Tip: probeer dit haarmasker voor sterk en glanzend haarVorige maand vertelde ik jullie wat meer over SheaMoisture, een haarverzorgingsmerk uit Amerika dat zich specifiek richt op mensen met krullen en waarvan hun producten tevens geschikt zijn voor de Curly Girl Method. Daarna plaatste ik een gastreview van enkele SheaMoisture producten, getest door Larissa (haartype 3C). Die review kun je hier nalezen.

Ik was al erg nieuwsgierig geworden naar dit merk, maar na het lezen van Larissa’s review kon ik mezelf niet langer in bedwang houden en heb ik zelf ook wat producten getest. Ik heb steil haar (niet heel sluik, maar er is absoluut geen slag in te bekennen), dus eigenlijk is SheaMoisture niet gericht op mijn type haar. Maar goed, experimenteren kan nooit kwaad. Sterker nog, “life is but an endless series of experiments”.


Van alle 5 de lijnen sprak de Raw Shea Butter lijn mij het meeste aan. Deze lijn is bedoeld voor droog, beschadigd en futloos haar en zorgt voor een diepe hydratatie, meer volume en meer glans. Omdat voornamelijk mijn haarpunten erg droog zijn heb ik niet de shampoo getest, maar koos ik juist voor de Restorative Conditioner en het Deep Treatment Masque.

Restorative Conditioner


Alle SheaMoisture producten zijn niet getest op dieren en vrij van siliconen, sulfaten en minerale oliën. De Restorative Conditioner bestaat voor een groot deel uit fairtrade raw shea butter (lees hier meer over hoe dit ingrediënt wordt gemaakt) en daarnaast bevat de formule nog een aantal andere natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun geweldige werking voor droog en beschadigd haar.

Ingrediëntenlijst;

Shea Butter – hydrateert het haar en zorgt voor extra glans.
Jojoba olie – voedt en versterkt het haar en laat het dikker aanvoelen.
Argan olie – hydrateert het haar en beschermt het tegen afbreken.
Kelp extract – rijk in jodium wat het haar versterkt en hydrateert.


De conditioner is verpakt in een pompflacon (384 ml) wat ik superhandig vind in gebruik. De textuur is vrij dik en lekker smeuïg en de geur is OH ZO lekker! Heel zacht en romig.


Het verdelen over mijn haarpunten doe ik eerst met mijn handen en daarna kam ik het nog even goed door. Na het uitspoelen en drogen voelt mijn haar heerlijk gevoed, zacht en glad aan en ziet het er MEGA glanzend en gezond uit.

Deep Treatment Masque


Het haarmasker uit dezelfde Raw Shea Butter lijn heeft allereerst een hogere concentratie shea butter in vergelijking met de conditioner, maar de formule bevat daarnaast een aantal EXTRA oliën en plantaardige extracten. Zo zit er in dit diepwerkende haarmasker ook castor olie, olijf olie, kokosnoot olie, avocado olie en paardenbloem extract.

Ingrediëntenlijst;

Castor olie – verhoogt de veerkrachtigheid van het haar en verkleint de kans op afbreken.
Olijf olie – voedt en verzorgt het haar.
Kokosnoot olie – dringt tot diep in de haarschacht door en maakt de haren weer gezond van binnenuit.
Avocado olie – hydrateert, repareert en versterkt het haar.
Heermoes (paardenstaart) extract – rijk aan silica, wat helpt om het haar sterker te maken en vermindert de kans op afbreken.


Het haarmasker is verpakt in een grote pot (326 ml) en de textuur is SUPER dik en stevig. Als je de pot op zijn kop houdt dan komt er geen beweging in (even om aan te geven hoe onwijs romig de formule is!). Het lijkt qua textuur haast op een body butter. Heerlijk, hier houd ik van! De geur is hetzelfde als de conditioner, dus lekker zacht en crèmig.


Het masker breng ik aan op de lengte van mijn haar en borstel ik goed door, waarna ik het 30 minuten laat inwerken. Na het uitspoelen en drogen voelen mijn haarpunten extreem glad en zacht aan en het glanst werkelijk de pan uit. Het voelt veel voller en gezonder aan zonder vettig te zijn. Ook lijkt het amper nog te pluizen.

Resultaat

Even ter vergelijking, zo zagen mijn haarpunten eruit vóór het wassen;

En na zo’n 2 weken gebruik van de Restorative Conditioner/Deep Treatment Masque zien ze er zo uit (alhoewel het effect eigenlijk al na één wasbeurt duidelijk te zien was);

Voor de duidelijkheid: op beide foto’s heb ik mijn haren vlak ervoor geborsteld.

Conclusie

Ik ben MEER dan tevreden. Aan het einde van de dag ziet het er nog steeds glad uit, terwijl het voorheen nog wel eens kon gaan ‘slierten’ of juist een beetje wijd ging staan (zoals op de before foto hierboven). Dat zag er dan heel verfomfaaid uit. Deze producten geven mijn haar echt de boost die het nodig had. Het masker geeft ontzettend veel glans en hydratatie aan mijn droge punten. Mijn haar is nu veel gladder en raakt hierdoor ook minder snel in de klit. Ik gebruik het masker eenmaal in de week en de conditioner tweemaal in de week (steeds na de wasbeurten).


Ook al richten de SheaMoisture producten zich op krullend haar, ik vind dat mijn droge haarpunten hier ook absoluut baat bij hebben gehad. Ik vind niet dat deze producten te vol of te voedend zijn voor mijn type haar. Sterker nog, ik denk dat dit JUIST de producten zijn die mijn bosje stro nodig had. Ik kan wel stellen dat dit experiment zeer geslaagd was.

Hebben jullie wel eens producten gebruikt die eigenlijk niet bedoeld waren voor jouw type haar of huid? En bleek dat uiteindelijk een groot succes?


De SheaMoisture producten zijn verkrijgbaar via Kruidvat, zowel in de filialen als hun webshop. Klik hier om het gehele SheaMoisture assortiment te bekijken.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

38 Reacties

 1. Iris
  29 april 2023 / zaterdag, 29 april 2023

  Ik heb de producten ruim een jaar geleden ontdekt. Ik gebruik wel een andere lijn van het merk maar ik vind de producten echt fijn! Ik merk dat mijn haar veel dikker, steviger en glanzender is dan voorheen en kreeg laatst bij de kapper een compliment dat mijn haar zo gezond is. Ik gebruik de yoghurt/manuka lijn voor goede hydratatie.

 2. 2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Mooi resultaat, ik heb toevallig deze week nog bij de producten staan kijken. Getwijfeld, en toch weer terug gezet. Ik ren volgende week toch maar even terug naar de winkel 😉

 3. Emma
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wauw jaloers op jouw haar! Ik ga ook eens het masker uitproberen! Ben er nu wel heel benieuwd naar

 4. Chell
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Allright direct maar de hele lijn gekocht na het lezen van dit bericht.

 5. 13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Oh wow wat een glans ?. En dat voor een fijne prijs! Ik gebruik graag shampoo voor vet haar, terwijl dat het inmiddels niet meer is. Maar als ik een meer verzorgende shampoo gebruik dan voelt het na de wasbeurt gelijk zo olie-achtig en dat vind ik niks. Dus toch die shampoo voor vet haar nodig of niet ??‍♀️??

 6. Jaimy
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Het resultaat ziet er zo mooi uit! Ik heb zelf wel krullen maar ook altijd last van droge en pluizige punten. Ben heel erg benieuwd of deze producten ook de uitkomst bieden voor mij!

 7. Diony
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Jouw haar is altijd zo verzorgd en glanzend!? Je influenct mijn portemonnee zeker weer haha.
  Want ik ben na het zien van deze blog zeer geïnteresseerd en bereid om het uit te proberen!?

 8. Noa
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Oeh deze ga ik zeker eens uitproberen, word erg enthousiast van deze fijne, uitgebreide review! Thanks Serena!

 9. Amber
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Ah super fan van dit merk, kende deze producten nog niet dus maar eens testen!

 10. Jacky
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Ik ben al langere tijd fan van dit merk en het bewijst maar eens weer waarom. Wat glanst je haar mooi!!

 11. 20 juni 2022 / maandag, 20 juni 2022

  Ik heb dit merk vorig jaar ontdekt en ik ben groot fan! 🙂 Koop voorlopig niets anders meer.

 12. 12 mei 2022 / donderdag, 12 mei 2022

  Prachtig haar, produkten zien er goed uit.

 13. Charlotte
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ahh, ik lees nu dit. Dat ga ik eens proberen! Thank youuuuu!
  X

 14. Tania
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Omdat dit merk zich richtte op krullend haar heb ik er mij eigenlijk nooit in verdiept. Fijn te horen dat het voor sluik haar ook werk. Het masker wil ik zeker uitproberen.

 15. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Mijn haar is door het blonderen best wel droog en dof, dus dit lijkt me wel echt ideaal om het weer wat levendiger eruit te laten zien. Ik ga er eens naar op zoek!

 16. karin groot kormelink
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  ik ben hier echt al zo lang benieuwd naar. wat ik ook doe, mijn punten zijn nooit mooie en shiny. toch eens in verdiepen. maar idd hier ook geen krullen en fijn haar…. zou deze dan goed zijn?

 17. ikrame
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Producten van Shea Moisture zijn al jaren vaste waarde in onze badkamer voor mijn krullenbol dochter. We proberen vaak nieuwe dingen maar vallen dan toch terug op de basis van Shea Moisture.

 18. Feliciaamanda
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wauw wat een verschil en een duidelijke uitleg van gebruik! Zelf gebruik ik veel hitte op mijn haar en ben sinds een paar weken gestopt hiermee omdat ik altijd een hele mooie slag in m’n haar had zitten. Nu is het zo droog en wil ik weer nieuw leven in mijn haar brengen haha
  Zeker nu ik zwanger ben en de hormonen ook veel met haar doen wil ik er goed voor gaan zorgen!

 19. Rabia
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wauw, wat een resultaat! Ik zal de producten zeker proberen zodat mijn haren minder pluizen, want ik heb namelijk vrij droog haar.

 20. Emma
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wat goed om te weten! Ik heb zelf ook stijl haar en deze producten vaker voorbij zien komen, maar zo fijn om te zien hoe het bij jou werkt! Zeker de moeite dus om te proberen, thanks!!

 21. Britt
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Dat er heel interessant uit! Mijn haren gaan snel pluizen en de glans gaat er snel uit. Als ik het zo lees, moe ik het misschien ook eens proberen!

 22. Britt
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Wat een mooie glans! Ik heb zelf krullen maar wel heel fijn haar dus voor mij zijn deze producten helaas te zwaar. Wel superhandig dat dit soort merken tegenwoordig ook gewoon bij de Kruidvat te koop zijn.

 23. Sharweena
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Wauwww wat een mooi haar heeft u. Ik vind de producten van dit merk ook hartstikke fijn voor krullend haar, maar wat een resultaten geeft het bij u!

 24. Cynthia
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Wat interessant, ik heb dun sluik haar met wat droge punten. En toch zoals ik het nu lees zou het ook voor mijn haren een optie kunnen zijn. Ik denk dat ik het masker maar eens ga uitproberen tijdens een avondje me time. Thnx!

 25. Angelika
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Ik vind Shea Moisture echt een heel fijn merk. Zelf gebruik ik de tea tree variant.

  • Laura
   25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

   Wow! Wat is het lang geleden dat ik zo’n fijne review heb gelezen. Ook nog eens met beelden erbij en echt met een mooi resultaat.
   Zelf heb ik tot nu toe alleen een masker getest van dit merk. Ik heb zelf 3a/3b type krullend haar maar stijl mijn haar ook af en toe. Ik probeer CG te werken om mijn haar goed te blijven verzorgen.
   Dit wordt uitbreiden met dit merk!

 26. Steph
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Wat heerlijk! Ik krijg meteen zin om weer een maskertje in m’n haren te doen, maar deze klinken wel errug goed. Proefdiervrij en geen nare toegevoegde stoffen.

  • Daphne
   24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

   Ziet er mooi uit en ik ga dit zeker eens proberen! Heerlijk dat gevoel na een masker in je haar..

 27. Yvet
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Leuk dit masker ga ik zeker kopen!

 28. Christine
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Wow, dus zowel werkzaam voor steil haar als krullend haar zo te zien! Zeker het proberen waard voor mijn pluizige, touwerige, lange haar!

 29. 14 december 2021 / dinsdag, 14 december 2021

  bedankt voor de aanbeveling. Dit haarmasker ga ik zeker proberen?

 30. Mieke
  27 november 2021 / zaterdag, 27 november 2021

  Oh interessant! Ik heb wel een lichte krul in mijn haren die nu meer een slag is doordat ik wel producten met siliconen gebruik tegen de pluis. Misschien zijn deze producten net wat mijn haar nodig heeft om zonder siliconen te kunnen en dan meer te krullen.

 31. Manon
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wauw mooi resultaat wel! Maar ik vind jou haar eigenlijk altijd prachtig (mooie kleur ook). Klinkt als een goed idee om het proberen hiervan te overwegen. Zelf heb ik haar dat best wel beïnvloedbaar is (grove slag/lichte krul). Als ik het dan op een bepaalde manier laat opdrogen wordt het stijl. Dus om het meer te voeden en liefdevol te verzorgen klinkt dit wel goed. Anyway: ik heb erg dun haar. Denk je dat deze producten dan ook voor mij zullen werken of dat het product wellicht ‘te zwaar’ is?

  Liefsss

  • Donna
   12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

   Wat een verschil! Ziet er heel mooi een glanzend uit.
   En goed te lezen dat het niet te zwaar aanvoelt. Ik heb het merk vaker in de winkel gezien en altijd benieuwd geweest of het wat zou zijn. Mijn haar heeft een lichte slag en wil nog wel eens pluizig zijn. Ik ga maar eens een poging wagen!
   Ik heb een ander merk haarmasker staan voor (sterk) krullend haar, maar dat is geen succes. Het maakt m’n haar heel zwaar en voelt zelfs droger aan.

 32. Floor
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Wow jouw haar is altijd zo mooi glanzend ?

 33. Iris
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Oeehh ik heb de shampoo en conditioner al (gekregen van een vriendin wiens dunne haar hier te snel vet van werd), maar nu wil ik het masker eigenlijk ook! Op m’n kerstlijstje dan maar! 😉

 34. Nina de Koning
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Ik ben altijd bang dat mijn haar heel vet wordt door het gebruikt van dit soort conditioners en maskers waar veel oliën in zitten. Hoe ervaar jij dat?

  • Serena
   Auteur
   25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

   Sommige oliën zijn inderdaad best verzwarend, terwijl anderen weer wat lichter zijn, het hangt er dus echt vanaf welk soort olie is gebruikt (of welke combinatie). Nu heb ik zelf vrij droog haar hoor, dus ik vind het juist fijn als maskers zo voedend zijn. Is er eindelijk weer eens leven in de brouwerij (haha!).

   Olijfolie is bijvoorbeeld vrij ‘zwaar’ in mijn ervaring, kokos- en druivenpit zijn licht. Ricinus/wonderolie is een zware olie, maar wel reinigend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *