Getest: de nieuwe Clay And Glow zonnebrandcrème voor het gezicht

Ik ben trots op mijn Indische afkomst en alles wat daarbij komt kijken, zoals mijn getinte huid, maar wanneer je meer pigment in je huid hebt zitten ben je helaas ook gevoeliger voor hyperpigmentatie. Zo zijn mijn littekens van mijn ooglidcorrectie (van afgelopen oktober) nog steeds zichtbaar en de laatste jaren zijn de pigmentvlekjes op mijn wangen ook steeds prominenter geworden. Geen wonder dat zonnebrandcrème voor het gezicht één van mijn favoriete beautyproducten is om te testen. Een product dat ik ELKE dag gebruik om te voorkomen dat mijn littekens en pigmentvlekjes verergeren.


Toen ik zag dat Clay And Glow een Protecting Face Sunscreen SPF30 had gelanceerd was ik dan ook meteen super benieuwd. Zonnebrandcrème voor het gezicht moet voor mij aan een aantal eisen voldoen wil het door de ‘test’ komen. Zo vind ik het heel belangrijk dat het geen witte waas achterlaat, dat ik er niet extreem van ga glanzen en dat het een mooie basis vormt onder mijn make-up. Daarnaast moet het mijn huid goed beschermen tegen het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten straling.


De verpakking

Het oog wil ook wat, en ik ben een sucker for cute packaging, dus mijn hart maakt altijd een sprongetje voor de prachtige verpakkingen van Clay And Glow. De glazen flacon is mat roze en bedrukt met metallic, holografische roségouden letters. I love it! Lekker schattig en girly, maar tegelijkertijd strak, clean en fris. De flacon heeft een pompflacon en bevat 50 ml product.

De textuur

Deze sunscreen heeft een hele dunne textuur, je zou kunnen zeggen dat het aanvoelt als een fluïde (een romige, maar waterige crème). Men zegt dat je 1/4 theelepel zonnebrandcrème nodig hebt voor alleen je gezicht. Dat klinkt niet zo veel, maar is in werkelijkheid meer dan je denkt. En eigenlijk smeren de meeste mensen veel te weinig zonnebrandcrème dan zou moeten om de juiste bescherming te krijgen die staat aangegeven op de verpakking.


Een handige vuistregel is om dan ‘2 vingers’ aan zonnebrandcrème aan te brengen, oftewel 2 streepjes crème die je over de gehele lengte van je wijs- en middelvinger afmeet.


Omdat de textuur van deze zonnebrandcrème zo licht en waterig is, vind ik het lastig om de ‘2 vinger methode’ toe te passen dus heb ik het even voor jullie afgemeten: 1/4 theelepel komt neer op precies 4 pompjes. Neem je ook je hals mee dan zou ik 5 tot 6 pompjes gebruiken.


Op de huid

Vanwege de lichtgewicht textuur verdeelt deze zonnebrandcrème gemakkelijk over de huid en trekt het ook supersnel in.


Het laat GEEN witte waas achter, voor mij één van de grootste pluspunten, en laat mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelen. Mijn huid heeft na aanbrengen een gezonde glow, maar geen overmatige glans.


Het vormt een mooie basis voor mijn foundation en rest van mijn make-up. Het gaat niet ‘rullen’ en blijft juist extra mooi zitten lijkt het wel! Misschien omdat het derde ingrediënt van de lijst glycerine is. Dit ingrediënt wordt vaak ingezet in DIY make-up primers vanwege de sterk hydraterende werking, maar ook omdat het de huid lichtelijk ‘plakkerig’ maakt waardoor foundation niet gaat schuiven gedurende de dag.


De formule

De Protecting Face Sunscreen is, zoals elk product van Clay And Glow, cruelty-free en vegan (PETA approved). Daarnaast is het 100% Hawaiian reef-friendly (zonder oxybenzone en octinoxate). Ook is het dermatologisch getest en goedgekeurd. Het is tevens een waterproof formule, dus je kunt er gerust mee zwemmen en sporten/zweten (al is het uiteraard wel aan te raden om het opnieuw aan te brengen na een flinke duik en het droogmaken van je gezicht, of om de zoveel uur).

Ingrediëntenlijst;
Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Triazone, Microcrystalline Cellulose, Phenoxyethanol, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Parfum (ALLERGEN FREE), Carnosine, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Tocopherol (VITAMIN E), Sodium Chloride, Ethylhexylglycerin, Piroctone Olamine, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium Hydroxide.


Zoals je misschien al had gespot bevat deze formule Octocrylene, dat is een chemische zonnebrandfilter. Dat houdt in dat het geen ‘schild’ op de huid legt en op die manier straling wegkaatst (zoals zink- en titaniumoxide), maar dat het een verbinding maakt in de huid om zowel UVA, UVB en blauw licht straling om te zetten naar warmte, die via je huid weer verdwijnt. Op deze wijze wordt de straling dus niet geabsorbeerd. Omdat je huid tijd nodig heeft om zo’n verbinding tot stand te laten komen kun je het beste pas zo’n 10-15 minuten na insmeren naar buiten gaan. Iets om rekening mee te houden!

Eindoordeel

Deze zonnebrandcrème voldoet eigenlijk aan al mijn eisen:
– Geen witte waas
– hele fijne, lichtgewicht formule die gemakkelijk verdeelt en razend snel intrekt
– geeft een gezonde glow, maar geen overmatige glans, ook niet aan het einde van de dag
– werkt perfect in combinatie met make-up, foundation brengt hierna aan als een droom!
– handig te doseren met de pompflacon (4 pompjes voor je gezicht is precies genoeg)
– biedt broad spectrum bescherming tegen zowel UVA/UVB en Blue Light

Dit had voor mij nog beter gekund:
– SPF30 is voor mij het minimale wat ik aan bescherming wil, SPF50 had ik nóg fijner gevonden

Al met al ben ik echt te spreken over dit product. Dat de verpakking prachtig is (en dat de crème ook nog eens heerlijk ruikt naar frisse, witte bloemen) is een hele mooie bijkomstigheid.


Prijs & verkrijgbaarheid

De prijs/kwaliteitverhouding vind ik ook goed te doen; de Protecting Face Sunscreen SPF30 is te bestellen via clayandglow.com en kost €29,95 (50ml). Ook is Clay And Glow verkrijgbaar via de ICI Paris XL filialen in de Benelux én online bij de ICI Paris XL webshop.

Kortingscode

Ik heb van Clay And Glow een kortingscode gekregen waarmee je tijdelijk 15% korting ontvangt. Met code SERENA15 kost de zonnebrandcrème dan nog slechts €25,46. Klik hier om de code meteen te activeren.


Wat vinden jullie van het nieuwste product van Clay And Glow, is het iets voor jou? Gebruik jij elke dag een SPF?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

9 Reacties

 1. Mieke
  13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

  Zelfs mijn witte huid heeft snel ‘last’ van hyperpigmentatie. Zonnecrème is ook hier echt een must. Maar helaas is dat vaak plakkerig, zwaar of gewoon onaangenaam. Ik ben benieuwd naar deze! Ik ben al fan van andere producten van Clay and Glow ?

 2. Farhana
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Oeeh ik heb ook een buitenlands huidje en dit klinkt echt super ! Jammer idd van de spf 30, wie weet nemen ze je review mee in hun volgende product;spf50 ! Fingers crossed

 3. Jacky
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Deze ziet er goed uit! Staat op mijn uitprobeer lijstje. Ik maak nu mijn Image Skincare SPF op en dan wil ik deze proberen. Vaak laten zonnebrandcrèmes ook een vette, witte laag achter op mijn gezicht en krijg ik onzuiverheden. Dat willen we niet! Bedankt voor dit review!

 4. Anne-lise
  21 juni 2022 / dinsdag, 21 juni 2022

  Het verschil tussen factor 30 en 50 is 2% dus imo redelijk verwaarloosbaar.

 5. Mariska
  11 juni 2022 / zaterdag, 11 juni 2022

  Leuke review! Kun je deze ‘alleen’ gebruiken? Of doe je er nog een dagcreme onder? Omdat ik op de site een mooie set zie met vitamine C en deze crème! Vraag me af of ik er dan ook nog een dagcreme onder moet doen?

  • Serena
   Auteur
   12 juni 2022 / zondag, 12 juni 2022

   Hi Mariska,
   ik zou m’n eigen huid omschrijven als gemengd (een wat droger voorhoofd, de rest is normaal maar wel vetter rondom m’n neus), en ik vind het voor mij voldoende om een serum te gebruiken en daarna deze. Gebruik dan inderdaad niet extra nog m’n dagcreme. Het voordeel van vitamine C serum onder een SPF is dat dit nóg beter beschermt tegen de zon.

 6. Michelle
  11 juni 2022 / zaterdag, 11 juni 2022

  Top review! Thanks

 7. Rita
  11 juni 2022 / zaterdag, 11 juni 2022

  Deze ga ik onthouden, aangezien mijn dagcreme met slechts spf15 ook bijna op is.

  • Serena
   Auteur
   12 juni 2022 / zondag, 12 juni 2022

   Eigenlijk beschermt dat ook voor geen meter hè, SPF15 ? want je brengt nooit de hoeveelheid dagcreme aan (2 vingers) die zou “moeten” om aan die SPF15 te komen. Daarom gebruik ik liefst SPF30 of SPF50 en kan dat iedereen aanraden! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *