3 x Eyeliner Hacks

Het aanbrengen van een winged eyeliner lijkt voor sommigen een techniek die ze maar nooit onder de knie zullen gaan krijgen, maar vandaag zal ik een hack met je delen waarmee je het jezelf een stuk gemakkelijker maakt.

Op de kop opbergen

Mijn voorkeur ligt bij de stift eyeliner, oftewel een vloeibare eyeliner die je aanbrengt door middel van een vilten stiftje. Als je de techniek van een winged eyeliner onder de knie wil krijgen kan ik dit type eyeliner dan ook van harte aanbevelen. Een tip is om je stift eyeliner altijd met het puntje naar beneden op te bergen. Zo droogt hij minder snel uit en kun je er dus ook veel langer mee doen.

Zet stempeltjes

Het fijne aan een stift eyeliner is dat je er stempeltjes mee kunt zetten die jouw ‘guideline’ zullen vormen. Kijk allereerst naar de lijn van je onderste wimperrand en trek deze denkbeeldig schuin door naar boven. Breng nu je stiftje naar je buitenste ooghoek en zet een stempeltje door het zachtjes tegen je huid te drukken. Eventueel kun je een tweede stempeltje plaatsen door het puntje van de stift te verbinden met het puntje van de eerder gezette stempel. Er ontstaat nu een soort driehoekje, of taartpuntje.


Kleur het taartpuntje in met je stift en maak je ‘wing’ eventueel wat langer en dikker. Ik vind het het makkelijkste om van buiten naar binnen te werken, dan lijk je iets meer controle te hebben en schiet je minder snel uit.

Als de wing staat, komt voor velen het lastigste gedeelte: het lijntje vanaf de binnenkant van je oog tot aan de wing. Het is ook erg lastig om de lijn zo dicht tegen je wimperrand aan te tekenen. Maar, ook hier heb ik een tip voor. Verwissel de stift eyeliner voor een eyeliner pencil. Dit zijn van die smalle oogpotloodjes die je omhoog kunt draaien. Het klinkt misschien raar om 2 soorten eyeliners door elkaar heen te gebruiken, maar het geeft echt prachtig resultaat.


Kleur allereerst je bovenste waterrand in en ga er daarna mee langs je wimperrand. Eigenlijk is langs niet het juiste woord, ga vooral met het potloodje DOOR je wimperrand. Werk weer van buiten naar binnen en maak kleine bewegingen van links naar rechts. Op deze manier ontstaat er geen ‘ruimte’ tussen lijn en wimpers en heb je een mooie ‘smokey’ lijn met tegelijkertijd een strakke wing.

Ik weet zeker dat het je met deze trucjes zal lukken om een winged eyeliner te zetten bij jezelf! Natuurlijk geldt, zoals bij alles in het leven, oefening baart kunst. Maar op deze manier maak je het jezelf in elk geval een stuk makkelijker.

Verborgen puntenslijper

Wist je dat het type eyeliners waarover ik het net had, die smalle potloodjes die je omhoog kunt draaien, allemaal een verborgen puntenslijpertje hebben? Onderaan het potloodje zit een dopje die je eraf kunt trekken. Controleer het maar eens!

Met deze kleine verborgen puntenslijpertjes kun je de punt van je potloodje weer lekker scherp maken. Handig toch!?

Hoe zit het met jou, heb jij de techniek van een winged eyeliner gemastered of ben je nog steeds zoekende? En wat is jouw favoriete type eyeliner?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

9 Reacties

 1. Kimberly de Bruïne
  4 september 2022 / zondag, 4 september 2022

  Hoeeee suf ben ik dat ik er nog nooit aan had gedacht om eyeliner op z’n kop te zetten. Gisterenavond gedaan en vanmorgen was het meteen beter dan gisterenochtend! 30 jaar en je leert nog wat mensen. Thanks voor de tips! Stempeltjes zetten is ook slim btw, dit doe ik toevallig al wel een tijdje. Ik ben namelijk wel dol op make-up maar eyeliner zetten is een van de dingen waar ik wat onhandiger mee ben haha. Als ik niet goed uitkijk lijk ik zo’n emo chick uit 2009 :p

 2. Mieke
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Mijn hooded eyes en een wing.. geen beste combinatie. Vooral omdat ik al een “vouw” heb waar je de eerste stempel zet hierboven. Maar deze techniek ga ik toch eens proberen.
  Het ondersteboven bewaren deed ik al en de slijper wist ik zitten ?

 3. Melissa Oldersma
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Ik ben 28 en doe pas sinds een paar maanden een wing.. ik kon het gewoon nooit dus deed alleen eyeliner boven mijn wimper rand. Maar ik krijg er nu wel leuke reacties op! Ook al doe ik er soms echt wel lang over en gebruik ik 10 wattenstaafjes per keer omdat het weer niet gelijk is; al doende leert men!

  Deze tip heeft me er wel bij geholpen, alhoewel ik soms dan denk dat de wing te ver omhoog wijst.. maar dat zal ook wel weer per persoon verschillen. Ik ga gewoon lekker door met oefenen!

 4. Nicole
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Wow van die puntenslijper wist ik echt niet, ik ga straks eerst kijken! ?

 5. Donna
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Een wing blijf ik moeilijk vinden. Krijg ze nooit gelijk, er is altijd wel een kant die te veel naar onder wijst haha. Daarom al een hele tijd niet meer gedaan, al vind ik t wel een mooie lift geven aan m’n ogen ( als t lukt haha).
  Een stifteyeliner vind ik wel het fijnst werken. Of donkerbruine oogschaduw met een schuin kwastje, oogt ook net wat zachter dan een zwarte eyeliner.

 6. Naomi
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Uiteindelijk na veel oefenen over de jaren heen ben ik tevreden met me eyeliner skills haha. Die hacks werken goed, maar denk dat het ook echt een oefening baart kunst ding is!

 7. Fran
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  De wing blijft iets waarmee ik soms sukkel. In sommige periodes gaat dit vlotjes en andere periodes totaal niet. Zal de tip van het stempelen eens gebruiken de volgende keer! En op zoek gaan de slijpertjes in mijn potloden haha

 8. Jacky
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Ik heb zelf permanente eyeliner laten zetten, maar dit zijn wel goede tips! Vind jouw eyeliners altijd erg mooi en strak!

 9. Michelle
  14 juni 2022 / dinsdag, 14 juni 2022

  OMG top dit want ik snap hier nooit zoveel van haha!
  Thanks Serena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *