Yves Saint Laurent The Shock mascara review

Goed nieuws, ladies! Er is een nieuwe mascara op de markt die shockerend veel volume belooft! De nieuwe The Shock mascara van YSL – voluit Mascara Volume Effet Faux Cils THE SHOCK genaamd – heeft een nieuw borsteltje en een nieuwe, gepatenteerde formule met als resultaat volle, gesepareerde en gekrulde wimpers, de hele dag lang.

Wow, dat belooft veel goeds, toch? Ik vind het altijd leuk om nieuwe mascara’s te proberen. Nu heb ik vrij ‘lastige’ wimpers en pakt niet elke mascara mooi bij me uit. Mijn wimpers zijn wel lang, maar heel fijntjes en kaarsrecht. Ik vind het daarom lastig om ze voller te doen lijken. Bovendien zorgen mascara’s er meestal voor dat de krul (ik krul ze met een krultang) uitzakt omdat mijn fijne wimpertjes al snel te zwaar worden. Ik verwacht om deze reden dan ook nooit zo veel van een nieuwe mascara, maar ik vind het altijd leuk om ze te reviewen. Je weet maar nooit!

YSL The Shock mascara_ - 1

De belofte

Zoals ik eerder aangaf belooft The Shock mascara boordenvol volume. Donker, intens, dramatisch volume. Het borsteltje is nieuw en bevat ‘4 reservoirs mascara – 2 aan elke kant’ waardoor het borsteltje goed bedekt is met mascara en ervoor zorgt dat je elke individuele wimper van de juiste hoeveelheid textuur kunt voorzien. De gepatenteerde formule is romig, waardoor je elk laagje naadloos laat samensmelten met de vorige laag, en zo laag voor laag voor laag intens volume opbouwt. The Shock belooft zeer volle, gesepareerde en gekrulde wimpers, de gehele dag lang.

YSL The Shock mascara_ - 4

Verpakking

The Shock mascara is verpakt in een zwarte huls met een glanzende, goudkleurige dop en glanzende, goudkleurige letters. Het lettertype is modern en stoer en er lopen ‘krassen’ doorheen, om de mascara zijn naam eer aan te doen. In de dop is het welbekende YSL logo bedrukt. Ik vind het een luxueuze, high end verpakking met een rauw, stoer randje. De mascara bevat 8,2 ml product.

YSL The Shock mascara_ - 3

Borsteltje

YSL noemt dit borsteltje nieuw, maar als ik er goed naar kijk vind ik hem niet zo héél bijzonder. Sommige borsteltjes zien er heel apart en ingewikkeld uit. Dat is hier niet het geval. Het is een doodgewoon borsteltje bestaande uit ‘harige’ vezels die op enige afstand van elkaar in clusters zijn aangebracht. Bij het begin en het uiteinde van de borstel lopen de clusters iets boller. Maar verder is het een vrij rechttoe, rechtaan borsteltje. Zelf ben ik groot fan van zulke borsteltjes. Hoe normaler ze eruit zien, des te beter ze lijken te werken voor mijn wimpers. Siliconen borstels, kammetjes of gekke vormen doen het niet voor mij.

YSL The Shock mascara_ - 10 Volgens YSL bevat het borsteltje 4 mascara reservoirs (2 aan elke kant), maar sorry YSL ik heb geen idee waar je het over hebt?! Als je met reservoir doelt op de subtiele verdikking in het borsteltje bij het begin en uiteinde, dan snap ik het. Ik snap alleen niet waarom je dat reservoir zou noemen. Maar goed, dat terzijde. Door deze verdikkingen komt er voldoende mascara op de borstel terecht. Precies genoeg om elke wimper van een goede laag mascara te voorzien.

YSL The Shock mascara_ - 9 Klopt dit? Ja, dat klopt eigenlijk wel. Tijdens het aanbrengen merk ik dat er een goede, lekkere hoeveelheid mascara op mijn wimpers terecht komt zonder dat ze meteen aan elkaar klonten. Sommige mascara’s hebben een KNOTS van een borstel waar ZO ontzettend veel, nattige mascara vanaf komt dat je wimpers meteen aan elkaar kleven. En van sommige borsteltjes komt juist veel te weinig mascara af, waardoor je na 100 laagjes nog steeds het gevoel hebt voor de natural look te gaan. Maar The Shock mascara, die doet het precies goed. En of dat nu aan het borsteltje of aan de formule ligt weet ik niet. Ik denk een beetje van beide.

De formule is romig, maar niet nattig en al zeker niet droog. Hij vlekt niet onder de ogen, zelfs al breng je het aan op de onderste wimpers. Dat vind ik zeker een plus, want tot nu toe doen alle mascara’s dat bij mij, dat je van die puntjes onder je ogen krijgt.

Resultaat

YSL shock mascara reviewNou je ziet het, The Shock mascara doet wat ‘ie belooft: het zorgt absoluut voor lekker veel volume. De romige formule is inderdaad goed op te bouwen waardoor zelfs mijn superfijne wimpertjes intens donker en opvallend worden. Eén laag geeft een volumineus, natuurlijk effect en met twee laagjes heb je echt hele volle, dikke, opvallende, glamoreuze wimpers met het false lash effect.

Aan het einde van de dag zit de krul er nog goed in. Perfect! Deze formule laat mijn wimpers dus niet uitzakken. En dat terwijl het geen waterproof formule is. Wat je ook goed kunt zien is dat de mascara niet verlengt. Heb je korte wimpers, dan is deze mascara denk ik niet voor jou weggelegd. Tenzij je eerst je wimpers verlengt met een andere mascara en dan deze puur gebruikt voor zijn volume. Heb je fijne, lange wimpers zoals ik, dan is het wellicht ook iets voor jou!

YSL The Shock mascara_ - 7 Natuurlijk klonten mijn wimpers bij twee laagjes wel IETS aan elkaar, maar dat moet ook wel om een intens volume te creëren, en bovendien ziet het er van een afstandje niet zo heftig uit als hier in de close-up. Zoals je ziet zijn de wimpers met gelijke afstand iets aan elkaar geplakt, waardoor je niet alleen volume creëert, maar ook een mooi uitwaaierend effect. Desondanks zien ze er dus mooi gesepareerd uit. De wimpers blijven ook echt de gehele dag fier overeind staan, precies zoals hier op de foto.

YSL The Shock mascara_ - 5 YSL The Shock mascara_ - 6

Conclusie

Hier draag ik geen eyeliner, alleen mascara. En omdat mijn wimpers zo vol en intens zwart zijn, mis ik de eyeliner ook totaal niet. Ik ben blij dat deze mascara mijn wimpers écht goed volume geeft, en voor dat gewilde, dramatische false lash effect zorgt. Zoals ik eerder aangaf doet niet elke mascara het goed bij mij, dus voor mij is dit werkelijk een klein wonder. Misschien is het resultaat voor jou niet zo speciaal, voor mij is het echt WOW!

Om even alles op te sommen;

+ geeft superveel volume
+ volume is goed op te bouwen
+ houdt de krul er de gehele dag goed in
+ separeert de wimpers
+ geen waterproof formule, dus gemakkelijk te verwijderen
+ vlekt niet (ook niet onder de ogen, bij gebruik op onderste wimpers)
+ mooie verpakking

– verlengt de wimpers niet
– niet goedkoop, namelijk €35

Ik kan deze mascara zeker aanraden aan mensen die net zulke fijne, rechte wimpers hebben als ik en puur op zoek zijn naar een mascara die zorgt voor dikke, donkere wimpers met DRAMATISCH veel volume. Wel vind ik de mascara aan de prijzige kant, dus ik zou deze mascara bijvoorbeeld scoren tijdens de ‘40% korting op mascara’ periode van Ici Paris XL.

Andere mascara’s die ik ook met liefde gebruik en die ook voor superveel volume zorgen zijn Guerlain Cils d’Enfer waterproof (zelfde prijscategorie) en Catrice Speedstar waterproof (lekker cheap). Dit zijn alleen wel waterproof formules en niet iedereen vind dat fijn, zeker met het verwijderen van de mascara aan het einde van de dag. Dus als je geen waterproof formule wilt, is YSL The Shock wellicht een goede optie.

YSL The Shock mascara_ - 2

Verkrijgbaarheid

The Shock mascara van YSL is verkrijgbaar in 3 kleuren; zwart, donkerblauw en plum. Deze mascara ligt sinds midden januari in de winkels en kost €35,- (8.2 ml). YSL is te koop bij de meeste parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris XL, zowel in de winkels als in de bijbehorende webshops. Ook de Bijenkorf verkoopt YSL.

Wat vinden jullie van de YSL The Shock mascara, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

 1. Nadine
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  ik vind hem dus eerlijk gezegd één van de meest slechte mascara’s die ik heb gehad. dan ga ik toch liever voor bv de Diorshow of Faux cils.
  wat ik voornamelijk zeer vervelend vind is het verwijderen van de mascara. Het lijkt wel waterproof. Met een gewone reinigingsmelk krijg je hem er niet goed af wat als gevolg heeft dat je de dag erna moeilijk de wimpers nog kunt splitten, dus nog dikker aan elkaar geplakte wimpers. Daarnaast wordt de mascara ook nog hard. Al met al, na een week of 2 gebruik ga ik dus toch op zoek naar een nieuwe.

 2. Tsche
  20 maart 2017 / maandag, 20 maart 2017

  Ik vond de speedstar van catrice ook zo fijn…
  Kan hem helaas nergens meer vinden?
  Ws eruit gegaan met de nieuwe collectie.

  Vindt t nogal een verschil 3,99€ of €35,00 voor een mascara.

  Is de speedstar bij jouw wel nog verkrijgbaar??

  • Serena
   Auteur
   21 maart 2017 / dinsdag, 21 maart 2017

   OEI, heb nu een andere (meegenomen uit Tokyo) dus heb er al een tijdje niet op gelet, maar dat is echt heel jammer want het was mijn favo mascara! 🙁

 3. Samantha
  18 februari 2017 / zaterdag, 18 februari 2017

  Na een zwaar teleurstellende ervaring met de Urban Decay Perversion mascara heb ik vandaag The Shock gekocht. Zojuist aangebracht en bij een eerste laagje werd ik echt heel erg blij! Het was bij het tweede laagje dat ik idd een beetje “geshockt” raakte…, maar dan wel van de shocking gruwelijke spinnenpootjes die tevoorschijn kwamen. Misschien moet ik nog even de juiste techniek vinden v.w.b. het aanbrengen van een tweede laagje en ik geef de hoop dan ook zeker nog niet op :D. Het moet gezegd worden dat één laagje overigens meer dan prima is voor mijn “overdag/werk make-up”. En de geur is idd erg prettig (waarom dit een pluspunt zou moeten zijn is me een raadsel…wie ruikt er in hemelsnaam aan mijn wimpers…lol).
  Overigens is ie nu te koop bij Douglas met 25% korting!

 4. 1 februari 2017 / woensdag, 1 februari 2017

  Mooi effect! Echt een mascara waarmee je kunt afwisselen met subtiel en intens!

 5. Alba
  28 januari 2017 / zaterdag, 28 januari 2017

  Als hij er nou in bruin was, zou ik hem eens proberen… voor mijn lichte huid is zwart te hard. Ik blijf dus bj mijn Cils d’enfer van Guerlain in de kleur mokka! Die geeft trouwens ook een supermooie krul, ook al is ie niet waterproof.

 6. dellie
  27 januari 2017 / vrijdag, 27 januari 2017

  Catrice is even goed. Alleen de geur daar is niet kosjer.

 7. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Fijne review weer. Jammer dat het de wimpers niet verlengt maar verder zeker wauw. Ook wauw is het roze lakje op de foto, very nice.

 8. Ier
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Flauw misschien, maar op de twee onderste foto’s van de resultaatfoto zijn volgens mij ook je wenkbrauwen bijgetekend? Is het niet eerlijker om een mascara op een verder kaal gezicht te testen?

  • Juul
   27 januari 2017 / vrijdag, 27 januari 2017

   Wat maakt dat uit voor het resultaat van de mascara zelf?
   Idd flauw.

   • Marly
    2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

    Een heleboel.

 9. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  De mascara ziet er goed uit maar voor mijn budget iets te duur. Daarbij heb ik goedkopere mascara’s die hetzelfde effect geven.

 10. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ben op het moment mijn estee lauder mascara wel een beetje zat. Toe aan vernieuwing! Dit is een kanshebber. Al komt het alleen al doordat ik een sucker voor verpakkingen ben. haha!

 11. Hanan
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Het ziet er cheap ass uit hahaha.
  Lijkt wel een essence mascara ofzo,wimpers plakken en vind effect echt niet mooi.elke andere mascara met extra laagjes geeft zo een dik en plak effect.
  Voor dat geld had ik veel meer verwacht.

 12. Daphne
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Is dit een gesponsord artikel? Ik vind dat je wel iets kritischer had mogen zijn

 13. Marly
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ik vind het plakkerig ogen!

 14. Denise
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Oeh dat wordt wachten op 40% korting bij ici paris <3

  X

 15. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Wat een mooi effect! Wel aan de prijzige kant maar je doet er toch zeker 3 maanden mee.

 16. Laura
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ziet er mooi uit!

 17. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Dat klinkt heel positief! Ik vind het volume-effect enorm en zou deze best wel eens willen proberen. Jammer dat de prijs zo hoog is, maar dan ga ik inderdaad de kortingsactie in de gaten houden bij Ici Paris. Dat scheelt aanzienlijk! Zelf gebruik ik voor veel volume en lengte de Clinique Chubby lash mascara. Heb jij die ook geprobeerd? Wat vind jij daarvan in vergelijking met deze van YSL?

 18. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ik ben altijd al een fan geweest va YSL mascaras omdat ze heerlijk ruiken maar ook mijn wimpers altijd vol en dik maken! Ik moet wel zeggen dat de krul nooit maar dan ook never nooit blijft zitten bij mij. Met mijn Asian wimpers heb ik altijd problemen, maar dit zou ook een fijne mascara zijn voor mijn onderwimpers. 35 euro is inderdaad veel geld maar als je geduldig wacht op de Ici Paris XL kan je deze met 40% korting krijgen!

 19. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Een fijne mascara als ik het zo op het eerste oog zie.

 20. Syl
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Ik vind het effect wel mooi, maar ik denk dat het bij mij teveel van het goede wordt.

 21. Dora Herkhoff
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Oeps, daar ging iets mis haha! Zonder tekst maar de foto’s spreekt de boekdelen voor mij!

 22. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Aahhh hahaha ik dacht dat er iets mis ging maar ik vind het leuk zo! Het is een mooie mascara, maar niet heel subtiel. Hij had iets minder klonterig gemogen voor mij. Je foto’s vind ik heel mooi! Malou x

 23. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Hihi, grappig zo zonder tekst!
  Zelf vind ik hem wat te klonterig helaas.

 24. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden haha. Ik vind de mascara iets clumpy, maar vanaf een afstandje is ie prachtig.

 25. Suzanne
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  T is net een fotostripverhaal zo, wel leuk!

 26. Ingeborg
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Klopt het dat de tekst ontbreekt? ‘:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *