Update | Demak’Up Detox Water Challenge

Zo’n kleine 2 weken geleden heb ik jullie enthousiast gemaakt voor de 10-daagse Demak’Up Detox Water Challenge die op 23 mei van start is gegaan! Inmiddels ben ik dus al bijna aan het einde van deze challenge gekomen en het leek me leuk om jullie hier een update over te geven.

Demak'Up Detox Water Challenge_ - 2Detox watertjes en DIY maskertjes, ik vond het allereerst ontzettend leuk om alles te maken! Van te voren had ik goed met mezelf afgesproken om écht mijn best te doen voor deze challenge. Ik wil namelijk nog wel eens een beetje laks zijn als het om skincare gaat, maar Demak’Up heeft me dusdanig enthousiast gemaakt dat ik er echt voor wilde gaan. Ik was ook super benieuwd of ik na die 10 dagen daadwerkelijk verschil in mijn huid zou merken.

demak'up water detox challenge 2016_ - 1De detox watertjes zijn overigens zo gemaakt! En omdat ik mezelf toch een gezondere levensstijl aan het aanmeten ben (ik laat frisdrank en snoepjes tegenwoordig staan) kwam dit helemaal als geroepen. Aan het begin van de ochtend vulde ik een literfles (gewoon een lege fles Spa Blauw) met kraanwater. Vervolgens mikte ik er, hoppa, wat stukjes fruit bij en voila, het detox watertje was ready to go. En mijn streven was dan ook om de gehele fles leeg te drinken die dag, aangezien er de volgende dag weer een nieuw detox watertje gemaakt moest worden. Een goede stimulans om voldoende water te drinken! Ik drink nooit 1 liter water per dag, maar omdat ik nu een doel voor ogen had (die fles leeg hebben aan het einde van de dag) is het me tot nu toe elke dag gelukt. En daar ben ik best trots op!

smoothie bowl recept - 3Het fruit wat ik elke dag voor de detox watertjes gebruikte kon ik daarna meteen gebruiken voor de DIY gezichtsmaskers, ideaal! De maskertjes zijn heel laagdrempelig, want je kon ze prima maken met ingrediënten die je toch al in je keukenkastje of koelkast had staan. Gewoon wat fruit fijnprakken met yoghurt, honing, groene thee of kruiden thee en op je gezicht aanbrengen. Echt heerlijk om jezelf tijdens deze challenge ‘verplicht’ wat extra te verwennen. Enne, ik hield natuurlijk genoeg fruit over en dat heb ik lekker opgegeten als tussendoortje en voor ontbijt. Of je kunt ze natuurlijk ook verwerken in een lekkere smoothie!

demak'up water detox challenge 2016_ - 2Nu ik zo bijna aan het einde van de challenge ben kan ik met eerlijkheid zeggen dat mijn huid een enorme boost heeft gekregen. En niet alleen mijn huid, ook mijn lichaam. Die liter detox water per dag zorgde er voor dat ik zelfs wat ben afgevallen. Logisch ook wel, want in frisdrank en fruitsappen zit toch echt beduidend meer suiker en die heb ik de afgelopen dagen dus laten staan. En al het snoep wat ik heb laten staan en heb vervangen voor vers fruit heeft daar ook zeker aan bijgedragen. Ik voel me er goed bij en zit lekker in mijn vel! Letterlijk én figuurlijk.

Mijn huid heeft geen break outs gehad en ziet er alleen maar mooier en stralender uit dan voorheen. En mijn wangen die doorgaans een beetje droog kunnen zijn, zien er nu gewoon ‘plump’ en goed gehydratered uit. Yes! Ik had niet verwacht dat de Demak’Up Detox Water Challenge zo veel effect zou hebben, maar ik ben echt positief verrast!

Heb je de Demak’Up Detox Water Challenge gemist, maar wil je alsnog meedoen? Dat kan! Ga naar demakupdetoxchallenge.nl voor alle recepten of meld je aan via Facebook. Good luck!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

12 Reacties

 1. 4 juni 2016 / zaterdag, 4 juni 2016

  Wat goed dat je door zet! Ik drink zelf ook veel te weinig water. Fijn dat je echt al resultaten kunt zien.

 2. 3 juni 2016 / vrijdag, 3 juni 2016

  Wat leuk om te lezen wat het resultaat is hiervan. En ook nog is dat het goed uitpakt. Liefs soraya

 3. T
  3 juni 2016 / vrijdag, 3 juni 2016

  Leuk! 🙂 ik begrijp nu alleen niet goed of je de producten van DeMak’up zoals dagcreme en reiniging ook hebt gebruikt tijdens deze challenge..? Ik zie ze wel op de foto’s voorbij komen maar lees daar dit artikel niks over terug

 4. Lotte
  2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Als mede (student) moleculair bioloog gaan mijn haren al overeindstaan bij het woord ‘detox’. Dit is keer een keer bewezen om vals te zijn, het houdt alleen je vocht op peil wat sneller zorgt voor een vol gevoel, waardoor je minder eet (en dus kan afvallen als side effect), vooral als je frisdrank (calorierijk) vervangt door water (caloriearm).

  Ben fan van je blog Serena, maar alsjeblieft geen ‘detox’ artikelen meer 😉

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

   hi Lotte,
   oh, ik denk dat je detox ook meer als een soort van trendy term moet zien, die gebruikt wordt om aan te geven dat je alles even een boost wilt geven of iets! Of waarmee je jezelf eventjes een reset geeft. Een kickstart van een vernieuwde skincare routine of een gezonde (sportieve?) levensstyle. Want in het hele ‘ontgiften’ geloof ik net als jij ook niet. Net zoals die patches die je onderop je voet moet plakken om je lichaam te ontgiften.

 5. Ier
  2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Wat is er detox aan water met fruit? Op zich ook wel logisch dat je afvalt als je frisdrank laat staan toch?

 6. Tialda
  2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Leuk! Ik ga ze even opslaan voor later. De laatste tijd heb ik vaak komkommer, citroen en Munt of alleen munt in mijn waterflesje. Ook lekker! Moet je trouwens niet 2/2,5 liter water per dag drinken? Daar kom ik namelijk niet op als ik er niet om denk. (Of mijn fles niet bij me heb)
  Ik heb je palette trouwens gekocht en ben er heel blij mee! Goede pigmentatie ook. ^^
  Complimenten Serena!

  • Carina
   2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

   Standaard wordt inderdaad gezegd dat je 2 a 2,5 liter water op een dag zou moeten drinken. Echter neem je ook vocht op uit je eten. Minimaal 1 liter per dag aan puur vocht is wel aan te raden. Ik dacht dat deze challenge was om meer water te drinken, niet perse om echt aan de 2/ 2,5 liter per dag te komen.

   Persoonlijk vind ik het zonde om fruit in water te doen, ik eet het veel liever op. En daarnaast vind ik puur water ook erg lekker en anders drink ik thee, dus dat scheelt. Ik merk wel dat als ik te weinig drink op een dag, dat ik dan sneller moe ben en me minder goed in mijn vel voel.

 7. Daphne
  2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Ook ik ga ze opzoeken. Heb je nog wel je overige standaardproducten gebruikt nog tijdens deze challenge?

  • Serena
   Auteur
   2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

   Yes, maar de laatste dagen wel de Biotherm crème die ik eerder vandaag heb gereviewed.

 8. 2 juni 2016 / donderdag, 2 juni 2016

  Wat leuk dat het ook echt effect heeft gehad!! Ik ga zeker de recepten opzoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *