Angel | Mr Wrong part 25

Ik rijd over de grachten van Amsterdam. Ik houd van Amsterdam. Zomer, herfst, winter of lente, ik vind het altijd prachtig. Het is voor mij net een levend filmdecor. De rijke, geheimzinnige historie van de smalle grachtenpanden die iets naar voren hellen, de kleine kabouterdeurtjes onderaan de trappen van de souterrains, de groenige grachten, de gezellige drukte op elke hoek van de straat.

Naast me zit Mr. Wrong met zijn lange lijf opgevouwen in mijn kleine auto’tje. We hebben net een Engels ontbijt naar binnen zitten hakken bij Greenwoods. Een restaurantje in Amsterdam waar het op de een of andere manier altijd ram- en ramvol zit. Er staan rijen mensen tot aan de hoek van de straat te wachten op een tafeltje. Ik vind het heerlijk maar het is nou ook weer niet zo dat er diamanten in de witte bonen en tomatensaus zitten dus ik begrijp eerlijk gezegd de magie niet zo goed. Hoe dan ook, Mr. Wrong kent daar natuurlijk weer het hele personeel dus hoeven we niet te wachten, maar kunnen we zoals gewoonlijk gelijk aanschuiven. Beetje fout, maar ik geniet stiekem toch van die rare bevoorrechte positie als ik met hem ben.

Nu zitten we vol en ik weet eigenlijk niet waar we heen gaan. Ik wil natuurlijk het liefst bij hem blijven want ik vind het zo leuk met hem. Ik wil nooit meer naar huis. Tegelijkertijd wil ik me niet opdringen door mezelf uit te nodigen in zijn bed. Want dat is eigenlijk wat ik nu het liefst zou doen. Maar dat is een doodzonde dus ik weet wat me te doen staat. Als ik begeerlijk en gewild wil blijven, moet ik nu vertrekken. Hem thuis afzetten, zeggen dat het gezellig was maar dat ik nog bergen werk moet verzetten (not) en dat ik nog vijftien belangrijke afspraken heb (not) en dat ik vreselijk in tijdnood zit (not at all). Ergens hoop ik nog dat hij me uit zichzelf vraagt om te blijven. Of dat hij me nu beveelt dat ik de auto aan de kant moet zetten, uit stapt, zelf achter het stuur gaat zitten en in een rechte streep naar zijn huis rijd. Hem daar midden op straat voor zijn deur parkeert terwijl er tien auto’s achter ons staan die er nu niet meer door kunnen, zonder wat te zeggen uitstapt, om de auto heen loopt, mijn aan mijn haren de auto uit sleurt en…

“Watch out!”

Ik schrik op uit mijn fantasie en zie tot mijn schrik dat ik op een haar na over twee teckels in Burberry jasjes heen rijd van een rijke, chique dame die ondanks haar kneiterdure bontjas en de ongetwijfeld loeihete aardappel in haar keel, zonder problemen een middelvinger tevoorschijn tovert. En terecht, vind ik eigenlijk.

Mr. Wrong laat het raampje zakken en steekt zijn vrolijke hoofd naar buiten.

“Sorry about that madam. And thank you for your lovely finger. You have a great day too!”

Als zijn raampje weer dicht zit, mompelt hij er nog zachtjes achteraan “fucking retard.”

“So darling, what are your plans for today?”

Ok. Daar gaat ‘ie. “Well, I actually have tons of work waiting for me since, well, you know, I have the whole…”

“Why don’t we make a stop at a wine store, buy a giant bottle of champagne and join my friends for a drink. They’re having a get together in the new house of my best friend.”

“Uhm… you want me to meet your friends?”

Holy fuck. Dit is nogal wat. Zijn vrienden ontmoeten… dat is toch best wel een fucking big thing? Dat is toch een mijlpaal? Wat wil hij hiermee zeggen? Dat het aan is? Is het nu aan? Ja hè?

“Now?”

“Why not?”

Ok. Laten we heb maar gelijk doen, dan hebben we die zure appel ook gehad. Zijn vrienden kan ik wel hebben. Ik kan met iedereen goed opschieten. Vooral met mannen. Die vrienden wind ik ook wel om mijn vinger.

“You will love them. Especially the wives.”

The wives. Right. Weet je wat het is met ‘de vrienden’ ontmoeten? Als je al iets ouder bent, zoals ik, en nog een stukje ouder, zoals Mr. Wrong, dan heb je veel bevriende stellen. En die bevriende stellen kennen elkaar al jaren en die trekken veel met elkaar op. Vooral die wijven. Die gaan dan in groepjes bij elkaar staan en die praten dan uren lang over elkaars kinderen en roddelen over elkaars au pairs, want daar hebben ze er allemaal een van op hun zolder wonen. En dan kom ik aan. De zoveelste verovering van Mr. Wrong. Die vrienden moeten zich vast elke week aan de nieuwe vrouw aan de zijde van Mr. Wrong voorstellen. Die zullen wel doodmoe zijn van al dat handje schudden. Vooral als er weer zo’n bloedmooi fotomodel staat dat geen reet te melden heeft. En hoe zie ik er eigenlijk uit? Zo kan ik me niet voorstellen. Oh god. Die wijven. Daar kom ik nooit tussen. Als de vriendinnen van de vrienden van je vriend/scharrel/potential husband/weet ik veel een kliek hebben gevormd en ze motten je niet, dan kun je je net zo goed gelijk je spullen bij elkaar zoeken en oprotten.

“No, this is not a good idea. I should really go home and get things done.”

Een klein half uur later sta ik in de indrukwekkende hal van een enorm herenhuis in een bekende straat in Amsterdam. Midden in ruimte, recht onder de indrukwekkende kroonluchter, staat een gigantisch boeket bloemen om een empire tafel. Hij is denk ik wel anderhalve meter hoog. Ik voel me zoals ik me voelde op de eerste dag in de brugklas van de middelbare school. Maar dan een hele grote high school in Beverly Hills. Klein, vooral heel klein, en met een loodzware rugzak op. Mr Wrong helpt me uit mijn jas en slaat zijn arm om mijn middel.

“Don’t worry darling. You’ll be fine.”

Samen lopen we de woonkamer in. Daar staan ze. Drie stellen. Stuk voor stuk komen ze rechtstreeks uit de Vogue gestapt. Compleet doorgestyled. En stuk voor stuk kan ik ze wel opvreten. Zo aardig en hartelijk word ik verwelkomd. Twee stellen zijn net als Mr. Wrong Deens. Het laatste stel is Engels. Allemaal bekleden ze hoge posities in de modewereld en dat is aan ze te zien. Daar sta ik dan tussen in mijn H&M jurkje. Na een rondje voorstellen, verdwijnen de zweetdruppels op mijn bovenlip. Ik heb het gered. Ik geloof dat het ergste achter de rug is. Nu moet ik alleen proberen geen domme dingen te zeggen. Of geen dure vazen om te stoten. De eerste slokjes champagne beginnen hun werk te doen en de spieren in mijn lijf beginnen zich een beetje te ontspannen. De tot in de puntjes verzorgde vrouwen staan op 12 cm hoge hakken te praten over poep. Kinderpoep, maar toch. Poep. Daar kan ik over meepraten. Ik ben gek op poep. En binnen de kortste keren staan ze alle drie hun dure Prada rokken vol te pissen van het lachen om een poepanekdote van mij. Ze hebben me omarmd en zonder problemen geadopteerd in hun kliek, en als ik zie dat Mr. Wrong het hele tafereel staat te aanschouwen voel ik een gepaste zelftrots opkomen. Goed gedaan Eend. Ik geef mezelf een denkbeeldig schouderklopje. They adore me. We kunnen achterover leunen.

En dan voelt iemand zich vrij genoeg om dit te doen.

“So, Angel. When are the babies coming?”

Ik ben even stil, weet niets te zeggen dus ik lach.

“Hahaha! Yeah… Babies. Hmm.”

Ik vind dat wel leuk, dat provoceren. Ik kan wel een stoot hebben. Maar dan valt het me op dat er niemand anders lacht. Sterker nog, als ik even snel om me heen kijk, zie ik dat iedereen me bloedserieus aan zit te kijken.

Ik kijk ongemakkelijk naar Mr. Wrong. Hij kijkt doodleuk terug en zegt niets. Wat een kutvrienden.

“No really. When are the babies coming? You didn’t have THE talk yet?”

Mr. Wrong maakt geen aanstalten mij uit deze surrealistische situatie te redden. Dat doet hij zijn mond open. Gelukkig. Hij vind ook dat het genoeg is geweest.

“Yes darling. When are the babies coming?”

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Liefs,
Angel

Volg:

49 Reacties

 1. 6 februari 2017 / maandag, 6 februari 2017

  Very interesting article..must read and thanks for sharing it with us..!!

 2. 2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Nice article thanks for share this information with us……………

 3. Nienke
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Er zit al een bun in the oven, he? Gezien het feit dat je je artikelen in retrospectief schrijft (als in: gebeurtenissen van een tijdje geleden zijn nu een artikel) 😀 Jeuj! Angel gaat baby’s maken. Dat worden dan belachelijk mooie baby’s met jou en die vent van je 🙂

 4. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  heerlijk om weer iets te lezen. ben erg nieuwsgierig geworden. liefs soraya

 5. M
  11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  zoveel woorden maar toch zeg je niks concreet,jammer!

 6. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  jij schrijft ZO leuk. Ik hang letterlijk aan je lippen!

 7. Lee
  11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  MAAK BABY’S! JA!

  • Ka
   11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

   Haha

 8. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Ik had geantwoord met “He can’t keep it up” of “He has slow swimmers” haha.
  Dan MOET hij wel reageren.

  • carmen
   11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

   Hahaha die zijn echt goed

 9. Dewi
  11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Aah, oh my god, waarom stopt dit hier?! Angel, hou me niet langer in spanning!
  Heerlijk stuk weer.

 10. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Ohhh hahahaha, hoe veel keer ik niet heb geantwoord met een zielige blik: het lukt niet… ja, dan staan ze daar met hun mond vol tanden 🙂

 11. Christine
  11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Hahaha Angel, wat een impertinente vraag :D.
  Ik heb op zo’n vraag wel eens geantwoord dat het bij ons niet lukt. Of dat we geen kinderen willen. Gaat verder ook niemand wat aan toch?
  Ben benieuwd naar volgende week, wellicht heb je op dat feestje het verhaal van de spermabank tot in detail uit de doeken gedaan? 😉

 12. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Heel random: de eerste keer dat ze je zien en vragen naar de babies. Kun je er in ieder geval wel vanop aan dat ze je niet zien als een zoveelste scharrel van hem.
  xx

 13. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Angel, je bent inmiddels een deel van mijn ‘maandagmorgen ritueel’. Zonder m’n portie MR Wrong heb ik het dan ook heel moeilijk.

 14. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Wat is het toch met vrouwen dat het boven een bepaalde leeftijd normaal is om maar te vragen naar babies 😐 Awkward

 15. 11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Yay! Eindelijk weer een Mr Wrong! Oh het word serieuzer nu, superleuk zeg! Heerlijk verhaal weer!

 16. Charifa Roberts
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Oeeehhh wat een spanning en sensatie weer !! I love it! Kan niet wachten tot je boek uitkomt ???

 17. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ohh wat geweldig! Ik ben zo nieuwsgierig!

 18. Mila
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Alle gekheid op een stokje…
  Ik reageer zeer sumier op blogs… ben een luie lurker wellicht.
  Maar Angel… MAGNIFIQUE.

 19. Sim
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Leuk weer om te lezen en totally weird als iemand die je net kent je deze vraag stelt op een serieuze manier (als geintje ook op het randje maar kan op zich wel). Ben benieuwd naar hoe het verder gaat! Ik zou het overigens zelf wel vermoeiend vinden als je na een half jaar (of nog langer?) nog steeds niet weet of je vriendje en vriendinnetje bent of alleen having fun en bed partners (hoe leuk ook). Ik zou er nooit naar vragen bij een geliefde maar op een gegeven moment voel je wel hoe het zit toch? Nou ja volgende week hopelijk weer verder!

 20. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Die laatste zin…!! ? Whaha wat een cliffhanger!! ?

 21. Vera
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Angel, ik kan me niet voorstellen hoe jij kan denken dat je er niet goed uit ziet! Ik vind je echt een super knappe vrouw!

 22. Shahla
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  “No, this is not a good idea. I should really go home and get things done.”

  Een klein half uur later sta ik in de indrukwekkende hal van een enorm herenhuis in een bekende straat in Amsterdam.

  HAHAHAHAHA

 23. Vi
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ik betrap mezelf er vaak op, na het lezen van een Mr Wrong part weetikveel, dat ik denk huh wat een kort stuk dit keer! Om vervolgens door de hele lange lap tekst te scrollen die ik blijkbaar gelezen heb.. love it!

 24. Ellis
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Heel fijn stukje weer deze zondagavond! Ik betrap mezelf erop dat ik altijd tijdens het lezen en naar beneden scrollen ik heel hard hoop dat ik nog niet bij het einde ben en het nog verder gaat…. 🙂 Weer een weekje wachten dan maar! X liefs

 25. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ik zou eens een serieus gesprek aangaan hoe het nu eigenlijk zit tussen jullie.
  Losse relatie of toch iets serieus (al lijkt het nu wel meer op dat laatste!) Weet waar je staat & dan kan je beginnen aan die baby’s, want dat biologische klokje staat natuurlijk ook niet stil 😉 x

  • Lousaa
   10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

   Ja. Want dit is duidelijk een woordelijk verslag van de gebeurtenissen.

   Moehaha.

   Angel, goed geschreven weer. Mooie teaser ook.

 26. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  leuk leuk leuk! Zit al 2-3? weken (te lang!) te wachten op weer een stukje 😀 Hoop dat je heerlijk hebt genoten van kerst en O&N. Hoe lang is dit na je laatste berichtje, van het restaurant? Of anders, was dit paar weken terug of half jaar geleden?

 27. Syl
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Fijn als mensen dat tijdens de eerste ontmoeting vragen….not

 28. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Omg! Hahaaaa! Is het al volgende week ??!!

 29. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Aaaaaaah hahahaha omg, nou goede binnenkomer :’)

 30. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ahhhhh ik kan nooit stoppen met lezen maar jammer genoeg zal ik wel moeten, want iedere keer zit er weer een eind aan.. Op naar de volgende!

 31. Emma
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ik wil meer lezee! Ging er weer te snel door heen.
  Top stuk! X

 32. Petra
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar je antwoord op die vraag…’-)
  Kostelijk weer Angel, ik hang aan je lippen!
  als je zo door gaat wordt je vast nog eens Mrs. Wrong

 33. Kimberley
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Heerlijk!

  En jij je maar zorgen maken of het serieus tussen jullie is!

 34. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Haha heerlijk! Ik zou al je blogs bundelen in een boek, dat loopt! For sure. X

 35. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  You two should make baby’s ; -) Heerlijk stukje weer, Angel!

 36. Eyes
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Is ie wel goed bij zijn hoofd?! Je weet nog geen eens of jullie relatie hebben en dan willen ze nu ineens weten wanneer de babies komen? Vanwaar dat meervoud, trouwens? Ik weet dat het mogelijk is om een meerling te krijgen, zoals ze dat noemen, maar die kans is niet heel groot.

  Daarnaast misschien wil jij helemaal geen kinderen, weten zij veel en dan word je nu toch wel voor het blok gezet. Bijzondere mensen die vrienden van Mr.Wrong.

 37. Marije
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Haha, heerlijk! wat een klote actie op het eind, ik moest even heel hard lachen.
  Sterkte ermee en ik ben benieuwd naar volgende week!

 38. Ras
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ik schoot echt in de lach door de laatste zin van mr. Wrong.
  Ik dacht ohhh gelukkig hij gaat haar redden. NOT!

 39. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Hahahaha geweldig stuk! Heb me naar zitten lachen. Thanx!

 40. Vera
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ging het lezen van mijn schoolboeken ook maar zo snel!!
  Dankjewel voor een heerlijk relax momentje tijdens het afstuderen Angel!
  You’re the best

 41. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Heerlijk geschreven! Ik heb echt genoten, ik hoop binnenkort nog zo’n stuk te kunnen lezen 😀

 42. Simone
  10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Dat was weer heerlijk en zoals altijd veel te kort haha, ik heb nu al zin om je boek te lezen!! Keep up the good work en op instagram ziet mr. Wrong er te lekker uit! X Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *