Tip: probeer dit haarmasker voor sterk en glanzend haar
Vorige maand vertelde ik jullie wat meer over SheaMoisture, een haarverzorgingsmerk uit Amerika dat zich specifiek richt op mensen met krullen en waarvan hun producten tevens geschikt zijn voor de Curly Girl Method. Daarna plaatste ik een gastreview van enkele SheaMoisture producten, getest door Larissa (haartype 3C). Die review kun je hier nalezen.

Ik was al erg nieuwsgierig geworden naar dit merk, maar na het lezen van Larissa’s review kon ik mezelf niet langer in bedwang houden en heb ik zelf ook wat producten getest. Ik heb steil haar (niet heel sluik, maar er is absoluut geen slag in te bekennen), dus eigenlijk is SheaMoisture niet gericht op mijn type haar. Maar goed, experimenteren kan nooit kwaad. Sterker nog, “life is but an endless series of experiments”.


Van alle 5 de lijnen sprak de Raw Shea Butter lijn mij het meeste aan. Deze lijn is bedoeld voor droog, beschadigd en futloos haar en zorgt voor een diepe hydratatie, meer volume en meer glans. Omdat voornamelijk mijn haarpunten erg droog zijn heb ik niet de shampoo getest, maar koos ik juist voor de Restorative Conditioner en het Deep Treatment Masque.

Restorative Conditioner


Alle SheaMoisture producten zijn niet getest op dieren en vrij van siliconen, sulfaten en minerale oliën. De Restorative Conditioner bestaat voor een groot deel uit fairtrade raw shea butter (lees hier meer over hoe dit ingrediënt wordt gemaakt) en daarnaast bevat de formule nog een aantal andere natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun geweldige werking voor droog en beschadigd haar.

Ingrediëntenlijst;

Shea Butter – hydrateert het haar en zorgt voor extra glans.
Jojoba olie – voedt en versterkt het haar en laat het dikker aanvoelen.
Argan olie – hydrateert het haar en beschermt het tegen afbreken.
Kelp extract – rijk in jodium wat het haar versterkt en hydrateert.


De conditioner is verpakt in een pompflacon (384 ml) wat ik superhandig vind in gebruik. De textuur is vrij dik en lekker smeuïg en de geur is OH ZO lekker! Heel zacht en romig.


Het verdelen over mijn haarpunten doe ik eerst met mijn handen en daarna kam ik het nog even goed door. Na het uitspoelen en drogen voelt mijn haar heerlijk gevoed, zacht en glad aan en ziet het er MEGA glanzend en gezond uit.

Deep Treatment Masque


Het haarmasker uit dezelfde Raw Shea Butter lijn heeft allereerst een hogere concentratie shea butter in vergelijking met de conditioner, maar de formule bevat daarnaast een aantal EXTRA oliën en plantaardige extracten. Zo zit er in dit diepwerkende haarmasker ook castor olie, olijf olie, kokosnoot olie, avocado olie en paardenbloem extract.

Ingrediëntenlijst;

Castor olie – verhoogt de veerkrachtigheid van het haar en verkleint de kans op afbreken.
Olijf olie – voedt en verzorgt het haar.
Kokosnoot olie – dringt tot diep in de haarschacht door en maakt de haren weer gezond van binnenuit.
Avocado olie – hydrateert, repareert en versterkt het haar.
Heermoes (paardenstaart) extract – rijk aan silica, wat helpt om het haar sterker te maken en vermindert de kans op afbreken.


Het haarmasker is verpakt in een grote pot (326 ml) en de textuur is SUPER dik en stevig. Als je de pot op zijn kop houdt dan komt er geen beweging in (even om aan te geven hoe onwijs romig de formule is!). Het lijkt qua textuur haast op een body butter. Heerlijk, hier houd ik van! De geur is hetzelfde als de conditioner, dus lekker zacht en crèmig.


Het masker breng ik aan op de lengte van mijn haar en borstel ik goed door, waarna ik het 30 minuten laat inwerken. Na het uitspoelen en drogen voelen mijn haarpunten extreem glad en zacht aan en het glanst werkelijk de pan uit. Het voelt veel voller en gezonder aan zonder vettig te zijn. Ook lijkt het amper nog te pluizen.

Resultaat

Even ter vergelijking, zo zagen mijn haarpunten eruit vóór het wassen;

En na zo’n 2 weken gebruik van de Restorative Conditioner/Deep Treatment Masque zien ze er zo uit (alhoewel het effect eigenlijk al na één wasbeurt duidelijk te zien was);

Voor de duidelijkheid: op beide foto’s heb ik mijn haren vlak ervoor geborsteld.

Conclusie

Ik ben MEER dan tevreden. Aan het einde van de dag ziet het er nog steeds glad uit, terwijl het voorheen nog wel eens kon gaan ‘slierten’ of juist een beetje wijd ging staan (zoals op de before foto hierboven). Dat zag er dan heel verfomfaaid uit. Deze producten geven mijn haar echt de boost die het nodig had. Het masker geeft ontzettend veel glans en hydratatie aan mijn droge punten. Mijn haar is nu veel gladder en raakt hierdoor ook minder snel in de klit. Ik gebruik het masker eenmaal in de week en de conditioner tweemaal in de week (steeds na de wasbeurten).


Ook al richten de SheaMoisture producten zich op krullend haar, ik vind dat mijn droge haarpunten hier ook absoluut baat bij hebben gehad. Ik vind niet dat deze producten te vol of te voedend zijn voor mijn type haar. Sterker nog, ik denk dat dit JUIST de producten zijn die mijn bosje stro nodig had. Ik kan wel stellen dat dit experiment zeer geslaagd was.

Hebben jullie wel eens producten gebruikt die eigenlijk niet bedoeld waren voor jouw type haar of huid? En bleek dat uiteindelijk een groot succes?


De SheaMoisture producten zijn verkrijgbaar via Kruidvat, zowel in de filialen als hun webshop. Klik hier om het gehele SheaMoisture assortiment te bekijken.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

6 Reacties

 1. Mieke
  27 november 2021 / zaterdag, 27 november 2021

  Oh interessant! Ik heb wel een lichte krul in mijn haren die nu meer een slag is doordat ik wel producten met siliconen gebruik tegen de pluis. Misschien zijn deze producten net wat mijn haar nodig heeft om zonder siliconen te kunnen en dan meer te krullen.

 2. Manon
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wauw mooi resultaat wel! Maar ik vind jou haar eigenlijk altijd prachtig (mooie kleur ook). Klinkt als een goed idee om het proberen hiervan te overwegen. Zelf heb ik haar dat best wel beïnvloedbaar is (grove slag/lichte krul). Als ik het dan op een bepaalde manier laat opdrogen wordt het stijl. Dus om het meer te voeden en liefdevol te verzorgen klinkt dit wel goed. Anyway: ik heb erg dun haar. Denk je dat deze producten dan ook voor mij zullen werken of dat het product wellicht ‘te zwaar’ is?

  Liefsss

 3. Floor
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Wow jouw haar is altijd zo mooi glanzend 😍

 4. Iris
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Oeehh ik heb de shampoo en conditioner al (gekregen van een vriendin wiens dunne haar hier te snel vet van werd), maar nu wil ik het masker eigenlijk ook! Op m’n kerstlijstje dan maar! ;)

 5. Nina de Koning
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Ik ben altijd bang dat mijn haar heel vet wordt door het gebruikt van dit soort conditioners en maskers waar veel oliën in zitten. Hoe ervaar jij dat?

  • Serena
   Auteur
   25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

   Sommige oliën zijn inderdaad best verzwarend, terwijl anderen weer wat lichter zijn, het hangt er dus echt vanaf welk soort olie is gebruikt (of welke combinatie). Nu heb ik zelf vrij droog haar hoor, dus ik vind het juist fijn als maskers zo voedend zijn. Is er eindelijk weer eens leven in de brouwerij (haha!).

   Olijfolie is bijvoorbeeld vrij ‘zwaar’ in mijn ervaring, kokos- en druivenpit zijn licht. Ricinus/wonderolie is een zware olie, maar wel reinigend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *