Biotherm Aquasource Everplump dagcrème review

Eind december was ik door Biotherm uitgenodigd op het internationale persevent in Kaapstad, waar ik voor het eerst kennis maakte met de nieuwe Biotherm Aquasource Everplump dagcrème. Een dagcrème is maar een dagcrème zou je zeggen, maar deze crème is echt anders dan anders en ik vind hem fantastisch! Het voelt zo heerlijk fris aan en versmelt binnen no-time met je huid, waarbij het je huid een flinke hydratatieboost geeft en fijne lijntjes laat verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ik heb echt zin om deze review te delen met jullie want het is werkelijk wonderlijk spul.

aquasource everplump international biotherm event met mijn fitgirlsIk heb in Kaapstad gesproken met de ontwikkelaars van de Everplump crème en waar ze vooral heel trots op zijn is hun speciale reversed formule. Deze formule is dé doorbraak op skincaregebied en ik zal jullie uitleggen waarom.

biotherm aquasource everplump review_ - 5De meeste moisturizers zijn olie-in-water emulsies, maar de nieuwe Aquasource Everplump is juist een water-in-olie samenstelling en bestaat voor 85% uit water en 15% uit olie. Het duurt tweemaal zo lang om alle waterdruppels (geladen met actieve ingrediënten) met de olie te vermengen, maar hee, dan heb je ook wat! Doordat er zo veel water in de formule zit is de crème extra verfrissend en water-achtig, maar zorgt het ook voor extra hydratatie en actieve ingrediënten.

Ingrediëntenlijst;
biotherm aquasource everplump ingredientsBiotherm Aquasource Everplump bestaat voor het grootste gedeelte uit water, glycerine (hydraterend) en een mix aan siliconen (gladmakend, opvullend) en bevat daarnaast ook vitreoscilla ferment (plankton; anti-oxidant en skin conditioner, maar daarover later meer), tocopherol (vitamine E, sterke anti-oxidant), adenosine (energiebron die gezonde celactiviteit stimuleert), alteromonas ferment extract (Blauwe Hyaluron™, maar daarover later meer) en glycine soja oil (hydraterend en rijk aan vitamine E).

Opvallend is dat er geen SPF in deze crème zit. Persoonlijk vind ik dat niet per se nodig in een crème, en als je erg graag SPF gebruikt kun je dat natuurlijk ook via je primer, serum of foundation aanbrengen. Ook valt het me op dat er geen parabenen in deze crème zitten. En ook iets wat ik nooit eerder zag in een crème; Everplump bevat twee soorten bacterie-extracten.

biotherm aquasource everplumpWanneer je Everplump aanbrengt op je huid merk je meteen dat het anders is dan anders. De crème voelt als een zijdezachte, luchtige jelly. De textuur is misschien zelfs vergelijkbaar met een zogeheten sleeping jelly, maar dan iets luchtiger, frisser, dunner en waterachtiger. Het voelt ook nog eens lekker koeltjes aan op de huid.

biotherm aquasource everplump review_ - 7 biotherm aquasource everplump review_ - 8Bij het verdelen breken de microdruppels en komen de hydraterende en actieve werkstoffen vrij. Het voelt een beetje waterachtig aan en versmelt heerlijk met je huid. Het gevoel is het beste uit te leggen als een vloeibare balsem die steeds vloeibaarder en vloeibaarder wordt naarmate je hem meer verdeelt, en op een gegeven moment zo dun is dat het als ware oplost in de huid. Het is zo’n onwijs lekker gevoel en hij trekt ook nog eens razendsnel in! Dit komt onder andere door de toevoeging van maar liefst 15% glycerine, tweemaal zoveel als in de overige Aquasource moisturizers.

Glycerine zorgt voor dat heerlijke, waterige en versmeltende gevoel op de huid en is een krachtig vochtvasthoudend ingrediënt. Ik heb jullie wel eens eerder geprobeerd uit te leggen hoe lekker een bepaalde formule aanvoelt op de huid, maar ik denk dat in dit geval een foto meer zegt dan woorden;

heerlijk gevoel op de huidYES! It’s that good. En dat dus elke ochtend. Heerlijk wakker worden zo.

Na het intrekken voelt de huid zijdezacht aan, het ziet er glad uit en lijkt er ook wat meer ‘plump’ oftewel wat voller uit te zien. Het heeft een soort van primer-achtig effect. Everplump geeft dus direct een gladmakend resultaat, maar ook op de langere termijn zorgt het voor huidverbetering. De formule bevat namelijk ook de unieke actieve werkstof Blauwe Hyaluron™.

Laten we even iets dieper ingaan op alteromonas ferment extract, oftewel Blauwe Hyaluron™. Alteromonas macleodii is een gram-negatieve bacterie die wordt gevonden in Frans Polynesië, waar de koude Antarctische stromingen het warmere water van de Stille Oceaan ontmoet. Vanwege zijn suikerachtige structuur heeft het sterke waterbindende eigenschappen voor de huid en is het tevens een goed ontstekingsremmend ingrediënt. Daarnaast versterkt het de huideigen natuurlijke hyaluronzuur met 22%. Hyaluronzuur maakt de huid van binnen uit voller door het huideigen vocht vast te houden.

ingredient_blue_hyaluron_originNaast deze bacterie bevat Everplump ook vitreoscilla ferment, oftewel Vitreoscilla Filiformis. Dit wordt door Biotherm ‘Life Plankton’ genoemd.

Eerst een beetje achtergrondinformatie over deze Vitreoscilla Filiformisis, oftewel Life Plankton. Vitreoscilla Filiformis is een bacterie die leeft in zoet water, en het behoort tot een groep van bacteriële soorten die van nature voorkomen in de thermale wateren en die in het verleden zijn gebruikt bij de behandeling van chronische huidaandoeningen.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat Vitreoscilla Filiformis goede eigenschappen bevat voor de huid. Zo is er een studie waaruit blijkt dat Vitreoscilla Filiformisis Extract de symptomen van atopische dermatitis (zeer droge huid) verbetert. Er is ook een studie die suggereert dat Vitreoscilla Filiformisis Extract een anti-oxidante werking heeft. Al met al is het een zeer veelbelovend en ‘exciting’ skincare ingrediënt.

biotherm aquasource everplump review_ - 9En dan ben ik nog niet eens begonnen over de heerlijke geur! Everplump heeft de typische Biotherm-geur, dus lekker fris, groen en aards, maar ook met een vleugje citrus en mos. Echt super lekker!

Nou, dat klinkt zo op papier natuurlijk helemaal geweldig, maar hoe bevalt deze crème me nu in real life? De eerste indruk is in elk geval goed, ik vind dit spul werkelijk amazing! Het voelt goddelijk aan op de huid en ik vind het vooral erg fijn dat het zo lekker snel in mijn huid trekt. Ik heb een vrij gemengd tot vette huid en veel crèmes zijn voor mij te vol waardoor ik al snel ga glanzen, maar Everplump houdt mijn shiny huidje prima in toom. Ik heb weinig fijne lijntjes, maar degene die ik heb zitten rondom mijn ogen. Na het aanbrengen zijn deze lijntjes vrijwel direct verminderd. Alsof ze als het ware zijn opgevuld.

biotherm aquasource everplump review_ - 3Ook heb ik de laatste maanden last van wat droge plekjes bij mijn haarlijn. Het voelt daar echt droog en ruw aan en op close-up foto’s ziet het er niet mooi uit. Je blijft de droogheid zien nadat ik foundation heb aangebracht. Maar, nadat ik er wat Everplump op heb aangebracht voelt het gewoon weer zacht en gehydrateerd en dit blijft de hele dag zo aanvoelen. Droge plekjes verdwijnen werkelijk als sneeuw voor de zon. Ook voelt mijn huid in zijn algemeen een stuk elastischer aan, gewoon een stukje steviger. Niet dat ik last had van loshangend vel en hangwangen, maar het ziet er gewoon wat frisser, steviger en gezonder uit. Het maakt mijn huid ook wat gladder en ‘voller’. Ik word hier heel blij van als ik in de spiegel kijk.

Bovendien zorgt het hoge glycerine gehalte van de Everplump crème ervoor dat alles wat je erover heen aanbrengt – bijvoorbeeld foundation – supergoed hecht. Echt, je foundation glijdt als een droom over je huid heen en blijft de hele dag goed op zijn plek. En dit maakt het dus ook meteen de perfecte, gladmakende primer voor mijn dagelijkse make-up. Win, win!

biotherm aquasource everplump review_ - 4Biotherm Aquasource Everplump is perfect voor de mensen die op zoek zijn naar een dagcrème die de huid de gehele dag krachtig hydrateert en fijne lijntjes vermindert op zowel korte als lange termijn. En voor mensen die niet van een volle, romige textuur houden maar juist op zoek zijn naar een snel intrekkende, waterachtige, luchtige gelei. In mijn ogen is Everplump zowel een verzorgende dagcrème, hydraterend serum en gladmakende primer in één. Als je budget het toelaat is het zeker de moeite waard.

biotherm aquasource everplump review_ - 10Ik kan jullie absoluut aanraden om in de winkel wat Everplump op je huid aan te brengen, want ik weet zeker dat jullie verliefd worden op de heerlijke luchtige textuur, het plumping effect, de onwijs goede hydratatie en de lekkere frisse geur.

Biotherm Aquasource Everplump kost €50,00 (50 ml) en is te koop bij de parfumerie. Deze crème is ook verkrijgbaar in een tube voor de prijs van €26,95 (40 ml).  

Ik ben heel benieuwd of jullie Everplump al hebben ontdekt en zo nee, of het wat voor jou zou kunnen zijn? Waar zijn jullie vooral naar op zoek in een dagcrème?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

77 Reacties

 1. Marianne
  30 januari 2022 / zondag, 30 januari 2022

  Al jaren gebruik ik deze dagcreme.Zacht,fris en een heerlijk geur.Zou het heel jammer vinden als de crème niet meer te koop!

 2. Maria Macuur
  7 augustus 2017 / maandag, 7 augustus 2017

  Afgaande op jou enthousiasme gebruik ik nu een week everplump. Al je wetenschappelijke bevindingen ten spijt: ik voel vooral siliconen! Waarom vind ik dit slechts kort aangehaald en niet overwegend terug in je beoordeling? Want alles goed en wel beschouwd: dit is echt de enige tool tot het opvullen vd lijntjes: of liever spreken we van het opvullende gevoel! Echt gezond is het niet voor de huid en redelijk misleidend ook..!

 3. Carla
  20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Ik kreeg een proefje bij Douglas omdat ik vroeg naar een creme die matterend werkt, en die geschikt is voor een gemengde huid. Ik vind dit een heerlijk luchtige creme, maar vooral: die geur! Echt heer-lijk! Ik gebruik nu Philosophy maar daarna wordt dit mijn nieuwe crème.

 4. Lavanja
  9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Hi Serena,

  Op aanraden van jou heb ik de Biotherm Aquasource Everplump gekocht en ik gebruik het ongeveer 4 dagen. I LOVE IT. Mijn huid is zo zacht en fris.
  het voelt en mijn huid ziet er beter uit.

  Dankje!

  Wat vind je van Biotherm Wonder Mud? kan je hier een review van plaatsen??

  Ik reageer bijna nooit maar ik volg je blog al jaren!!

  Ga zo door!

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *