon zijn eigen ding kan doen.

Heb je echt een hele droge huid dan heb je het waarschijnlijk wel gewoon nodig om elke nacht wat extra hydratatie in je huid te pompen. In plaats van een hydraterende nachtcrème kun je ook eens een hydraterend masker gebruiken, die je heel dun over je huid verdeeld. Gewoon voor net even die flinke hydratatieboost!

6. Zachte lippen

10 favoriete lipsticks - 17 Ik heb niet vaak last van droge lippen, maar als ik er last van heb dan is het in de winter. Momenteel heb ik er dus ook een beetje last van, gewoon hier en daar wat velletjes en soms een droog en strak gevoel. Ik gebruik expres niet te veel lippenbalsem, omdat ik mijn lippen zelf wil laten ‘werken’ zodat ze er uiteindelijk zelf voor zorgen dat ze minder droog worden. Dit gaat goed, maar soms zijn ze gewoon echt té droog. Wat ik dan doe is ze ‘s avonds lekker dik (maar echt dik!) insmeren met een vette balsem, zoals de SOS balsem van Dr. van der Hoog. Ik smeer ze zo dik in dat er zelfs nog een flinke laag op zit als ik wakker word de volgende ochtend (maar again, dat kan ook komen omdat ik niet beweeg in mijn slaap, haha!). De rest van de dag heb ik dan geen last meer van droge lippen, ideaal!

7. Verzorgde nagelriemen

Schermafbeelding 2016-01-15 om 00.34.36Wat ik heerlijk vind om te doen is mijn nagelriemen invetten zo vlak voor het slapen gaan. Ik ben dol op Lemony Flutter van Lush, en soms gebruik ik gewoon een random handcrème of body oil voor mijn nagelriemen, maar het spul dat mijn nagels écht versterkt is Crème Abricot van Dior. Deze nagelriemcrème bevat namelijk het ingrediënt lecithine, wat je nagels echt veel sterker en harder maakt. Het enige nadeel van Crème Abricot is dat het totaal niet intrekt. Het blijft echt als een soort van vettige, plakkerige crème bovenop je nagels en nagelriemen kleven. Daarom gebruik ik dit spul alleen ‘s nachts voor het slapen gaan, en dan wel NA het douchen, want dat versterkt het effect van de lecithine. Ik gebruik dit een paar keer per week en merk nu, na een paar weken gebruik, al een groot verschil. Top spul!

8. Flesje water naast je bed

Dit is niet zo zeer iets dat je voor of tijdens het slapen doet, maar ik wilde jullie deze tip jullie niet onthouden. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar elke ochtend word ik wakker met een overleden musje in mijn mond. Ik vind het daarom fijn om een flesje water naast het bed te houden, zodat ik dat ‘s ochtends meteen in één teug naar achteren kan klokken. Je verliest tijdens je slaap enorm veel vocht, dus het is een goed idee om dit zo snel mogelijk in de ochtend weer bij te vullen. Tijdens je slaap knipper je niet en lig je lang in één houding, waardoor vocht sneller de kans heeft om zich op te hopen en dan met name onder je ogen. Het resultaat is wakker worden met bolle, gezwollen slaapoogjes. Dit verminderd meteen wanneer je water drinkt en je lichaam dus hydrateert, omdat dit de kans op waterretentie verkleint.

9. Zet een luchtbevochtiger in je slaapkamer

stylish humidifierIk heb dit zelf nog niet geprobeerd, en het klinkt misschien gek en overdreven, maar je huid schijnt er echt baat bij te hebben als je een luchtbevochtiger in je slaapkamer zet. Want als je te lang (je slaapt gemiddeld toch zo’n 8 uur achter elkaar, dus dat is lang) in een te droge kamer ligt, droogt je huid ook erg uit. Vooral wanneer het buiten kouder wordt en binnen de verwarming omhoog gaat, wordt de lucht in huis een stuk droger. Met een luchtbevochtiger wordt de luchtvochtigheid in je slaapkamer goed op peil gehouden, en blijft je huid soepeler en beter gehydrateerd. Er bestaan hele fashionable luchtbevochtigers die lijken op een lampje (sommige hebben ook echt een lamp) of kunstobject, dus het kan ook nog eens een stijlvolle aanwinst zijn voor je interieur!

10. Stip je puistjes aan

tampesta5Om alle redenen die ik heb genoemd onder puntje 5, en omdat je er overdag niet ZO bij wilt lopen! Haha! Overigens is het aanstippen van puistjes met tandpasta niet per se een heel goed idee, wat ik uitgebreider uitleg in dit artikel.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen voor deze nachtelijke beauty treatments tijdens je slaap! Ik bedoel, je ligt zo ongeveer 8 uur te rusten, dus hoe handig is het dat je tijdens je slaap ook nog eens wat aan je beauty regime kunt doen?

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar JOUW avondroutine zo vlak voor het slapen gaan. Welke beautybehandelingen geef jij jezelf wel eens tijdens je slaap? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

52 Reacties

 1. 19 januari 2016 / dinsdag, 19 januari 2016

  Goede tips :). Ik denk dat ik inderdaad maar eens ga investeren in satijnen kussenslopen. En ik ga maar eens leren die no-heat curls te maken. Ziet er prachtig uit!

 2. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Oeh de tip voor luchtbevochtiger vind ik heel fijn! Ik heb namelijk altijd last van een droge lucht in mijn kamer. Handige tips, ga er zeker gebruik van maken!

 3. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Een voedende crème aanbrengen op mijn gezicht voor ik ga slapen is voor mij echt een must! Sla ik dit een paar dagen over, dan doet mijn huid gewoon zeer en heb ik enorm veel velletjes!

 4. Martine
  16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Hi Serena! Ik hen een vraag, en weet even zo snel niet waar ik hem moet stellen! Ik heb al jaren last van puistjes en Door een collega werd ik getypt om MSM Skin en facial gel te gebruiken! Ik ben hier vrij snel mee gestopt, omdat ik het niet prettig vindt aanvoelen op mijn huid! Op Internet lees ik wel dat MSM? Een goede stof is die helpt bij het herstel van de huid. Nergens lees ik wat het nou precies is, waar wordt deze stof uit gewonnen en waarom is het zo goed? Misschien kan jij mij helpen…. liefs, Martine

 5. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Heerlijk om Door te lezen en de tips eruit halen die ik zelf wel eens proberen wil. Liefs soraya

 6. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Wat een heerlijke tips! Ik krijg nu al zin in het toepassen van de tips die ik nog niet deed. 🙂

 7. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Wat betreft beauty ben ik best wel lui. Of nou ja lui.. Soms neem ik voor bepaalde dingen de tijd gewoon niet. Slordig he. Dus beautybehandelingen terwijl ik slaap is echt iets voor mij haha. Thanks Serena!

 8. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Loop je normaal niet met tandpasta op je gezicht over straat nee? Dat vind ik echt heel raar 😉 Vroeger gebruikte ik ook tandpasta, had ik eens gelezen in de Fancy of de Yes. Tegenwoordig gebruik ik daar de antibacteriële gel van Medik8 of van Clinique voor. Werkt prima. Die night treatment van REN wil ik nog een keer proberen, lijkt me een uitkomst. Heb je die weleens gereviewed? Kon ‘m niet vinden via de zoekbox.

 9. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Oh, ik doe ongeveer de helft al uit mezelf… yes! Nu de andere tips nog, haha 🙂

 10. Irès
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Erg leuk artikel, gelijk wat inspiratie opgedaan! Wat ik ook nog voor het slapen ga doe is mijn wenkbrauwen harsen/epileren, door mijn gevoelige huid blijft die namelijk lang rood. In de ochtend word ik weer wakker met nette wenkbrauwen haha! Oja en handcreme smeren! 🙂

 11. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  ik gebruik een speciele olie zodat me wenkbrouwen voller zijn en dat helpt!
  Ook gebruik ik talkpoeder op me puistjes voor het slapen ( i know, beetje raar xd)
  maar dat droogt je puistjes en zo kunnen je puistjes na 1 à 3 dagen afvallen (hangt af hoe groot je puist natuurlijk is eh….eeumm ieuww). Nou ik doe ook (als ik niet vergeet xd) babycreme van zwitsal op te smeren onder me vooeten en me handen, ze worden best wel zacht van. Dus ik ben content hahaha. oh wat ik ook fijn vind is je gezicht scrubben of een maskertje voor het slapen. Héérlijk.

 12. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Handen en voeten insmeren is eigenlijk super simpel, stom eigenlijk dat ik dat niet vaker doe. Vanavond maar eens proberen. Ga altijd slapen met sokken aan, maar trek ze blijkbaar in de nacht altijd uit. Van de week vond ik ze super netjes opgehangen over de rand van m’n bed haha

 13. Manon
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Je schrijft echt ontzettend leuke en informatieve artikelen! Heel leuk om te lezen en ik heb er echt iets aan. Top!

 14. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ik smeer heel vaak mijn voeten voor het slapen gaan dik in en dan idd lekker fleece sokken aan. Ik heb toch altijd koude voeten dus kan niet zonder sokken slapen in de winter. En het werkt echt. Ik heb echt hele zachte voeten en ik heb mijn vriend nu ook zo ver gekregen. Je moet alleen geen strakke sokken aantrekken uiteraard. Wat ik ook vaak gebruik ipv voetencreme is een lekkere handencreme. Die zijn vaak ook lekker vet en werken net zo goed op je handen als op je voeten. Vind vaak de geur nog wel wat lekkerder ook. X

 15. Marlous
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Fijn artikel! Ik smeer in de avond altijd een dikke laag Vaseline op mijn lippen, soms zit er in de morgen nog wat op (en zit de rest in m’n kussen)! Maar je merkt het gelijk, ze zijn heerlijk verzorgd 🙂

 16. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Leuke tops allemaal! Ik slaap vaak op een satijnen kussensloop en ‘s avonds is echt het moment voor een dikke laag crème.
  xx

 17. Syl
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Voeten insmeren vergeet ik altijd. Hahs

 18. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wow, Larissa’s haar op de eerste foto is echt prachtig! Ik denk dat als ik dat probeer echt op een suikerspinnetje ga lijken, heb namelijk best wel kort haar hihi

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Kan ook wel weer heel cool zijn juist! Beetje afro!

 19. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ah. Fijne tips! Hmm, ik zou dus echt vaker water moeten drinken in de ochtend.

 20. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Oh wauw, dankje voor deze tips! Die voor de voeten ga ik vanavond meteen doen. Ik heb ook snel eelt dus ik ben heel benieuwd!
  Ik smeer mijn lippen voor het slapen in met een dikke laag purol, ook ideaal. En die met de kokosolie in je haar ga ik ook eens proberen.
  Dankje!

 21. Kayleigh
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ik ken de SOS lipbalm niet maar wat ik een hele tijd heb gebruikt is van Philosophy de Kiss Me Tonight lip treatment, voor het slapen aanbrengen en de hele dag zachte lippen! Het is potje is nu op, moet binnenkort gelijk een nieuwe kopen?

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Ja die ken ik, vind ik ook lekker!

 22. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wat een fijne tips! Ik gebruik een keer per week een kokosolie masker in mijn haren en slaap zelf al een lange tijd op een satijnen kussen. Voor de rest zou ik nog wel graag een keer zo’n voetenmasker willen proberen. Lijkt me erg fijn!

 23. Lenneke
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Leuk artikel! Ik heb toevallig net een echt zijden kussensloop besteld 🙂 Rib uit mn lijf maar hoorde er veel goeds over. Zelfs dat het je huid hydrateerd en zorgt voor minder rimpels door minder wrijving. Ben heel benieuwd, ook hoe het slaapt zo glad haha!

  • Lenneke
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   *Hydrateert

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Ik vind het vooral lekker koel, dat zijde 🙂

 24. Diana
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Oja via jou had ik ooit de uitdrukking ‘dood musje’ geleerd haha
  Heel nuttig artikel, misschien moet ik echt eens een keer een satijnen kussensloop halen. Andere tips doe ik min of meer al, al is mijn budget versie van een bevochtiger gewoon een bak water haha

 25. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  ‘elke ochtend word ik wakker met een overleden musje in mijn mond’
  Hahaha, ik moest echt hard lachen! =D Heel goede tips! x

 26. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Het enige dat ik doe is puistjes aanstippen met tea tree olie. Zou wel graag die no heat curls proberen maar ben nooit zo’n held met krullen maken dus vraag me af of ik dan niet wakker word met ontploft haar 😉

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Hahaha! Misschien een idee om het uit te proberen op een avond wanneer je de dag erna vrij bent? Better safe than sorry!

 27. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ik gebruik pure kokos olie ook als een ‘leave in haarmasker’ voor ‘s nachts en het maakt me haar zo lekker zacht!

 28. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ja, ik hou ook wel van dit soort beautybehandelingen tijdens het slapen! Ik doe af en toe heatless curls in mijn haar de avond ervoor, en sowieso zet ik eigenlijk altijd mijn puistjes even aan met een tea tree olie. Soms doe ik ook een lekkere vette crème op mijn gezicht, omdat mijn huid in de winter echt zo droog als de Sahara is.

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Misschien dat een luchtbevochtiger dan wel iets voor je is, Lotte!

 29. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Hele fijne tips! Ik doe dit echt veel te weinig, ga gewoon slapen en klaar haha! Ga toch even je tips opvolgen!

 30. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Zitten wel dingen bij die ik wel eens wil proberen! Heel handig want je hoeft er alleen voor te slapen 😀 ik heb een best rustige huid dus ben ik soms wat lui met de verzorging..oeps. Moet verandering in komen. Ik heb nu genoeg inspiratie!

 31. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Fijne tips! Een satijnen kussenloop en een night time facial wil ik nog wel proberen 🙂 Een flesje water heb ik soms ook wel naast mijn bed staan, vind het wel fijn om als je ‘s nachts even wakker bent meteen wat te drinken.

  • Serena
   Auteur
   15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

   Ja precies, dat ook! Soms word ik wakker en dan vind ik het echt lekker om even de dorst te lessen!

 32. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wat een goede tips en een fijne reminder dat ik weer eens een masker met kokosolie in mijn haar moet doen!

 33. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Allemaal goede tips om eens te doen. Volgens mij heb ik het nooit eens nagedacht of gedaan, behalve dat ik op tijd naar bed probeer. Ik vind dat het al schoonheidbehandeling op zich is.

 34. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wat een handige tips! Zelf geef ik mijn haar regelmatig een overnight haarmasker, meestal een combi van kokosolie en zoete amandelolie. Ook drink ik steevast ruim een halve liter water zodra ik wakker ben en stap dan pas mijn bed uit!

 35. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Super leuk artikel! Ik laat een gezichtsmasker wel eens een nachtje zitten maar that’s it. Ik moet mijn slapende tijd toch nuttiger gaan gebruiken! Niet voor niets een schoonheidsslaapje toch?

 36. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ja, die knotjes doe ik ook regelmatig om wat meer volume krijgen! Ik heb namelijk echt haar dat stijler dan stijl is 🙂 De andere tips zijn ook fijn, ik denk dat ik maar eens ga beginnen met dat ´voetenmaskertje´, sounds good!

 37. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Wat een leuk artikel zeg!! Ik doe vooral maskers op voor de nacht. Met twee kids heb ik niet altijd tijd om rustig te gaan zitten. Dus vaak (ongeveer drie keer per week zoals jij aangeeft!) doe ik een masker van clinique op voor het slapen. De volgende dag heerlijk zacht huidje 🙂

 38. 15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ik doe sommige van deze dingen wel en sommige niet. Ik ga kokosolie eens in mijn haren doen als ik een dagje thuis aan het bloggen ben! Ben erg benieuwd :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *