Dior Hydra Life masker

Kleimaskers vind ik heerlijk, sheet masks vind ik vooral erg makkelijk om mee te nemen op reis, ik ben dol op aparte maskers zoals het schuimende masker van Elizavecca Milky Piggy, maar hydraterende maskers? Dat snap ik dan weer niet. Want als je op zoek bent naar extra hydratatie dan kun je toch net zo goed wat extra serum of nachtcrème op je gezicht aanbrengen? Well, I was wrong.

Dior Hydra Life masker review_ - 13Voor de grap probeerde ik eens het Hydra Life masker van Dior, en HOLY MOLY ik ben verslaafd! Ik neem al mijn woorden over hydraterende maskers terug. Dit masker is echt een LIFE HACK an sich. Ik ben zo enthousiast dat iedereen die hier over de vloer komt binnen 5 minuten het masker op zijn gezicht heeft zitten, haha! Ik heb het masker nu zo’n maandje in gebruik en vandaag vertel ik jullie er graag iets meer over.

Dior Hydra Life masker review_ - 8Het Hydra Life masker van Dior zit in een tube van 75 ml. Niet heel groot en niet heel klein dus, maar het masker is op zich vrij zuinig in gebruik dus hier kun je – naar schatting – zeker zo’n 15 tot 20 keer mee doen. Gebruik je het twee keer in de week en smeer je het masker op al je gasten (zoals ik), dan ben je er uiteraard zo doorheen, maar gebruik je het één keer per week dan kun je er dus een goeie 4 tot 5 maanden mee doen.

Dior Hydra Life masker review_ - 9Dior noemt dit masker een ‘Beauty Awakening Rehydrating Mask’ en dat klinkt natuurlijk helemaal amazing, maar wat het in feite doet is je huid flink hydrateren zodat het er na gebruik super glad, glowy, soepel en ‘plump’ uitziet. En heel zacht en lekker aanvoelt. Hydra Life geeft je huid echt een boost!

Dior Hydra Life masker review_ - 12Maar wat zit er dan in waardoor je huid er zo geweldig uit gaat zien na gebruik? Ik moet toegeven, niet héél veel bijzonders. De eerste 5 ingrediënten zijn water, isononyl isononanoate (een skin conditioner die een zijdezacht gevoel op de huid achterlaat), glycerine (een geweldige vochtvasthouder), caprylic/capric triglyceride (gefractioneerde kokosnoot olie, trekt razendsnel in de huid) en pentylene glycol (net zoals glycerine is dit een goede vochtvasthouder).

Alles wat daarna komt zijn verschillende (synthetische) skin conditioners en als laatste een hele rits plantaardige extracten, maar de concentraties hiervan zijn vrij laag en volgens mij meer bedoeld als marketing strategie. Maar dat geeft niet, want uiteindelijk doet het masker wat het belooft, namelijk je huid voorzien van een enorme hydratatieboost.

Dior Hydra Life masker review_ - 11Het masker voelt als een wat dikkere, romige crème met een iets jelly-achtige textuur. Het ruikt lekker fris, zacht en bloemig.

Dior Hydra Life masker review_ - 1 Je kunt er een heel dun laagje van aanbrengen, maar zelf breng ik er juist een wat dikkere laag van aan, omdat ik echt voor die BOOST wil gaan, zegmaar. Soms, als ik een droog plekje heb of een neus met velletjes (ugh!) dan breng ik er wel een dun laagje van aan. Ik gebruik het Hydra Life masker dan als een soort SOS rescue treatment. Wat ik ook wel eens doe is een dun laagje aanbrengen op mijn droge lippen voor het slapen gaan. De volgende dag zijn mijn lippen superzacht en soepel en zijn alle velletjes verdwenen. Magic!

Dior Hydra Life masker review_ - 2Het masker moet je zo’n 5-10 minuten laten zitten. Langzamerhand zie je het masker verdwijnen omdat je huid het als ware ‘opzuigt’. GIVE ME ALL THE MOISTURE!

Dior Hydra Life masker review_ - 3Na 5-10 minuten (of in mijn geval 30 minuten, ik vergeet gewoon altijd dat ik het op heb) kun je het masker verwijderen met een tissue, of het restant in je huid masseren. Ik gebruik het masker meestal ‘s avonds, dus ik laat het lekker zitten en masseer het in. Ik zie er dan wel super shiny uit, maar goed het is toch ‘s avonds en ik hoef mijn deur toch niet meer uit. Zoals je ziet heeft mijn huid het masker grotendeels opgenomen, alsof het erin is gesmolten, en blijft er alleen nog een vettig laagje achter.

Dior Hydra Life masker review_ - 5En dat laagje voelt ZO LEKKER! Je vingers glijden soepeltjes over je huid heen, en het voelt heerlijk comfortabel aan. Niet glibberig of siliconen-achtig (er zitten wel siliconen in dit masker, maar echt maar heel weinig), maar juist een beetje olie-zijde-achtig. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het voelt echt geweldig aan. Lekker jelly, balsemachtig. En tijdens het masseren lijkt het masker echt te versmelten met je huid.

Dior Hydra Life masker review_ - 4BEST FEELING EVER!!

Dior Hydra Life masker review_ - 6Na het inmasseren ben ik een stukje minder shiny, maar het is té shiny om er meteen make-up over heen aan te brengen. Vandaar dat ik het ‘s avonds gebruik. Als je minder masker aanbrengt is dit overigens wel mogelijk en zorgt het masker juist voor een prachtige basis. Mijn huid is na gebruik echt stralend, soepel en zacht! Alle droge velletjes en plekjes zijn verdwenen. En de dagen erna blijft mijn huid er goed uitzien, wow!

Dior Hydra Life masker review_ - 7Ik ben echt, maar dan écht positief verrast door dit hydraterende masker. Ik had van te voren niet verwacht dat ik er zo over te spreken zou zijn. Mijn huid is niet per se droog (eerder gemengd, maar er wordt altijd gezegd dat mijn huid meer hydratatie nodig heeft), maar voor mijn huid heeft het veel goeds gedaan. Als ik een shoot heb of weet dat ik er de volgende dag goed uit moet zien, doe ik dit masker op. Het geeft mijn huid een enorme boost! Het maakt mijn huid echt lekker zacht en soepel en ik merk dat mijn make-up er ook lekkerder op gaat, de dag erna. Ik vind het een heerlijk verwenmasker!

Dior Hydra Life masker review_ - 10Het Dior Hydra Life masker kost €43,95 (75 ml) en is onder andere verkrijgbaar via Douglas.nl (klik hier) of via de webshop van de Bijenkorf (klik hier). 

Ik moet zeggen, het is geen goedkoop masker, maar ik word hier persoonlijk zo blij van en het doet zo veel goeds voor mijn huid, dat ik dit masker zeker zijn geld waard vind. Ik kan het iedereen aanraden om een sample bij de parfumerie te vragen en het masker gewoon zelf even uit te proberen. Ik denk dat jullie ook positief verrast zullen zijn door het resultaat!

Wat vinden jullie van het Dior Hydra Life masker, zou het iets voor jou kunnen zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

73 Reacties

  1. Sylpha
    3 juni 2016 / vrijdag, 3 juni 2016

    Ik gebruik zelf Chanel. Ook erg lekker. De serie met dag nacht en weekend. En nu ook een pot Le lift fine crème. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *