Recept | vegan noodles met ‘kip’

Zoals jullie misschien weten heb ik onlangs een Vegan Week gehad (waarbij ik mijn vriend behoorlijk heb getricked!) en het verslag kun je hier nalezen. Tijdens deze week heb ik éxtra mijn best gedaan op het avondeten en één van de maaltijden beviel mij zo goed dat ik het nog eens heb gemaakt, maar dit keer op video zodat jullie het ook thuis kunnen namaken.

Het gaat om de vegan noodles met groente, ‘kip’ van de Vegetarische Slager in een romig pindasausje. Het is zo onwijs lekker, snel klaar, vol van smaak en dus ook nog eens 100% vegan, whoohoo! Ik weet dat er veel vegans en vegetariërs zijn onder mijn bezoekers, en mensen die willen minderen met vlees, dus hopelijk doen jullie leuke inspiratie op met dit vegan gerecht!

Benodigdheden:
noodles (ik nam mie nestjes, let er op dat er geen ei in de noodles is verwerkt)
peen julienne (lekker kant en klaar in het saladeschap)
groene aspergetips
kipstuckjes van de Vegetarische Slager (optioneel)
ongezouten pinda’s
1-2 teentjes knoflook
beetje olie
limoen (optioneel)
koriander

Voor de saus:
beetje olie
vegan sambal oelek (dus zonder trassi)
Calvé pindakaas (of ander merk, ik vind Calvé het lekkerste)
beetje water
kokosmelk
ketjap manis
breng op smaak met azijn, zout, suiker (wit, bruin of palm)

vegan noodles - 1Recept;
Crush de pinda’s in een tjobé (of blender of stop ze in een theedoek en sla erop met iets hards) en zet ze aan de kant. Snijd je groente en bak het samen met de pinda’s en de vegetarische kipstuckjes in wat olie met 1-2 teentjes knoflook. Wok ze kort en knapperig en zorg dat de kipstuckjes een lekker bruin en krokant korstje hebben gekregen. In de tussentijd kook je de noodles in zo’n 3 minuten in kokend water gaar.

Het romige pindasausje maak je door wat vegan sambal oelek te fruiten in wat olie. Pas op, dit spettert! Doe er daarna 2 flinke scheppen pindakaas bij en wat water om het mee te verdunnen. Breng op smaak met kokosmelk (optioneel), ketjap manis, azijn, zout en suiker. Steeds toevoegen, roeren en proeven is de beste manier om erachter te komen wanneer hij klaar is. Te dik? Doe er dan een klein scheutje water bij.

vegan noodles - 2Doe de noodles in een kom met daarbovenop de gewokte groente en ‘kip’, daarbovenop de pindasaus en eventueel nog wat verse limoensap voor wat extra frisheid. Garneer met schijfjes limoen, gecrushde pinda’s en koriander. Nog wat pindasaus over? Lekker om je brood in te dippen, of gebruik het als sausje voor (vegan) gehaktballetjes of maak er patat bij voor een patatje oorlog.

De kipstuckjes van de Vegetarische Slager kun je ook weglaten, maar ik vind het er persoonlijk erg lekker bij voor een stevige bite. In plaats van de kipstuckjes kun je natuurlijk ook wat tofu frituren. En wat groente betreft, in plaats van de wortels en asperges kun je ook taugé, paksoi, courgette, champignons of iets anders gebruiken. Kies gewoon de groente die je nog in huis hebt of die jij zelf het lekkerste vindt! Je kunt hier eindeloos mee variëren.

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

39 Reacties

 1. Willem
  19 januari 2016 / dinsdag, 19 januari 2016

  Ziet er erg goed uit! Ik ga ‘t vanavond meteen proberen. Ook ik ben een fan van de vegetarische slager

 2. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Super leuke filmpjes Serena! Ik ga een paar van je recepten zeker een keer proberen! Nu ik op kamers woon, is dat echt heel handig! Zelf ben ik ook deels Indisch, dus dat mis ik soms wel aangezien ik dat niet echt kan koken. Maar nasi goreng of noodles kan ik wel proberen 🙂

 3. Vi
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Ziet er heerlijk uit, gauw een keer proberen!

  (En je snijplank, super gaaf!!)

 4. Sandy
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  Tof gedaan. Leuk om te proberen, vooral die vega kipstukjes…..en ik vind je keuken gezellig 😉

 5. Hetje
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  De kipstuckjes van de vegetarische slager kun je echt geen troep noemen hoor, ze zijn echt heerlijk en goed gemaakt ook!! Heb je ze wel eens gegeten?

 6. 14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Oh, deze moet ik echt proberen, echt verrukkelijk!

 7. Caroline
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Bedankt voor het recept Serena. Ik heb het vanavond gemaakt en het was zalig!

 8. betsyb
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Omdat in pindakaas altijd palmolie zit zou ik je adviseren om de biologische pindakaas van Marqt te gebruiken, dan zit de palmolie er niet in.

 9. 14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Ik ben al zo lang benieuwd naar die kipstuckjes! Dit ziet er extreem lekker uit: maar dat is eigenlijk alles met een pindasausje!

 10. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Hmm, dit ziet er heerlijk uit!

 11. Mama93
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Zijn die kipstukjes nou ook echt “gezonder” dan geen vlees of wel een goed stuk bio vlees.
  Want de mensen die ik ken die vegan zijn eten dat ook niet door de “troep” die daarin zit..

  • Laura
   14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

   Is geen troep hoor wat daarin zit, maar de meeste veganisten en vegetariërs eten het niet omdat ze tegen het idee van een ‘vleesvervanger’ zijn. Zij eten dan liever producten zoals bruine bonen. Vaak zijn dit soort vleesvervangers op sojabasis o.i.d. dus prima gezond.

 12. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Oh ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd naar de kopstuckjes, hoor daar altijd veel goeds over!

 13. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  JUUUUUUUUUUUMEEEEEEEEEEHHHHHH

 14. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ah dit ziet er zo lekker uit! Ik wilde laatst ook zelf satesaus halen maar had niks in huis ervoor behalve pindakaas. Maar eigenlijk is het heel makkelijk.

 15. Hanan
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ik vraag me oprecht af, al het vlees/kip vd vegetarische slager,waar wordt dat van gemaakt(soyabonen?)ziet er in elk geval niet appetijtelijk uit…sorry. Ik ben type die dan helemaal geen vleesvervanger gebruiker.

  Recept ga ik zeker een x makem met lekker gebakken kippendijenvlees.
  1 ding Serena ik werd zwaar afgeleid door je keuken op de achtergrond, ik houd van orde en structuur en jouw gezellige willekeurige indeling met alle potjes flesjes etc doet me handen jeuken. Het is niet lelijk bedoelt,weet dat jij minder vd orde en opruimen bent. Ligt echt aan mij maar moest het ff kwijt,me ogen waren alleen gericht op je keuken……zo dat moest er uit hahaha

  • roze wolkje
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   De nepkip wordt niet gemaakt van sojabonen, maar voornamelijk van de peulvrucht lupine.
   Het smaakt erg lekker en ik hoor van veel mensen die wel kip eten, dat het eigenlijk beter smaakt dan echte kip.

   • Hetje
    14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

    Inderdaad, en misschien moet degene die niet weet hoe het gemaakt wordt eens op de website van de vegetarische slager kijken, dan kom je alles te weten!

 16. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Wat een lekker recept zeg! Ik vind het ook niet nodig om elke dag vlees te eten en af en toe zou ik best wel eens een vegan recept willen maken, dus ik wil dit zeker eens gaan proberen! 🙂 Mijn vriend is eigenlijk best makkelijk qua geen vlees eten; hij roept altijd wel dat hij het wil eten, maar in de praktijk zijn er toch aardig wat recepten zonder vlees die hier groot favoriet zijn geworden haha!

 17. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Mmm, ziet er heerlijk uit en ook makkelijk om te maken!

 18. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Dat ziet er wel erg goed uit! Al zou ik de koriander weglaten 😉

 19. Skye
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ik heb die vegetarische kipstukjes meerdere malen geprobeerd, maar ik krijg ze echt niet weg, zo vies vind ik ze! Maar elke keer als ik dan weer dit soort lekkere recepten zie, denk ik toch steeds dat ik wat verkeerd heb gedaan met de bereiding. Misschien toch nóg maar een keer proberen dan haha!

 20. Kiki
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ik ben zooo intens verdrietig dat ze in Engeland de producten van de Vegetarische Slager niet hebben. Echt een gemis voor mij. Heb je ook de spekjes van hen wel eens geprobeerd? Echt FAN-TAS-TISCH. Lekker door de stamppot of een salade.

  • Lilian
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   EENS! Alleen dan voor Frankrijk 😉 Kan niet wachten tot ze de rest van Europa veroveren en wij er ook eindelijk van kunnen profiteren 🙂

 21. Ellen
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ziet er goed uit! Kijken of ik alle carnivoren in huis voor het lapje kan houden met de vegetarische kip. Ze willen net zoals Tim ook niks horen over vegetarisch/veganistisch eten.

  • Serena
   Auteur
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   Hihi! Laat me weten als het is gelukt! 😉

 22. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Dat ziet er lekker uit.

 23. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Calvé is de beste pindakaas! Haha. Ben heel benieuwd naar de vegetarische slager, heb er veel over gehoord. Ben geen vegetariër maar eet wel eens wat vegetarisch uit mezelf. Ik houd van vlees, maar het kan wel ietsje minder 🙂 Dit recept klinkt zo lekker!

 24. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Klinkt heel lekker! Ik eet zelf al bijna 2 jaar geen ‘echte’ kip meer, maar ben wel telkens heel benieuwd naar die kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Binnenkort maar eens proberen!

  • Serena
   Auteur
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   Oh, die zijn echt megalekker! Je kan ze ook echt bruin en knapperig bakken, ik als niet-vegan en chickenlover vind ze echt heerlijk!

 25. Diana
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ziet er erg lekker uit, ik wist niet dat saté saus zo makkelijk was om zelf te maken!

  • Serena
   Auteur
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   Ja joh, supersimpel! Die kant-en-klare potjes satésaus zouden verboden moeten worden, haha! Zelfgemaakte pindasaus is zo veel lekkerder!

 26. Sabrina
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Leuk recept ga ik ook eens maken! Je lipstick staat trouwens heel mooi. xx

  • Serena
   Auteur
   13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

   Thank you! Het is de Matte Revolution ‘1993’ van Urban Decay!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *