Mijn mening over Influencer Marketing & kerstkaart mysterie opgelost

Gooooood morning! Een hele poos geleden werd ik geïnterviewd door COOPR, een PR bureau actief op het gebied van (online) PR, social media en content marketing. De meeste websites van PR bureaus zijn heel saai en statisch, maar de website van COOPR is heel up to date. Ze plaatsen regelmatig interessante blogs over PR nieuwtjes, opmerkelijke onderzoeken en ze hebben rubrieken zoals de ‘PR klaagmuur’. Als jij geïnteresseerd bent in alles omtrent PR en marketing is hun website zeker de moeite waard.

Sinds kort maken ze ook een online magazine met nóg meer nieuwtjes en interessante artikelen, en het onderwerp van hun eerste nummer is Influencer Marketing. Hiervoor kwamen ze bij me thuis (nog in mijn oude appartementje) om mij te interviewen. Hoe ga ik met merken om? Wat vind ik van PR bureau’s? Hoe zie ik de toekomst van blogs? Wanneer zet ik mijn manager in? Wat verdient het? En zijn die bedragen een beetje reëel?

Ik ben zoals altijd lekker openhartig! Bekijk het item hieronder;

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te zien en wellicht een iets duidelijker beeld geven van hoe het werkt achter de schermen van een blog.

Dan ben ik afgelopen week ook nog op zoek gegaan naar een gezin uit Houten. Het is een heel leuk, grappig verhaal dat opgepikt is door het AD. Het zit zo. Elk jaar, nu al 7 jaar lang, ontvang ik een kerstkaartje gericht aan mijn vorige bewoners: Wim, Angela, Levi en Britt. Zonder afzender, waardoor ik geen afzender retour kon doen.

WhatsApp Image 2017-01-20 at 15.28.05‘Wat zielig’ dacht ik bij de eerste kaart, ‘de afzender weet niet eens dat dit gezin al lang is verhuisd’. Ik ging er vanuit dat ik het jaar erop geen kaartjes meer zou ontvangen voor mijn vorige bewoners, maar de kaartjes bleven komen, 7 jaar lang.

WhatsApp Image 2017-01-20 at 15.28.04Ik opende de laatste kaart (sorry, moest toch even spieken voor aanwijzingen) en daar zag ik de naam ‘Hennie’ staan. Geen tekst, niets. Alleen ‘Hennie’. Ik vond het zielig. En toen sloeg mijn fantasie op hol. Misschien is dit Hennie’s manier om contact te zoeken met het gezin. Misschien hebben zij haar (of hem) nooit hun nieuwe adres gegeven vanwege een ruzie. En nu weten ze niet van elkaar dat er contact wordt gelegd, terwijl ze dat misschien wel van elkaar hopen! En Hennie krijgt maar geen gehoor.

Ik snap niet waarom het niet eerder in me was opgekomen, maar ineens kreeg ik de ingeving om het gezin op te sporen, zodat ik ze alsnog de verloren kerstkaart kon overhandigen. Ik plaatste een oproepje op Facebook en Twitter:

Schermafbeelding 2017-01-21 om 09.40.04En daar kwam binnen no-time respons op. Er reageerden 2 vrouwen waarvan hun kinderen speelkameraadjes waren met Levi en Britt. Zij wisten om welk gezin het ging en 1 van hen wist me zelfs een adres te geven!De kracht van social media. Het gezin woont gewoon nog in Houten, dus straks fiets ik er even langs. Ik ben heel benieuwd naar hun reactie en het mysterie achter ‘Hennie’. Jullie ook?

Het AD pikte dit verhaal op via Twitter en schreef er zelfs een artikel over. En weet je, daar ben ik blij mee. Vloggers (ik ben geen vlogger, maar dat terzijde) worden de laatste tijd in een negatief daglicht gezet. De welbekende treitervloggers zijn breed uitgemeten in de media, Enzo Knol wordt alleen maar genoemd omdat mensen het belachelijk vinden hoeveel geld hij verdiend, Mascha en Monica worden negatief neergezet omdat zij botox en lipfillers hebben, en daarmee een slechte invloed op de jeugd zouden hebben.

Dat influencers via hun blog en YouTube kanaal ook veel goeds kunnen doen lijkt de media te vergeten en dat is JAMMER. Want ik weet zeker dat er heel veel kijkers zijn die vrolijk worden van YouTube video’s en waarbij de video’s ze door een moeilijke periode heen slepen. Dat mensen ook handige dingen kunnen leren van video’s, of er leuke inspiratie uit putten. Maar ja, dat is natuurlijk niet sensationeel genoeg. Lang verhaal kort: ik ben blij dat er eindelijk een positief artikel over een vlogger is gepubliceerd, want al die negativiteit rondom vloggers ben ik spuugzat.

Nou, dat was ’em weer vandaag. Ik ga nu lekker ontbijten, daarna het kerstkaartje afleveren, mama ophalen, samen naar de opening van de showroom van haar vriendin Tess, daarna stof uitzoeken voor mijn inbetween-gordijnen en wat boodschapjes doen. Ik wens jullie een fijne zaterdag!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. 29 mei 2018 / dinsdag, 29 mei 2018

  Wat een leuk verhaal om te lezen! Leuke blog.

 2. 10 april 2017 / maandag, 10 april 2017

  Leuk filmpje Serena over hoe het is om een influencer te zijn. Begrijp heel goed dat je er gewoon geld voor wil ontvangen aangezien je er zo lang over hebt gedaan om dit op te bouwen. Promoot je alleen producten voor bedrijven als je er achter staat of zou je toch akkoord gaan met een grote zak geld terwijl je niet 100% achter het merk staat? Leuk om te horen dat je ook opkomende bedrijven een kans geeft!

 3. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Goed dat je die video hebt gemaakt, geeft een leuk kijkje achter de schermen! x Anne

 4. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Super helder en interessant video over influencers! En wat tof dat je dat gezin hebt gevonden. Zou benieuwd zijn naar hun reactie ?

 5. Sandra
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Hoi sereen,

  Even een heel andere vraag (of misschien aan iemand anders, als diegene me kan helpen?), ik heb best wel opvallende poriën op m’n voorhoofd. Gewoon schoon allemaal, alleen zo duidelijk zichtbaar… Weet jij hier een oplossing voor? Ik gebruik nu al een tijdje die ene dagcrème van de KIKO, maar dat helpt niet. Wie kan me helpen? 🙁

  Alvast bedankt xxx

 6. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Vind dit een van de helderste video’s die ik ooit gezien heb over influencer marketing. Dank je wel!

 7. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Vind het zo leuk om te lezen dat je het gezin hebt gevonden! Ben ook wel weer erg benieuwd naar hoe het nu precies zit eigenlijk 🙂

 8. Lenthe
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Hoiii Serena

  Ik vroeg mij af waarom we niks meer lezen van Angel?
  Ik vind het zo jammer al een maandje niks meer gelezen te hebben….

  Liefs lenthe

 9. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Aah wat tof dat je de vorige bewoners hebt weten te vinden! Ik ben toch wel benieuwd naar de afloop van dit verhaal, hihi.
  Ow en heel sterk die video: helemaal eens met wat je zegt <3

 10. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ik vind het een heel interessant onderwerp online influencers en marketing! Ik ga hem straks even op YouTube bekijken, want hier op je site zie ik hem niet staan. En wat tof dat je de vorige bewoners hebt kunnen opsporen. Ik ben zo benieuwd waarom Hennie niet weet dat het gezin is verhuisd. Ga je nog een vervolgartikel hier over schijven? Dit open einde kun je ons natuurlijk niet onthouden ;).

 11. Laura
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Aah Serena je verwend ons! Elke dag een artikel!??
  Ik had een vraagje, zou je de Lancome teint idole ultra wear willen reviewen??☺?
  Ik heb gehoord dat die foundation erg mooi dekkend is, en fijn voor de gemengde huid. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 12. maaitea
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ik wilde een heel verhaal typen maar ik wil me in comments niet uitweiden over andere you tubers. Ik wil alleen even zeggen dat ik vind dat jij echt goed bezig bent! Je komt altijd oprecht over, je bent altijd eerlijk, ook als het even niet goed met je gaat. Je bent echt een sterke influencer en een groot voorbeeld voor veel vrouwen en meiden. Denk dat jij echt een droom bent voor veel bedrijven om mee samen te werken! Dat zelfde gevoel krijg ik ook bij je zusjes trouwens! Dat was ff mijn dikke pluim voor jou, die kun je immers niet genoeg krijgen!

 13. Syl
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Interessante video. Het is best interessant om te weten hoe het allemaal werkt. Ik heb wel eens richtlijnen gezien voor wat schappelijk is om te vragen per foto of review op basis van je bloggrootte.

 14. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  wat leuk dat je het gezin hebt gevonden!!! ik wil nu ook wel heel graag over de afloop horen haha!

 15. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Goed bezig Serena, ik ben ook benieuwd wat het verhaal achter dit kaartje is!

 16. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Heel benieuwd naar de afloop van het kerstkaartjesverhaal! Erg interessante video, trouwens. Lekker openhartig en duidelijk. Behoorlijke bedragen wel, maar inderdaad, je hebt er hard voor gewerkt om die community op te bouwen. Mensen blijven je natuurlijk niet ‘zomaar’ volgen.

 17. Jenneke
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Heel leuk artikel Serena! Je kaart heel veel goede punten aan.

 18. Tam
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Iedereen heeft een mening en het is al jaren trend om die maar te uiten wanneer die behoefte er is. Dus met een beetje aanpassing. Selectief luisteren, doe/moet ik al jaren met mijn uiterlijk.
  Trek de negativiteit van alles niet aan, het zegt alles over diegene die een dergelijke mening hebben, niks meer, niks minder. Niemand hoeft te kijken, kan wegkijken. Thats it. Doe je ding zo mooi en goed als je kunt en mensen zullen er van genieten
  Next 😉
  En super dat je het gezin gevonden hebt, hahaha misschien waren ze wel op de vlucht van Hennie 😉 hahahah *fantasie*

 19. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Leuk, die video! Ik merk dat het toch nog steeds een wat gevoelig onderwerp is, geld verdienen met bloggen, zeker hier in België.

 20. Ancella
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Wat een leuke blog weer en interessante video!
  Ik vind dat het je goed recht is om aan te geven dat free publicity niet meer van deze tijd is. Tenslotte is bloggen voor jou ook echt je werk, waar je al jaren mee bezig bent en dat heeft er voor gezorgd hoever je daar nu mee bent. Mag dan ook iets tegen over staan vanuit een bedrijf als jij producten reviewt voor hen bijvoorveeld. Zij weten dat als jij het reviewt het breed bekend wordt en eventueel meer verkocht zelfs. Ik geef je groot gelijk!
  Daarnaast vind ik het wel leuk om te lezen dat je ook kleine ondernemingen helpt en dat zie je ook terug in je blogs en videos. Het komt over alsof je graag iedereen wilt helpen waar je kan!

  Ik ben overigens heel benieuwd hoe het afloopt met het gezine n of Hennie komende kerst de kaart naar het goede adres kan sturen. Heel leuk dat je het uitzoekt!

 21. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Goed dat je rekening houdt met de jongere YouTube kijkers. Mijn dochtertje van 7 kijkt heel graag beauty en diy video’s en speelt dat dan na op haar kamer.

  En wat betreft die kerstkaart : ik zou ook op zoek gaan naar de geadresseerde. 😉

 22. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Ah wat een leuk verhaal. Ik ben erg benieuwd wie Hennie is en of het mysterie straks helemaal opgelost is.

 23. Britt
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Wat een leuk verhaal! Dit is de mooie kant van social media vind ik, het gaat zo snel.

 24. Denise
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Super leuk artikel!

  X

 25. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Enorm interessante video. Vooral ie berekening voor prijzen. Heb daar dus echt geen flauw benul van. En inderdaad, zoals je zegt, je hebt er wel hard en jarenlang voor gewerkt ook, ‘t is niet dat je een beginnende blogger bent die plots gewoon overal crazy bedragen voor aangeboden krijgt. En inderdaad, persoonlijkheid is denk ik heel belangrijk als influencer. En de spontaniteit.

 26. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Oh wat leuk zeg, ik ben erg benieuwd naar The story. En wat een kracht heeft sociaal media, en dat op een zeer mooi niveau ditmaal. Liefs soraya

 27. Marianne
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Ben benieuwd naar de afloop!

 28. Marianne
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Ben benieuwd naar de afloop!

 29. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  O ik ben zo benieuwd wie Hennie is! Helemaal omdat het al 7 jaar gebeurt, wat lang! Inderdaad leuk dat het is opgepikt door het AD, bloggers en vloggers worden wel erg negatief neergezet meestal. Al waren de treitervloggers natuurlijk echt afschuwelijk! Gelukkig doen de meeste influencers gewoon leuke dingen 🙂 Malou x

 30. Suzanne
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Wat leuk dat je het gezin hebt kunnen vinden! Laat je nog weten hoe ze reageerden? Ben benieuwd 🙂

 31. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Wat heb je dit mooi verwoord. Ik vind ook dat je kunt stellen dat het bijna schande is altijd PR bureaus verwachten dat je dingen gratis doet. (free publicitity) Toch zie je dat nog regelmatig.

 32. Michelle
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Houd je ons op de hoogte hoe het afloopt? Ik ben echt heel benieuwd eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *