3 x Eyeliner Hacks

Het aanbrengen van een winged eyeliner lijkt voor sommigen een techniek die ze maar nooit onder de knie zullen gaan krijgen, maar vandaag zal ik een hack met je delen waarmee je het jezelf een stuk gemakkelijker maakt.

Op de kop opbergen

Mijn voorkeur ligt bij de stift eyeliner, oftewel een vloeibare eyeliner die je aanbrengt door middel van een vilten stiftje. Als je de techniek van een winged eyeliner onder de knie wil krijgen kan ik dit type eyeliner dan ook van harte aanbevelen. Een tip is om je stift eyeliner altijd met het puntje naar beneden op te bergen. Zo droogt hij minder snel uit en kun je er dus ook veel langer mee doen.

Zet stempeltjes

Het fijne aan een stift eyeliner is dat je er stempeltjes mee kunt zetten die jouw ‘guideline’ zullen vormen. Kijk allereerst naar de lijn van je onderste wimperrand en trek deze denkbeeldig schuin door naar boven. Breng nu je stiftje naar je buitenste ooghoek en zet een stempeltje door het zachtjes tegen je huid te drukken. Eventueel kun je een tweede stempeltje plaatsen door het puntje van de stift te verbinden met het puntje van de eerder gezette stempel. Er ontstaat nu een soort driehoekje, of taartpuntje.


Kleur het taartpuntje in met je stift en maak je ‘wing’ eventueel wat langer en dikker. Ik vind het het makkelijkste om van buiten naar binnen te werken, dan lijk je iets meer controle te hebben en schiet je minder snel uit.

Als de wing staat, komt voor velen het lastigste gedeelte: het lijntje vanaf de binnenkant van je oog tot aan de wing. Het is ook erg lastig om de lijn zo dicht tegen je wimperrand aan te tekenen. Maar, ook hier heb ik een tip voor. Verwissel de stift eyeliner voor een eyeliner pencil. Dit zijn van die smalle oogpotloodjes die je omhoog kunt draaien. Het klinkt misschien raar om 2 soorten eyeliners door elkaar heen te gebruiken, maar het geeft echt prachtig resultaat.


Kleur allereerst je bovenste waterrand in en ga er daarna mee langs je wimperrand. Eigenlijk is langs niet het juiste woord, ga vooral met het potloodje DOOR je wimperrand. Werk weer van buiten naar binnen en maak kleine bewegingen van links naar rechts. Op deze manier ontstaat er geen ‘ruimte’ tussen lijn en wimpers en heb je een mooie ‘smokey’ lijn met tegelijkertijd een strakke wing.

Ik weet zeker dat het je met deze trucjes zal lukken om een winged eyeliner te zetten bij jezelf! Natuurlijk geldt, zoals bij alles in het leven, oefening baart kunst. Maar op deze manier maak je het jezelf in elk geval een stuk makkelijker.

Verborgen puntenslijper

Wist je dat het type eyeliners waarover ik het net had, die smalle potloodjes die je omhoog kunt draaien, allemaal een verborgen puntenslijpertje hebben? Onderaan het potloodje zit een dopje die je eraf kunt trekken. Controleer het maar eens!

Met deze kleine verborgen puntenslijpertjes kun je de punt van je potloodje weer lekker scherp maken. Handig toch!?

Hoe zit het met jou, heb jij de techniek van een winged eyeliner gemastered of ben je nog steeds zoekende? En wat is jouw favoriete type eyeliner?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. Michelle
    14 juni 2022 / dinsdag, 14 juni 2022

    OMG top dit want ik snap hier nooit zoveel van haha!
    Thanks Serena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *