ANGEL | MR WRONG PART 56

Ik was er even niet, sorry daarvoor. Maar ik ga je vertellen waarom en wel nu. Had ik eerder moeten doen maar het kwam er niet van. Slordig hè? Ja, weet ik. Foei, Angel. Stout. Maar ik ga je niet teleurstellen wat ik heb weer een avontuur voor je. Met Mr. Wrong inderdaad. Jazeker, hij bestaat nog. We zijn niet uit elkaar en we leven nog steeds lang en gelukkig.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik na de kerstdagen een beetje uitgeschreven was. En dat kwam niet omdat ik het niet meer leuk vond. Het had er meer mee te maken dat ik een beetje door mijn schrijfmateriaal heen was. Ik schrijf nou eenmaal over mijn eigen leven maar dan moet er wel iets gebeuren. Nu mijn relatie met Mr. Wrong na een stormachtig begin eindelijk op de rit is, zijn wij net als gewone stellen in rustiger vaarwater gekomen. Saai is het zeker niet, we hebben een heerlijk leven. We gaan veel uit eten, zeker drie a vier keer in de week. We wandelen regelmatig met Appeltje door Amsterdam. Onderweg zitten we lekker uitgebreid een uur of twee te lunchen. Appeltje krijgt dan een biefstukje zonder boter, olie of peper en zout. Hij loopt dan gewoon naar de keuken om te vragen of ze dat voor haar willen maken. Ik zit dan een beetje gegeneerd in mijn telefoon te loeren. Vind het toch een tikkie overdreven decadent. Kepotverwend en al helemaal verpest is ze.

“Hef. She should eat normal dog food.”

“Would you eat that nasty dog food? I didn’t think so. Steak is good for her. She’s a carnivore.”

Hij vreet haar soms bijna op, zo gek is hij op Appeltje. Ik vind het wel aandoenlijk. Dan loopt er zo’n boom van een kerel met zo’n bad ass kop met een hamster van drie kilo aan een hondenriem op straat. Eigenlijk geen gezicht. Maar goed, daar lopen we dan als een klein gezinnetje. Hij vliegt nog steeds hier en daar een winkel in, vaak een COS en een LUSH om iets voor me te kopen, verwent me nog altijd elke dag. Ik rijd bijna elke dag naar Utrecht waar mijn kantoor is om aan The Beauty Bakery te werken. ´s Avonds rijd ik terug en doen we wat leuks (lees: we gaan weer uit eten) of we kijken thuis in bed films. Hij vliegt elke week wel naar London, Parijs, Istanbul of een andere stad voor werk, komt na een of twee nachtjes weer terug en dan begint de riedel weer van voor af aan. Je leest het al, ik ben gelukkig. Er zijn geen ruzies meer, we hoeven niet meer uit te vechten wie de baas is, we hebben het heerlijk samen. Maar, en daar komt ‘ie, niets noemenswaardig om over te schrijven. Ik heb er dan ook even over getwijfeld om mee te stoppen. En net toen ik het er met Serena over wilde hebben, kwam het.

We gaan een klein stukje terug in de tijd. Het zijn de dagen na kerst. Ik ben in Nederland, Mr. Wrong zit lekker in Bankok. Ik ben hier gebleven voor de webshopdrukte in December en om kerst te vieren met mijn familie. Hij mocht dat lekker in het buitenland doen van mij. Sommige mensen vinden dat raar. Ik niet. Ga jij lekker met je beste vriend op vakantie, vind ik helemaal ok. Hoef je niet verplicht bij schoonfamilie te zitten en kan hoef ik me niet af te vragen of jij het wel naar je zin hebt.

“Denk je wel aan mij als je op een 19 jarige ladyboy ligt? Nou, doeg!”

Hij kan niet lachen om dat soort grapjes. Ik wel. Heel hard.

Kerst was leuk, zoals ik al schreef in mijn vorige stuk had mijn moeder de deur open gezet voor iedereen. Het was dan ook een gezellig boel van single vriendinnen, personeelsleden, Harry Potter was er en we hadden zelfs drie Syrische vluchtelingen aan de gourmettafel. Sterker kan de kerstgedachte niet. Na de kerst en de bijgehorende vreetfestijnen is het eindelijk rustig en heb ik tijd om adem te halen. De kerstdrukte in de webshop is achter de rug, alle kerstborrels en diners zitten achter de kiezen en de meeste mensen hebben vrij van werk. Hef is weg dus ik kan lekker doen waar ik zin in heb zonder met iemand rekening te houden. Tijd om leuke dingen te doen met vriendinnen. Ik gooi whatsapp open om wat mensen te ritselen voor leuke winterse afspraken. Ik ben gek op de zomer maar net zo gek op de winter. Sky Radio Christmasstation staat bij mij de hele maand december door de boxen te blazen. In de auto, op mijn kantoor tussen de zeepjes, overal waar ik ben en ik krijg er geen genoeg van. Geurkaarsjes aan, nep openhaarden op t.v., oliebollen met teveel poedersuiker eten en kerstige dingen doen met vriendinnen. Dikke wanten aan en schaatsen bijvoorbeeld op het museumplein. Samen koekjes bakken en die op de bank onder de dikke deken opvreten met een emmer hete thee erbij onder een genot van een verse aflevering ‘Ik Vertrek’.

Angel BeautylabOf een knusse wijfenfilm kijken in de bios met een grote bak zoete popcorn op schoot en een dikke, wollige sjaal om. Een hele dag in een Spa hangen met vier vriendinnen en vreten tot we er dood bij neer vallen. Agenda open en volplempen die handel. Eens even kijken, wat gaan zullen we dit weekend gaan doen? Oh, no. Zaterdag moet ik ongesteld worden. Schijtshitblegh. Dat gooit toch weer een beetje roet in mijn eten. Een dagje spa kan dus al van mijn lijstje af. Hoewel, met een hele strip Aleve Feminax kom ik er wel doorheen. Nee, bah. Met zo’n volle tampon in een bubbelbad. Nee, we moeten iets anders gaan doen.

Ik heb het jaren geprobeerd maar het is me nooit gelukt een vriendschap met mevrouw Menstruatie op te bouwen. Sommige vriendinnen kunnen prima met haar door een deur. Die hebben er nauwelijks last van. Dat komt omdat mevrouw Menstuatie zo druk ik met mij, waardoor ze weinig tijd heeft om anderen lastig te vallen. Ik heb een poosje geprobeerd haar te negeren, zonder resultaat. Ze blijft elke keer weer in volle glorie terug komen, dat stuk sekreet. Elke maand staat ze weer ongevraagd voor mijn deur ze heeft altijd een vrachtwagen vol troep bij zich. Pijnlijke rode, radioactieve rotzooi die er allemaal door dat kleine gaatje uit moet. Eigenlijk is dat nog niet eens het pijnlijkste, daar hebben we tampons voor. Die krampen, die komen straight from hell. Als het nou eens wat makkelijk en sneller zou kunnen allemaal. Als ik nou mijn handen door mijn navel zou kunnen frutten en alle troep in mijn baarmoeder er in een keer keihard uitwringen als een vieze, natte dweil boven het gootsteenputje… dat zou toch lekker zijn. Dat je die zak in drie seconden leeg wringt. Nee hoor.  Ik moet wachten tot mijn baarmoeder het er zelf uit masseert. Want dat doet het. Beetje bij beetje, bloedje voor bloedje, klontje voor klontje drupt het eruit. Met beleid en op haar dooie gemakkie. Die heeft echt geen haast, hoor. Doet er rustig een dikke week over, die van mij. Dan begint ze op bijvoorbeeld op maandagmorgen met een keurig druppeltje als aankondiging. Zo van, hey, ik ben onderweg hoor, dan weet je het vast. Zet je maar schrap. Dan komt er een dag helemaal niets en ik loop voor niks met een tampon die ik er met geen takelwagen uit krijg en bijna mijn hele baarmoeder mee trekt, zo droog is het. De hele rest van de maandag niets. Alleen heel veel zin in chocoladeijs en patat speciaal met extra ui. Dinsdag ook niks. Dus doe even geen tampon in want ik hoef ook niets op te vangen. En dan, net als ik vergeten ben dat ze met die kleine, nauwelijks zichtbare rotdruppel, een waarschuwinkje had gegeven, breken alle dijken door. FLATS. Alsof ik van een paard beval. Het glijdt er zo uit en dondert in het stro op de grond. Er rijdt bulldozer van 20.000 kilo over mijn onderrug en blijft dat drie hele dagen fulltime doen. Heen en weer zonder pauze te nemen.  Elke paar seconden krijg ik een trap van een Friese knol in mijn onderbuik. Als ik op mijn werk ben, zie je me vaak voorover gebukt aan een bureau hangen, dan doet het minder pijn. Ik moet ook heel vaak poepen. Soms wel drie keer op een dag. Ze zeggen dat dat komt omdat de krampen in je baarmoeder je darmen prikkelen waardoor die veel actiever zijn dan normaal. Bij mij klopt dat wel, normaal gesproken poep ik maar drie of vier keer in de week. Als ik ongesteld ben, kan ik net zo goed een week op de plee blijven zitten. En het zijn geen makkelijke drollen. Smeerpoep noemen Dewi en ik het. Dat is van die poep waarbij je blijft vegen en elke keer als je denk dat je uitgeveegd bent, zit er weer een nieuwe eetlepel pindakaas aan je toiletprop. Hele familiepaks toiletpapier gaan er doorheen. Hef vraagt dan of ik dat pleepapier soms opvreet, omdat ik na elk toiletbezoek een hele drie/laags toiletrol consumeer. (Ja, ik kan inmiddels poepen in hetzelfde huis. Hij hoeft niet meer op straat te wachten tot ik klaar ben.) Anyway, dan jas ik er in een dag of drie dus 250 tampons en een strip Aleve feminax doorheen en als het ergste voorbij is, pruttel ik nog een dag of drie na. En zo ben ik elke maand ruim een week bezig met leeglopen. Janken om domme reclames, schreeuwen omdat er geen glansspoelmiddel in de vaatwasser zat en nu alles dof is en dat soort praktijken horen er ook bij. Nee, een feestje is het niet. Ja heren, wij vrouwen worden het al zo lang we bestaan, en alle vrouwen moeten eraan geloven, al duizenden jaren… MAAR DAT BETEKENT VERDOMME NIET DAT HET EEN PRETJE IS!

Hef is wel altijd abnormaal lief. Waar veel mannen vermoeid zeggen ‘stel je niet aan’ of ‘zeik niet zo’ gaat hij echt een emmer chocoladeijs voor me kopen. En cadeautjes zoals schoenen, bloemen of parfum. Hij laat dan twee keer per dag een bad voor me vol lopen en zet er kaarsjes omheen. En dan knipt hij een paar bloemen heel kort van het boeket dat hij eerder die dag voor me heeft gekocht en die bloemen zet hij dan in kleine glaasjes op de badrand. Die homo. Echt om op te vreten. Soms moet ik bijna janken van ontroering. Soms denk ik ‘betuttel me niet zo!’ en dan moet ik weer huilen omdat ik zo’n Satan ben en dat verdient hij niet maar dat zijn dan mijn hormomen en dan ben ik blij dat ik het niet hardop zei. En omdat ik die lelijke gedachte had, strompel ik dan met die buikkrampen naar hem toe en geef hem een hele lange dikke knuffel en zeg ik dat hij nooit dood mag gaan en dan moet ik daar weer van huilen. Ook weer door die schizo hormomen. Soms begin in als een hyena heel hard te lachen om niets. Als hij dan vraagt waar ik om lach dan weet ik het niet en begin ik weer te huilen. Of ik moet ineens aan papa denken en hup, daar ga ik weer. Heb ik de rest van de maand geen last van. Papa heeft een mooi plekje gekregen en het doet geen pijn meer. Behlave als ik ongesteld ben, dan voelt het alsof hij diezelfde ochtend is overleden.

Twee weken na mijn eerste mensturatiedag heb ik een eisprong. Dan ben ik een soort loopse teef en kan ik niet van hem afblijven. Ook weer een trucje van Moeder Natuur in het kader van voortplanting enzo. Alle andere dagen zeg ik ‘Nee. Blijf van me af’. Dat is een beetje in een notendop mijn cyclus.

Het is inmiddels zaterdag. Deze keer krijg ik geen waarschuwingsdruppel van mevrouw Menstruatie. Mooi. Blijf maar weg met je druppel. Beter breekt het in een keer door morgen. Scheelt weer een dag gehannes met tampons. Zondag krijg ik ook geen druppel maar ook die dag is weer mooi meegenomen., ik ben wel vaker over tijd. Ik ben wel eens drie dagen over tijd. Geen peil op te trekken. Hoewel, langer dan drie dagen is nog niet voorgekomen. Maandag ook niets. Dinsdag niets. Ik sla waarschijnlijk een menstuatie over. Woensdag niets. Mevrouw Mensturatie heeft het te druk met andere zielige vrouwen lastig vallen. Prima. Ik kan best een keer missen. Donderdag niets.

Donderdag niets. Donderdag niets? Dat zijn al vijf dagen. Ik bel mijn zus.

“Dewi”

“Jochie.”

“Ik denk dat ik in de overgang zit.”

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest.

Liefs,
Angel

Volg:

37 Reacties

 1. 3 februari 2017 / vrijdag, 3 februari 2017

  Dit is zo goed geschreven! Ik voel me exact hetzelfde 🙂 Mannen moesten die emoties ook eens een keer kunnen voelen he 🙂

 2. Marianne
  26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Hahaha dat ongesteld zijn ken ik ja… Krampen kan mijn baarmoeder niet zo goed want daar zijn mijn darmen juist weer ster in, maar m’n hele onderrug doet retezeer een week lang. En janken om alles, jaaaaaa…
  Bij mij hielp het aan de pil gaan al behoorlijk (ook geen pijnlijke tieten meer!) maar dat zal je ongetwijfeld al geprobeerd hebben en zo te zien ben je nu te laat… 😛

  Alvast gefeliciteerd?

 3. Kaat
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  S..P….annend!!!
  Dank voor je hilarische omschrijving van de rode duivels …!
  Kleine tip, mirena spiraal werkt top tegen te veel en te lang bloeden.
  Maar goed, dan dus ook geen Mini Hef

 4. 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  hahaha ik moest zo hard lachen om het menstruatie stuk. Voor elke vrouw herkenbaar en wat ben je heerlijk eerlijk

 5. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Hahahahaha, je omschrijft die maandelijkse rotzooi zo goed hè! Echt, you nailed it! Ik heb zo zitten lachen! Maar het is natuurlijk in- en intriest wat wij elke maand moeten doormaken…’t slechtste bedenksel ever! Ik ben benieuwd hoor, mooie cliffhanger <3

 6. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Ik wil niet veel zeggen, maar BABY BABY BABY!

 7. 23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Oh Angeeeeel men ik scrolde direct naar t einde en hoopte ergens halverwege een zwangerschapstest tegen te komen laat je ons gewoon nog steeds in spanning goshhh WHYYYYYY. Nou. Op naar deel 57 haha.

 8. 23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Wat heb ik dit gemist! Spannenddd

 9. S.
  23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Ik ga er maar heel vrijpostig vanuit: gefeliciteerd!

 10. 23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Oh wat schrijf je dat toch weer mooi, dan vooral zo herkenbaar weer. Of ik hiermee blij moet zin weet ik niet hoor maar gelukkig ben ik niet de enigste op deze aardbol die moeder natuur vervloekt in deze weken. Maaar ben je zwanger isb de grootste vraag natuurlijk. Liefs soraya

 11. 23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Omg ben je zwanger?
  Ik zit zelf even in een vreselijke shit periode maar jij hebt me net zo hard laten lachen om je bloedje voor bloedje en klontje voor klontje en de herkenbare smeerpoep ???
  Dankjewel daarvoor. Dit maakt mijn ellende enigzins even goed. Maar ik las alles snel door want had het vermoeden dat mevrouw menstruatie je nu zou overslaan en ik hadden gelijk…..
  Doe zo’n fokking test en laat het snel weten….laat ons pleeeeeaaaasssseeee niet 2 weken wachten AUB!!

 12. 23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Ik ben dus zo iemand die totaal geen last heeft van haar menstruatie, oef! 🙂 Spannend einde zeg, woaaaaaaah…

 13. SuzyB
  23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  There is a bun in the oven? ?
  Preggers ???
  Buiten dat omschrijf je Mevr. Menstruatie precies zoals hier ook aan toe gaat oneerlijke shit is het gewoon????

  Meestal post je een artikel om de 2 weken oftewel laat je ons nu zo in spanning…
  Grappig maar (bloedje) irritant?

 14. martine
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  DAMNED GIVE ME MY STORY

  liefde aan de feminax

 15. Fatima
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  WHAAAAAAAAAA THIS IS PURE TORTURE

 16. Renee
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  ZWANGER?

 17. R
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Je schrijft dat er niet zoveel spannends meer gebeurt in je leven, EN NOG LUKT HET JE OM ONS MET ZO’N CLIFFHANGER TE LATEN ZITTEN.

 18. Syl
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Tampons heb ik inmiddels vervangen voor een menstruatiecup. Ideaal of het nou een druppel is of dat het blijft gaan. Na 12 uur hoef ik pas weer te checken. Ook een stuk chiller met zwemmen of de sauna. En de laatste dag is de binnenkant nog in een normale gezonde staat, als ik het even netjes mag omschrijven.

  Maar aan alle comments te lezen hoef je daar de komende tijd niet bij stil te staan.

 19. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Of je bent zwanger? 😉

 20. Micks
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ahhh ja dat kan niet anders. Dr zit iemand je menstruatie tegen te houden vanaf de binnenkant. Ik had al zo’n vermoeden. Ik gooi het er gewoon uit; Gefeliciteerd!

 21. Simone
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Jouw hele maandelijkse emotionele rollercoaster ervaar ik in één artikel van jou al ?

 22. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ga naar een osteopaat, in Utrecht zit een goede in praktijk Dom. Ik heb al vanaf begin ook enorme pijnen, en nu voor het eens in mijn leven, na 3 behandelingen, niks aan het handje!!!!

 23. Naomi
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Omg…je bent zwanger…vast…

 24. Daphne
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Wat een prachtige omschrijving weer! 😛

 25. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ja hoor, dat einde… kom maar op met het volgende stuk, haha!

 26. Emma
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Aah nee angel wat doe je me aan!!!!??? Nu moet ik weer wachten op het vervolg.
  Ik hoop dat jullie kinderwens uitkomt :).
  Dit is een super spannende tijd voor jullie!
  Mijn vriend en ik zijn ook bezig met onze kinderwens.
  Met kerstmis kreeg ik heel verdrietig een miskraam.
  Ik hoop dat het geluk nu weer aan onze kant staat.
  Ik wens jullie in elk geval veel geluk toe 🙂

  • Imke
   22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

   Wat erg! Heel veel sterkte daarmee. Een miskraam gun je niemand

 27. Lenthe
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Die is zwanger denk ik 😉

 28. Marleen Vernooij
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Angel,

  Het is wel alsof je mijn gedachten kon lezen.. niet alleen miste ik je heerlijke schrijfstukken, maar dat het ook nog vol detail over je hormonale sores gaat maakt mijn dag weer goed. Of is dat heel gemeen? Natuurlijk hoop ik niet dat je al in de overgang zit of er iets ernstigs aan de hand is met je, dat gun ik niemand. Ikzelf heb ook periodiek zo’n hormonaal monster wat mijn leven dan even over neemt. Alle controle weg. Paniek in de tent. Pijn overal, los van de chocolavreetbuien totaal geen eetlust, de hele dag poepen, en iedereen voelt kilometers ver weg. Ik hoor ze niet en ik voel ze niet want ik zit in een soort rare bubbel. Ik ben dood en doodmoe maar als ik slaap heb ik nachtmerries en rust ik niet uit. Mijn oplossingsgerichte brein gaat het internet op op zoek naar nieuwe onderzoeken en oplossing maar niemand heeft wat. Dan maar op zoek naar verhalen van andere vrouwen, maar het enige wat ik vond was een mannenforum voor vrouwen met PMS. Gelukkig kon mijn vriend daar erg om lachen en zei hij dat ik echt wel mee val als ik hem afzeik. “Het went hoor liefje”, zegt hij dan. Dat is wel echt heel lief toch? Het lost alleen niet op dat ik plat op m’n gat lig en niet meer functioneer. Mijn werk ik het ziekenhuis kan ik dan niet doen, dat doe ik de patiënten niet aan. De kans dat ik een cruciale fout maak omdat ik een concentratieboog heb van een goudvis is veel te groot.
  Wat ontzettend fijn dat je zo gelukkig bent met Hef en hij je verzorgd als een godin. Ik wacht je volgende stuk in spanning af.
  Bedankt <3

 29. Nanda
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Vanaf de 1e regel dacht ik dus al dat de tekst hiermee zou eindigen!
  Een mini baasbrul!

 30. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Laat je ons echt zo hangen….? ??

 31. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Hmmm dit kan niet he zo eindigen :-)…. Oh mijn hemel ik zit al met smart te wachten op volgende week. Ik hoop dat je dan weer wat schrijft…

 32. Ashley
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Angel ik heb je gemist op zondag ❤ MAAR oh je kan niet een comeback maken en dan zo eindigen … een mini Angel zou veel leuker zijn dan in de overgang zitten!

 33. Claudia
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Mooi dat je zo gelukkig bent. Je verdient het.
  Maar de overgang? Of toch een langgekoesterde wens van je? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *