Recept | Indonesische pasteitjes

Good morning! Afgelopen vrijdag had ik bezoek van lieve Leroy, en aangezien we allebei Indo zijn en dol zijn op Indofood, hebben we lekker staan kokkerellen in mijn keuken. Het was supergezellig en tussen het koken door hebben we lekker veel gekletst en gelachen.

Vandaag delen we het recept voor Indonesische pasteitjes met jullie, naar het recept van mijn oma.

Mijn oma maakte haar pasteitjes altijd goed gevuld, maar mocht je één of meerdere ingrediënten niet lusten of niet in huis hebben, gewoon lekker weglaten.

INGREDIËNTEN VULLING
– halve winterpeen, in kleine blokjes
– 1 grote ui, gesnipperd
– 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
– 1 middelgrote aardappel, in kleine blokjes
– 1 handje diepvries doperwten
– 2 hard gekookte eieren, in kleine stukjes
– 1 kipfilet, gemalen tot gehakt (of 150 gram rundergehakt)
– 1 netje soe-oen, fijngeknipt in kleine stukjes
– peper, zout, nootmuskaat, bouillonblokje

INGREDIËNTEN DEEG
– 2 eieren
– snufje zout
– bloem
– water

Het was voor mij de eerste keer dat ik pasteitjes heb gemaakt en ik moet zeggen dat dit een vrij droog, broodachtig deeg oplevert. Ook was het lang niet genoeg in verhouding tot de vulling. Dit recept was best lekker hoor, maar als je een iets soepeler en minder droog deeg wilt, probeer dan ook eens;

– 500 gram bloem
– 1 ei
– 150 ml water
– 100 gram boter
– 2 eetlepels zonnebloemolie

Ik heb dit de dag erna gemaakt om de rest van de vulling op te maken, en ik vond het zelf net iets lekkerder.

Wat het maken van de rondjes betreft, ik heb gezien dat het sneller is om eerst kleine balletjes deeg te maken en dit vervolgens uit te rollen. Uitsteken werkt ook prima, maar duurt iets langer en je blijft altijd zitten met een restant deeg.

Het maken van Indonesische pasteitjes is helemaal niet moeilijk, het is vooral veel snijwerk. Bovendien heb je er geen hele gekke ingrediënten of specerijen voor nodig. Het neemt wel wat tijd in beslag, dus ALS je gaat maken, maak dan meteen lekker veel. Leuk voor op verjaardagen, of vries ze in of deel ze uit aan familie en vrienden. Worden ze blij van.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe Leroy en ik gezellig hebben staan kokkerellen!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. peggy werts.
  13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

  Heb jij ook een kookboek van jouw recepten?

  • Serena
   Auteur
   13 augustus 2017 / zondag, 13 augustus 2017

   Nee, maar er staan er wel een paar in Serena’s Stijlgids!

 2. Verna
  7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

  Hoi,
  Ik maak pasteitjes altijd in roomboter bladerdeeg. Bladerdeeg diagonaal doorsnijden, pasteivulling erin, dichtknijpen, daarna ong 13 a 14 minuten in de oven op 200 graden. Hoeft ook niet in olie gebakken te worden, dus niet zo vet.

 3. Meryem
  1 februari 2017 / woensdag, 1 februari 2017

  Hoi Serena
  ik had een vraag hoe heet de machine en wat is de merk, want dat machine is handig.

 4. Maren
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ik heb het vandaag gemaakt en wowwwww het was lekker!! Ik was even bang dat mij dat deeg niet ging lukken (uitrollen is meestal een ramp,hoe goed ik het werkblad ook met merl bestuif) maar het ging prima!
  Dit ga ik vaker maken. Bedankt voor het delen!!!
  xxx

  • Mila
   4 februari 2017 / zaterdag, 4 februari 2017

   Hi! Ik wil deze overheerlijke pasteitjes maken! Kan iemand me alleen vertellen welke smaak bouillonblokje is gebruikt in deze video? X

 5. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Wat een gezellig filmpje! Ik doe zelf ook nog een snufje zout door het deeg trouwens!

 6. Jo
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  leuk ! ook fijn dat je even een notitie erna vermeld 🙂

 7. Micks
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Hai! Even een compleet andere vraag. Ik ben op zoek naar een nieuwe skincare routine. Ik keek even bij jou, zag een enthousiaste review over OLAZ TOTAL EFFECTS 7-IN-ONE ANTI-AGING LOTION. Je geeft daar in aan dat je hem nog maar net gebruikt, dus er nog niet heel veel over kan zeggen. Heb je hem daarna nog langer gebruikt en is het een goede tip? Alvast bedankt!

  • Carlijn
   25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

   Hoi, volgens mij gebruikt Willemijn van Livelifegorgeous (nu 2WMN) deze al jaren! Misschien dat je daar een uitgebreid artikel kunt vinden? 🙂

  • Serena
   Auteur
   25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

   hi Micks,
   ik heb hem nu voor de helft gebruikt en vind hem erg fijn! Na gebruik voelt je gezicht niet trekkerig aan en het houdt mijn huid zuiver en egaal.

 8. Marieke
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Leuke video. Heb die van Leroy ook meteen opgezocht. Morgen ben ik vrij dus ik ga lekker kokkerellen! Ben benieuwd!

  • Marieke
   26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

   De recepten waren een groot succes! Zelfs bij de kinderen (en dat zijn héél kritische eters). Ze komen allebei in mijn vaste repertoire 😉

 9. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Leuke vlog en bedankt voor je recept.

 10. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Hahaha ah Leroy, zo hard gelachen! Dat einde!

 11. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Wat is Leroy HEERLIJK enthousiast, haha 😀 Love it. Die pasteitjes zien er zeeeeeeer lekker uit, well done oma, hehe. Frituren lijkt me inderdaad nog net iets lekkerder dan ovenbakken.

 12. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Oeh, dit klinkt heerlijk! Ga het zeker een keer proberen te maken 🙂

 13. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Oeh, lekker! Ik krijg er direct zin in! Ik heb het recept even doorgelezen en dit is zeker makkelijk te doen. Zodra het weekend is, wil ik dit proberen. Ik kijk er nu al naar uit :).

 14. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Oeh dit lijkt me wel wat! Ik ben gek op zulke dingen 🙂 Misschien dat ik dit weleens ga maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *