Sunday Riley Martian Mattifying Melting Water-Gel Toner review

Tijdens mijn vakantie in de Verenigde Staten afgelopen november ben ik heerlijk los gegaan in de Sephora. Van te voren had ik een beauty wish list gemaakt (klik hier) waar onder andere Good Genes op te vinden is, van het merk Sunday Riley. Dus ik sta voor dat schap te koekeloeren en ontdek nog VEEL meer producten die ik graag zou willen proberen. Alles ziet er zo prachtig uit en alles klinkt zo veelbelovend!

Sunday Riley is behoorlijk aan de prijs, maar ik lees overal hele goede recensies, dus ik MOEST het gewoon hebben en zelf ondervinden. Naast Good Genes kocht ik daarom ook de Martian Mattifying Melting Water-Gel Toner. Ik bedoel, dat klinkt toch meteen al helemaal heerlijk? Inmiddels heb ik deze toner ruim 2 maanden in gebruik en vond ik het de hoogste tijd voor een review!

Wat belooft het?

sunday riley martian toner review_ - 2Martian is een toner (ook wel tonic), geschikt voor de vette huid die hydratatie nodig heeft. Deze toner heeft een gelachtige textuur en verandert in water zodra het in aanraking komt met je huid. Het bevat bentoniet klei, wat de huid matteert, poriën verkleint en breakouts vermindert. Ook bevat het plantaardige extracten van marshmallow, groene thee, manuka (tea tree), zwarte komijn en magnolia bast, die een anti-bacteriële werking hebben en puistjes in de kiem smoren.

Ik heb geen héle vette huid, maar ik heb wel de neiging om flink te shinen op mijn T-zone en zo nu en dan heb ik nog wel eens een puistje. Een matterende primer klonk me daarom als muziek in de oren. Bovendien klonk dat ‘melting’ ook al zo lekker. Een toner die wegsmelt op je gezicht en verandert in een waterige substantie? YES PLEASE!

Verpakking

sunday riley martian toner review_ - 5Alle producten van Sunday Riley hebben van die leuke, aparte namen. Martian betekent marsmannetje, misschien dat de verpakking daarom donkergroen is (net zoals Marvin the Martian)? Anyways. Het is een vrij grote, luchtdichte pompflacon van 130 ml. De flacon heeft een matte finish, een mooi strak lettertype (het lijkt op didact gothic, dat lettertype gebruik ik zelf ook, haha) en een chique, gouden accentje. De pompflacon werkt handig én hygiënisch, maar de looks van deze Martian toner vind ik ook erg mooi. Het staat in elk geval prachtig in de badkamer.

Textuur & geur

sunday riley martian toner review_ - 6 sunday riley martian toner review_ - 8 sunday riley martian toner review_ - 7 Sunday Riley omschrijft deze toner als Water-Gel, maar ik vind hem niet per se gel-achtig. Ik zou eerder zeggen dat het de textuur van een lotion heeft. Het is namelijk iets romiger en dikker dan een gel. Verdeel je de lotion over je gezicht dan merk je dat het langzaam smelt, wateriger wordt en razendsnel door je huid wordt opgenomen. Het smeltende effect deed me heel erg denken aan de heerlijke Hydra Life masker van Dior. Echt heerlijk!

sunday riley martian tonerHet goedje heeft een mooie mintkleur. De geur is lastig te omschrijven. Het ruikt fris, groen, zelfs een beetje citroenachtig. Heel natuurlijk in elk geval. Je ruikt dat er geen parfum in zit, maar dat de geur is ontstaan door een mix van plantaardige extracten en etherische oliën. Martian ruikt niet vies, maar ook niet heeeeeeel lekker, vind ik. Na het aanbrengen vervliegt de geur echter snel, dus het is niet dat je er de hele dag last van hebt.

Ingrediënten

sunday riley martian toner review_ - 1Ik heb een beetje dubbele gedachten over de ingrediëntenlijst. Of nou ja, het bevalt me eigenlijk niets dat alcohol denat., wat heel uitdrogend is voor de huid, al op de tweede plek te vinden is. Dit betekent dat deze toner voor het grootste gedeelte uit water en alcohol bestaat! Ik bedoel, deze toner kost omgerekend €56,- dus dan verwacht je dat niet. Het gekke is dat ik daar helemaal niet op heb gelet toen ik dit product kocht. Ik ging er gewoon blind vanuit dat Sunday Riley, een geprezen skincare merk dat bekend staat om hun goede, voornamelijk plantaardige ingrediënten, geen hoog percentage alcohol in hun producten zou stoppen. Ik kwam er pas later achter.

Ingrediëntenlijst;
Water, Alcohol Denat., Dicaprylyl Carbonate, Dimethyl Isosorbide, Sorbeth-30 Tetraisostearate, Sorbitan Sesquiisostearate, Ppg-8 Ceteth-20, Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Copolymer, Dipropylene Glycol, Taraktogenos Kurzii Seed Oil, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil, Leptospermum Scoparium (Manuka) Branch/Leaf Oil, Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids, Palm Glycerides, Capryloyl Glycine, Magnolia Grandiflora Bark Extract, Lauryl Lactate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin, Tapioca Starch, Polymethylsilsesquioxane, Bentonite, Tapioca Starch (And) Polymethylsilsequioxane, Lauryl Lactate, Phenoxyethanol, Propanediol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root Extract, Hammamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Cymbopogan Schoenanthus (Lemongrass) Oil, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Triethanolamine, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Amino Esters-1, Mimosa Tenuiflora Bark Extract, Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Corallina Officinalis Extract, Ocimum Basilicum (Basil) Flower/Leaf Extract, Pearl Powder.

Nu moet ik zeggen dat deze toner mijn huid TOTAAL niet uitdroogt. Sterker nog, na gebruik heb ik eerder het idee dat mijn huid lekker goed gehydrateerd is. Het voelt helemaal niet trekkerig, maar juist heerlijk zacht, bouncy en gevoed. Alcohol denat. is ook niet altijd slecht, zo helpt het bepaalde ingrediënten (zoals retinol en vitamine C) de huid beter te penetreren. Deze ingrediënten zitten echter NIET in deze toner, dus wat dat betreft heeft alcohol denat. hier geen functie in. Wat het – denk ik – vooral doet in deze toner is zorgen dat het snel de huid intrekt, het zorgt daarnaast voor het verfrissende gevoel op de huid en het zorgt ook (samen met de bentoniet klei) voor het matterende effect.

En, bevalt het?

sunday riley martian toner review_ - 9 Ja, absoluut! Ik vind het werkelijk heerlijk spul. Ik gebruik de Martian toner nu ruim 2 maanden en ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over het resultaat. Ik ben vooral fan van de heerlijke, smeltende textuur en ik vind het fijn dat dit spul mijn huid écht goed matteert, de gehele dag lang. Ik heb zelfs geen glimmende neusvleugeltjes aan het einde van de dag. Ook vind ik het fijn dat ik geen wattenschijfjes nodig heb voor het aanbrengen (scheelt weer een handeling, haha!). Na gebruik is mijn huid mooi egaal, glad, mat en voelt het lekker zacht en gehydrateerd aan.

sunday riley martian toner review_ - 10Ik ondervind geen negatieve invloed van het hoge percentage alcohol denat. in deze toner, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat het me toch een beetje tegenvalt. Uiteindelijk zorgt zo’n grote hoeveelheid alcohol ervoor dat de natuurlijke barrière van je huid wordt verstoort, zeker op de lange termijn. Dus ook al bevat het genoeg terugvettende ingrediënten waardoor mijn huid niet droog en trekkerig aanvoelt na gebruik, het hoge gehalte alcohol denat. heeft me toch wel afgeschrikt. Het is gewoon een ingrediënt dat je beter kunt vermijden in skincare. Ik blijf de toner zeker gebruiken (want hij is nu eenmaal fijn in gebruik), maar als deze toner op is koop ik geen nieuwe fles.

Heb je echt een HELE vette huid die ongecontroleerd aan het glanzen is, dan denk ik dat deze toner voor jou een absolute uitkomst kan zijn. Maar heb je, net zoals ik, last van een glanzende T-zone, dan moeten er betere toners op de markt zijn. Zeker voor dit bedrag.

Verkrijgbaarheid

sunday riley martian toner review_ - 4Het merk Sunday Riley is (nog) niet te koop in Nederland, maar je kunt het wel online kopen via onder andere Cultbeauty.co.uk, een Engelse webshop. Hier betaal je omgerekend €56,- voor de Martian toner (130 ml).

Wat vinden jullie van de Martian Mattifying Melting Water-Gel Toner, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

14 Reacties

 1. Lysanne
  8 maart 2017 / woensdag, 8 maart 2017

  Hi Serena, ik ben heel benieuwd of je de Good Genes serum ook het geld waard vond? Ik sta op het punt om deze aan te schaffen, maar herinnerde me ineens dat jij deze ook had gekocht. Helaas kan ik er alleen geen artikel over vinden 🙁 Wat vind jij uiteindelijk, gehyped of niet?

  • Serena
   Auteur
   9 maart 2017 / donderdag, 9 maart 2017

   hi Lysanne,
   ik vind hem goed, maar niet zijn geld waard. Hij is namelijk ECHT heel duur! Er zijn producten die je huid ook een mooie glow geven, maar een stuk goedkoper zijn, hoor! Dus zoek vooral naar cremes met werkzame ingredienten zoals glycolzuur, vitamine E, A, C, etc.

 2. 31 januari 2017 / dinsdag, 31 januari 2017

  Wat jammer van de hoge alcohol waarde hierin! Verder lijkt het me wel een enorm fijn product.

 3. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ik ben een grote fan van Sunday Riley, ik heb al de Luna Oil en deze stond zeker op mijn lijstje! Ik heb namelijk een super shiney, vettige, boterhoofd ze heledag door. Maakt niet uit of ik nou allerlei matterende producten gebruik, na 3 uur is mijn hele neus al aan het glinsteren en even later is het mijn hele gezicht. Het enige wat mij tegenhield om dit product aan te schaffen was inderdaad de ingrediëntenlijst. Een toner/tonic is ook iets wat niet super bepalend is voor je huid om deze matterend te houden de hele dag. Misschien wel fijn voor het slapen gaan om die laatste restjes eraf te krijgen maar niet iets wat ik ook in de ochtend snel zal gaan gebruiken.

 4. Seneca
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Is er een in Nederland verkrijgbaar product wat er op lijkt? Ben erg benieuwd!

 5. Lotte
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Lijkt me een super fijn product vooral voor mijn redeijk tot erge vette huid! Vind hem alleen iets te prijzig ben namelijk pas 16 dus vind het net te duur. Heel jammer anders had ik hem echt heel graag willen hebben.

 6. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Ziet er knap uit, maar ik vind het toch echt wel aan de dure kant. Het staat me ook niet aan dat alcohol denat. zo hoog op de lijst staat.

 7. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  KLinkt als een veelbelovend product. Jammer dat het nogal prijzig is. Ik ga liever voor een wat budgetvriendelijker product.

 8. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Wowww dassss espensive! Maar een hele mooie review. Als ik je iets mag vragen om mogelijk te reviewen dan ben ik heel benieuwd naar jouw mening over de Sebo Fluid (en peeling) van Louis Widmer, verkrijgbaar bij Etos. Helaas ook met alcohol denat, maar ik ben daar zo benieuwd naar!! En jouw eerlijke mening wordt erg gewaardeerd 😀

  • Mara
   26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

   Haha, Kathleenlights kijker?

 9. Sabrina
  24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Ben nu zeer benieuwd naar Good Genes 🙂

 10. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Ah het begon goed maar ik lees dat er alcohol denat in zit en daar kan ik echt niet tegen. Na een paar dagen krijg ik eczeem en jeukende pukkels… Jammer! Wel een hele fijne review!

 11. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Jammer van het hoge alcoholpercentage dat erin zit! Dat verwacht je inderdaad niet van zo’n skincare merk…geniet ervan while it lasts 😉 Die foto van de producten met de spiegel: mooooiiiiii! <3

 12. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Het klinkt werkelijk heerlijk en wat een prachtige flacon! De toner heeft zelf ook een geweldige kleur, hoe kan iets zo perfect zijn hahah?! Jammer van de ingrediënten! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *