Food Friday | Slowcooker Pulled Beef Taco recept

Good morning! Zoals jullie misschien hebben gezien heb ik in mijn nieuwe huis een pracht van een keuken en het is natuurlijk zonde als die niet optimaal gebruikt wordt. Sinds vorige week donderdag heb ik ook eindelijk warm water (er moest een keukenboilertje geplaatst worden) en hiermee is mijn keuken zo goed als af. Met zo’n mooie keuken begon het allemaal weer wat te kriebelen en ik had écht zin om iets nieuws te proberen. Ik trok mijn keukenla open en werd aangestaard door mijn slowcooker. Het arme ding kreeg ik vorig jaar Kerst van mijn ouders, maar sindsdien staat hij ongebruikt in de kast. Zonde!

slowcooker carnita recept _ - 1 (1)Ik trok hem uit de la en bedacht me wat ik ermee wilde maken. Je kunt van alles met een slowcooker maken, van pasta’s tot soepen en van pulled pork tot… pulled beef. En dat is wat ik vandaag met jullie wil delen. Toen ik nog in Texas woonde haalde ik regelmatig carnita’s bij een gaar afhaaltentje naast de Starbucks. Echt zo’n tent die sfeervol verlicht is met TL-buizen, waar de tafels gedekt zijn met plastic tafelkleden en waar je altijd vriendelijk wordt geholpen door een goedlachse Mexicaan. De tent mocht er dan niet uitzien, hun carnita’s waren hemels lekker. Kleine, zachte taco’s werden gevuld met tot in perfectie gegaard, mals varkens- of rundvlees. Zo mals, dat het in draadjes uit elkaar valt, maar nog wel sappig door de jus. Ik ben ze nooit vergeten en als ik ergens ben waar carnita’s op de menukaart staan, bestel ik ze meteen. Ik heb er echt een zwak voor.

slowcooker carnita recept _ - 2Vandaag deel ik mijn slowcooker recept voor pulled beef (taco) carnita’s met jullie. Normaal gesproken worden carnita’s gemaakt met varkensvlees, maar rundvlees is ook erg lekker. Met dit recept kun je zo’n 20 kleine taco’s vullen. Ik zou zeggen dat je er gemiddeld 3-4 per persoon eet, dus met dit recept kun je 5 tot 6 maagjes vullen. Wil je minder maken, halveer dan het recept.

Recept | Pulled Beef Carnita

1 kilo sukadelappen
1 klein blikje tomatenpuree
2 – 3 teentjes knoflook
1 blokje runderbouillon
sap van 2 limoenen
1 middelgrote ui
2 eetlepels Picadillo kruidenmix van Jonnie Boer
peper en zout

Werkwijze

Meng de Picadillo kruidenmix met peper en zout en wrijf er het vlees riant mee in. Braad het vlees even 2 minuten aan in een pan en leg ze vervolgens voorzichtig in de slowcooker. Meng in een kom de limoensap, tomatenpuree, knoflook en de runderbouillon. Voeg er iets warm water aan toe zodat het wat vloeibaarder wordt, en zodat de bouillon goed oplost. Schenk het vervolgens over je vlees heen. Snipper de ui en voeg bij het vlees. Zet de slowcooker op low (6-8 uur) of high (4-5 uur). Zelf heb ik hem op slow gezet en 7 uur gewacht.

Als je vlees lekker zacht is geworden, til het dan uit de slowcooker en trek het als draadjes uit elkaar met twee vorken. Doe alles in een kom en meng het eventueel met wat sap dat achtergebleven is in de slowcooker, om het geheel wat smeuïger te maken. Je kunt de kom met het vlees op tafel serveren zodat je gasten hun eigen carnita’s kunnen bouwen, of je belegt je carnita’s zelf en serveert ze kant-en-klaar.

slowcooker carnita recept _ - 4

Toppings en bijgerechten

Als je niet alleen de carnita’s wilt eten, kun je er ook heerlijke bijgerechten bij maken. Denk aan Mexicaanse rijst, maïskolven of een bonenschotel.

Toppings kun je naar hartenlust variëren. Pico di galo is een echte klassieker, een salsa bestaande uit gesnipperde ui, tomaat, japapeno en koriander. Ook is het lekker om er een lekkere, romige (zelfgemaakte) guacamole bij te serveren. Maar ook geraspte kaas, crème fraîche, plakjes avocado, rauwe rode kool, rauwe ui, blokjes tomaat, schijfjes radijs en een shitload aan koriander smaakt er heerlijk bij.

Als je ervoor kiest om je gasten hun eigen carnita’s te laten bouwen, serveer dan alles in mooie, losse kommetjes en schaaltjes. Staat zo gezellig!

slowcooker carnita recept _ - 5Als tortilla koos ik voor de kleinste variant, de Gordita van Albert Heijn eigen merk (niet gesponsord dit hoor). Je kunt ze opwarmen in de magnetron, maar zelf vind ik het extra lekker door ze even kort te bakken in de pan. Zo krijgen ze niet alleen een mooie goudbruine kleur, maar ook een lekker knapperig randje.

slowcooker carnita recept _ - 3Ook mooi, serveer je carnita’s met wat schijfjes limoen. Je kunt ze lichtjes uitknijpen over je carnita’s voor iets meer frisheid, enne, het staat ook gewoon lekker fris!

Mocht je deze post nu watertandend hebben gelezen en denken: MAAR IK HEB HELEMAAL GEEN SLOWCOOKER!? Geen nood. Een slowcooker koop je al vanaf zo’n €60,- bij Mediamarkt (bijvoorbeeld van het merk Crockpot). Ook kun je het vlees in de oven bereiden. Via dit linkje lees je hoe.

Ik ben zéér tevreden met dit recept en ik heb dan ook heerlijk gesmuld van mijn carnita’s. De volgende dag stonden mama, Larissa en Tara spontaan op de stoep, ze wilden allemaal proeven! En wat is de slowcooker toch een handig ding! Ik ga hem echt vaker gebruiken. Sowieso ben ik van plan wat vaker te experimenteren in de keuken en om elke vrijdag leuke receptjes te posten hier op Beautylab. Denk aan ontbijt, zoete snacks, hartige snacks, lunch ideetjes of avondeten. Ik doop bij deze de vrijdag om tot Food Friday!

Zijn jullie benieuwd naar nog meer slowcooker recepten? Of wat voor soort recepten zien jullie het liefst? Laat het me graag even weten bij de comments.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

38 Reacties

 1. 24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  Ooh dit klinkt zo belachelijk goed! Een slowcooker staat al lang hoog op mijn lijstje, moet er toch maar eens snel een aanschaffen, dan kan ik je receptje proberen 🙂

 2. Metty
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Thanks voor het delen van dit recept! Wij hebben sinds kort ook een slowcooker van crockpot. Ben er heel blij mee! Ga dit recept zeker uitproberen ?

 3. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Dit recept klinkt heeeeerlijk! Ik heb er al eens aan gedacht om een slowcooker aan te schaffen maar dan staat er weer zo’n apparaat in de kast. Ik denk dat ik hem hooguit vier keer per jaar zou gebruiken en dat vind ik dan zonde. Lastig, want alle recepten die ik de laatste tijd zie langskomen (op verschillende websites) die met de sloowcooker gemaakt worden zien er superlekker uit.

 4. Laura
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Food Friday klinkt geweldig! Ik krijg zelf ook altijd inspiratie van dit soort posts!

 5. Janet
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Ik gebruikte mn crockpot al jaren. Als single fulltime werkende mom was het een geschenk uit de hemel.

  Nu heb ik afgelopen kerst een Instant pot gekregen. En ik ben de gelukkigste vrouw op aarde. Dit ding kan alles!!! Van spareribs tot cheesecake en zuurkool. En dat in minder dan een uur. Via facebook zijn er wat pagina’s te vinden over de ip. Geloof me, je hebt het nodig! Haha

  Nu ik een vast stekkie heb gevonden met mn zoontje kreeg ik ineens echt zin om te koken en bakken, maar omdat ik dus 40u per week werk en mn zoontje veel huiswerk heeft wat elke avond gemaakt en nagekeken moet worden baalde ik echt. Tot ik dus de ip ontdekte en hem kreeg voor kerst van mn ouders. Normaal hab ik niet eens tijd om iets normaals te bedenken voor de crockpot dus was het vaak van hetzelfde (en in het weekend fudge als candy)
  Nu kan ik dus gewoon op kantoor bedenken wat we gaan eten, ik haal de spulletjes bij de ah en binnen een uur smullen we. Laatst hadden we zuurkool en dat duurde maar een kwartier.

  Maar ik klets te veel, see for yourself 🙂

 6. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Mmm dit lijkt mij echt lekker!

 7. Kirsten Hol
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Super leuk food friday!!!! Zou je hier ook weer eens 3 euro recepten willen plaatsen? Dat zou super geweldig zijn

 8. Manon
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Het is dat mijn crockpot vandaag al aan staat anders had ik dit gemaakt. Sowieso dat ik dit heel binnenkort ga maken!

 9. 21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Dat ziet er wel echt heel erg smakelijk uit!

 10. Julie Tina
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Aww sounds good !

 11. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Hmmm dat ziet er lekker uit.

 12. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Dat ziet er lekker uit

 13. Diana
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  oh my god pulled beef is mijn lievelingseten haha.
  in de zomer was er een foodtruck festival, en dit had ik bij 1 truck gegeten. alle andere dagen ben ik speciaal hiervoor terug gegaan. de laatste dag had die eigenaar me getrakteerd hahaha

 14. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Dit gaat ik maken!! heb dan wel geen slowcooker maar maakt wel vaak draadjesvlees in een gewone braadpan 🙂 dit lijkt me heerlijk iig!!

 15. Iris
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Oeh dit ga ik ook binnenkort maar eens maken! Wel zonder de koriander, want dat smaakt voor mij toch echt naar zeep..bah!

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

   hahaha, koriander: you hate it or love it! <3

 16. Denise
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Omg ik hou echt van Pulled pork en Pulled beef!
  Dit lijkt mij dus echt enorm lekker!

  X

 17. Nathalie
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Lekker deze week al wraps gegeten heerlijk maar dit recept ga ik zeker volgende keer maken! Ik ga het proberen in mij gietijzeren braadpan!

 18. Linda
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Leuk!
  Wij hebben ook al een paar jaar een slowcooker. Wij maken meestal iets van pulled pork, chili con carne, of (erwten)soep erin. Heb er ook wel eens een gerecht met kipfilet ingemaakt, maar eigenlijk werd dat er niet beter op. Het is toch echt vooral geschikt voor dingen die je normaal langere tijd zou braden/verwarmen. Ik bereid meestal ‘s avonds alles voor (vlees aanbraden, groenten snijden) en doe dit dan ‘s ochtends voor mijn werk erin. Wanneer ik ‘s avonds thuis kom, is het klaar. Ideaal. Zou het leuk vinden als je vaker recepten zou plaatsen. We kunnen nog wel wat inspiratie gebruiken. 🙂

  Ze zijn trouwens wel goedkoper te krijgen. Ik heb het even opgezocht. Die van mij was toen 35 euro en is van Russel Hobbs. Dus voor de mensen die niet meteen 60 euro willen uitgeven is dat misschien een optie. Ik wilde eigenlijk graag een crockpot, maar degene die ik wilde met timer etc was meteen 100 euro. Aangezien ik nog niet wist of ik het regelmatig zou gaan gebruiken, vond ik dat een beetje duur. Nu steek ik mijn slowcooker in een timer die in het stopcontact zit en die zet ik op ca 10 uur. Stel dat ik een keer (om wat voor reden dan ook) niet thuis kan komen ‘s avonds, wil ik niet dat het op een gegeven moment gaat aanbranden, oververhitten en in de fik vliegt, haha.

 19. Lise
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Yesss Food Friday!
  Ik hou van je receptjes, deze ga ik zeker proberen 🙂

  Groetjes uit België 😉

 20. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  het ziet er echt super delish uit 😀

 21. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Wat ziet het er HEERLIJK uit! Yum!
  Leuk dit recept Serena!

 22. Rowan Chanel
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Oh dat ziet er heerlijk uit zeg! Sinds de eerste date met mijn vriend ben ik helemaal dol op Mexicaans eten, en is het een soort van traditie geworden dat wanneer we een city tripje maken, een Mexicaans restaurantje gaan opzoeken.
  Al helemaal leuk als we dat zelf thuis kunnen maken natuurlijk!
  1 puntje, ik ben vegetariër. Zou dit denk je ook te bereiden zijn met vleesvervangers?

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

   Oei, heel kort en simpel: nee.

   Al vertelde een (vegan) vriend van mij wel over “pulled porc” gemaakt van Jackfruit. Dat heeft ook diezelfde draderige, zachte textuur. Misschien kun je dat eens proberen, maar dan met de kruiden die ik hier gebruik. Je hoeft het dan alleen niet in de slowcooker te bereiden.

   • Rowan Chanel
    20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

    Thanks! Sowieso maak ik voor mijn vriend wel gewoon altijd vlees klaar, maar wil zelf ook wel genieten van dit recept haha, ga het eens proberen!

 23. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Hmm het ziet er heel goed uit! Krijg er meteen honger van, haha.

 24. Ka
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Yeey food friday

 25. Hanan
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Ziet zo lekker uit. Alleen jammer dat je de stappenplan niet gefotografeerd heb, dat hoort er toch wel bij, bij een recept vind ik.

  • 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

   Nee hoor, er is geen moeten of iets wat hoort bij een recept. Bij dit soort gerechten zijn de stappen rondom het kruiden van het vlees en het uit elkaar trekken niet echt fotogeniek of smakelijk om te zien, ik snap dat het daarom niet gefotografeerd is 😉

   • Hanan
    20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

    Er staat nergens moeten….ik lees veel culinaire blogs en daarom zeg ik :”het hoort er wel een beetje bij VIND IK”. Tuurlijk belandt elk recept uiteindelijk in een pan of ovenschaal duhhhh maar plaatjes spreken wel tot de verbeelding…..ik begrijp ook dat tussendoor plaatjes meer tijd en moeite kost, maar voor de lezer wel handig. Just saying

    No hard feelings verder …peace out

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

   Mee eens. Alsof je zelf niet kunt bedenken hoe het eruit ziet om ingrediënten af te wegen en alles bij elkaar in een slowcooker te mikken 😉

 26. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Lekker! Ik wist helemaal niet dat je in Texas hebt gewoond, heel gaaf! Het is wel echt zo leuk dat je op deze manier dan herinneringen kunt ophalen, en in een slow cooker wordt het vlees volgens mij heerlijk mals. Malou x

 27. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Ziet er ontzettend lekker uit!

 28. 20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Ziet er lekker uit en zo te zien makkelijk te maken! Ik wil wel meer slowcookerrecepten hoor! Misschien ook wat recepten voor Indonesische gerechten?

 29. Marieke
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Dat ziet er goed uit! Ik heb geen slowcooker, dus fijn dat je dat linkje erbij hebt gezet. Ik ga het van de week eens proberen. En food friday juich ik van harte toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *