Huisvlog | inloopkast tour + handige kledingtips

Vandaag leek het me leuk om jullie weer eens een stukje van mijn huis te laten zien! Ik neem jullie mee naar de inloopkast, waar ik een uitgebreide rondleiding geef en jullie laat zien hoe we deze kamer hebben ingedeeld en hoe we alle kleding en accessoires netjes en overzichtelijk hebben opgeborgen.

In de tussentijd deel ik, in samenwerking met de Love Your Clothes campagne van Milieu Centraal, maar liefst 8 handige kledingtips hacks met jullie. Deze tips zorgen ervoor dat je extra goed voor je kleding zorgt, zodat ze langer meegaan en je er dus ook langer plezier aan beleeft!

Het is een gezellige lange video geworden van over de 16 minuten, dus ik zou zeggen pak er een kopje thee bij, een lekker koekje en ga er lekker voor zitten. Enjoy!

Hieronder heb ik de kledingtips nog even voor jullie op een rijtje gezet;

1. Was kleding niet vaker dan nodig is. Als je het minder vaak wast, blijft het langer mooi. Pas ook op met de droger! In de droger slijt kleding heel snel, dus zelf gebruik ik de droger alleen voor handdoeken en beddengoed.
2. Leg kleding van rekbare stoffen opgevouwen in een la en hang kleding van snel kreukende stoffen op.
3. Doe alle ritssluitingen dicht voor je gaat wassen, zo kunnen ze andere kledingstukken niet beschadigen.
4. Recycle je kleding. Het is heerlijk om eens in de zoveel tijd je kast lekker op te ruimen, een zakcentje te verdienen of kleding weg te geven aan een goed doel. Koop bovendien zelf ook eens tweedehands kleding. Gooi kleding in elk geval NOOIT weg!
5. Wil je genoeg nieuwe combinaties kunnen maken? Match tijdloze basics met trendy accessoires!
6. Zit er een vlek in je kleding? Haal hem er zo snel mogelijk uit met warm water en zeep of gebruik een vlekkenstift.
7. Voorkom miskopen door goed te passen.
8. Poets schoenen regelmatig en spuit ze goed in met een speciale spray. Zo bescherm je ze tegen vocht en vuil. Dit geldt echter ook voor je leren en suède tassen. Eens in de zoveel tijd even invetten of insprayen, dan zijn ze weer zoals nieuw en blijven ze veel langer mooi.

Ben je benieuwd naar nog meer kledingtips? Ga dan naar de website van Love Your Clothes voor nog meer informatie en nog meer tips om zuiniger om te gaan met je kleding.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie eigen, persoonlijke tips. Hoe zorg jij ervoor dat je kleding langer mooi blijft? Deel je beste tips in de comments!

inloopkast beautylab_ - 6 inloopkast beautylab_ - 2 inloopkast beautylab_ - 1 inloopkast beautylab_ - 4 inloopkast beautylab_ - 5 inloopkast beautylab_ - 3Wat vinden jullie van mijn inloopkast? Hoe ziet jouw eigen droomkast eruit?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

40 Reacties

 1. 25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Handige tips die ik zeker kan gebruiken Serena. En een leuke kast voor je kleding .

 2. 12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Wauw, dat is nog eens een kast! Als je nog ruimte hebt voor extra schoenen, is Nero Giardini een echte aanrader!

 3. 29 maart 2017 / woensdag, 29 maart 2017

  Nou dat is goed nieuws zeg! En inderdaad dat van dat kledingwassen klopt! Ik was ook mijn kleding zo weinig mogelijk. Zeker dure items. Blijft gewoon langer mooie. Je kleding slijt ook minder snel.

 4. 18 maart 2017 / zaterdag, 18 maart 2017

  Oe! Ik zou ook wel een walk in closet willen! Super mooi geworden!

 5. Chantal
  3 februari 2017 / vrijdag, 3 februari 2017

  Gaaf kamertje! Hoe jij jouw bh’s en truien opbergt vind ik echt slim.
  Mijn kledingtip; bloedvlekken kun je het beste met koudwater uitspoelen. Niet wrijven, gewoon weken. Als kind helaas veel bloedneuzen gehad, maar nooit kleding hoeven weggooien ^^

 6. Kitzen
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  Serena, waar is het sieradenkastje van? Ben nog op zoek naar zoiets.

 7. Lotte
  23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Mijn collega gaf ooit als tip om bij de witte was een half bakje natuur azijn erbij te doen, gewoon in de trommel. Dit zorgt ervoor dat je witte kleding langer mooi wit blijft en het maakt de leidingen van je wasmachine ook schoon. Restjes wasmiddel lossen daardoor op. En doordat je gewoon wasmiddel en wasverzachter erbij doet hoef je niet bang te zijn voor een azijn geur.

 8. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Leuk om te kijken! Ik zou ook wel zo’n kledingkamer willen hihi! Wat kleding recyclen betreft; Als je zussen hebt kun je hen er tussen laten snuffelen, of je nichtje die ongeveer dezelfde maat heeft! Met vriendinnen zou je ook onderling kleding kunnen ruilen. Wat over blijft zou je kunnen verkopen voor een leuk zakcentje of doneren. Ik heb mijn oudste zus vorig jaar heel blij gemaakt met wat kleding en wat over is gebleven probeer ik te verkopen en lukt het niet, dan gooi ik het op de plaatselijke weggeefhoek op Facebook. Dan zie ik naar wie het gaat en hoe blij iemand er mee kan zijn! Ook heb ik een keer een paar dozen vol gedoneerd aan een stichting en dat gaf een heel goed gevoel. Ikzelf koop heel vaak tweede hands kleding. Een enkele keer koop ik ergens anders wat, maar dat doe ik niet zo vaak meer. Nouja, mijn bandshirts zijn over het algemeen wel nieuw, omdat ik ze meestal koop bij concerten. 🙂

 9. Emma
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Dat hele gedoe over degelijke kledij kopen in plaats van shirtjes uit de primark die je snel weggooit vind ik op zich wel een leuk idee maar het werkt gewoon niet altijd. Ik zweet nogal snel en als je een shirtje dan leuk vind en vaak draagt kan het op een jaar ofzo gewoon de vuilnisbak in. Witte shirtjes zien na een half jaar al geel als ik leuk vind en vaak draag (omdat zweetplekken daarin niet zo hard opvallen.) En de donkere krijgen witte kringen van deo dus kunnen daarna ook de vuilnisbak in.

  Tenzij iemand mij eens een deo kan aanraden die er wel voor zorgt dat ik minder zweet en waarbij het eindelijk ook eens waar is wat er op de verpakking staat over gele plekken en witte strepen, dan blijf ik gewoon shirtjes kopen van 10 euro. Mijn budget kan het niet aan om elke zomer weer een stapel witte shirts van 25-30 euro per stuk te kopen. (Of die mooie lade met 20 kasjmieren truien, wat een geld moet er daar niet inzitten, me is stiekem wat jaloers 😉 )

  Je kamer ziet er wel echt super leuk uit zo!

 10. Lise
  22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Bij je kasjmier truien moet ik aan 50 shades of grey denken 😀
  Niet lullig bedoeld 😉

 11. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Ik zat me al af te vragen, hoé gaat ze die deur zonder knopjes straks toch open maken;-) Toevallig hebben wij gisteren exact dezelfde nieuwe deuren gekocht in plaats van de oude die we hadden (na volledig mislukt verfproject) en dus nog geen gaten geboord voor knopjes. Nu dus ook steeds even door de knietjes om deuren te openen. Maar leuk om te zien dit;-)

 12. Wilma
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Lijkt me heerlijk zo’n inloopkast. Maar het fijnste is dat ik me minder schuldig over mijn hoeveelheid kleding nu ik zie dat iemand van Milieu Centraal zeker 2x zoveel kleren bezit…. LOL.

 13. Pearl
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Je inloopkast/-kamer ziet er geordend uit. Hopelijk heb je wel zonwering voor het raam ivm verkleuring van je jassen? Dat zou zo zonde zijn. Bovendien wil je niet dat iemand zit mee te genieten als je aan het omkleden bent?. Heb je al een mooie spiegel op het oog?

 14. Syl
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Ik wil graag zo’n lades systeem want de indeling van mijn kast nu is nog niet helemaal zoals ik het wil.

 15. Juliette
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Ahh men! Ik had een redelijk verontwaardigde reactie achterlaten toen de primarkposts op je blog kwamen, maar zou je nu wel kunnen zoenen. Super leuk dat je hier aandacht aan besteed en je kast is geweldig.

 16. Urs
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Hoi Serena,

  Gaaf hoor je inloopkast en cosy ook!:)
  Mag ik vragen waar je de mooie plant ( Love it) hebt gescoord ben er al een tijdje op naar zoek…Groenrijk, Praxis en Hornbach heb ik er niet voor kunnen slagen helaas…

  Groetjes, Urs

  • Serena
   Auteur
   19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

   hi Urs,
   online via plantje.nl!
   Ze hebben ontzettend veel keuze en sturen echt mooie exemplaren op.
   En, ze brengen het helemaal tot in je huiskamer, ideaal.

 17. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Zo’n kast is toch wel echt een meisjesdroom!

 18. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Hele leuke video! En ik dacht dat ik veel kleding had…

 19. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Wat heb jij veel kleding zeg. Dat ziet er allemaal netjes uit.

 20. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Leuke video! Wat ontzettend veel kleding heb jij haha ? bij mij zou nog niet de helft van deze kamer gevuld zijn denk ik. Heel mooi! Knopen en ritsen doe ik ook altijd dicht in de was. En kleding zoals feest of galajurken huur ik altijd. Veel goedkoper en het scheelt een hoop ruimte in de kast. Mijn schoenen laat ik elke 3 of 4 maanden poetsen door een schoenenpoetser (is heel normaal in Colombia). Zo zien ze er steeds weer uit als nieuw.

 21. anna
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Dit is leuk om te zien.
  Je hebt een mooi hoeden verzameling. Vind het zo jammer dat hoeden mij niet staan.
  Je schoenen heb je ook handig opgeborgen. Zelf heb ik al mijn schoenen in een lastige kast. Waardoor ik altijd dezelfden draag, die ik nooit opruim.
  En pas wel op met verkleuring van je jassen. Is mij ook overkomen, dat jassen waren verkleurd door de zon.

 22. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  mooi! Ook een leuk idee voor kleding waar je een beetje op uitgekeken bent: kledingruilfeestje! Gewoon met een paar vriendinnen en wat tassen met kleding op een hoop, supergezellig! Ik word altijd zo blij als iemand anders euforisch rondloopt in dat shirtje of jasje waar ik zelf eigenlijk niet zo veel meer mee had… en zelf heb ik ook al wat mooie dingen gevonden op die manier!

 23. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Hele handige tips! Een inloop kledingkast hebben lijkt me zo gaaf!

 24. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Zeker leuk om te zien hoe je alles hebt ingedeeld! En bedankt voor de tips!

 25. Geke
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Pindakaas enzo, dat dus.

 26. Dora
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Pindakaas met suiker!

 27. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Wat is het mooi en netjes zo zeg! Fijn overzichtelijk ook. Ben ook altijd zo blij dat je onderaan de video alles nog uitgebreid laat zien. Handig als het kijken van de video even niet uitkomt!
  Nog een tip: ik zag dat je jassenrek nu vlak voor het raam staat. Weet niet hoe zonnig het aan die kant is of dat er nog raambekleding komt? Pas alleen op voor verkleuringen door de zon. Heb zelf ooit een jas veel te lang voor een raam laten hangen, ene kant was helemaal verkleurd…. 🙁

  • Serena
   Auteur
   19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

   Er komt nog een rolgordijntje, maar ik houd het in de gaten! Thanks! Zonde zeg van je jas.. 🙁

   • 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

    Ah mooi! Ja stom hè? En dan te bedenken dat ik eigenlijk steeds te lui was om het daar weg te halen…. Oeps :-/

 28. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  O wat heb jij een mooie inloopkast, ik ben jaloers! Heel handige tips ook, ik wist niet dat je ritssluitingen dicht moet doen bij het wassen. Met schoenen poetsen ben ik echt niet goed haha, daar moet ik eens aan gaan denken! Gelukkig heb ik wel net mijn kledingkast helemaal opgeruimd, en een heleboel gaat verkocht worden of in zo’n recyclebak! Malou x

  • Serena
   Auteur
   19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

   Goed bezig!!

 29. Denise
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Heel leuk om te zien Sereen!

 30. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Super fijn lijstje! Sommige tips heb ik echt wat aan, bijvoorbeeld om snel kreukelende kleding niet op te vouwen maar juist op te hangen. Dat ga ik eens proberen! En helemaal waar van de droger, is echt helemaal niet goed voor je kleding (helaas! Want de droger is wel zo lekker makkelijk, haha). Wat fijn trouwens, om een inloopkast te hebben <3!

 31. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Wat heerlijk zo’n inloopkast <3 kan hier echt uren naar kijken haha!

 32. A
  19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Handig zo’n kamer met alleen maar kleding! Hebben wij ook maar alles zit wel achter deuren..vind een ‘inloopkast’ meestal zo slordig ogen als ik de kamer in kom.. tenzij het is zoals je op pinterest enz ziet. Maar dat zie je weinig voorbijkomen haha. Vandaar dat wij gekozen hebben voor schuifdeuren.. anders had ik steeds het gevoel dat die kamer een rotzooi was haha. Ik heb ook heel veel kleding die ik niet meer draag maar vind het altijd zo’n gedoe om het op internet te zetten.. heb jij tips?

  • Serena
   Auteur
   19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

   Misschien is het een idee om een keer met vriendinnen je kleding uit te zoeken. Kopje thee erbij, lekker kletsen, en dan maak je net als ik 2 zakken: eentje voor het goede doel (kleding waar je nog geen 50 cent voor kan krijgen, of kleding dat kapot, versleten is, etc.) en eentje voor de verkoop (met kleding die nog mooi is, van een merk is, waar je echt nog wel wat voor kan krijgen).

   In plaats van de kringloop (waar ze winst maken op jouw gratis gedoneerde kleding), denk ook eens aan de Kledingbank. Of aan een hondenopvang die bijvoorbeeld blij is met jouw oude dekens en handdoeken. Erg makkelijk is Packmee (http://www.packmee.nl/). Neem hier zeker even een kijkje! Je hoeft alleen alles in een doos te doen en verzending is gratis.

   Wat verkoop betreft, plan gewoon een middagje in waarin je alles op de foto zet. Gebruik daarbij een paspop, of jezelf, dat verkoopt beter dan wanneer je het plat op de grond legt of op een hangertje hangt. Je kunt het verkopen via Marktplaats, via Instagram, maar ook via sites zoals United Wardrobe. Als je genoeg hebt, of je doet het samen met een vriendin, kun je ook eens een kraam huren bij de Ijhallen. Of misschien is er een rommelmarkt bij jou in de buurt. Of je spaart het op voor Koningsdag. Hang zo veel mogelijk op rekken, dat verkoopt beter. En zorg voor een spiegel en voldoende wisselgeld. Het is even wat uitzoekwerk, maar het is leuk om te doen en ruimt lekker op!

   Hoop dat je wat aan mijn tips hebt!

   • Christy
    19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

    goede tips… ik hik er ook al heel lang tegenaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *